Ben 40 gün bile oturamama sanırım daralırım evin içinde. Yani bu meme olayı cok büyük bir problem sanırım
Ben 40 gün bile oturamama sanırım daralırım evin içinde. Yani bu meme olayı cok büyük bir problem sanırım
Damla'ya
Canim hic strese girme bebeginin kilosu guzel maşallah hem iki hafta icinde biraz daha toparlanir 2700 gibi dogar aglaman cok normal annelik boyle bisey ama inaniyorumki ustesinden gelirsin insanin kendi evladi olunca baska bi hevesle bakiyor bende ilk anne oldugumda ayni seyleri dusundum ama bak 8 sene oldu evleneli 32 yasindayim ve Rabbim bu guzel seyi anneligi bana 3.kez nasip etti.neguzel iki hafta sonra kizina kavusacaksin valla ben bile heyacan yaptim topigimizde dogumlar basladi diye.birseydaha var zayir dogan bebek daha iyi gelişiyor. Benden sana tavsiye bol bol emzir ilk zamanlar gogus uclarin yarada olsa hic yilma emzirmekten vazgecme sakin sutum yok diyede mama ya baslama emzirdikce sut gelcek.buraz uzun yazdim kusura bakma.
Günaydın canım tesekkür ederim ilgin alakan için. Aslında yazını dün gece okudum ama şimdi cevap verebiliyorum malum eşim buraya girdiğimi görünce cok dır dır yapıyor ama dün senin yazını gösterdim eşime dedi ne kadar güzel arkadaşlıklar kürmüşsün orada. Hersey için tesekkür ederim yanımda oldugun için öncelikle. Eet zaman yaklaştıkça insan strese giriyor en azından ben öyleyim. Ama bir tek ben değil eşimde cok büyük streste sanırım. Ama düne nazaran bugun daha iyim. Yapacak birsey yok hevesle kızımızı bekliyoruz artık. Yalnız sana birsey soracağım. Şimdi bebekler 2-2,5 saatte bir meme istiyorlar ya ee dışarı çıktım diyelim nasıl emzircem? Sanırım buralarda sağdığım sütü yanımda mı götüreceğim? Bebek biberonla içmeye başlarsa sadece dışarlarda memeden uzaklaşır diye korkuyorum
geçmş olsun canım inş bebişin zamaninda gelir benimde agrlarm kaslmalarm oluyor erken dogum riskm var benimde bzen şiddetlenyor geçer dye gtmiyorum dr ama dmek ki ihmal etmemem lazm bende bida şiddtli sancm oldugunda gtmeliym dr . hepmizn bebişleri zamanında gelr inşGünaydın kızlar. Ne yazık ki hastaneden yazıyorum. Iki gündür yatıyorum burada gaz sancısı sandığım şey normal sancı çıktı. Erken doğum riskiyle tedaviye alındım. Açıklık var dedi doktorum. Bugün eve gönderecek sanırım ama evde de yatmak şartıyla. Aman dikkat edin kendinize, bol su içmek gerekiyormuş özellikle bu sicaklarda yormayın kendinizi. Bizden de dualarınızı esirgemeyin lütfen.
Canim ben cocuklarim ek besine gecene kadar genelde avmlere gittim herkatta bebek bakim odalari var rahatcana emzirdim.kati gidalarada gecince evden cikmadan emzirdim yanimada ek gidasini aldim kucuk kavanozum vardi onun icine koyuyordum bu sekilde yapiyordum canim.
ilk zamanlar derken ilk günlerden bahsetmiyorsun değil mi?
sonuçta ilk iki gün kadar süt gelmeyecek, bebek emmeyi bilmeyecek o zaman aç mı kalacak. anne sütü emecek diye boş memeyi ağlata ağlata aç bekletmek hasta etmek de olmaz. ayriyetten bir de bebekler memeyi görünce yalancı emzik muamelesei yaparlarlar yani meme geldiğinde sakinleşmek için emiyorlar..
