- 16 Mart 2013
- 1.196
- 115
- 363
offf ya orası da tamemen soyguncuymuş insanlar parayı basıyor mu
bana dr bir ay kala coraspini bırakırsın dedi. iğneden daha çok etki yapıyormuş..iğneyi doğumdan sonra 1 ayda kullanacağım.
aslında biraz da duruma bağlı.. yani doğum yakın gibi görünürse o zaman kaç haftalık olduğu önemli değil. önlemini almak için aspirini bıraktırır.. bu yüzden kontrollere iki haftayı geçirmemeliyiz.normal şartlar altında iki haftada bir muayene olunuyor biz kesinlikle ihmal etmemeliyiz..
ben ağustosun ilk haftasını bekliyorum. hayırlısıyla bir gelsin..
Offf ne kadar cokmuss amerikan hastanesi falan mi orasi yada memorial acibadem flan? Yuhh yanii
First,
canım bebiş maşallah çok büyümüş,bugünleri gördük çok şükür inşallah böyle herşey yolunda gidecek :)Doktor konusuna gelince içine hangisi daha çok yattıysa ona devam et tatlım.Önemli olan doğumda senin psikolojinin rahat olması, bir de normal doğum istiyorsun o nedenle bence kendini iyi hissettiğin doktoru seçmen daha önemli.Sezeryan olsan gözünü kapatıp açtığında zaten bebek gelmiş olur ama normal doğumda doktorla dialoğun çok önemli bence.Fiyat olarak baya fark varmış ama önemli olan senin mutluluğun.
Evet kuzucum kocaman olmusuz masallah:) dunden beri surekli doktoru dusunuyorum yaaa kendi dr umdan tek bi muayenede bile sikayetci olmus olsaydim hic dusunmeden diger tarafa giderdim ama hamile kalmadan 3 ay once tanistim onla ve hamileligimi bu kadar rahat ve iyi gecirmemi saglayabilen tek insan oinsallah dogumu onla yapmak nasip olur...normal dogum konusunda solediklerinde cok haklisin tatlim...
Aminn canimm seninde kandilin mubarek olsunn...
Walla bilmiyorum ki canim bana cok once kendi dr um solemisti 32. Hftada aspirini kesicez diye asil kanamayi yapan aspirinmis clexan fazla etki etkiyomus belki ben normal dogum istiyorum diye daha erken kesiyodur bilemiyorum ki ...bidaki gidisimde sorarim yine tatlimm
evet canım sen normal doğum istediğinden olabilir.banada aynı şeyi sölemişti aspirin daha etkili iğneden.hayatın dediği gibi bazı doktorlar doğumdan sonrada iğneye devam ettiriyolar.bende bu kontrolümde netleştiriyim ne zman bırakıcagımı,doğumu .benim doktorum her zman normal doğumdan yana sezeryanı yapmak istemiyor.ama bana demiştiki senin gibi pıhtılaşma sorunu olan hamilelerde daha kontrollü olmak açısından sezeryan yapılabilir.
Kızlar herkesin kadir gecesi mübarek olsun. Allahım dualarımızı kabul etsin.
merhaba kızlarr,
bugünn baska bi hastane ve baska bi doktra gittim ilk defa...ve doktoru begenirim diye ödüm kopuyodu çünkü kendi doktoruma ihanet ediyomusum gibi geldi:) maalesef korktugum basıma geldii adam 10 numara 5 yıldız cıktı :) bugüne kadar ikili test,detaylı ultrason,seker yüklemesi vb. bütün testlerimi baskasına yaptırmıs olmama ragmen sanki yeni gebe kalmıs bi hastası gibi detaylı bi sekilde ilgilendi herseyi acıklayarak...cok cok begendim adamı ve şimdi kendi doktorumun oldugu hastaneyle bu yeni doktorun oldugu hastane arasındaki dogum ücretindeki farklar dolayısıyle belki de dr degiştirmek durumunda kalıcam
normal ve sezaryen: 1350 tl (ikisi aynı fiyatmış cok ilginç)
epidural normal ve sezaryen : 1650 tl
bu giriş bilgisinden sonra kızım maşallah cok iyidi:) 1250 gr olmuş boyu da 40-41 cm gibi baya uzun olacak dedi:) suyu,kalp atışları,böbrekleri herseyi iyi herseyi yolunda 30 haftalık bi bebek görünümünde gelişimi iyi gidiyo ultrasona göre dogum 30 eylül görünüyo ama sen ona bakma SAT tarihin önemli dedi aynı kendi doktorumun dedigi gibi:) ve kan sulandırıcı nedeniyle normal dogum yapabilir miyim diye buna da sordum tabiki yapabilirsinn hiç sorun diiil dedii onu da söleyince beni kalbimden vurdu zaten:)
anlayacagınız kafam iyice karıstı kızlar iki doktoru da cok cok begeniyorum ama tabiki gönlümde yatan aslan kendi doktorum:) Allah hakkımızda hayırlısını versin hepimiz için...
