Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Gunaydin arkadaslar
Uzun zamandir yazmiyodum ama hergun okuyorum.herkes iyidir umarim.ben pek iyi degilim(
Dun kontrolum vardi.bebegim allaha sukur cok iyi.biraz fazla tombik anasi gibi :) 3.190 gr.dha 29 gun var 4 kiloyu bulur heralde.bana gelince nst ye baglaniyorum her hafta bir sorun gozukmuyo.ama nerdeyse bir aydir ayaklarim ve bacaklarim feci halde sis.dun dr tansiyonuma bakti 14 e 10 cikti.gebelik zehirlenmesine dogru ilerliyosun cok dikkat et dedi.tuzu tamamen kes ve hergun iki uc kere tansiyon olctur yuksek cikarsa hemen gel dedi.cok korkuyorum.intrnetten baktim gebelik zehirlenmesi ile ilgili hic iyi seyler yaxmiyo
Aranizda benim gibi olan varmi ?nolur birsry biliyosaniz cevaplarnizi esirgemeyin
![]()
Canım bendede 1 ay önce 13 8 çıktı dr hergün sabah akşam ölçüceksin dedi tuzu tamamen kesmedim büyük ölçüde azalttım tuzsuz peynir yedim kahvaltıda vs biz sırf bu yüzden tansiyon aleti aldık çünkü gebelik zehirlenmesi çok ciiddi bi olay bende tombik bi anneyim hamilelik önceside balık etliydim ve 16 kilo aldım ama hiç umrumda değil bebeğim sağlıklı olsunda sonra veririm nasılsa
Ama hergün tansiyonuna bak ihmal etme zaten tansiyonun yükseldiğinde hissedersin aniden yüzün gözün şişer gözüne perde iner çok dikkat et ama olumlu düşün benim şuan hep 11-6 çıkıyo düzenli yani
Arkadasim tansiyon su dakkadan sonra cok onemli hic panik yapma sakin ol bi defaya mahsusta olabilir sen surekli olc yukselme gorursen hemen doktora git...
İnşallah canım hayırlısı olsun hakkımızda:)Canim senin de az kaldi dogal yolla saglikla gelir insallah pasamiz![]()
Mantıklı aslında prova yapılabilirbenim doktorum Ayşen hanım tatlım malesef görmüş geçirmiş okumuş modern bi eşim olmasına rağmen erkek jinekolog konusunda ikna olmuyor
Arkadaşımda ayşen hanımın hastasıydı zaten ilk muayeneye ona gidince gerisi geldi buarada tatlım mesai saatleri dışında doğum yaparsan hicapmı ne geliyor dedi doktorum hastanede çalışan o gece için nöbetçi olarak belirlenmiş bi kadın doğumcuyumu kastetti acaba ben anlamadım doğrusu
![]()
Yeni bilgiler edindikçe paylaş tecrübe olsun bizede tatlım buarada doğum ücretleri hakkında bilgi almadım ben ilerya sen öğrendiysen paylaşırsan sevinirim tatlım
Marketlerde değil de toptancılarda bulabilirsin canım o tarz şeyleri
Herkese hayırlı sabahlar:)
En fazla 13 gün kaldı oğluma kavuşmama:)
Bugün saat 2de doktor randevumuz var. İnşallah güzel haberler getiririm size:)
cevaplarinz için teşekkür ederim kizlar dayanamadm aradım doktoru icebilecegimi söyledi bende içtim bi sorun olmicani soyledi. Ve rahatla uyudum ama o ele yapılan masajı denicem nasil etki edio anlamadım karanfil işe yaramadi malesef buz koydm direk yanağima uyusturmadi..
