2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Benim de bikini bolgemdeki kemiklerim 2 gundur agriyodu cok yoruldum diye dusunuyodum demekki cati genisliyomus:) insallah su karnimdaki agrilar sıkıntı yaratmaz

oo çatı genişlemesindenmiymiş o ağrı bende de çok şiddetli aynı bikini bölgesinde kasıkta

Dr a gitmeye ihtiyaç hissetmemişindir. Zaten deneyimlisin. Herhangi bir terslik sorun hissetmediğin sürece çok da gerek yok bence de :)İlk çocuk heyecanı ayrı oluyor. Umarım çocuklarımıza eşit olarak sevgimizi verebiliriz bu çok önemli ben 4. çocuğum mesela...Durum biraz adaletsiz olabiliyor :)

merhaba arkadaşlar

nasılsınız? iyimisiniz? nasıl gidiyor?bizi soracak olursanız iyiyim..kızım da iyi inşallah.. kontrole aybaşında gideceğiz..

iki ay kadarımız kaldı.. bazen seviniyorum. bazen endişeleniyorum bazen de korkuyorum.
inşallah yavrularımız hazır olduğunda sağlıcakla kucağımıza alırız..

benim avuç içimde yanma,yumruk yaparken zorlanma,avucumun içinde parmakların altındaki yer ağrıyor,sertleşmişti.. o yüzden fazla giremiyordum. bugün de geçmeçse dr a söyleyecektim. ama bugün geçti. stres sanırım..

onun dışında bel ağrıları vs var. sürekli bir pozisyonda durumıyorum yatamıyo
rum. bazen otururken sırtımın arkasına yastık koysan o bile ağrıtıyor. sola yattığım zaman nefesim kesiliyor gibi ve sol tarafım komple ağrıyor..

hı bir de aynaya baktığımda karnımın aşağı doğru büyüğünü görüyorum. armut gibi aşağı doğru ama.:) dolayısıyla iki adım yürüsem aşağıda hissediyorum.akşam bulaşık mak.yerleştiremedim, artık eğilemiyorum. aslında tekmeleri hareketleri yukarıda da hissediyorum ama böyle aşağıda olunca korkmuyor da değilim. eşi önde demişti dr ondan mı acaba..

Son düzenleme:
oo çatı genişlemesindenmiymiş o ağrı bende de çok şiddetli aynı bikini bölgesinde kasıkta

ya bnm de bır kac gundur alt bölgem,ayıptr soylemesı dudak kısımları kemıklerı agrıor.odamı acaba bu yüzden oluor ki

Paylaştığın bilgiler için teşekkürler. Aklına geldikçe yine yaz :)

evet yürürken bende de oluyo ağrı aşağıda hissediyorum bebeğimi bişiy olcak die korkuyorum ama dinlenince geçio her fırsatta dinlenmemiz gerek gecede uyuyamıorum sürekli tekme yiyorum oğluşumdan :)

Evett cnm evett hepimizde varmiss bu agrilar demekki simdi daha da rahatladimm:)

aynen canım bende rahatladım normal sanırım bu tür ağrılar hepimzde olduğuna göre :)

ilk ayda düşük tehlikesi atlatmıştım, 1 aya yakın kanamam oldu, doktor her ihtimale karşı yapalım demişti, o sırada birsürü iğne felanda yaptılar ama neler yapıldı hiç hatırlamıyorum

paylaşımın için sağolasın canım çoğumuzun ilk gebeliği endişeliyiz hepimiz bilgiler iyi oldu sağolasın....

İyi olmana sevindim.

Bahsettiğin sorunlar ayrı ayrı herbirimizde var. Yani bu ayda olağan durumlar...
Çok da kendini inceleme derim. Karın aşağıda olabiliyor bazı hamilelerde dr un ne dicek bakalım...
Benim de ayaklar ödem olmuştu. Ödemde su içmek ve dinlenmek çok önemli. Ben de öyle yaptım geçti..
Eldeki ödem uzun süre inmemesi durumunda mutlaka dr a bildirilmeliymiş. Ayağım ödem olunca araştırdığımda öğrenmiştim.
neyseki seninkii geçmiş...

Beni sağlık ocağından aradılar rutin kontrol için gelmemi istediler.Tansiyon, kilo, bebeğin kalp atışı v.s. inceliyeceklermiş. Sizi de böyle arayıp çağırıyorlar mı?

