2 doğum yapan ablam..sakın pijoma giyme ilk doğumumda giymiştim hiç kullanışlı ve hıjyenik olmuyor dedi..tuvalette indirip kaldırma paçaların yere değmesi fln diye bir dünya zorluk sıraladı..ben de ilk önceliği geceliğe vericem duruma göre pijoma giyerim diye düşünüyorum. tanıdığım anneler gecelik diyor daha kullanışlı oluyormuş yani...
Aldım gevelik sabahlar takımı aldım. Benim ilk tercihim geceliğimi giymek olacakz cok üşürsem diye pijama takımı aldım ama bir tane daha gebelik almayı düşünüyorum gecelikler daha cok tercih ediliyormuş diye duydum ama bazıları da pijama diyor. Bende anlamadım bu durumu. Sezeryan olacağım için ben pijama zorlar beni.
cnm internetten mi aldın? siteyi paylaşabilir misin acabaTeşekkür ederim canım.
Hastanede giyerim diye aldım, bir tane gecelik bir tane de takım alsam mı karar veremedim.
Bir de öyle aman aman kaliteli seyler almayın, kan olur vs diyenler var kararsızım
7 kiloyu çok mu buldu doktor???? yuh artık ona yaa!! şurda 2 ayın kaldı bence seni tebrik etmeliydi!!! en az 8 en fazla 20 kg ya kadar gideri var diye biliorum. bebeğin kilosu var suyun kilosu var bu doktor nasıl hesap yapıo? şaka gibi.. doktorlar zaten hep karşındakini ipincecik istiolar. 0 beden modası hesabı... ya biz türk kadınıyız..8 ağustosta gidip 32 haftalık raporumu alacakmışım. Göğüs ucu kremi kullanma erken doğuma sebep oluyor dedi. Bebeğimin baş aşağı dönmesi için henüz erkenmiş. Suyu ve rahim ağzı uzunluğum gayet iyiymiş. 7 kilo almışım toplamda ve bunu çok buldu. Pilav makarna beyaz ekmek yemiyorsun bundan sonra dedi. Şeker testi sonuçlarımı da mail atıcakmışım. D vitaminini 3 günde bir kullan dedi. Kramplar için magnezyum ilacı verdi. Aklıma gelince yine yazarım:) ve normal doğum için elinden geleni yapacakmış son ana kadar:) odalar da tek kişilikmiş:)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
son tahliller bunlar , hemolgobin sanırım hgb olan
TETKİK ADI SONUÇ BİRİMİ REFERANS ARALIĞI
WBC 11.6 K/µ 3.0 - 12.0
NE% 75.9 % 35 - 80
NE# 8.8 K/µ 1.1 - 9.6
LYM% 19.9 % 15 - 50
LYM# 2.3 K/µ 0.5 - 6.0
MONO% 3.8 % 2 - 12
MONO# 0.4 K/µ 0.1 - 1.4
EOS% 0 % 0 - 6
EOS# 0 K/µ 0 - 0.4
BASO% 0.4 % 0 - 2
BASO# 0 K/µ 0.0 - 0.3
RBC 4.03 M/uL 3.2 - 6.0
HGB 12.1 g/dL 10 - 18 HCT 36.9 % 30 - 55
MCV 91.6 fL 78 - 105
MCH 30.2 pg 25 - 33
MCHC 33 g/dL 30 - 36
RDW 13.5 % 9 - 18
PLT 213 K/µ 150 - 500
MPV 12.1 fL 0 - 15
Glukoz ▼72 mg/dL 74 - 106
Serbest T3 2.4 pg/mL 2.3 - 3.9
Serbest T4 0.77 ng/mL 0.54 - 1.24
TSH 2.62 mU/mL 0.34 - 5.6
CRP 1.15 mg/dL 0 - 5
kırmızı eti 6 ayda bir kez yedim, balık 2 küçük ton balığı yemiştim onuda artık yemiyorum, işin kötü yanı ben et pişirememramazan olunca eşimde çok yorgun oluyor yardım isteyemiyorum, bakalım artık Allaha emanet , hergün 1 kase yoğurt yiyorum bazen içine ceviz atıyorum, dediğin gibi etle yoğurt felan normalde bir arada yemem
banyo konusunda annem anlatırken hep inanamamışımdır, düşünsene bebeği başından tutup boynundan altını sallıyorçok komik , hayatta yapamam
balkonda denedim ama maalesef olmuyor aylarca uğraşıp -3-5 domates alabildim, minicik salatalıklarım oldu, biz güzel bir bahçe ve hayvanlarımız olsun istiyoruz,inşallah bir gün olur
Doğru söylemiş o hic aklıma gelmemişti. Zaten bu cok süslü bişi, ertesi gün misafirlerim gelince giyerim artık
Ne sıkıcı seyler bunlar ya :S
Canim inan benimkide ayni gogusun ucuna ufak sizintilar oluyo tabi suan gelen normal sut gibi olmuyo agiz dedikleri sarimsi renkli ufak ufak siziyo ve gogus ucundaki tomuscuklarin arasinda kalip kuruyo oyle top top oluyo merak etme hic ama yinede doktorunada bildir icin rahat etsin