Cok özlemişim burayı ben :) inşallah herkes iyidir. Kamuran inanmıyorum 13 günün kaldı valla bende heyecanla Cihangir'i bekliyorum. Azure bugun doğum mu yapacaktı? Sanki oyle söylediniz diye hatırlıyorum pazar günü bana. Snow bu arada bayıldım o ağaçlara nasıl yaptın? Mükemmel bir yetenek bence ahh ahh bende de azıcık olsa ya boyle seyler :) hepimizi cok cok özledim. Kızım uyanmadan meme meme diye tutturmadan yazayım dedim. Artık kendimi gerçekten moltifon ineği gibi hissediyorum ama cok güzel bir duygu o emzirme anında yaşanılan hersey. Bu arada kızlar mastit olmuşum ben aman diyim dikkat edin. Doğumdan sonra göğüsünüz ne zaman sertleşirse mutlaka sağın yoksa cok fena bezeler oluyor koltukaltlarımızda.
Gunaydin arkadaslar
Uzun zamandir yazmiyodum ama hergun okuyorum.herkes iyidir umarim.ben pek iyi degilim(
Dun kontrolum vardi.bebegim allaha sukur cok iyi.biraz fazla tombik anasi gibi :) 3.190 gr.dha 29 gun var 4 kiloyu bulur heralde.bana gelince nst ye baglaniyorum her hafta bir sorun gozukmuyo.ama nerdeyse bir aydir ayaklarim ve bacaklarim feci halde sis.dun dr tansiyonuma bakti 14 e 10 cikti.gebelik zehirlenmesine dogru ilerliyosun cok dikkat et dedi.tuzu tamamen kes ve hergun iki uc kere tansiyon olctur yuksek cikarsa hemen gel dedi.cok korkuyorum.intrnetten baktim gebelik zehirlenmesi ile ilgili hic iyi seyler yaxmiyo
Aranizda benim gibi olan varmi ?nolur birsry biliyosaniz cevaplarnizi esirgemeyin
![]()
Hastaneden başka bir doktorla görüşebilirsin canım. Acil bir durum de, bağlasınlar.Tesekkur ederim canim.sakin olmaya calisiyorum.az once olcturdum eczanede.12 ye 7 cikti.alfamet vermisti dun dr tansiyon icin.suan tansiyonum iyi icmem gerekiyomu acaba.dr bugun izinli arayamiyorumda :?
İlerya ben saydıkça senin sezeryan doğumun da yaklaşıyor canım:))O sözcüğü hiç duymadım canım, bilemiyorum. Ama ben bir keresinde suyum geldi sanıp, acile gitmiştim. Dilek hanım nöbetçiydi. Ebe hanım da çok genç ve çok şekerdi. Çok da sorun değil bence. Eğer normal olursa şansına erkek doktor gelebilir. Eşin o zaman ne diyecek :) Doktor erkek olmasa bile arkadaşıma başka bir hastanede sondayı erkek hasta bakıcı takmış mesela. Zaten şu ana kadar doktorum karnımdan başka bir yerimi görmedi, artık doğumda görmeyen kalmayacak. O yüzden bayan doktor diye diretmek çok mantıklı değil.
Ayşen hanımı biliyorum. Gökalp bey odasında yoktubir defasında, ben de şeker sonucumu Ayşen hanıma göstermiştim. Sağolsun ilgiyle cevaplamıştı sorularımızı. Egepolün anestezi uzmanları çok iyiymiş. İnşallah kolaylıkla, sağlıkla, hayırlısıyla kavuşuruz canlarımıza.
Bu arada yeni doğum yapan arkadaşım çocuk doktorlarından çok yakındı. Çocuğa doğduğu hafta kalça ultrasonu çekmişler, kalça çıkığı demişler. Çift bez bağlatmışlar o sıcaklarda. Meğerse o kadar erken bakılmazmış kalça çıkığına. Şimdi başka bir yere götürüyor çocuk doktoruna ama çok uzak biryerlerde, Örnekköy diye bir yer dedi. Ben de güvendiğim arkadaşlarımdan çocuk doktoru önerisi alacağım.