günaydın canım, şimdi geçmişi okurken mesajını gördüm, ctsi doktordan geldiğimden beri canım çok sıkılıyordu, bende de kan pıhtılaşması var demişti doktorum, bi düşük yapmıştım hatta ama iğne kullanmıyorum, sadece asprin alıyorum kan değerlerim sonraki testlerde normal çıktığı için.
Ctsi doğum konusunu açtım dr bana kan pıhtılaşması için iğne-ilaç alıyorsa gebeler normal doğum yapamazlar dedi, doğumdan 3 gün önce iğneyi kesmemiz lazım dedi bunun ne zaman olacağını normal doğumda bilemeyiz dedi, sonradan ağlamamak için döyle bi riske girmeni tavsiye etmem dedi.
Ben bi de sezeryandan normal doğumdan daha çok korkuyorum, hiç ameliyat olmadım, dikiş bile atılmadı vücuduma, bu korkumu da anlattım.
Bu sefer de normal doğumda da kesik atılıyor, dikiş oluyor dedi, herkese kesik atılıyor mu dedim evet dedi
Tüm cesaretim kırıldı doğumla ilgili resmenbi de plesenta yaşlanması varmış ben de sana da böyle bişey söylediler mi merak ettim.
Canim walla ben 2 ayri doktora gttim benim icin dogum konusunda soleyecekleri cok onemliydi ikiside cok kesin bi ifadeyle kan sulandirici kullaniyor olman asla normal doguma engeldegil zaten dogum sirasinda asil kanamayi yapan aspirindir onu da 32. hftada kesicez clexan cok etkilemez hic korkma dediler...normal dogumdaki kesiklere gelince ben herkesinkestiklerini duymadim ama kesiyolarsa bile sezaryende ki kesikle mukayese edilemez benim ödüm kopuyo sezaryenden:)insallah dogum zamani geldiginde de hersey simdiki gbi yolunda gider de normal dogum yapmak nasip olur...bu arada dun gittigim dr a sordum internette hep kan sulandirici kullananlara sezaryen yapilabilcegi yaziyor diye...verdigi cevap suydu hayir oyle bisey yok normal yapabilirsin internette oyle yaziyor olmasinin nedeni su olabilir dedi kan sulandirici kullananlar genelde daha once dusuk yapanlardir ve bizim icn riskli gebelik grubundadirlar bu yuzden de bebek bizim icin kiymetli bi bebektir ve dogumda riske atmak istemeyiz o yuzden sezaryen yapmak daha kolay gelir dedi artik ne kadar dogru bilemiyorum canim
günaydın kızlar kadir geceniz mübarek olsun yaradan mevlam bu gecede hasta olanlara şifa dertli olanlara deva kim gönlünden ne geçiriyosa onu versin tabi bizede en güzelinden rahat sağlıklı bir doğum nasip etsin aminnnnnnnnnnnnnnn.
:))) teşekkürler canım , aklımda çok güzel şeyler var. Asıl sizin odanız harika olacak
Ablam zıbın al ilk zamanlar çıtçıtlı falan değil en kullanışlı olan zıbın dedi . Mothercarenin hastane çıkışları güzel ama çıtçıtlı var zıbın yok onda da
Ben idil bayb den zıbın alayım 4 lülerden , 5 adet takım alırım yeter diye düşünüyorum .