ay evet cnm ya balık balıklıktan cıkmısbabam karsıda nerden alıorsa cok güzel taze buluor da adamıda uğraştıramam kı ya.ordayken alamadm smdıde al getır dıyemem
günaydın kızlar sınavımın 2 si dün bitti sırada alan sınavı kaldı 15 gün sonra o da
sınav çok zordu ama RABBİMİN inayeti ve sizlerin herkesin duası ile benim aşırı kötü geçmedi hissettiğim bu şimdilikumutluyum
bebeğim 2 gündür hiç rahatsız etmedi beni ne bel karın agrısı ne kramp ne de sert tekmeleriçerde sessizce bekledi kuzum inanın hissediyorlar herşeyi hatta 2. sınavda çok az kıpırdandı az kaldı sorularım oğluşum bitcek dedim anında kesildi
gece babası elimi karnıma koyunca coştu sıpa
alıntı yapmadım ama yazan arkadaşlara teşekür ederim tam buraya yazdıgımda (perşembe günü ) annem aradı biraz tartıştık biraz konuştuk ablamında hataları oldugunu kabul etti sana çok sert davranıyordu dedi en azından burda oldugu için gidemedim yanına gidip konuşup halletmek lazım konuyu
ablamda salı gidiyor evden sanırım benimle küs gidecegim gün abimlerde karşılaştık balkona kaçtı faceden falan da silmiş konuşucagınıda zannetmiyorum konuşmasın umrumdada değil :26:
kendinize çokkkkkkkk iyi bakınnn
7 kiloyu çok mu buldu doktor???? yuh artık ona yaa!! şurda 2 ayın kaldı bence seni tebrik etmeliydi!!! en az 8 en fazla 20 kg ya kadar gideri var diye biliorum. bebeğin kilosu var suyun kilosu var bu doktor nasıl hesap yapıo? şaka gibi.. doktorlar zaten hep karşındakini ipincecik istiolar. 0 beden modası hesabı... ya biz türk kadınıyız..
ablana kesinlikle katılıorum. gecelik kesinlikle daha rahat pijamayı çekme indirme derdi oluo. yani ben yaşadım. bi de arada kanama olunca düşün yani...kesinlikle pijama almam. şimdi bende gecelik derdine düştüm. panik oldum bulamadım daha bişi. bana internet siteleri tavsiye edin lütfen.. özellikle uzun kollu xl beden bişi görürseniz bana da haber verin nolur.
ama senın durumun farklıymış cnm.sen mecbur ıccen hem mıden sorun etmıorsa yut haplarını.ben hangı bırını yıyeyım cnm.alabıldgm kadar almaya calısıorum ama yeterlımı Allah bılır.bak 7 ayımdayım 2 kılo aldım.ama herseyıde yıyorum kararında.elımden geldgı kadar artık.kramplar oluor cnm rahım doğuma hazırlamaya baslıor kendını ondanda olabılıormus.ıns cıddı bır sey çıkmaz.
günaydın kızlar sınavımın 2 si dün bitti sırada alan sınavı kaldı 15 gün sonra o da
sınav çok zordu ama RABBİMİN inayeti ve sizlerin herkesin duası ile benim aşırı kötü geçmedi hissettiğim bu şimdilikumutluyum
bebeğim 2 gündür hiç rahatsız etmedi beni ne bel karın agrısı ne kramp ne de sert tekmeleriçerde sessizce bekledi kuzum inanın hissediyorlar herşeyi hatta 2. sınavda çok az kıpırdandı az kaldı sorularım oğluşum bitcek dedim anında kesildi
gece babası elimi karnıma koyunca coştu sıpa
alıntı yapmadım ama yazan arkadaşlara teşekür ederim tam buraya yazdıgımda (perşembe günü ) annem aradı biraz tartıştık biraz konuştuk ablamında hataları oldugunu kabul etti sana çok sert davranıyordu dedi en azından burda oldugu için gidemedim yanına gidip konuşup halletmek lazım konuyu
ablamda salı gidiyor evden sanırım benimle küs gidecegim gün abimlerde karşılaştık balkona kaçtı faceden falan da silmiş konuşucagınıda zannetmiyorum konuşmasın umrumdada değil :26:
kendinize çokkkkkkkk iyi bakınnn
Evet, hemoglobinin süper, maşallah. Benim normalde 13 falan olurdu, senin gebelikte 12, harika.
