canım süt sağma bana yengem verecek ama hangi marka bilmiyorum, o iki bebeğinde de kullandı bir sorun yaşamadı, verdiğinde senin için geç olmazsa yazarım buraya..
Emzik bana arkadaşım avent almış canım, 2li satılandan, biberon da avent almış o da ikiliydi.
Bence satıcılara çok takılmamak lazım, belirli bir markayı satmaya çalışıyorlar bazen. Sen çoğunluk ne yapıyosa onu yap, tecrübe iyidir
Canım bu süt sağma makinası doğum sonrası hemen çok gerekli bir şey mi? benim bu sene bir sürü arkadaşım doğum yaptı yalnızca biri kullandı o da sütü çok fazla gelmiş diye doktor aldırmış. Diğer arkadaşlarım hiç kullanmadılar. İnternetten araştırdım biraz kimi çok gerekli diyor kimi gerek yok diyor ve bazlarını da yara falan yapmış. ben de kararsızım alsam mı almasam mı? 6. aydan sonra belki lazım olabilir diyorum işe başlayınca?
Ben de korkuyorum hatta bir kaç keresinde yanma oldu bende nedense, doktora sormuştum hassaslaşmadan dolayı olabilir bazen dedi. Ama gene de eşim uzak dursun istemiyorum, o da bir şey olur diye korkuyor tahminim ama doğumdan sonra da lohusalık falan var o zaman zaten ilk 6 hafta yasak diye biliyorum. Toplamda nerdeyse 3,5 ay uzak kalmak hoş değil sanki
Cok sagol ya inan rahatladim gece sabaha kadar rüyamda tahlil yaptim sonucunu aldim ugrastim durdum sonucları gordum ya rahatladim biraz herkes çok üzülmus ya annemler teyzemler felan telefonda teyzem agladi ben agladim bana belli etmemisler ama onlarda cok üzülmuscanım çok sevindim gözün aydın
Evet hep üzüm sirkesi kullanırlar ama ikisi de sirke neticede.. Kolonya da alkollü canım ya.. Aslında bebişlere aldığımız ıslak havlularla da silebiliriz
canım bebek emmediği zamanlarda mutlaka sağman lazım sütünü, bir de sütün çok olursa sağman gerekiyor.. Sütün artması için de bol bol emzirin ve sağın diyorlar. Bir de en kaliteli süt ilk 3 ay gelenmiş, sağıp sağıp koyun buzluğa diyorlar. İstersen doğumdan sonraki durumuna göre karar ver canım.. Bebeğin durumuna ve sütünün durumuna göre bakarsın
Cok sagol ya inan rahatladim gece sabaha kadar rüyamda tahlil yaptim sonucunu aldim ugrastim durdum sonucları gordum ya rahatladim biraz herkes çok üzülmus ya annemler teyzemler felan telefonda teyzem agladi ben agladim bana belli etmemisler ama onlarda cok üzülmus
Evet alkol olayını unuttum ben. Mobilyaların parlaklığı için birsey yapmak lazım gitmesin yani yazıktır. Gerçi benim mobilyalarının bazılarının parlaklığı gidebilir onlR içinde bulmam artık bir yolunu
Evet galiba doğumdan sonra alırsam alcam. Fakat kafama takılan şu; hastanedeyken ihtiyaç olur mu acaba diyorum? Bebek emmezse falan sağıp vermek gerekir mi o an onu bilemedim? Ama hiç hoş bir durum gelmiyor bana daha minicikken sağıp biberonla vermek, sıcaklığımı hissetsin istiyorum. Çünkü emmesi sadece karnını doyurmak için değil ya güven alması ve duygusal bağ için de çok gerekli.
Bence de hoş değil yani erkek diye düşünüyorum sonuçta her ne kadar eşlerimiz olsa da ihtiyaclarını karşılamamız lazım. Ama işte insan tedirgin oluyor ister istemez, eşimde basta tedirginliğim doktora sordu doktor ağrı olmadıgı sürece ve son bir ay kalaya kadar serbest dedi eşim dayandı bunun arkasına. Off yavrucuklarımızı alalım sağ salim elimize de ben baska hiç birsey istemiyorum
Tamm bebeğin sağlığı için yıkanabilir bezler cok iyimiş biliyorum ama bebek ishal oldugunda ne olacak? Yani elinde mi yıkayacaksın? Ki bebekler cok cok ishal oluyorlar. Yoksa makinaya mı koyacaksın? HerAlde makinaya koymayacaksın ki koyulmaması gerekiyor diye düşünüyorum düşüncesi bile cok kotu :s benim anlamadığım nokta sadece bu. Gerisi kolay aslında çişinde falan birsey yok elde yıkarım onden tertemiz yaparım ben zaten ama ishal ve kakası nolcak?