Offf ne kadar cokmuss amerikan hastanesi falan mi orasi yada memorial acibadem flan? Yuhh yanii
evet canım sen normal doğum istediğinden olabilir.banada aynı şeyi sölemişti aspirin daha etkili iğneden.hayatın dediği gibi bazı doktorlar doğumdan sonrada iğneye devam ettiriyolar.bende bu kontrolümde netleştiriyim ne zman bırakıcagımı,doğumu .benim doktorum her zman normal doğumdan yana sezeryanı yapmak istemiyor.ama bana demiştiki senin gibi pıhtılaşma sorunu olan hamilelerde daha kontrollü olmak açısından sezeryan yapılabilir.
Aynen canim dogumdan 1sora 1 ay daha igne kullanmaya devam edicem bende canim...dogum seklimize gelince riskli gebelikler oldugumuz icin dr lar dogumda risk almamak icin sezaryen tercih ediyolarmis
Moralini bozma canım taşıyıcı isen bende hapatit B taşıyıcısıyım doğumdan hemen sonra bebeğe iğne yapıyorlar inş. birşey olmuyor.
Canim cok gecmis olsun benimde iki hafta once yaptirdigim idrar testinde bakteri cikmisti ama adinin ne oldugunu bilmiyorum benim doktorumda sadece tek doz kullanimlik suda eriyen bi antibiyotik verdi bol su ic dedi su zaman gel testi tekrarlayalim falan demedi ama ben tekrar yaptiricam icim rahat degil cunku sen doktorunun talimatlarina uy hicbiseycik olmaz Allah in izniyle gbelikte enfeksiyon bakteri kacinilmaz oluyo bicok kiside oluyo cokta takilma ilacla gecer insallah sen bol su ic altini hic nemli birakma sik sik ic camasiri degistir mutlaka kurulan ha gunluk ped falan kullanma sakin onlar bakterilrrin uremesine yol aciyo diye biliyorum tabi en buyuk ilac bol su icmek...
İnşallah canım... AmiiiinnnGünaydın canım :) Rabbim dualarımız kabul etsin , bizlere hayırlı doğumlar nasip etsin Amin
inşallah canım hayırlısıyla gelsin de minnoşlarımız ciciler bicileriz biz odalarını
Ben mothercare'in outletinden 5li body setlerden aldım, 25 tl idi 5 tanesi, optimumda demstock diye bir mağazada satılıyor, ordan bakabilirsin canım.. Penyeleri çok güzel gerçekten..
ya ben bu zıbınla çıtçıtlı arasındaki farkı hiç anlamadım :26: ama yenidoğanlarda yandan çıtçıtlı olanlar kullanışlı diyorlar
İnşaAllah olmaz canım ya doktordan geldikten sonra kafama takılan sorular için netten baktım birazda daha beter şeyler okudum allak bullak oldum iyice
Çok sağol canım benim. Evet gebelikte enfeksiyon bakteri kaçınılmaz haklısın çıkmayan kimse yok neredeyse bende öyle düşünüyorum ama doktor bu özel bi bakteri sana sıkıntı vermese bile taşıyıcı olarak kalabilir vücudunda o da bebek için risk dedişimdi 1000lik antibiyotik içiyorum sabah akşam bakalım inşaAllah bir dahaki gittiğimde içimi rahatlatıcak bişeyler duyarım. İnan o kadar dikkat ediyordum ki kendime evim dışında hemen hiç lavaboya girmemeye çalışıyodum nasıl kaptım nasıl oldu bende anlamadım. Günlük pedi söylediğin iyi oldu çamaşırımı sık değiştirmeme rağmen ondanda mı kullansam daha iyi olur falan diyodum iyiki dedin
cool canım firstden alıntı yapıcagıma senden yapmısım :))
Canim walla ben 2 ayri doktora gttim benim icin dogum konusunda soleyecekleri cok onemliydi ikiside cok kesin bi ifadeyle kan sulandirici kullaniyor olman asla normal doguma engeldegil zaten dogum sirasinda asil kanamayi yapan aspirindir onu da 32. hftada kesicez clexan cok etkilemez hic korkma dediler...normal dogumdaki kesiklere gelince ben herkesinkestiklerini duymadim ama kesiyolarsa bile sezaryende ki kesikle mukayese edilemez benim ödüm kopuyo sezaryenden:)insallah dogum zamani geldiginde de hersey simdiki gbi yolunda gider de normal dogum yapmak nasip olur...bu arada dun gittigim dr a sordum internette hep kan sulandirici kullananlara sezaryen yapilabilcegi yaziyor diye...verdigi cevap suydu hayir oyle bisey yok normal yapabilirsin internette oyle yaziyor olmasinin nedeni su olabilir dedi kan sulandirici kullananlar genelde daha once dusuk yapanlardir ve bizim icn riskli gebelik grubundadirlar bu yuzden de bebek bizim icin kiymetli bi bebektir ve dogumda riske atmak istemeyiz o yuzden sezaryen yapmak daha kolay gelir dedi artik ne kadar dogru bilemiyorum canim
Doktorumla doğum konusunu ben de konuştum, normal doğum olmaz, sezeryan olacaksın dedi.Ama benim doktorum çok evhamlı ve riski hiç sevmez,o nedenl belki dediğin gibi kıymetli bebeği riske atmak istememiştir,bilemiyorum :) Ben de zaten sezeryan düşündüğüm için üstelemedim. Bir de clexane konusunda haklıymışsınız, doktorum doğumdan sonraki 6 hafta da da iğneyi olmam gerektiğini söyledi
Aspirinin clexane dan daha etkili olduğu kesin.Çünkü benim apandisit ameliyatı ihtimali doğduğunda hemen aspirini kestiler ama clexane ı kesmedi dr, aspirin daha etkili dedi.