böyle durumlarda anne sütü vereceğim yoksa yok demenin de bebeğe zararı var. ben bizzat şahit oldum.
allah bağışlasın 3.kez nasip etmiş size allah çocuk.. tecrebelisiniz de bu yüzden düşünceleriniz önemli.hani bir bebek öyledir de diğeri öyle değildir.
bir de birşey soracağım bebek ilk zamanlar sırt üstü yatırılıyor değil mi ne zamandan sonra yan ve yüz üstü yatırılıyor?
ilk zamanlar derken ilk günlerden bahsetmiyorsun değil mi?
sonuçta ilk iki gün kadar süt gelmeyecek, bebek emmeyi bilmeyecek o zaman aç mı kalacak. anne sütü emecek diye boş memeyi ağlata ağlata aç bekletmek hasta etmek de olmaz. ayriyetten bir de bebekler memeyi görünce yalancı emzik muamelesei yaparlarlar yani meme geldiğinde sakinleşmek için emiyorlar..
böyle durumlarda anne sütü vereceğim yoksa yok demenin de bebeğe zararı var. ben bizzat şahit oldum.
allah bağışlasın 3.kez nasip etmiş size allah çocuk.. tecrebelisiniz de bu yüzden düşünceleriniz önemli.hani bir bebek öyledir de diğeri öyle değildir.
bir de birşey soracağım bebek ilk zamanlar sırt üstü yatırılıyor değil mi ne zamandan sonra yan ve yüz üstü yatırılıyor?
Devlet hastanesinde çekitrmiştim. Çektirdim hastane de özel bir mr yerirler anlaşmış yani daha önceki kayıtların hiç birisi yok. Zaten hastanenin ismi falan da değişti. Bizim kayıtlarda arada kayboldu. Hayır yok yere hakkım varken binlira daha fazla ödemek koyuyor. Yoksa problem değil ama işte sezaryen hakkım benim. Bazen de diyorum ki duan damla zaten kızının plesantası yaşlanıyor her sekilde sezeryana alacaklar seni 38.-39 haftada diyorum ama biyandan da bu tarih gitsin istemiyorum yani ha bugun ha yarın sezeryan için beklemek istemiyorum
Aman aman cok cok gecmiş olsun. Neden oyle göçtü falan acaba anlamadım ben. Doktorunu arasaydın keske
geçmiş olsun canım. bazen benimde öyle içe dönük olmadı ama aşağıda hissedip geldi gibi tuvalete zor gidiyorum.
acaba Deniz bir tarafa mı kıvrıldı.. belki ondandır..
Çok tuvaletin geldiği için kalkamamışsındır bana da o gün öyle oldu sabah yataktan zor kalktım karnımda taş gibi olmuştu wc ye gittim de rahatladım:) son zamanlarımıza girerken bu tarz korkular hepimizde var sanırım erken mi gelir diye endişe ediyoruz hele benim annem ve ablam erken doğum yaptıkları için ben dahada tırsıyorum
Valla canim bebekler okadar uyanık oluyorlarki bikac ay sonra memeden ayrilmak istemiyorlar hep agzimda olsun istiyorlar benim kucuk kizi ben 18 aylik olana kadar emzirdim herkedin yaninda gelip kiyafetimi kaldirip meme diye tutturmaya baslamisti.ilk dogdugunda ben saat basi emzirdim sarilik olmasın diye sariligin tek caresi bol emzirmek sonra iki saate cikardim ama biraz buyuduklerinde ne saat kaliyor nede duzen onlara meme herseyden tatli geliyor haaa bide emzirme onlukleri var mesela piknige falan gittiginde onunla emzirebilirsin hic biyerin gözükmüyorKaldık mı emzirme odalarına. Peki yeni ne kadar emiyorlar memeyi bebekler ne kadar sürüyor bu emzirme işi?
