2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Ben 40 gün bile oturamama sanırım daralırım evin içinde. Yani bu meme olayı cok büyük bir problem sanırım

bizde ilk haftalarda arkadaşlarımızın evine gideriz ,alışveriş merkezlerine gideriz oralarda emzirme odaları var nasıl olsa ,sağlıkla kucağımıza alalımda inşallah :) zaten kış bebeği olacaklar soğukta dışarda dolaşamayız ki fazla

Ben 40 gün bile oturamama sanırım daralırım evin içinde. Yani bu meme olayı cok büyük bir problem sanırım

bizde ilk haftalarda arkadaşlarımızın evine gideriz ,alışveriş merkezlerine gideriz oralarda emzirme odaları var nasıl olsa ,sağlıkla kucağımıza alalımda inşallah :) zaten kış bebeği olacaklar soğukta dışarda dolaşamayız ki fazla

ilk zamanlar derken ilk günlerden bahsetmiyorsun değil mi?
sonuçta ilk iki gün kadar süt gelmeyecek, bebek emmeyi bilmeyecek o zaman aç mı kalacak. anne sütü emecek diye boş memeyi ağlata ağlata aç bekletmek hasta etmek de olmaz. ayriyetten bir de bebekler memeyi görünce yalancı emzik muamelesei yaparlarlar yani meme geldiğinde sakinleşmek için emiyorlar..

böyle durumlarda anne sütü vereceğim yoksa yok demenin de bebeğe zararı var. ben bizzat şahit oldum.

allah bağışlasın 3.kez nasip etmiş size allah çocuk.. tecrebelisiniz de bu yüzden düşünceleriniz önemli.hani bir bebek öyledir de diğeri öyle değildir.

bir de birşey soracağım bebek ilk zamanlar sırt üstü yatırılıyor değil mi ne zamandan sonra yan ve yüz üstü yatırılıyor?

Canim ben cocuklarim ek besine gecene kadar genelde avmlere gittim herkatta bebek bakim odalari var rahatcana emzirdim.kati gidalarada gecince evden cikmadan emzirdim yanimada ek gidasini aldim kucuk kavanozum vardi onun icine koyuyordum bu sekilde yapiyordum canim.

geçmş olsun canım inş bebişin zamaninda gelir benimde agrlarm kaslmalarm oluyor erken dogum riskm var benimde bzen şiddetlenyor geçer dye gtmiyorum dr ama dmek ki ihmal etmemem lazm bende bida şiddtli sancm oldugunda gtmeliym dr . hepmizn bebişleri zamanında gelr inş

Kaldık mı emzirme odalarına. Peki yeni ne kadar emiyorlar memeyi bebekler ne kadar sürüyor bu emzirme işi?

Canim tabiki herkesin bunyesi farkli tabiki.ilk bebegimde emzirmeyi.bebegi nasil tutacagimi bilmiyordum ama ebeler sagolsun hastanede herseyi gösteriyorlar zaten hastanede mama vermeye izin vermiyorlar ( eger bebek kuvezde ise mama takviyesi yapiyorlar) doktor emzirdikce sutun gelcek diyor.ikinci bebegimde gogus uclarim okadar yara olduki bebegim emdikce sanki etimi kestiler ama yapcak bisey yoktu sutumun gelmesi icin emzirmem ssartti.ayrica doktorlar mama takviyesini bir hafta sonra kontrole çağırıyor eger bebekte kilo kaybi varsa mamaya basla diyorlar.benim bebegim bir haftada 450 gr almisti doktor sasirdi anne sutuylemi bukadar kilo aldi diye sordu
Ayrica ben genelde aksamlari yan yatiriyordum cunku kusarsa Allah korusun bogulur diye yuzustu de genelde gunduzleri yatiriyordum insallah faydali bilgi vermisimdir.sakinda iki gun sutum gelmicek diyede düşüncelere kapilma herkesin bunyesi farkli

