Peki park yatağın içerisine nasıl yatak aldınız? Visko, yarı ortopedik,lateks vb.?
ben pamuk aldım canım ama kafam karışık hala, visco sağlıksız diyenler var, yarı ortopedik park yatağın içine bulamadım, sünger terletiyormuş.. Bu konu çok karışık yani anlayacağın :44:
Cidden duygularıma tercüman olmuşsun.Ne yapacağımı bilememekten alamıyorum. Kraft'ın yeni bir ürünü çıkmış, yataş visko diye.Onu mu alsam dedim.Ama bir türlü işin için çıkamadım
Kızlar bu yıkanabilir bezler iyi hoş da pek çalışan annelere uygun değil gibi geldi bana. İlk 6 ay tamam çalışmıycam (inşallah) ama sonra ne olacak? Ayrıca o yıkadığınız deterjanlar da kimyasal değil mi? O da bebeğin tenine değmiyor mu? Bir de Damla'nın dediği gibi ishal olunca nolucak? Zaten ilk aylar kaka hep sıvı oluyor, anne sütü aldığı için. Ek gıdadan sonra katılaşıyor.
Bu kadar da organik yetiştirmek yaşadığımız zaman dilimine çok uygun gelmiyor bana açıkçası, tabi ki elimizden geleni yapalım o ayrı bir şey de o çocuk kreşe başladığında nelere maruz kalacak.. Çok da sakınmamak lazım sanırım..
Evet biz de beğendik o park yatağı canım ama dediğin gibi içten içe ölçüleri ile dıştan dışa çok farklı. Bir de 006 oldukça kaba bir model.
Daha süt sağma pompasına karar veremedim, en çok o kurcalıyor aklımı. Ameda markayı önerdi satıcı, çok daha hızlı ve çift memeyi sağıyormuş. Aventin pompası yavaşmış. Ama herkes Avent alıyor. İnsanın yabancı olduğu konuda fikir yürütmeye çalışması ne kadar zor. Biberon hadi neyse Dr. Browns un ufak cam olanından alayım diyorum ilk etapta. Eeee emziklere baktım, çeşit çeşit emzik var. Ooooooof aklım karman çorman.
Bende senin gibiyim. Dışarda giydiğim şeyi asla evde giymem hele oturduysam biyerlerde direk makinaya atarım. Eşim gecen gün hastahanedeyiz. Ben tabi cok yoruldum normalde asla hastanede oturmam bile annem zorla oturttu bende dedim hayatım gel sende otur eşimin tepki şu hee oturayım da evde oturayım sonra rahat rahat :)) cok güldüm oda alışmış artık benim bu deli hallerime :) ben hayret ediyorum bazı kızları görüyorum Cafe de çantalarını galan yerlere koyuyorlar. Ben asla yapamam oyle seyler çantam her daim kucağımda durur. Hele polonyada. Insanlar montlarını beklerken yere koyuyorlardı. Bana geliyordu fenalıklar sonra yerden alıp giyiyorlardı. Ya ben cok anormalim yada onlar cok pis anlamadım bende ki sende benim gibiymişsin :)
Haklısın kesinlikle. Bide ne biliyim her ne kadar temizlesekte makinaya atmakta bana doğru gelmiyor. Çamaşırlarımız yıkanıyor orada. Yıkandılar bez alınacaksa bana gore herseyi ile elinde yıkamalısın. Benim annem bu bezlerden kullanmış ben bebekken ama hiç makinaya falan atmamış oturmuş annanemle elinde yıkanmış tüm bezleri. Ama bunun dediğin gibi kimyasalı var sonuçta uff en iyisi bez yani ben gerçi huggies aldım ama eşim kullanmam ben onu kızıma İsrail malı diyip diyip duruyor sanırım molfix alacakmış yeniden. Bizde bu aldığımız huggiesi köpeğimizin altını sarıyoruz :))
Kızlar bu yıkanabilir bezler iyi hoş da pek çalışan annelere uygun değil gibi geldi bana. İlk 6 ay tamam çalışmıycam (inşallah) ama sonra ne olacak? Ayrıca o yıkadığınız deterjanlar da kimyasal değil mi? O da bebeğin tenine değmiyor mu? Bir de Damla'nın dediği gibi ishal olunca nolucak? Zaten ilk aylar kaka hep sıvı oluyor, anne sütü aldığı için. Ek gıdadan sonra katılaşıyor.
Bu kadar da organik yetiştirmek yaşadığımız zaman dilimine çok uygun gelmiyor bana açıkçası, tabi ki elimizden geleni yapalım o ayrı bir şey de o çocuk kreşe başladığında nelere maruz kalacak.. Çok da sakınmamak lazım sanırım..
