First Meral maşallah bebeklerimiz kocaman olmus.first benide heyecanlandırdn artık sayılı günlerimiz kaldı.gecede hafif sancım vardı sol tarafımda kalkıp kendi hastane çantamı hazırlıyım bi sürpriz olursa hazırlıksız yakalanıcam vallaOhh cok sukurr sende izne ayriliyosun canim cok sevindim en azindan bebisle ilgili islerini tanamlarsin:)
Bende kontrolden geldim Duru hanim buyumus 2720 gr olmus,plasentasi ve suyu herseyi normal dedi...hee bide son 9 gunumuz bu 9gun bittikten sonra bebisi heran bekleyebilriz dedi cok heyecanlandim:))
Cati muayenesini sordum sehir efsanesi onlar yapmicam oyle bi muayene dedi...doktorlarin senin catin dar normal dogum yapamazsin diyebilmek icin baktiklari bisey bu dedi ancak 39. Hftaya kadar bebis gelmesse o zaman muayene edicem seni dedi acaipp sevindimm cok tirsiyodum cati muayenesinden:)
Son olarak agdayi sordum yaptirabilirsin hicbir sorun olmaz dedi yani yine doktorumun yanindan cok mutlu ayrildim:)
Gozunaydinn canim kocaman olmuss bebiss masallah:))
Bebeğine bakıcı tutacak olan anneler, naptınız neettiniz? Arayışa geçtiniz mi?
First Meral maşallah bebeklerimiz kocaman olmus.first benide heyecanlandırdn artık sayılı günlerimiz kaldı.gecede hafif sancım vardı sol tarafımda kalkıp kendi hastane çantamı hazırlıyım bi sürpriz olursa hazırlıksız yakalanıcam valla
Ohh cok sukurr sende izne ayriliyosun canim cok sevindim en azindan bebisle ilgili islerini tanamlarsin:)
Bende kontrolden geldim Duru hanim buyumus 2720 gr olmus,plasentasi ve suyu herseyi normal dedi...hee bide son 9 gunumuz bu 9gun bittikten sonra bebisi heran bekleyebilriz dedi cok heyecanlandim:))
Cati muayenesini sordum sehir efsanesi onlar yapmicam oyle bi muayene dedi...doktorlarin senin catin dar normal dogum yapamazsin diyebilmek icin baktiklari bisey bu dedi ancak 39. Hftaya kadar bebis gelmesse o zaman muayene edicem seni dedi acaipp sevindimm cok tirsiyodum cati muayenesinden:)
Son olarak agdayi sordum yaptirabilirsin hicbir sorun olmaz dedi yani yine doktorumun yanindan cok mutlu ayrildim:))
maşallah bebişine, ne güzel sadece 9 gün kalmış, sağlıla kucağına alırsın inşallah
pardon :) sağlıkla doğsunda 10 gün 12 gün bekleriz :) artık canı ne zaman isterseSaoll canim :) ama 9 gun kalmadi...insallah normal dogum olacagi icin 9 gun sonra artik heran bekleyebiliriz dedi doktor:)
Günaydın anne adayları :)
Kontrolden geldik geçen Cumartesi başka bir Dr a muayene olduğumda bebeğim 2925 gr 50 cm çıkmıştı. Bir önceki ölçüm üzerinden daha 3 hafta geçmeden 1 kilo almış 7 cm uzamış çıkmıştı şaşırmış ve korkmuştum.Şimdi kendi Dr um 2910 gr 47 cm çıkardı.
Dr a sordum nasıl bu kadar farklı olur diye " eğer o zaman 50 cm olsaydı doğum zamanı 57 cm olması gerekirdi ki pek mümkün olduğunu sanmıyorum" dedi..
Açıkçası Dr uma katılıyorum o zamanda çok büyük olacak diye az endişelenmemiştim...
Nst de sorunsuz çıktı neyseki..
10 gün sonra gel o zaman çatı muayenesini yapıcaz dedi..Erken doğumu tetiklediği söyleniyor dedim.
Eğer 2-3 cm açılma varsa süreci hızlandırır evet dedi. Ama daha hiç açılma yoksa çatı muayenesi doğumu tetikleyemez mümkün değil dedi...
Bana hala çok saçma geliyor. Ablam bana yaptı birşey yok çatı genişliğinden ziyade açılma olup olmadığına doğumun yakın olup olmadığına bakıyorlar dedi.Zaten sezeryan falan derlerse bana 1 sn düşünmem hastaneyi de Dr u da değiştiririm dedim. Allaha şükür herşeyim yolunda neymiş çatın dar sezeryana...Bende ters teper...