Öylemi ben bilmiyordum orayı , hemen gitmem lazımhastane çıkışı da var mıydı ? En beğendiğim markadır :)))
Evet yandan çıtçıtlı da kullanışlı , ama zıbınlar hani daha hafif kuşaklı falan ya ondan çok kullanışlı
offf ya orası da tamemen soyguncuymuş insanlar parayı basıyor mu
bana dr bir ay kala coraspini bırakırsın dedi. iğneden daha çok etki yapıyormuş..iğneyi doğumdan sonra 1 ayda kullanacağım.
aslında biraz da duruma bağlı.. yani doğum yakın gibi görünürse o zaman kaç haftalık olduğu önemli değil. önlemini almak için aspirini bıraktırır.. bu yüzden kontrollere iki haftayı geçirmemeliyiz.normal şartlar altında iki haftada bir muayene olunuyor biz kesinlikle ihmal etmemeliyiz..
ben ağustosun ilk haftasını bekliyorum. hayırlısıyla bir gelsin..
canım bu hangi flörence acaba? Ben de Florence'a gidiyorum ama normal doğum 3500 TL
maşallah canım, 2 kiloya doğru yol aldı miniklerimiz sen hazırlıkları bitirmişsin yavaş yavaş bebeişlerin hazırlıkları da biter canım, daha zaman var
hoşgeldiniz, maşallah kızın çok güzel ilerliyor, Allah nazarlardan saklasınbana da doktor günde 20 kez hissetmen gerekiyor demişti. İşleri güçleri uyumak zaten yaramazların inşallah doğunca da uyurlar da, annelerini yormazlar:)
merhaba kızlarr,
bugünn baska bi hastane ve baska bi doktra gittim ilk defa...ve doktoru begenirim diye ödüm kopuyodu çünkü kendi doktoruma ihanet ediyomusum gibi geldi:) maalesef korktugum basıma geldii adam 10 numara 5 yıldız cıktı :) bugüne kadar ikili test,detaylı ultrason,seker yüklemesi vb. bütün testlerimi baskasına yaptırmıs olmama ragmen sanki yeni gebe kalmıs bi hastası gibi detaylı bi sekilde ilgilendi herseyi acıklayarak...cok cok begendim adamı ve şimdi kendi doktorumun oldugu hastaneyle bu yeni doktorun oldugu hastane arasındaki dogum ücretindeki farklar dolayısıyle belki de dr degiştirmek durumunda kalıcam
normal ve sezaryen: 1350 tl (ikisi aynı fiyatmış cok ilginç)
epidural normal ve sezaryen : 1650 tl
bu giriş bilgisinden sonra kızım maşallah cok iyidi:) 1250 gr olmuş boyu da 40-41 cm gibi baya uzun olacak dedi:) suyu,kalp atışları,böbrekleri herseyi iyi herseyi yolunda 30 haftalık bi bebek görünümünde gelişimi iyi gidiyo ultrasona göre dogum 30 eylül görünüyo ama sen ona bakma SAT tarihin önemli dedi aynı kendi doktorumun dedigi gibi:) ve kan sulandırıcı nedeniyle normal dogum yapabilir miyim diye buna da sordum tabiki yapabilirsinn hiç sorun diiil dedii onu da söleyince beni kalbimden vurdu zaten:)
anlayacagınız kafam iyice karıstı kızlar iki doktoru da cok cok begeniyorum ama tabiki gönlümde yatan aslan kendi doktorum:) Allah hakkımızda hayırlısını versin hepimiz için...