Kızlar bu yıkanabilir bezler iyi hoş da pek çalışan annelere uygun değil gibi geldi bana. İlk 6 ay tamam çalışmıycam (inşallah) ama sonra ne olacak? Ayrıca o yıkadığınız deterjanlar da kimyasal değil mi? O da bebeğin tenine değmiyor mu? Bir de Damla'nın dediği gibi ishal olunca nolucak? Zaten ilk aylar kaka hep sıvı oluyor, anne sütü aldığı için. Ek gıdadan sonra katılaşıyor.
Bu kadar da organik yetiştirmek yaşadığımız zaman dilimine çok uygun gelmiyor bana açıkçası, tabi ki elimizden geleni yapalım o ayrı bir şey de o çocuk kreşe başladığında nelere maruz kalacak.. Çok da sakınmamak lazım sanırım..[/QUOTE
Canım ben de çalışan bir anne olacam inşallah, bunları da düşündüm amabu bezlerin bağlarlen ve çıkarırken diğer bezlerden farkı yok aalında, cazip kısmı da o. Sadece kaka olduğunda biraz suya tutup akıtıp öyle kaldırıyorsun. Bebeklerimizin sağlığı herşeyden önemli ama sadece sağlıklı diye kullanamam ben bu ürünü, kendimi de düşünüp zaman ayırmak zorundayım çünkü bir bebeğin en çok ihtiyaç duyduğu şey mutlu bir annedir, bunu hep aklımda tutarım:) sadece bir kez kullanıp atacağım bezlere o kadar para vermek iyi bir fikir gibi gelmiyor bana, bebek masrafının en büyük kalemlerinden biridir bez, hem de doğa için de hergün bir yığın çöp oluşturmamış olurum.
Makinede yıkamaya gelince, bebeğimizin kakası elbiselerine sıkça bulaşacak zaten onları da audan geçirip makineye atmaycak mıyız, elde yıkamakla baş edemeyiz ki..
Deterjan konusunu da düşünmüyorum çünkü çatlak kremini kullanma konuaunda tereddüt edince doktorum psikolojini de düşünmelisin, hem sonra bebeğe niveanın, sebamedin falan pişik kremini nemlendiricisini kullanmayacqk mısın dedi ki hak verdim o zaman. Yani ya hep ya hiççi olursak ne bir zarar görürüz ne de fayda..
Rica ederim :)) Bu ürün beni de heyecanlandırdı. Mümkün mertebe bilinçli ve doğru seçimler yapan bir anne olmak istiyorum..
İşe yarar bir ürün olduğunu düşünüyorum. Ama kendim kullanmadan emin olamam. deneyip memnun kaldıktan sonra adet olarak arttırıcam inş :)
Az önce şekerleme yaparken rüyamda babamlara anlatıyordum
Böyle bir ürün olduğunu bilmeyen çok kişi var. 2 çocuk annesi ablama anlattım şaşırdı.
Rüyamda bebeğimi de gördüm çok uzun zaman sonra...sadece kafasının yarısı ve tek kolu hafif çıkmış duruyordu. Farkedip bakıyorum. Çok güzel bir bebek.Gözünü açmamasına rağmen anneme renkli göz değilmiş diyorum. Tutiyim derken sanki parmağım gözüne değiyor kötü oluyorum ona zarar verdiğimi düşününce uyanıyorum...
Geçen hafta hamilelik takviminde bu aralar ilginç rüyalar görebilirsiniz yazıyordu, seni de vurdu anlaşılan:) hayırdır inşallah diyelim hayrolsun:) bebeklerimizi çok merak ediyoruz artık ondandır belki, ben kontrolleri yüzünü görmek için iple çekiyorum artık, çünkü doğumdaki hallerini almaya başladıçar artık, bu da çok heyecan verici tabi..
Kızlar herkese merhaba. Umarım herkes güzel bir bayram geçirmiştir melekleriyle:)
Benim misafirlerim vardı kv ler geldi. ben daha alışveriş yapmamıştım tam olarak iyiki yapmamışım resmen bir koli kıyafet geldi. Hastane çıkışı 2 tane geldi benim almama falan gerek kalmadı:) Bana da lohusa pijaması falan getirmişler sağolsunlar.