Umarım gerçek olur hayallerinizGerçekten isteyince neden olmasın? Bizim yolumuz işimize uzak mesela ama insan eve dönüp, köpeğinin başını okşayınca, onun çimlerde sevinçle yuvarlanışını izleyince, gülleriyle konuşup, dalından bir meyve atınca ağzına tüm günün stresini, yol yorgunluğunu unutuyor. Değer bence stressiz yaşamak için. Birgün herkes doğaya dönecek ama iş işten geçmiş olacak. Neyseki hala toprak ve su varken bizler değerini biliyoruz.
önemli olan bebişin kilosu, doktor normal diyorsa bence kilo alayım diye uğraşma , ben ilk 5 ayda 14 kilo verdim son ayda 800 gr almışım , tek üzüldüğüm oğluşum biraz zayıf gibi 770 grmış, boyu 30 cm, doktorum haftasına göre normal dedi ama anne kalbi işte üzülüyor, birde benim eşim ,kaynım, benim kardeşim çok uzun boylular, en kısası 1,92, oğlumuda uzun olur diye düşünmüştüm, doktorumuz genetik özelliklerin 1 yaşından sonra ortaya çıkacağını söyledi, inşallah bu ay gelişimi daha iyi olur
günaydın ,
inşallah sınav sonuçların çok güzel gelir, ablanıda düşünme artık baksana yaptıkları ne kadar çocukça hareketler, faceden silmek felan, inşallah aklı başına gelir ve hatasını anlar, sen eve dönünce annenle otur güzelce konuş, annen zamanla ablanı düzeltir merak etme
Canim bebisinin kilosu maasallah gayet normal bence butun bebekler ayni gitmiyo biliyosun haftalara gore alt ve ust sinirlar var bu iki sinir arasinda hepsi farklilik gosteriyo onemli olan bu iki cizgi arasinda gitmesi doktorun normal dedikten sonra takilma hic ..
Günaydın canım...
Öncelikle ablan biraz abartmış gibime geliyor...ne olursa olsun kardeşsiniz bende de tuhaf bir abla var..kardeş işte napacaksınbence sen iyilikle yaklaş ne de olsa o abla küsmek falan çok çocukça olmuş bence...
sınavının iyi geçmesine sevindim...
bu forumda görüyorum ki birbirimiz sayesinde oldukça bilinçli oluyoruz...niye mi böyle dedim. geçen gün eşimin bir akrabası gelmişti. "oğlum 7 aylık doğmuştu ne duyuyor ne görüyordu ama seslenince tepki verdi resmen hissetti" falan dedi...
bir çok kişi böyle yeni doğan bebeklerin henüz dumadığını ve görmediğini sanıyorlar ve bu kişi benim akranım eski insan olsa bir derece dicem...
ben onu oğlu 4 yaşında olduktan sonra aydınlattım[/QUOT
önemli olan bebişin kilosu, doktor normal diyorsa bence kilo alayım diye uğraşma , ben ilk 5 ayda 14 kilo verdim son ayda 800 gr almışım , tek üzüldüğüm oğluşum biraz zayıf gibi 770 grmış, boyu 30 cm, doktorum haftasına göre normal dedi ama anne kalbi işte üzülüyor, birde benim eşim ,kaynım, benim kardeşim çok uzun boylular, en kısası 1,92, oğlumuda uzun olur diye düşünmüştüm, doktorumuz genetik özelliklerin 1 yaşından sonra ortaya çıkacağını söyledi, inşallah bu ay gelişimi daha iyi olur
günaydın ,
inşallah sınav sonuçların çok güzel gelir, ablanıda düşünme artık baksana yaptıkları ne kadar çocukça hareketler, faceden silmek felan, inşallah aklı başına gelir ve hatasını anlar, sen eve dönünce annenle otur güzelce konuş, annen zamanla ablanı düzeltir merak etme
ahh en büyük hayalimiz sivas kangal almak, internette hayvanlarla bebeklerin videolarını izliyoruz ve çok hoşumuza gidiyor, Allah herkesin gönlündekini hayırlısıyla nasip etsin
27 yaşındayım ama bugüne kadar ablamın hiç hatasını kabul ettiğini görmedim.herkes ona iyisin hoşsun sen haklısın demek zorunda annem küsecek diye işide olsa işim var kapatmam lazım diyemez telefonu saatlerce konuşur mesela anlayın artık kızkardeşim benden yana oldu abla onunda seninde haksız yanların var sende hatalısın dedi diye onunlada küs
keyfi bilir umrumdada değil yeter bana etttikleribu arada yazdım ben uzatmayacaktım abimlerde oldugunu bilebile sınava gelirken oraya ugradım vedalaşacaktımda balkona kaçtı beni görünce yapcam bişi yok günah benden gitti
emir talha ,emir taner yada tuğberk tuğalp gibi isimlerkızlaaar bana yardımcı olur musunuzzz... benim iki erkeğim olcak Allah izin verirse. birinin ismini ertuğrul koymayı düşünüyoruz ama ötekine uygun birşey bulamadık. hani ikiz olduğu için biraz uyum olsun en azından anlam bakımından. bi fikri olan var mıııı :44: :44: :44:güzel olur sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?