Allah ne büyük. O acıyı çektikten sonra bi melek görünce nasıl da unutturuyor:)Bencede çok zor gerçeğini düşünemiyorum.Allah yardım ediyordur yoksa dayanılmaz gerçekten..
Kızlar son günlerimiz için tekrar okumakta fayda olur diye düşündüm.
Bol sütümüz olur, yavrularımız doya doya rahat rahat emerler umarım.
Hastane çantama koyacağım şu bira mayası haplarından.
Anne Sütünü Nasıl Arttırabilirsiniz?
Yeni annelerin en büyük derdi budur. Benim de 3 çocuğumu büyütürken en hassas olduğum konulardan biridir anne sütü.
Ne yapsam da daha çok anne sütüm olsa?
İşte bebeklerimin ilk yılında aklımda devamlı bu soru vardı. Oğlum Alper zamanında doğmuştu ve doğduğu günden başlayarak çok güzel emdi. Çok şükür hiç sorun yaşamadık ama o da çok süt isteyen ve çok hızlı büyüyen bir bebekti. Devamlı emerdi ama güzel doyduğu için daha 2,5 aylıkken gece kalkmadan 12 saat uyumaya başlamıştı. Zaten aklınızda olsun gündüz karnı çok iyi doyan bebekler gece de daha iyi uyurlar. Kızlarım ikiz oldukları için ve benim rahim yetmezliği problemim nedeniyle 33 haftalık yani prematüre doğdular ve emme refleksi 34 haftalıkken geliştiği için hiç ememediler. Tabii ki "neyse ememiyorsunuz hadi bakalım alın mamaları!" demedim. Her Hassas Anne gibi başladım sütlerimi 3 saatte bir sağmaya ve günde 8 kere sağarak ilk 4,5 ay sadece anne sütüyle besledim ikiz kızlarımı. Hatta ilk 3 ay hem ikisini de anne sütüyle besledim hem de hergün 300 gr anne sütü arttırıp buzluğa attım. Buzluğu ağzına kadar anne sütüyle dolduran bu sütler sütümün azaldığı zamanlarda can kurtarıcı oldu. Sadece anne sütü aldıkları 4,5 aydan sonra da günde sadece 1 öğün mama aldılar 6 aya kadar. 13 aya kadar da günde yaklaşık 2 kilo süt sağdım ve onlara içirdim.
Günde 2 kilo süt sağacak ve ikiz bebekleri bile 4,5 ay sadece anne sütüyle besleyecek kadar sütü nasıl ürettim?
- Günde 4 litre su içtim
- Aldığım kalori miktarını azaltmadım yani diyet yapmadım.
- Sabah 3 Öğle 3 Akşam 4 olarak günde 10 adet BİRA MAYASI TABLETİ aldım. Bunlar alkolsüz ve hem anneye hem süte çok faydalı. GNC dükkanlarından veya aktarlardan bulabilirsiniz. B vitamini deposudur. (doktorunuza danışıp öyle kullanın)
- bol bol bulgur, balık ve yeşillik yedim.
- tatlı yemenin bir faydası yok, sadece kilo yapar
- Mutlaka 3 saatte bir göğsünüzün boşalması lazım; ya bebeğiniz emecek ya da sağacaksınız. Boşaldıkça süt yapımı artar.
- Bebeğiniz kuvvetli ve tam ememiyorsa çift başlıklı ve elektrikli bir pompa edinin ve 3 saatte bir sağın.
- Moraliniz yüksek olsun. Ağlamak ve üzüntü sütü azaltır.
Bütün annelere bol sütler diliyorum. Anne sütünün faydaları saymakla bitmez. Bebeğiniz mutlu olur, daha iyi uyur ve daha güzel büyür. Gazı ve ishali daha az olur. Yapılan araştırmalara göre anne sütü alan bebeklerin IQsü bile daha fazla oluyormuş.
Az kaldı canım sabret:) insan bile bile yiyemiyor haklısın sen de.aslında en iyisini yapıyorsun :) bende şekerime baktırmayacaktım doktorum çok ısrar etti, sonra 100lük yükleme istedi onu yaptırmadım, az kaldı zaten inşallah 1 ay sonra herşeyi yiyebilicem
dr a en son gittiğimde bir hafta geriden geliyordu. ne yalan söyleyim korktum. ama dr birşey söylemedi. iyi dedi.
canım teşekkürler..
okuyunca aklıma birşey takıldı. 3saatte bir emzirin veya sağın boşalması lazım diyor. sağınca nasıl sağklayabiliriz. saklama koşulları nasıl. buzdolabında ne kadar sürede saklanılıyor.