Birazdan gidicem.. hemşirem genç tatlı bir kız ama aşırı zayıf olduğundan sürekli çok kilo alıyorsun diyip duruyor daha dr um tek kelime etmedi iyisin diyor. Yine sıska hemşirem beni paylıcak sanırım :18: Çok bilmiş

bi nebze rahatladıysan ne mutlu bana canım onlar bizim evladımız ve biliçli bi aile oldukça üstüne titredikçe dengi çocuklardan farkı kalmayacak inşallah.. minişin ben özelde çalışıyorum canım.. sende bebişini umutla bekle hiç ama hiç moralini bozma anne baba olarak kendinizi geliştirin okuyun bilgilenin bu konuda ve en iyi egitim kurumunu seçin gerisi minigimizin tatlı gelişimini izlemek ..

Merhabalar
Biz dün doktora gittik , çok şükür bebeğim iyi . 1.420 gr haftası ile uyumlu dedi .
Uyku seti olayını şükürler olsun hallettim . Pikocu ya yaptırıyorum .
Çantamı aldım , içine 1 takım gecelik daha alırım çorap, terlik , tacımı da aldım mı tamamdır .
Ama bebişimin hazırlıkları , daha tamamlanmadı .

Ne güzel haberlerle gelmişsin canım çok sevindim kocaman olmuş Beren maşallah size Çanta olarak ne aldın canım?
Bizim de çok eksiğimiz var ama bu hafta artık bir kısmını alacağım ebebekten. Liste yaptım, ne nerde ne kadar yazdım şimdi almaya kaldı iş

gözünaydın canım maşallah kocaman oldular artık :))bende kendime hiçbişey almadım bebişimede yavas yavas alıorum.

Merhaba,

Figen Ezen İşler'den bahsediyorsan şiddetle uzak dur derim. Hamileliğimin başında randevu aldım. Bir tanıdığımız duyunca kesinlikle gitmememi söylemişti. 2 yaşında bir kızı var. Hamileliğinde bu doktora gidiyormuş ve bu doktorun amatörlüğü yüzünden az daha bebegini kaybedecekmiş. Çok detay vermek istemiyorum. Bunu anlatınca ben randevuyu almıştım bile. Giderim olmazsa doktor değiştiririm dedim.

Eşimle gittik muayeneye. Hamileliğimin daha çok başıydı. 5. haftadaydım. Henüz bebek bile görünmüyor. Ne ağrım var ne sızım. Hiçbir sıkıntım yokken bize bir hafta içinde düşük olacağını söyledi. Ve bunu sırıtarak söyledi. Kullandıgı cümleler, suratının ifadesi psikolojiden hiç anlamadığını düşündürdü bana. Gayet dalga geçer gibi açıkladı bize. "Kanamayla atarsın bunu" diye bir cümle bile kurdu. Daha detayları var da çok girmeyim. Ben ağlayarak çıktım. Oradan çıkıp hemen tanıdık vasıtasıyla başka bir doktora gittik. İsim yapmış biriydi. Bize kesinlikle düşükle ilgili bir belirtinin olmadığını, o doktorun nasıl bu kanıya vardığını, yeni mezun tecrübesiz biri olabileceğini ve kesinlikle kafaya takmamamızı söyledi. Çok şaşırdı ve dalga geçti adam resmen. Bir hafta sonra gelin kalp atışına bakalım dedi. Bir hafta sonra gittik ve kuzumun kalp atısını duyduk. Allah'a şükür problemsiz bir hamilelik yaşıyorum.

Ogün Figen Ezen İşler'in yanından çıkıp eve gitseydim ve bir hafta bekleseydim stresten bir şey olabilirdi bebegime. Allah'tan hemen cıkıp diğer doktora gittik. O kadını Allah'a havale ettim. Daha da o hastaneye gitmem zaten.

Benim dışımda da çok problemli bir hamilelik geçiren arkadasım gidiyordu ona. Kız 8-9 kilo vermişti ve tansiyonu yükseliyordu. Başka sıkıntıları da vardı. Ben bu olayı yaşayınca o da kendi sürecinin o doktorun deneyimsizliğiyle iyi yürütülemediğini düşündü. Bir profesöre gitti. İyi ki de gitmiş. Başka sıkıntıları da varmış kızın. Orada çıktı ortaya. Önlemlerini aldılar.

İyi düşün derim.