Doğum ücreti bildiğim kadarıyla 1350 ama henüz sormadım. Fazladan 2. refakatçiye de ekstra ücret alınıyormuş. Annem ve eşim yanımda olsun istiyorum. Cuma günü kontrolüm var, fırsatım olursa sorayım doğumla ilgili ayrıntıları. Öğrenirsem yazarım.
Hiç aklıma gelmedi bak canım ya, iyi dedin. Sağolasın.
Ayyyyy sen saydıkça ben tırsıyoruuuum. Haydi canım hayırlı haberlerle bekliyoruz.
Bir çeşit refleksoloji diyebiliriz. Sinir uçları ellere ve ayaklara gidiyor ya, eşim süper bilir bu masaj işini. Hangi organım rahatsızsa o noktayı buluveriyor ayaklarımın altında. Nasıl iyi geliyor masaj , oğlum da başlıyor tepinmeye.
Canım komik gelebilir ama yavrumuzu kedi gibi emzirmek mastit için iyi geliyormuş. Bir makalede okumuştum. Yani bebeğimiz aşağıda, biz onun üstünde olacağız. Ama boğazına kaçmaması için ne yapmalı bilmiyorum. Bir dene istersen. Sanırım akış daha kolay oluyor öyle.
Canım korkutmak istemiyorum ama cevaplarınızı esirgemeyin deyince yazmadan edemedim. Arkadaşımın yüksek tansiyonu vardı. Gebelik zehirlenmesi nedeniyle 33. haftada sezeryan oldu. Bebek küvözde kaldı. Sonrasında yüksek tansiyon nedeniyle annenin beyin damarlarından birinin tıkandığı anlaşıldı. Kızcağız yoğun bakımda yattı falan. İlaç kullandığından bebeğini emziremiyor. Kendini geçmiş bebeğini emziremediği için üzgün. Bence stres yapmadan takip et kendini. Sarmısak ve limon tansiyonu düşürüyor diye biliyorum. Çok geçmiş olsun. Sağlıkla alırsın inşallah yavrunu kucağına.
Hastaneden başka doktorla görüşebilirsin canım.
Eveeeet, feci tırsaklardayım canım şu araİlerya ben saydıkça senin sezeryan doğumun da yaklaşıyor canım:))
13 8 yüksek mi? Benim bugün doktorda tansiyonum 13-8 çıktı ama doktor bişey demedi.. korktum şimdi..
Tuza mı dikkat etmeliyim peki sadece? 2 gün üst üste kırmızı et yemiştim, onun etkisi de olabilir miSınırda canım. Dikkat et tansiyonuna. 14'ü geçerse tehlike demişti bana doktorum.
Geçmiş olsun canım. Ben ağrı kesici hiç kulanmadım hamileyken o yüzden bilemedim. Cevap veremedim sana.
Evet canım günlerimiz aynı benim bebeğimde önden gidiyodu 1 hafta kadar ama dr en fazla 3700 doğar dedi bugün kontrolümü var gelince yazarım sanaSabahlari goz kapaklarim cok sisiyoayaklarim sislikten morariyo o derece.haftaya carsamba tekrar gidicem dra.bende 19 kilo aldim.kilo benimde umrumda deil.tabi suanlik :) aksam tekrar olcturucem tansiyonumu.sence dun drun verdigi tansiyon ilacini kullanmalimiyim normalde ciksa tansiyonum?Bu arada dogum tarihimiz ayni
senin bebis kac kilo canimm
Tuza mı dikkat etmeliyim peki sadece? 2 gün üst üste kırmızı et yemiştim, onun etkisi de olabilir mi![]()
Canım hemen korkma her dr farklıdır bide bu tansiyon yükselmesi son ayda çok önemli çok dikkat etmek gerekiyo aslında 14 ve üzeri riskli ama benim drum çok dikkat ediyo buna13 8 yüksek mi? Benim bugün doktorda tansiyonum 13-8 çıktı ama doktor bişey demedi.. korktum şimdi..