Canim tabiki herkesin bunyesi farkli tabiki.ilk bebegimde emzirmeyi.bebegi nasil tutacagimi bilmiyordum ama ebeler sagolsun hastanede herseyi gösteriyorlar zaten hastanede mama vermeye izin vermiyorlar ( eger bebek kuvezde ise mama takviyesi yapiyorlar) doktor emzirdikce sutun gelcek diyor.ikinci bebegimde gogus uclarim okadar yara olduki bebegim emdikce sanki etimi kestiler ama yapcak bisey yoktu sutumun gelmesi icin emzirmem ssartti.ayrica doktorlar mama takviyesini bir hafta sonra kontrole çağırıyor eger bebekte kilo kaybi varsa mamaya basla diyorlar.benim bebegim bir haftada 450 gr almisti doktor sasirdi anne sutuylemi bukadar kilo aldi diye sordu
Ayrica ben genelde aksamlari yan yatiriyordum cunku kusarsa Allah korusun bogulur diye yuzustu de genelde gunduzleri yatiriyordum insallah faydali bilgi vermisimdir.sakinda iki gun sutum gelmicek diyede düşüncelere kapilma herkesin bunyesi farkli

geçmiş olsun canım. bazen benimde öyle içe dönük olmadı ama aşağıda hissedip geldi gibi tuvalete zor gidiyorum.
acaba Deniz bir tarafa mı kıvrıldı.. belki ondandır..

Çok sağolun kızlar, sanırım herkesi alıntılayamadım. Umarım alışacağım yeni foruma. Düşündüm de galiba ben o gün biraz yüzüstü gibi uyumuşum. Daha doğrusu eşim nezle gibi olduğundan tek başıma yattım yatakta. Sol yana doğru uyudum. Bacaklarımın arasına da yastık koydum. Sonra sola iyice yayılıp, dönmüşüm yüzüstü gibi. Yavrum içeride ezildi de sağa kaçtı sanırım. Dün kontrole gittik, çok şükür iyiydi. Maşallah bıdığıma. Bu arada 32. hafta çalışabilir raporumu aldım. Ama fazla çalışabileceğimi sanmıyorum. Sanırım birkaç hafta sonra çalışamaz alırım.

Bu arada yazlıkta olduğumuzdan farklı bir doktora göründüm. Bu doktorun söylediğine göre ayaklarımdaki ellerimdeki şişmelerin tuzla pek ilgisi yokmuş. Kan uç noktalarda birikiyormuş el ve ayak gibi. Her akşam yarım saat 45 dakika tempolu yürüyüş yapmak zorundasın. Yoksa inmez bu şişlikler dedi. 2 adım atınca yoruluyorum, nasıl yürüyeceğim bilmem

Bir de krampın yoksa neden magnezyum içiyorsun, kalsiyum da içme dedi.

Kaldık mı emzirme odalarına. Peki yeni ne kadar emiyorlar memeyi bebekler ne kadar sürüyor bu emzirme işi?
Valla canim bebekler okadar uyanık oluyorlarki bikac ay sonra memeden ayrilmak istemiyorlar hep agzimda olsun istiyorlar benim kucuk kizi ben 18 aylik olana kadar emzirdim herkedin yaninda gelip kiyafetimi kaldirip meme diye tutturmaya baslamisti.ilk dogdugunda ben saat basi emzirdim sarilik olmasın diye sariligin tek caresi bol emzirmek sonra iki saate cikardim ama biraz buyuduklerinde ne saat kaliyor nede duzen onlara meme herseyden tatli geliyor haaa bide emzirme onlukleri var mesela piknige falan gittiginde onunla emzirebilirsin hic biyerin gözükmüyor