Canim tabiki herkesin bunyesi farkli tabiki.ilk bebegimde emzirmeyi.bebegi nasil tutacagimi bilmiyordum ama ebeler sagolsun hastanede herseyi gösteriyorlar zaten hastanede mama vermeye izin vermiyorlar ( eger bebek kuvezde ise mama takviyesi yapiyorlar) doktor emzirdikce sutun gelcek diyor.ikinci bebegimde gogus uclarim okadar yara olduki bebegim emdikce sanki etimi kestiler ama yapcak bisey yoktu sutumun gelmesi icin emzirmem ssartti.ayrica doktorlar mama takviyesini bir hafta sonra kontrole çağırıyor eger bebekte kilo kaybi varsa mamaya basla diyorlar.benim bebegim bir haftada 450 gr almisti doktor sasirdi anne sutuylemi bukadar kilo aldi diye sordu
Ayrica ben genelde aksamlari yan yatiriyordum cunku kusarsa Allah korusun bogulur diye yuzustu de genelde gunduzleri yatiriyordum insallah faydali bilgi vermisimdir.sakinda iki gun sutum gelmicek diyede düşüncelere kapilma herkesin bunyesi farkli
5-10 dk sürüyor gibi. tabi daha uzun da olabilir. çünkü bırakmak istemiyorlar. iyice yorulup emip uyuyunca bırakıyorlar:)Kaldık mı emzirme odalarına. Peki yeni ne kadar emiyorlar memeyi bebekler ne kadar sürüyor bu emzirme işi?
Bu arada yazlıkta olduğumuzdan farklı bir doktora göründüm. Bu doktorun söylediğine göre ayaklarımdaki ellerimdeki şişmelerin tuzla pek ilgisi yokmuş. Kan uç noktalarda birikiyormuş el ve ayak gibi. Her akşam yarım saat 45 dakika tempolu yürüyüş yapmak zorundasın. Yoksa inmez bu şişlikler dedi. 2 adım atınca yoruluyorum, nasıl yürüyeceğim bilmem
Bir de krampın yoksa neden magnezyum içiyorsun, kalsiyum da içme dedi.
canım Deniz in de senin de iyi olmanıza çok sevindim.allah iyilik versin..
benim de ayağım davul gibiydi.. hatta kıpkırmızı. ellerim de kıvıramıyorum. bazen yanıyor vs. yani böyle birşeyi sabit birşekilde sıkıyorum. eşimin elini sıktım iyi güçlüsün diyor.. ama işte birşeyi tutarken yani kıvırarak esneterek tutmak gerekirken onda yapamıyorum. tabağı ya da bir şeyleri düşürüyorum.
tansiyonumu ölçtüm düşük akşam 9 a 5di.. yani oldukça düşük.. tatlıyı kaçırdığım veya yorulduğum zamanlar oluyordu. dün hiçbirşeyi yapmayınca niye böyle oldu diye şaşırdım.
magnezyumu ben 2 kutu bitirdim. içmeyincekramp oluyordu. sanki dr doğumun yaklaşmasıyla kasılmalara karşı iç demişti. ama bu gidişimde sormadım.
acaba yeni kutu almasam mı ..vücut biraz dinlense mi.. nasılsa cuma günü gidecem o gün sorarım. baktım kramp ve kasılma olur o zaman alırım.
iki adım yürürken ben de çok zorlanıyorum. eşi önde birde ..resmen aşağı gelmiş gibi oluyor.
bide emzirme sutyenlerinizi nasıl aldınız penye mi yoksa bu göğüs ucunu belli etmiyenlerden mi..emzirme sutyeni konusunda da çok kararsizim hangi marka almaliyim
oyun halısını sanırım ilerya düşünüyordu.
günaydın annecikler,
benim gibi çalışan anneler için sonunda cuma geldi çok mutluyum çok :)
3 gündür sabahları ellerim şişmiş uyanıyorum özellikle de sol, şişi çok değil ama kapatamıyorum bile
ama normaldir diyip doktoru bile aramıyorum, cumartesi günü baktı gayet normal şişmen dedi, kanda idrarda da bişey çıkmadı
Dönence aldınız mı? Aldıysanız markası modeli ne arkadaşlar ?