Evet işte kendini dinle sen zaten anlarsın öyle bi durumu heranda hazırlıklı ol benim bi arkadaşımın 17 oldu hemen doğuma aldılar yani böyle bi durumu hepimiz yaşayabiliriz dikkat etmek lazım bide zaten kilosuda ii bebişin gelsede sorun olmaz canım önemli olan senin ve bebeğünin sağlığı inşallah sağlıkla kucaklicaz hadi bakim hangimiz önce doğurucakInsallah birkerelik oyle olmustur canimm.dun aslinda anlamistim dr a gitmeden once basim cok agriyordu :S
O sözcüğü hiç duymadım canım, bilemiyorum. Ama ben bir keresinde suyum geldi sanıp, acile gitmiştim. Dilek hanım nöbetçiydi. Ebe hanım da çok genç ve çok şekerdi. Çok da sorun değil bence. Eğer normal olursa şansına erkek doktor gelebilir. Eşin o zaman ne diyecek :) Doktor erkek olmasa bile arkadaşıma başka bir hastanede sondayı erkek hasta bakıcı takmış mesela. Zaten şu ana kadar doktorum karnımdan başka bir yerimi görmedi, artık doğumda görmeyen kalmayacak. O yüzden bayan doktor diye diretmek çok mantıklı değil.
Ayşen hanımı biliyorum. Gökalp bey odasında yoktu bir defasında, ben de şeker sonucumu Ayşen hanıma göstermiştim. Sağolsun ilgiyle cevaplamıştı sorularımızı. Egepolün anestezi uzmanları çok iyiymiş. İnşallah kolaylıkla, sağlıkla, hayırlısıyla kavuşuruz canlarımıza.
Bu arada yeni doğum yapan arkadaşım çocuk doktorlarından çok yakındı. Çocuğa doğduğu hafta kalça ultrasonu çekmişler, kalça çıkığı demişler. Çift bez bağlatmışlar o sıcaklarda. Meğerse o kadar erken bakılmazmış kalça çıkığına. Şimdi başka bir yere götürüyor çocuk doktoruna ama çok uzak biryerlerde, Örnekköy diye bir yer dedi. Ben de güvendiğim arkadaşlarımdan çocuk doktoru önerisi alacağım.
Doğum ücreti bildiğim kadarıyla 1350 ama henüz sormadım. Fazladan 2. refakatçiye de ekstra ücret alınıyormuş. Annem ve eşim yanımda olsun istiyorum. Cuma günü kontrolüm var, fırsatım olursa sorayım doğumla ilgili ayrıntıları. Öğrenirsem yazarım.
Kontrolden hayırlı haberlerle dönersin inşAllah tatlım
ya aslında eşimin erkek sağlıkçı takıntısı yoktu bayan bi doktorda başlamışken neden erkeğe geçiş yapılsın ki moduna girdi ve çıkamadıÇocuk doktoru konusunda egepolle ilgili tek bildiğim çok hastası var ama bende orayı düşünmüyorum uzak geliyor araştırıp mümkünse gaziemir şifada bi doktor bulmak istiyorum tatlım
Buarada çatım uygunmu değilmi bilmiyorum henüz muayene olmadım ama normal doğum yanlısıyım tabi herşeyin hayırlısı sen sezeryan mı düşünüyosun?
Evet az tuzlu yemelisin dr hiç tuzsuz olmaz dedi mesela yemeklere kesinlikle ekstra tuz ekme ben yaparken bile atmıyorum salçanın tuzu yeter yediğin etin tansiyonu yükselteceğini düşünmüyorım canım Zeytin turşu yasak peynirde tuzsuz olmalı kaşar yiyorum ben oda bebişe kilo yapıyoTuza mı dikkat etmeliyim peki sadece? 2 gün üst üste kırmızı et yemiştim, onun etkisi de olabilir mi![]()