Bence de çalışan anneler için uygun olmayabilir. Bakıcıya göre durum değişebilir.
Annelerimiz nasıl yaptıysa öyle yapmak istiyorum. Deterjan olarak bebeğimin elbiselerini yıkadığım deterjanı kullanıcam. Ben uzun bir süre artık çalışmayı düşünmüyorum çalışsamda evden çizim yaparak olabilir.
Bu bezler için çok kullanışlı diyorlar. ben ishalinde çok sorun yaratacağını düşünmüyorum. Hazır bez kullanımı çok kolay ama bu bezlerde tahmin edildiği gibi zor değilmiş. Bence denemekte fayda var.
Sizde olan ishal şüphesi veya başka soru işaretleri bende de var. O yüzden sadece 5 li set aldım. Bana mantıklı geldiğinden denicem. 2 çocuğunu da aynı bezlerle büyüten anneleri okudum etkilendim açıkçası...Avrupada yaygın olarak kullanılıyormuş. Ben de denedim mi anlatırım burdan yine :)
Dene bakalım canım, nasıl bir şeymiş. Ama ben uğraşamam sanırımbenim her şey gözümde büyüyor ya nasıl bakıcaksam bu çocuğa
Ben ev işi yapmayı hiç sevmem eşimle beraber yaparım genelde...Hep toz göstermeyen ürünler aldır evimi dekore ederken de
Ama bebek ayrı bir sorumluluk...Ne gerektiriyorsa elimden geldikçe yapmaya çalışıcam. Üzerine titremek değil de gereği neyse doğrusu neyse onu yapmak istiyorum..
Deneyimlerimi paylaşıcam bende meraktayım zaten
Ben de nasıl bakıcam diye endişeleniyorum. Ablam birgün bile bana emanet edemedi bebeği ben bakmaya korktum. O ağlarsa bende ağlarım diye...
Allah kolaylık versin. Etrafımdaki bebekleri daha bi analiz eder oldum. Kokmuyorum desem yalan olur :))
hanımlar yıkanabilir bezler konusunda hangi marka önerirsiniz?
ben de merakla takip ediyorum sizi.
Aynen canım bebek çok büyük sorumluluk ama kiminle konuşsam içgüdüsel olduğunu söylüyor. O yüzden çok da korkmuyorum aslında, bir de yengeç burcuyum doğuştan anayımben bebekliğinden değil de daha büyük yaşlarından işte 2 yaş sendromundan falan daha çok tedirgin oluyorum, inşallah başa çıkabiliriz.
Her şey mükemmel olamaz elbette ama elimden geldiğince ben de doğrusunu yapmak istiyorum. Keşke ben de çalışmasam kendim baksam çocuğuma ama maalesef bu olamayacak sanırım. Ben de çalışmak isterim zaten ayrı bir konu..
Kızlar bebeğinizin mobilyalarını ve odasını nasıl temizlemeyi düşünüyorsunuz? sirkeli su diyorlar ama kokmaz mı çok?
Canım ebebekte organik temizleme ürünleri vardı.Ne kadar sağlıklı bilemediğim için ben daha almadım ama aklımda o ürünler var.Markası sanırım Friendly di diye hatırlıyorum.
Çalışsan dert çalışmasan ayrı dert... Geçen 2 çocuk annesi bi bayanla konuştum 2 çocuk arasında 5 yıl varmış. Birini büyütüp kreşe verip çalışmaya başlamış. Hop ikinci gelmiş sonra tekrar işe ara.. Şimdiki aklım olsa hiç ara vermez ardarda yapar büyütüp kreşe verdikten sonra işe geri döner bir daha da düzenimi bozmazdım. Yurtdışında herkes ardarda doğuruyor çocukları büyütüp sonra kendini dışarı atıyor bir daha da girmiyor dedi. Gerçi kiminle konuşsam aynısı diyor ara vermeden yap diye bende onu planlıyorum sonra çalışma hayatına tam gaz geri dönmeyi düşünüyorum. Bebekten sonra fikrim değişmezse tabii
Allah mecbur etmesinde o ayrı tabii...
evet ben de gördüm canım onları ama daha önce duymadığım bir marka diye almadım açıkçası. Bir de annelütfen diye bir site var ya orda da dalinin organik ürünleri var. biraz araştıralım en iyisi
evet 5 yıl uzun bir süre.. Ben de ikinci çocuğu yaparsam art arda yapmayı planlıyorum canım, zaten yaşım da bunu gerektiriyor.. İş hayatına ara verirsem yeniden bu bulunduğum konuma dönmem çok çok zor o yüzden bilemiyorum sanırım çalışırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?