hele bir doğsun eminin daha çok seveceksin kişidir ismi güzelleştiren![]()
değil mi ya? haklısın canım. ben bazı çok sevdiğim isimlerden sahipleri yüzünden soğudum:)))
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
hele bir doğsun eminin daha çok seveceksin kişidir ismi güzelleştiren![]()
Bende de ağrı giriyor diye kısa tutuyordum Dr a sordum ağrıyor diye ağrısın iyi bebek yerleşsin aşağı insin bol bol yürü dedi ondan sonra böyle uzun yürüyüşlere başladım yeni yani önceden kısa yürüyordum..Insallah canim Beklemek gercekten zormus korkuodum dogum tarihinin yaklaştığı zaman ama simdi hemen gelsin istiyorum Bi an once kucagima alip koklamak istiorum.Canim ne guzel yuruyosun ben yuruyemiorum hemen ağrım oluyo alt tarafımdan evde dolaniorum cok agrim olunca oturuyorum hemen. Kasiklarima agri giriyo yurudugumde.
Hahaaa aynen hatta lisede nerdeyse çok sevdiğim kendi ismimden soğuyordum :)değil mi ya? haklısın canım. ben bazı çok sevdiğim isimlerden sahipleri yüzünden soğudum:)))
37.haftadan sonra olan doğumlar normal doğum oluyor. Bebek gelişimini tamamlamış heran doğabilir şeklinde bir durum. Benim bu pazar bebeğimin kilosu 3300 gr dr um 40. haftayı görürse bebeğin kilolu olacağını doğumda zorlanabileceğimi söyledi. Yani asıl alt kastı sezeryan riski olabilir diyor. Bende sezeryan olmayı istemiyorum bebeğimde gelişimini tamamladığı için en kısa sürede kucağıma almak istiyorum.Selam Arkadaslar , yazilariniz bir kismini okudum. Bazi Arkadaslarin bebeklerinin Muhtemel dogum tarihi 10 ila 20 Ekim arasi ama dogumun baslamasi icin hurma Yemesi yada yuruyus yapmasini bir Turlu alayamadim. Daha nerdeyse 3 hafta var Muhtemel dogum tarihlerine ,
Bana bunu aciklayacak arkadaslar varmi?
Benin bebegimin Muhtemel dogum tarihi 16 Ekim Ama doktorlar 2 hafta önce yada 2 hafta sonra gelebilir dediler buyuzden ben bebegimin erken gelmesi icin bir caba sarfetmiyorum, Normal olan bu degilmi 40 haftasinda doldurup saglikli bir sekilde dunyaya gelmesi ? Yada Turk doktorlari yada sizin doktorunun ne dusunuyor bu konu hakkinda ??
![]()
Tesekkur ederim Simlaa , cok aciklamali anlatmissin ,37.haftadan sonra olan doğumlar normal doğum oluyor. Bebek gelişimini tamamlamış heran doğabilir şeklinde bir durum. Benim bu pazar bebeğimin kilosu 3300 gr dr um 40. haftayı görürse bebeğin kilolu olacağını doğumda zorlanabileceğimi söyledi. Yani asıl alt kastı sezeryan riski olabilir diyor. Bende sezeryan olmayı istemiyorum bebeğimde gelişimini tamamladığı için en kısa sürede kucağıma almak istiyorum.