sezeryan olunca sütün gelmemesi daha çok oranda. yeğenim sezeryanla oldu. hastanede ilk zaman mama vermişler.. eve gelince de annesi anne sütü vereceğim diye bebek o gün ememedi.. bebek ağlamaktan çatlamak üzereydi. sonra anne sütü vereceksin diyen kardeşinin eşi(onun lafını dinler ) artık o gün mama getirdi. sonra tabi anne sütü alsın diye süt gelsin süte alışsın diye emzirmeye zorlandı.. ama yeğenim sarılık olmuştu. gerçi bebek emmeye başlayınca bu sefer kardeşleri obez olur çok emzirme demişler.. dr kontrole gidince niye birşey vermediniz aç mı bıraktınız demiş. süt geliyorsa bol bol emzirin demiş.. yanlış anlaşılmasın elbette anne sütü olmalı. ve anne sütünü alıştırmalı. memeden süt gelmesi için de emzirmeli.

ben bebeğin emmediği zamanlar süt sağmayı düşünüyorum. birkaşık iki kaşık artık ne çıkarsa. kaşıkla da vermeyi düşünüyorum. bunu bir yazıda okumuştum.

kuzenim ikinci doğumunu yaptı. ilki normaldi. ikinciyi sezeryanla oldu.mama veriyorlardı. onun ablası da iki doğumu sezeryanla yaptı. yani hem normal hem sezeryanla yakın zamanla bilgileri vardı.
dediğin gibi duruma göre ebeler bilgi verir.

canım Deniz in de senin de iyi olmanıza çok sevindim.allah iyilik versin..

benim de ayağım davul gibiydi.. hatta kıpkırmızı. ellerim de kıvıramıyorum. bazen yanıyor vs. yani böyle birşeyi sabit birşekilde sıkıyorum. eşimin elini sıktım iyi güçlüsün diyor.. ama işte birşeyi tutarken yani kıvırarak esneterek tutmak gerekirken onda yapamıyorum. tabağı ya da bir şeyleri düşürüyorum.

tansiyonumu ölçtüm düşük akşam 9 a 5di.. yani oldukça düşük.. tatlıyı kaçırdığım veya yorulduğum zamanlar oluyordu. dün hiçbirşeyi yapmayınca niye böyle oldu diye şaşırdım.

magnezyumu ben 2 kutu bitirdim. içmeyincekramp oluyordu. sanki dr doğumun yaklaşmasıyla kasılmalara karşı iç demişti. ama bu gidişimde sormadım.

acaba yeni kutu almasam mı ..vücut biraz dinlense mi.. nasılsa cuma günü gidecem o gün sorarım. baktım kramp ve kasılma olur o zaman alırım.

iki adım yürürken ben de çok zorlanıyorum. eşi önde birde ..resmen aşağı gelmiş gibi oluyor.

Çok sağol teyzesi, teşekkür ederiz :) Kardeşimin eşi de yeni doğum yaptı. Onun da son iki ay parmakları falan çok kötü olmuş. Sabahları kardeşim ovuyormuş. Benim de kıvrılmıyor parmaklarım. Dediğin gibi su şişesinin kapağını falan hep düşürüyorum. Düşürdüğümü de yerden alamıyorum göbişten dolayı :) Komik olduk ya biz.
Tansiyonun çok iyi, dert etme. Benim 7 ye 4 oluyor bazen, doktor düşük tansiyondan zarar gelmez, stres yapma diyor. Magnezyumu da sor istersen. Benim kadın doğumcum yazmamıştı, dahiliyecim yazmıştı. Kadın doğumcum pek ilaç yanlısı değil. Dahiliyecim de tam tersi.

yenidoğan bebek nasıl emzirilir, nasıl giydirilir,nasıl yatırılır, nasıl yıkanır, emzirme teknikleri vs videolar var.. ben daha sonra izlerim diyodum başlarda.. ancak artık izlesem iyi olur.. çok güzel anlatıyorlar .

Kızlar
bide emzirme sutyenlerinizi nasıl aldınız penye mi yoksa bu göğüs ucunu belli etmiyenlerden mi..emzirme sutyeni konusunda da çok kararsizim hangi marka almaliyim

Bebefoxun organik emzirme sutyeni ve atletini aldım canım. 95 beden tam geldi. Doğumdan sonra süt dolunca ufak da gelebilir ama en büyüğü de 100 beden, onu da almak tuhaf geldi bana :)

oyun halısını sanırım ilerya düşünüyordu.