Biz de geldik :)) kızımız süper maşallah. Her ne kadar dondurma yesem de elimi almış ağzına uyuyordu kaldıramadım sonuc olarak :) onun dışında çatı ağrılarım normalmiş ama fıtığım olduğu için sağlık raporunu cuma gunü verecek sezeryan olacağım için. Henüz doktorla tarih belirlemedik ama 12 Eylül'den sonra olur dedi yine sezaryen için. Onun dışında kansızlığım için damardan serum takılacak 5 gün boyunca. Kansızlığım oldugu için kaşıntı problemim daha cok görülebilirmiş. Kasık ağrılarım için idrar testi istedi. 15-16 tane lökosit ve bakteri görüldü. Erken doğumu tetikleyebilir bol bol su iç dedi bir de tek kullanımlık antibiyotik ilaç verdi. Doğum pozisyonuna girmemiş. 36. Haftadan once girmez zaten dedi. Kordonu baya uzunmuş bir problem olur mu dedim olmaz dedi. Boynuna dolanabilir mi dedim gayet rahat bir şekilde dolanabilir dedi anlamadım bende neden oyle rahat söyledi. Hareketlerini hergün en az 10 kere hissetmem gerekiyormuş yani bilinenin aksine iki saatte 10 kere değil günde en az 10 kereymiş. Boyumuz 42 cm olmuş. Kilomuz 1880 yani 1900 diyelim olmuş diyelim :) ultrasona gore 33 haftalık gözüküyoruz. Sat 2 hafta oncesinde :) evet bizden bukadar ama ultrasonda artık gercekten bir bebek gibi görünüyordu şok oldum görünce :) hepinize cok cok selam söylemek istediyse de yine uyuyordu teyzeleri ama biz öpüyoruz ikimiz, sizleri cok cok :)

Çok teşekkür ederim anlattıkların için.. Allah'ım ya bişey dürttü de tekrar baktım yorumlara ve bunları gördüm.Bana da hızlıca bakıp herşey yolunda deyip gönderiyor ama içim rahatlamıyor ne kadar zor iyi bir doktor bulmak.Sen sonra hangi hastaneye gittin?İnşallah sağlıklı bir şekilde alırsın bebeğini iyi ki onu dinlememişsin bişey olabilirdi bebeğine stres ne kadar kötü bişey..

Maşallah güzel kızına canım:) Kız bebekler biraz daha uslu oluyor galiba:) benim kızım da bazen saatlerce hareket etmiyor uyuyordur demişti doktor. Canım sen kan hapı kullanıyor muydun? kansızlık ilaca rağmen mi çıktı? ben de bugün kan tahlili ve şeker yüklemesi yaptırdım daha yeni gözümü açabiliyorum.
biz de kzımla seni çok öpüyoruz canım:)

hoşgeldin canım..ne güzel haberler getirmisiin bize maşallah 2 kiloya yaklaşmıs meleğin.bende bugun kafaya taktım bu 2 saaatte 10 hareketi stres yapmıstım iyi oldu sölediğin canım saol...

Yeni kullanamaya başladım canım 3 hafta falan oldu yada 4 hafta oda cok fazla etkilemedi sanırım günde iki taneye yine çıkartmadı gerçi bu dahiliye doktoru anlamadım bende. Heralde serum yüklemesinden sonra cok gerek duyulmayacak haplara. Sanırım benim kızım gercekten uslu inşallah dünyaya gelince de boyle uslu uslu olur :)

hoşgeldin canım..ne güzel haberler getirmisiin bize maşallah 2 kiloya yaklaşmıs meleğin.bende bugun kafaya taktım bu 2 saaatte 10 hareketi stres yapmıstım iyi oldu sölediğin canım saol...

Evet canım neredeyse 2 kilo ama boyu cok uzun geldi bana 42 cm olmuş. En son gittiğimde 38 cm di hafta basına 1 cm uzuyor sanırım gerçi doğuma da ne kaldı ki artık. Stres yapma canım bende cok stres yapmıştım ama normalmiş nette herkes farklı kafadan çalıyor.

ayyyy ne güzel haberler bunlar böyleee uykucu şirin senin Hena İnşallah serumdan sonra düzelir canım hem kanın hem de kaşıntıların.. Kordonun dolanmasını umursamıyor canım doktorlar, dolanmış bir şekilde normal doğum yapanlar bile var, buna çok takılma bence
maşallah kilosu da boyu da çok çok iyi canım biz de sizi öpüyoruz şekerler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…