Damlacığım dualarım seninle, yarın güzel haberlerini almak için gözüm burada olacak. Güzel kızını göz açıp kapayana kadar kucağına alacaksın inşallah. Epidural ve spinal sezeryan olan çok arkadaşım var hepsi de çok memnunlar, sen de hiç sıkıntı çekmeyeceksin ben eminim. O kadar heyecanlıyım ki geçen gece ben de seni gördüm rüyamda, doğuma gidiyordun.Gercekten de oyle sanırım cunku ananemdi yani o. Ben vefat ettiğinden beri gerçi henüz 5 ay oldu bazı geceler rüyamda goruyorum konuşuyoruz bazen düm oyle soylemesi beni cok rahatlattı dediğin gibi yalnız bırakmıyorlar bizi orada da
Kamurancım son dönemde senin de doğum şekliyle ve plesentanın önde olmasıyla ilgili sıkıntılarını okudum. 2 arkadaşım senin yaşadıklarını yaşadı. Birinin doktoru en baştan dönmez kesin sezeryan olacaksın dedi, çok az normal doğum yaptıran anneleri genelde sezeryana teşvik eden bir doktor olduğunu sonradan öğrendik. Diğerinin doktoru ise son gün bile yer değiştirebilir, bebeğin ne kadar anne karnında kalırsa o kadar iyi dedi ve arkadaşım sancıyla hastaneye gittiğinde plesenta yer değiştirmediği için sezeryana alındı. Sen de çok takılma doktorun gün vermiş inşallah Cihangiri sağlıkla kucağınıza alacaksınız.Hem kan hem de vitamin ilacımda folik asit var. Sağlık bakanlığı bunu yazıyor zaten.
Sağlık raporu vermiyorlar canım çalışabilir raporun varsa. Eğer çalışamayacaksan normal iznine çık diyorlar izin hakkın var diye.
Canım cok cok tesekkür ederim benim için cok faydalı bir bilgi oldu ama bira mayası almadım bugun alamadım ben. Hastane çıkışında alırım artık eczanelerde satılmaz Heralde bira mayası tableti. Neyse artık hastaneden sonraya kaldı tesekkür ederim paylaşım için
canım teşekkürler..
okuyunca aklıma birşey takıldı. 3saatte bir emzirin veya sağın boşalması lazım diyor. sağınca nasıl sağklayabiliriz. saklama koşulları nasıl. buzdolabında ne kadar sürede saklanılıyor.
Damlacim dualarimiz seninle insallah yarin bebegini kucagina sagsalim alicaksin Allahin izniyle seninle beraber bizde coook heyecanliyiz dualarimizdasin canim haberlerini bekliyoruz bu arada bende yarin randevu gunumu beklemicem dra gidicem cok ufak kan geldi ve bacak aramdaki kemikler acayip agriyo ozellikle ayaga kalkinca dra danismam lazim insallah hersey hepimiz icin iyi olur dogumlarimiz kolay olur birbirimize bol bol dua edelim arkadaslar kaderdaslarim benim insallah mutlu sona yaklasiyoruz Allah yardimcimiz olsun hayirli geceler :*
Damlacığım dualarım seninle, yarın güzel haberlerini almak için gözüm burada olacak. Güzel kızını göz açıp kapayana kadar kucağına alacaksın inşallah. Epidural ve spinal sezeryan olan çok arkadaşım var hepsi de çok memnunlar, sen de hiç sıkıntı çekmeyeceksin ben eminim. O kadar heyecanlıyım ki geçen gece ben de seni gördüm rüyamda, doğuma gidiyordun.
Kamurancım son dönemde senin de doğum şekliyle ve plesentanın önde olmasıyla ilgili sıkıntılarını okudum. 2 arkadaşım senin yaşadıklarını yaşadı. Birinin doktoru en baştan dönmez kesin sezeryan olacaksın dedi, çok az normal doğum yaptıran anneleri genelde sezeryana teşvik eden bir doktor olduğunu sonradan öğrendik. Diğerinin doktoru ise son gün bile yer değiştirebilir, bebeğin ne kadar anne karnında kalırsa o kadar iyi dedi ve arkadaşım sancıyla hastaneye gittiğinde plesenta yer değiştirmediği için sezeryana alındı. Sen de çok takılma doktorun gün vermiş inşallah Cihangiri sağlıkla kucağınıza alacaksınız.