Hurma kasları gevşettiği için kanalı yumuşatıyor doğum sürecini hızlandırıyor. Hurmada suni sancıda verilen hormon olduğu için bu işlevi var. Bu hormon yürüyüş yapıldığında, birlikte olunduğunda ve göğüs ucu dürtüldüğünde gibi durumlarda salgılanabiliyor. 40. haftadan sonra ise bebeğin anne karnına yapma durumu olduğu için riskli bir durum oluşuyor her gün hastane gitmen isteniyor. O şekilde riskli bir duruma da düşmemek için hızlansın istiyorum![]()
çık çık.ben tekım dıye sklıorum ya.esımın ayakları agrıor caldmaktan ona kıyamıorum .hadı gel yuruyelm dıyemıorım zaten işi ağır.artık yalnız ckcam yürümeye napım.bırı olsa sohbet derken bır bakmışın bıtmıs yürüyüş saatın.nar bnde yıyeyım gercı yenı cktgndan pahalıdır ama normaş doğum uğruna homini gırtlakBugün geçti de madem öyle yarın bende sabah da çıkıcam yürüyüşe...Bugün zaten bir rahatsızlık var üstümde...Gece de tam uyuyamadığımdan mahmurluk var birazdan şekerleme yapıcam sanırım
Bende onu diyorum ya 40 ı görürsem ben 90 oğlum 5 kilo olur ondan bu telaşımyararlı onu ye bunu ye derken şişicez :)
dıkkat et usutme uyu braz dınlen.yurtdısında 42ye kadar bekletıorlr ben o 40bıttı hado sezeryan olayma ınanmıorum.2hafta daha zamanı olmasa ve risklıyse nıye 42ye tamamlatıorlar o zaman.he bebek onde ılerde olur gelısımı o ayrı tabıkıBugün geçti de madem öyle yarın bende sabah da çıkıcam yürüyüşe...Bugün zaten bir rahatsızlık var üstümde...Gece de tam uyuyamadığımdan mahmurluk var birazdan şekerleme yapıcam sanırım
Bende onu diyorum ya 40 ı görürsem ben 90 oğlum 5 kilo olur ondan bu telaşımyararlı onu ye bunu ye derken şişicez :)
Facedeki grubumuzdaki Eda nın 40. haftası doldu. Bebeğe bakmışlar 4 kilo üzerinde çıkmış. Normal olmaz dediler sezeryana alacaklar sanırım şimdi operasyona girmiş olabilir. Ben bu durumu yaşamak istemiyorum endişem bundan dolayı. kv dem dar kalçasıyla 4buçuk kilo doğurmuş şimdiki Drlar farklı her fırsatta sezeryan diyorlar. Bende bebekler istedikleri zaman gelsin istiyorum 42. haftaya kadar yolu var bebeğin ama Dr lar izin vermiyor..Tesekkur ederim Simlaa , cok aciklamali anlatmissin ,!
Masallah bebegin de kilosu iyimis , korkma insallah kolay bir sekilde dogumun olacaktir. Bebekler ne zaman isterlerse Ozaman dunyaya gelecekler, karari onlar veriyorlar.
Evet canım mutlaka alacaksın o raporu yoksa doğum öncesi çalıştığın süreler doğum sonrasına eklenmiyorcanım birşey sorcam, 37.haftada çalışamaz raporu mu verdin iş yerine? Biz 32.de çalışabilir diye bi rapor alıp verdik, 15 eylülde sakın işe gtme işyeri ceza yer dediler, 37.haftada bi daha çalışamaz raporu almadk yani.. alcakmydık kafam karştı??
evet genelde nazlı için oyle derler ama bn kımlıkte safece elif yazdrcam nazı bn dicem.bn cok sevıorum ya bubısmı.bnm kzm zaten nazlı bızı yıllarca beklettı gelmek ıcın.e smdıde naz yapıor ,bnce tam ısmıne uydu bıdıgım :) arkadslar kımlige ıkı ısım yazdırırken ıı dusunun.bn ve ogrencıler cok cekıor bu durumdan.sınavlarda tum vaktı alıor o ıkı ısmı ve soyısmı yazmak.oss kodlamalarında zaman kaybı.ogretmenler arkadsları ellı saat ısmını soyluor karstırıor.bnm soyadım cok uzun mesela cok cektım bu durumdan kızken ve bnm ıkı ısmı olan veya ısmı uzun olan arladslarmn hep dedıgı sey su oldu.annem tek ısımde kalamamıs kımlıge ıkı ısım vermıs ne zorlanıorum tum vaktım gıdıor kodlamada,bde mıllete ellı saat ısım dıorum bnm cocugum olsun bn ona ela gbı hep tek ve kısa ısımler vercem.ınanın aılelerıne demuorlar kırılmasnlar dıe ama ıkı ısımde zahmet cekıorlar .bana hep boyle dedı ler ıkı ısmı olan ve ısmı uzun olanlar.paylasmal ıstedm o yuzdem ben kızıma safece kımlıkte elıf koydurcam bn ve tandgm kısıler gbı zahmet ceksın ıstemıorumhadi ya bilmiyordum okul ismi de olduğunu:) ben bu yaşıma kadar sadece 2 kişide gördüm bu ismi. isim koyma hakkı bende olsaydı ben de elif masal istiyordum:) naz ismi olan kızlar çok nazlı oluyorlarmış diye duymuştum canım:)
Canım arkadaslarım teker teker alıntı yapamıyorum kusura bakmayın.20 Eylül yani doğum sabahı hazırlıklarımızı yapıp sabah 10da hastanedeydik odamıza yerleşir yerleşmez hemşireler geldi ve seruma başladılar serum bittikten sonra o an geldi ve ameliyathaneye indim çok korktum ortam bi garipti ama bebek seslerini duydukça rahatladım sonra sıra bana geldi ve anestezi doktoru belden iğne yaptı ve beni masaya yatırdılar doktorum güzel bi müzikler seçtim senin için dedi ve müziğin sesini açtı önce hissedip hissetmediğine bakıcam dedi daha başlamadım dedi ameliyata sakın korkma dedi tabi ben narkozun etkisi soğuk ortam ve korkudan titriyorum karnında baskı hisseticrksin ben bilerek bastırıcam bakalım hissediyomusun karnını dedi ve hafif bi baskı hissettim sonra Allah'ın bana hediyesi bebeğimin sesini duydum nasıl yani dedim bu kadar kolaymı inanamadım sonra meleğimi bana gösterdi ve koynuma koydu sonra temizlemek için aldılar giydirip tekrar getirdiler doktorum hadi fotograf çekelim dedi ben ameliyat masasında bebeğim koynumda doktorlar ebeler hemşireler fotoğraf çekildik o kadar güzel bi duyguki Allah'ım isteyen herkese yaşatsın.ameliyat sonrası biraz şiddetli ağrılar oluyo ama hiç önemsemiyorum.malum pek fırsat bulamıyorum sizleri okumaya inşallah hepimiz güzel haberler getiriceZ
evetttttt....