maşallah canım bebeğinee kocaman olmuşş nazar degmesin:)
ooo Hena kocaman olmus yaa:) maşallah canım sizee güzel haberlere cok sevindim :) kordonu takma bak benimki dolanmıştı cıkmış kurtulmus bile kordondan:)
merhaba canım gecmiş olsun...ben kan sulandırıcı hap ve iğne kullanıyorum pıhtılasma cıktıgı için ama senin pıhtılasman oldugunu nasıl anladılar trombofili paneli testlerin yapıldı mı?
canım cok gecmiş olsun...üzülmee bak erken farkedilmiş en azından dogum sırasında ne yapılması gerektigini biliyosunuz artık önlem alınırsa hiç korkmaya gerek yokk
Canım bebişinden çok güzel haberler getirmişsin. Nazar değmesin maşallah miniğimize:) kansızlığın için de inşallah serum iyi gelir. Su içmeyi de ihmal etme. Bende de 3 mü 5 miydi neydi lökosit çıkmıştı ama doktorum önemli değil demişti. Su iç demişti.kordonu kafaya takma. Dolanabiliyor ama biz görmüyoruz bilmiyoruz. Yine kurtuluyor bebeklerimiz. Allah'ın izniyle hiçbir şey olmaz.
Bu arada sizler de dışarda bir sürü hamile görmüyor musunuz? Kime baksam hamile:) ne ilginç:) annem de bu yıl çok hamile var diyor:)
Aslında cok fazla su içiyorum ben. Hamileliğimin başından beri 2-2,5 litre su içiyorum ne biliyim pamuklu giyiyorum. Günlük ped kullanıyorum belki omı yapıyor acaba bilemiyorum ama onu da günde en az 3 kere değiştiriyorum ne olur ne olmaz mikrop kapmasın diye ama yok yine enfeksiyon var yine var. Kayınvalidem de sordu dün protein yoksa idrarda bir problem olmaz dedi. Protein yok cok şükür. Bende cok goruyorum sanırım ilgi alanımızdan kaynaklı bir durum. Aslında eskiden de vardı ama şimdi dikkatimizi çekiyor bence :) cok cok teşekkür ediyoruz bu arada teyzesi anneye de iyi bak olur mu?
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
İnşallah canım... Amiiiinnn30. haftamız bitti çok şükür geri sayım başladı:)))
ya ben dr.dan ve hastaneden çok memnundum ama zaten ctsi yanından çıktığım an başka bir doktora daha gitcem demeye başlamıştım, ama canım sıkıldı gerçekten en başta bana sen normal yapabilirsin diyordu şimdi herşeyin kolayına kaçmaya çalışıyor gibime geldi, doğum bayram zamanına denk geliyor ya normalleri eleyip planlı mı olsun istiyor napıyorsa
Ayy canim benimm tsk ederimm utandim😘😚
İnşaAllah olmaz canım ya doktordan geldikten sonra kafama takılan sorular için netten baktım birazda daha beter şeyler okudum allak bullak oldum iyice
Çok sağol canım benim. Evet gebelikte enfeksiyon bakteri kaçınılmaz haklısın çıkmayan kimse yok neredeyse bende öyle düşünüyorum ama doktor bu özel bi bakteri sana sıkıntı vermese bile taşıyıcı olarak kalabilir vücudunda o da bebek için risk dedişimdi 1000lik antibiyotik içiyorum sabah akşam bakalım inşaAllah bir dahaki gittiğimde içimi rahatlatıcak bişeyler duyarım. İnan o kadar dikkat ediyordum ki kendime evim dışında hemen hiç lavaboya girmemeye çalışıyodum nasıl kaptım nasıl oldu bende anlamadım. Günlük pedi söylediğin iyi oldu çamaşırımı sık değiştirmeme rağmen ondanda mı kullansam daha iyi olur falan diyodum iyiki dedin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?