Bu arada hepinizin doğum haberlerini - özellikle pıhtılı arkadaşlarımı - heyecanla bekliyorum, hazırlıklarınızı takip ediyorum. Biz kuzularımla 20 haftalık olduk. 27 Eylüldeki ayrıntılı ultrasonu iple çekiyorum. Doktorum 34. haftayı görelim sonra ne zaman isterse gelsin beyler dedi. Umarım çok erken doğum yapmam. Herkese sevgiler...
Çok şükür, hakikaten anlatılmayacak kadar güzel. Şimdilik her şey yolunda ama tabii ayrıntılı çok önemli. Her kontrol öncesi koca bir sivilce çıkıyor suratımda. Tek bir çorap bile almadık daha. Ayrıntılı sonuçlarım iyi çıkarsa kimse tutamaz beni :) Allah isteyenlerin kucağını boş bırakmasın. Ben hep takipteyim, hatta ocak topiğini okurken sıkılıyorum, buranın samimiyeti farklı geliyor.Maşallah süphanallah canım ya yolu yarılamışsınız sizde, 20. haftayı görmek ne güzel bir duygu değil mi? bizde bi 20yi görsek diye dua ettik hep:) ayrıntılı ultrasonda iyi geçecek inşallah, arada bir gel böyle seni ve Allahın lütfu kuzularını görünce çooookkk mutlu oluyoruz..
bizimkinin kilosu iki hafta geriden geliyor, alt sınırdaymışız, Allaha emanet napalım
Canım hakkımızda hayırlısı olsun. İnşallah sen de vakitlice sağlıkla alırsın yavrularını kucağına. Amin.Damlacığım dualarım seninle, yarın güzel haberlerini almak için gözüm burada olacak. Güzel kızını göz açıp kapayana kadar kucağına alacaksın inşallah. Epidural ve spinal sezeryan olan çok arkadaşım var hepsi de çok memnunlar, sen de hiç sıkıntı çekmeyeceksin ben eminim. O kadar heyecanlıyım ki geçen gece ben de seni gördüm rüyamda, doğuma gidiyordun.
Kamurancım son dönemde senin de doğum şekliyle ve plesentanın önde olmasıyla ilgili sıkıntılarını okudum. 2 arkadaşım senin yaşadıklarını yaşadı. Birinin doktoru en baştan dönmez kesin sezeryan olacaksın dedi, çok az normal doğum yaptıran anneleri genelde sezeryana teşvik eden bir doktor olduğunu sonradan öğrendik. Diğerinin doktoru ise son gün bile yer değiştirebilir, bebeğin ne kadar anne karnında kalırsa o kadar iyi dedi ve arkadaşım sancıyla hastaneye gittiğinde plesenta yer değiştirmediği için sezeryana alındı. Sen de çok takılma doktorun gün vermiş inşallah Cihangiri sağlıkla kucağınıza alacaksınız.
Bu arada hepinizin doğum haberlerini - özellikle pıhtılı arkadaşlarımı - heyecanla bekliyorum, hazırlıklarınızı takip ediyorum. Biz kuzularımla 20 haftalık olduk. 27 Eylüldeki ayrıntılı ultrasonu iple çekiyorum. Doktorum 34. haftayı görelim sonra ne zaman isterse gelsin beyler dedi. Umarım çok erken doğum yapmam. Herkese sevgiler...
Eh o zaman tez zamanda alışır inşallah diyelim. Zor buldunuz ama Rabbim çok çok sağlıklı bir bebek nasip etsin size de babası da korkmasın o kadar:)eskiler cıkarmazms ya,e babasıda halıyşe korkuor haklı adam ama endısesının yersız oldgnu anlar elbet.e bıde bu bebıse zor sahıp olunca koruma ıc gudusu çok fazla oldı
Damlacığım dualarım seninle, yarın güzel haberlerini almak için gözüm burada olacak. Güzel kızını göz açıp kapayana kadar kucağına alacaksın inşallah. Epidural ve spinal sezeryan olan çok arkadaşım var hepsi de çok memnunlar, sen de hiç sıkıntı çekmeyeceksin ben eminim. O kadar heyecanlıyım ki geçen gece ben de seni gördüm rüyamda, doğuma gidiyordun.