Evet canım, cool ve snow almıştı sanırım o oyun halısını. Ben de sipariş vereceğim ama biraz daha araştırıyorum. Ölçüleri büyük olandan al dedi kardeşim. Maymun adasının ölçülerini bilmiyorum.

Normalmiş canım, kütük gibi oluyor parmaklarım. Yürüyüş ile kan dolaşımın düzenlenir ancak öyle rahatlarsın dedi dün doktor.

Dönence aldınız mı? Aldıysanız markası modeli ne arkadaşlar ?

Ben araştırdım biraz canım. Toyzz shopta bir tane tavuklu dönence varmış. Fiyatı biraz fazla ama onu alacağım sanırım. Çünkü diğer ünlü markalarınkinde mekanizmanın sesi duyuluyormuş ve çok rahatsız ediciymiş. Bir blogtaki anneden öğrendim bunu. Dönenceler diye aratınca çıkıyor tavuklu olan.

Canım maşallah size. Hani şu suda doğum falan diye bahsettiğim arkadaşımın doktoru vardı ya, Hakan Çokermiş adı.

Canımmm, süper bir anne olacaksın. Ayrıca Henamız da maşallah koca kız oldu artık. Arkadaşımın kızı 2700 gram doğdu. 1 ayda 4 kiloya çıktı maşallah. Ben doğduğu gün gördüm bebişi, hiç de ufak değildi. Sen tombiş doğmuşsun annesi, ben 2 kilocukmuşum dünyaya gözlerimi açtığımda.

Allah yardımcınız olsun canım. Stres yapmamaya çalış, iyice dinlen. Dikkat et kendine ve bebişine annesi. Zamanında sağlkla gelir inşallah kuzucuk.

kızlar ben geçen cuma dr ra kontrole gitmştim ağrılarım kasılmalarım olduğunu idrar yaparken yanma oluyor demiştim bunlar erken doğum belirtisi önlemini almamız lazım dedi biraz enfeksiyon çıkmıştı bana antibyotk ağrı kesici fitil falan verdi ama bunları kullanmadan önce benim akıntım pek gelmiyordu nezaman ilaçları kullanmaya başladım akıntım arttı idrarm biraz kokulu olmaya başladı dr a gidince söylcem ama sizce normal mi böyle bişi yaşayan oldumu .

kızlar ben geçen cuma dr ra kontrole gitmştim ağrılarım kasılmalarım olduğunu idrar yaparken yanma oluyor demiştim bunlar erken doğum belirtisi önlemini almamız lazım dedi biraz enfeksiyon çıkmıştı bana antibyotk ağrı kesici fitil falan verdi ama bunları kullanmadan önce benim akıntım pek gelmiyordu nezaman ilaçları kullanmaya başladım akıntım arttı idrarm biraz kokulu olmaya başladı dr a gidince söylcem ama sizce normal mi böyle bişi yaşayan oldumu .

canım tavsiye edebileceğin bi site varsa yazarmısın .

canım geçmiş olsun.
ilaçların etkisi olur veya kullanınca faydasını görmüşsün demektir canım. içindeki mikrop ve iltihapları dışarı atıyorsundur.
ancak tabiki gidince dr a söyle. sürekli olmaması da gerekir. en azından giderek azalması.

benim de oldu. bol su içiyorum. zaten içiyordum da.. azaldı. kaldı ki sen ilaç antibiyotik kullanıyorsun. bol su iç iki dk bir tuvalete gitmen gerekse de iç. ben öyle yaptım.

canım tavsiye edebileceğin bi site varsa yazarmısın .
canım öyel girdim. youtube, uzman tv vs bulabilirsin.

avent gögüs kalkanı,,koruyucu kremi vs onlar hakkında görsel bilgilerde var. nasıl niye kullanacağımız hakkında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…