Kızlar size bir şey sorayım eşimle arkadaş gibi olduk biz, yanaşmıyor bana, doğumdan sonra falan diyor normal mi yaben de beni beğenmiyor musun artık falan diyorum saçmalama diyor. Siz de durumlar nasıl?
Ebebekte kampanya vardı Sola modeli sanırım 800 TL di ve 200 TL hediye çeki veriyordu.O çekle de Nuna'nın isofixli araba koltuğunu aldım o da sanırım 650 den 450 ye düşmüştü.Dolayısıyla ortalama 1,000 Tl ye geldi set.Ben mavi rengini aldım.Sola II vardı ama özelliklerine baktığımda çok fark yoktu o nedenle ilk modelini aldım canım.
Jokere hiç bakmamıştım, bir araştırıyım, çok teşekkürler canım.Evet Meltem Mobilya'yı beğenmiştim,doğru hatırlıyorsun :)
kıyamam yaaneyse hayırlı haberlerini almışsın canım işte çok şükür, inşallah bir daha tekrarlamaz
canım bence de hastanede sağmamak lazım. Hemşireler zaten emzirmeye yardım ediyorlarmış, emdiricez artık bir şekilde. Zaten sağmak gerekirse de hastanelerde varmış sağma makineleri
Bizde de durum aynı...Arkadaş gibiyizde diyemem sarmaş dolaşız herzamanki gibi..
Eşim çok hassastır bana karşı bebeğe ve bana zarar vermekten çok korkuyor. Bir de bebeği sürekli hissediyor karnımda bir canlı varken bunu yapmak ikimize de tuhaf gelmeye başlamıştı. Oda bahaneler uydurup duruyordu bana... Ona bu durumun normal olduğunu söyleyince öyle rahatladı ki. Diğer baba adayları da böyle merak etme dedim.. Kendinde bir sorun olduğunu düşünmeye başlamıştı meleğim :))
Canım biz de temas halindeyiz ama ilişkiye gelince orada duruyoruz. Yanlış bir hareket yapmaktan korkuyorum diyor bana, zarar vermiyim diyor. Geçekten içeride bir şeyler kıpırdıyorken insan tuhaf oluyor. Napalım artık demek ki herkesin az çok yaşadığı bir durum, bu dönem de böyle geçicek.
Canım ben de çalışan bir anne olacam inşallah, bunları da düşündüm amabu bezlerin bağlarlen ve çıkarırken diğer bezlerden farkı yok aalında, cazip kısmı da o. Sadece kaka olduğunda biraz suya tutup akıtıp öyle kaldırıyorsun. Bebeklerimizin sağlığı herşeyden önemli ama sadece sağlıklı diye kullanamam ben bu ürünü, kendimi de düşünüp zaman ayırmak zorundayım çünkü bir bebeğin en çok ihtiyaç duyduğu şey mutlu bir annedir, bunu hep aklımda tutarım:) sadece bir kez kullanıp atacağım bezlere o kadar para vermek iyi bir fikir gibi gelmiyor bana, bebek masrafının en büyük kalemlerinden biridir bez, hem de doğa için de hergün bir yığın çöp oluşturmamış olurum.
Makinede yıkamaya gelince, bebeğimizin kakası elbiselerine sıkça bulaşacak zaten onları da audan geçirip makineye atmaycak mıyız, elde yıkamakla baş edemeyiz ki..
Deterjan konusunu da düşünmüyorum çünkü çatlak kremini kullanma konuaunda tereddüt edince doktorum psikolojini de düşünmelisin, hem sonra bebeğe niveanın, sebamedin falan pişik kremini nemlendiricisini kullanmayacqk mısın dedi ki hak verdim o zaman. Yani ya hep ya hiççi olursak ne bir zarar görürüz ne de fayda..
Geçen hafta hamilelik takviminde bu aralar ilginç rüyalar görebilirsiniz yazıyordu, seni de vurdu anlaşılan:) hayırdır inşallah diyelim hayrolsun:) bebeklerimizi çok merak ediyoruz artık ondandır belki, ben kontrolleri yüzünü görmek için iple çekiyorum artık, çünkü doğumdaki hallerini almaya başladıçar artık, bu da çok heyecan verici tabi..
Muhtemelen doguma kadar ilaclara devam ederiz degerlerin yukselmemesi için aman fayda etsinde ilaçları içerim Önemli değil o
Sanırım öyle canım...
Eşimin beni ne kadar sevdiğini bilsem de bu durum yine de beni tedirgin ediyor..doğumdan sonra bu lohusalık sürecinde en azından aldığım fazlalıklardan kurtulup eski halime geri dönmek istiyorum. İnce belimi geri istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?