Canım beklerim. 1. Kattayız dediğim gibi numarayı yine unuttum ama kapı süsümüDe İlay yazıyor. Umarım calmamışlardır süsümüzüHayirli geceler arkadaslar bikac gundur okuyorum ama konulara katilamadim cok yaki bi akrabamiz yogunbakimda onun kosusturmasi var ve uzgunlugu Rabbim tum hastalara sifa tum dertlilere devalar nasip etsin insallah hepimize de bi nefeste kurtulmayi hayirla saglikla emanetlerimize kavusmayi nasip etsininsallah...
Damla cim yarin buyuk gun Allah inizniyle hersey cok guzel olucak bende kismetse yarin kontrolume gidicem ve tabiki sizi ziyarete de gelicem....
Ne heyecanlı bir gün:)) Allahım hepimize nasip etsin:) gerçekten koca bir 9 ay geçirdik:) yeri geldi endişelendik, yeri geldi sevindik:) Çok güzel heyecanlar yaşadık burada. Ve bebeklerimiz doğduktan sonra da annelik heyecanl başlıcak. Yine beraber yaşıca bu güzel duyguyu. İlayımızın kucağına nasıl yakıştığını görmek için sabırsızlanıyoruz:) senin için dua ettim, etmeye de devam edicem. Hemencecik bitiyor, sen sadece kızını düşün doğumdayken:) Allah bütün işlerinizi de rast getirsin. Heyecanla bekliyoruz:)))Günaydınlar herkese. Ben tüm gece bir uyu bir uyan durumundaydım. Ve sabahın etken saatlerinde uyandım. Sadece 3 saat kaldı hayatımın değişmesine. Bu cok farklı bir duygu. Eşim de heyecandan bütün gece elimden tutup uyudu :) drlin benim nasıl heyecanlı nasıl heyecanlı görmeniz lazım uçtu bizim kocacık. Baba olmakta anladığım kadarıyla baya bir heyecan veriyor bebiş doğmadan. Ben de sanardım ki doğduklarında anlarlar ancak babalar. Suan için ciddi bir sekilde susadım. Her sabah kalktığımda bir şişe su içerdim bunu tabi bugun yapamıyorum ameliyattan sonra artık. Başka ne desem bilmiyorum bu durumda artık kelimeler kifayetsiz kalıyor. Desteğiniz yanımda olduğunuz için her düştüğümde birsekilde kalkmama yardımcı oldunuz bana kendi akrabalarımdan emin olun ki daha yakındınız. Hakkınızı asla ödeyemem. Lütfen hakkınızı helal edin bir hatam olduysa sizleri istemeden bu süreçte kırdıysam özür dilerim. Dualarınızı eksik etmeyin olur mu üzerimden. Sizleri cok seviyorum. Kaderdaşlarım yol arkadaslarım benim. Ben sizlere vakit buldukça yine yazacağım. Hepinizi şimdilik öpüyorum
Günaydınlar herkese. Ben tüm gece bir uyu bir uyan durumundaydım. Ve sabahın etken saatlerinde uyandım. Sadece 3 saat kaldı hayatımın değişmesine. Bu cok farklı bir duygu. Eşim de heyecandan bütün gece elimden tutup uyudu :) drlin benim nasıl heyecanlı nasıl heyecanlı görmeniz lazım uçtu bizim kocacık. Baba olmakta anladığım kadarıyla baya bir heyecan veriyor bebiş doğmadan. Ben de sanardım ki doğduklarında anlarlar ancak babalar. Suan için ciddi bir sekilde susadım. Her sabah kalktığımda bir şişe su içerdim bunu tabi bugun yapamıyorum ameliyattan sonra artık. Başka ne desem bilmiyorum bu durumda artık kelimeler kifayetsiz kalıyor. Desteğiniz yanımda olduğunuz için her düştüğümde birsekilde kalkmama yardımcı oldunuz bana kendi akrabalarımdan emin olun ki daha yakındınız. Hakkınızı asla ödeyemem. Lütfen hakkınızı helal edin bir hatam olduysa sizleri istemeden bu süreçte kırdıysam özür dilerim. Dualarınızı eksik etmeyin olur mu üzerimden. Sizleri cok seviyorum. Kaderdaşlarım yol arkadaslarım benim. Ben sizlere vakit buldukça yine yazacağım. Hepinizi şimdilik öpüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?