bizde doktordan geldik:) hem 32. hfta raporumu almak hem de gittigim 2. doktoru iyice analiz etmek için bugün yine kendi doktoruma ihanet etmiş oldum
bu sgk anlasmalı hastanedeki dr u bugun yine cok begendim ama ufak bi sorunumuz var bayramda burdamısınız dediğimde ramazan bayramında ben calıstım simdi diger dr arkadasım nöbetçi dedi...suratımın asıldıgını görünce de gerci izinliyim diyorum ama insanlar bayramda marmarise tatile gelir ben nereye gidicem ki buralardayım dedi...ama yine de cok güvenemedim yanii hersey yolunda gider ve normal dogum yapmak istersem kızım da biraz erken gelirse dogum bayramda falan olursa adamı bulamayabilirimo yüzden sanırım bi süre daha 2 dr a da gitmeye devam edicem...her ikisi de 2 hafta sora kontrole cagırdı birinde 25 inde digerinde 29 unda kontolum var ve her ikisi de nst ye sokacak acaba zararı olur mu bebişe...off kafam karısık yine
kızımız 44 cm 1950 gr olmuş maşallah...boy olarak 1 hafta önden gidiyo dedi doktor Allah hepimize saglıklı sıhhatli kolay dogum nasip etsin insallah
Kızlar hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Acilen Kadıköy'e gitmem gerekiyor tek tek alıntı yapamadım. Iyiki varsınız iyiki yanımdasınız. Yapcak birsey yok sağlıklı olması ki suanda plesanta yaşlanması dışında sağlığında hiç bir problemi yok kızımın, hiç birsey onemli değil. O sağlıklı olsunda artık yapcak birsey yok. Bende yavaş yavaş hazırlıklarımı tamamlamam gerekiyor. Ne yaparsam yapayım hep eksik varmış gibi geliyor. Hersey Allah'tan geliyor. Ben cok uğraştım iyi olsun sağlığında zamanında gelsin diye ama olmayınca olmuyor işte. Şimdi bana düşen sizinde dediğiniz gibi stresten uzak olmak ve protein muz ve kilo aldıran herseyden bol bol yemek. Allah hepimizin yardımcısı olsun sizleri cok ama cok seviyorum
Günaydın kızlar. Ne yazık ki hastaneden yazıyorum. Iki gündür yatıyorum burada gaz sancısı sandığım şey normal sancı çıktı. Erken doğum riskiyle tedaviye alındım. Açıklık var dedi doktorum. Bugün eve gönderecek sanırım ama evde de yatmak şartıyla. Aman dikkat edin kendinize, bol su içmek gerekiyormuş özellikle bu sicaklarda yormayın kendinizi. Bizden de dualarınızı esirgemeyin lütfen.
canım tavsiye edebileceğin bi site varsa yazarmısın .yenidoğan bebek nasıl emzirilir, nasıl giydirilir,nasıl yatırılır, nasıl yıkanır, emzirme teknikleri vs videolar var.. ben daha sonra izlerim diyodum başlarda.. ancak artık izlesem iyi olur.. çok güzel anlatıyorlar .
canım geçmiş olsun.kızlar ben geçen cuma dr ra kontrole gitmştim ağrılarım kasılmalarım olduğunu idrar yaparken yanma oluyor demiştim bunlar erken doğum belirtisi önlemini almamız lazım dedi biraz enfeksiyon çıkmıştı bana antibyotk ağrı kesici fitil falan verdi ama bunları kullanmadan önce benim akıntım pek gelmiyordu nezaman ilaçları kullanmaya başladım akıntım arttı idrarm biraz kokulu olmaya başladı dr a gidince söylcem ama sizce normal mi böyle bişi yaşayan oldumu .
canım öyel girdim. youtube, uzman tv vs bulabilirsin.canım tavsiye edebileceğin bi site varsa yazarmısın .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?