Canım seninle beraber bende heyecanlandım. Beklenen doğum tarihimiz aynı olduğu için bende artık 9 gün sonrası için heran gelebilir diye düşünebilirim sanırım :)Ohh cok sukurr sende izne ayriliyosun canim cok sevindim en azindan bebisle ilgili islerini tanamlarsin:)
Son olarak agdayi sordum yaptirabilirsin hicbir sorun olmaz dedi yani yine doktorumun yanindan cok mutlu ayrildim:)
Saol canım inş.maşallah bebişine,inşallah istediğin gibi normal doğum olur
Günaydın kizlar şimdi doktordan geldik hersey yolunda dedi cok sukur ama hamur isi tatli ve kizartma turu şeyleri yasakladı bebek fazla kilo almis dedi 3300gr olmus suan dogsa dogcak prematüre bebek olmaz dedi gulerek bayrami gecirebilir bebek dedi ama kanamam su gelirse gidicem hemen. Ben bayramda kucagimda olur diodm ama hayirlisi artik. Normal dogum pozisyonunda hala yediklerime dikkat edicem onun dışında herseyi cok iyi sukurler olsun... bizden haberler bu kadar umarim kontrole gidenlerde ii haberlerle gelirler...
maşallah bebişine, ne güzel sadece 9 gün kalmış, sağlıla kucağına alırsın inşallah
pardon :) sağlıkla doğsunda 10 gün 12 gün bekleriz :) artık canı ne zaman isterse
Günaydın anne adayları :)
Kontrolden geldik geçen Cumartesi başka bir Dr a muayene olduğumda bebeğim 2925 gr 50 cm çıkmıştı. Bir önceki ölçüm üzerinden daha 3 hafta geçmeden 1 kilo almış 7 cm uzamış çıkmıştı şaşırmış ve korkmuştum.Şimdi kendi Dr um 2910 gr 47 cm çıkardı.
Dr a sordum nasıl bu kadar farklı olur diye " eğer o zaman 50 cm olsaydı doğum zamanı 57 cm olması gerekirdi ki pek mümkün olduğunu sanmıyorum" dedi..
Açıkçası Dr uma katılıyorum o zamanda çok büyük olacak diye az endişelenmemiştim...
Nst de sorunsuz çıktı neyseki..
10 gün sonra gel o zaman çatı muayenesini yapıcaz dedi..Erken doğumu tetiklediği söyleniyor dedim.
Eğer 2-3 cm açılma varsa süreci hızlandırır evet dedi. Ama daha hiç açılma yoksa çatı muayenesi doğumu tetikleyemez mümkün değil dedi...
Bana hala çok saçma geliyor. Ablam bana yaptı birşey yok çatı genişliğinden ziyade açılma olup olmadığına doğumun yakın olup olmadığına bakıyorlar dedi.Zaten sezeryan falan derlerse bana 1 sn düşünmem hastaneyi de Dr u da değiştiririm dedim. Allaha şükür herşeyim yolunda neymiş çatın dar sezeryana...Bende ters teper...
Canım seninle beraber bende heyecanlandım. Beklenen doğum tarihimiz aynı olduğu için bende artık 9 gün sonrası için heran gelebilir diye düşünebilirim sanırım :)
çatı muayenesi konusunda Dr una katılıyorum. Sanırım benim Dr umun dediği çatı muayenesi artık zamanı geldi açılma var mı bir bakiyim gibi bir durum ben öyle anladım. Şuana kadar sezeryan kelimesini bir kez bile kullanmadı ama güvenmiyorum yine de...
Zaten genelde hep son aşamada karşına koyup kafanı bulandırmaya çalışıyorlar..İnş. o niyette biri değildir. Ablam Dr umla 2 nomal doğum yaptı sezeryan konuşulmadı..
Ağda konusunda tedirgindim dün kendim aldım ama doğuma kadar uzar sanırım azcık da olsa...O zaman ağdaya giderim kendi Druma sormak aklıma gelmedi neyseki burası var bir soran oluyor
Canım doktorlarımız çatı muayenesi hakkında aynı şeyi düşünüyorlar :) maşallah bebişine de:))Ohh cok sukurr sende izne ayriliyosun canim cok sevindim en azindan bebisle ilgili islerini tanamlarsin:)
Gozunaydinn canim kocaman olmuss bebiss masallah:))
ben süt poşeti sağım makinası felan almadım, mutlaka gerekiyormudur, gerekirse hastane çevresinden buluruz diye düşünüştümkızlar bnm sorumu yantlamayı unutmayın sut posetlerı eczaneden bulabılrmıym?son hazrlkları tamamlamam gerek.sabah karnma hafif sancı grdı sanırım artık yokluor.canlar çatı muayenesı bnde 39dan önce yaptrmıcm.bunı ogrendgnız ıyı oldu
canım sen neler yapıyorsun, çok fazla görünmüyorsun artık,Maşallah canım bebişinede inş. normal yollardan doğar
gözün aydın, az kaldı zaten biraz yediklerine dikkat edersen sorun olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?