güzel arkadaşlarım ben artık müsaade istiyorum, birazdan annem gelecek, herkeste bir heyecan, görümcemler kurabiyeler hazırlamışlar, annem 1 aylığına bana taşınıyor, eşim stres küpü olmuş patlayacak kadar öfkeli, bense burda oturdum mesaj yazıyorum :) :) inşallah yarın sabahta bu kadar rahat olabilirim,
zor geçen hamilelik süresinde tüm herşeyi sizlerle paylaştım, belkide olmasaydınız psikolojim çok kötüye giderdi , düşünsenize aylardır evde tek başımayım, sadece doktora gidebildim, ilginiz ,verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim,
inşallah hastaneden sağlıkla dönüp doğum hikayemi de sizlerle paylaşabilirim,
inşallah kimseyi kırmamışımdır, benim hakkım hepinize helal olsun, lütfen sizlerde hakkınızı helal edin, dualarda unutmayın,
öpüyorummmm....
mrb kızlar!
son iki aydır hiç yazamadım babam bir ay yoğun bakımdaydı sonra çıkardık çok şükür hep onunla ilgilendim dualarla geçti günlerim çok şükür babam yaşıyor , bebeğime de onca stres arasında bir şey olmadı Allahtan sadece bir kere acillik oldum.
bu zmn zarfında hamilelik süreciniz umarım güzel geçmiştir. sanırım bir kaç kişi doğumda yapmış . Allahım analı babalı büyütsün hayırlı olsun .
kısmetse bnm 3 haftam kaldı sezaryana. artık haftada bir kontrole gitmeye başlıorum. bebek biraz iriymiş o yüzden doktorum decaviti bırakmamı söyledi. nst de ikidir problemsiz gitti. bebeğim kanala inmiş o yüzden evde otur yat iş yapma dedi. ama nerde.. hem 16 aylık kızımla ilgilenmek zorundayım hemde artık son haftalar hep doğum için ev temizlikleriyle uğraşıorum. bide alışverişler için mecbur dışarı çıkıorum zaten evde oturamam ben:) pek doktoru bu konuda dinlemiorum ama bişey olmaz herhalde.. ama bel ağrılarım çok yoğunlaştı. bide geceleri uyuyamıorum. o kadar uykum gelio bayılacak gibi oluorum yatağa yatıorum yüreğimde bir heyecan uyuyamıorum. sabah ezanından sonra bayılıorum. sizde de var mı uyku problemi?
canım birşey sorcam, 37.haftada çalışamaz raporu mu verdin iş yerine? Biz 32.de çalışabilir diye bi rapor alıp verdik, 15 eylülde sakın işe gtme işyeri ceza yer dediler, 37.haftada bi daha çalışamaz raporu almadk yani.. alcakmydık kafam karştı??
daha once de sordum ama kımse cvp vermedı.bu bıldırım msjlarını nasıl siliyorsunuz?cok doldu sılmeyı bulamıorum
simla çok güzel açıklamış cnm bende aynı şeyleri yazcaktm zatenSelam Arkadaslar , yazilariniz bir kismini okudum. Bazi Arkadaslarin bebeklerinin Muhtemel dogum tarihi 10 ila 20 Ekim arasi ama dogumun baslamasi icin hurma Yemesi yada yuruyus yapmasini bir Turlu alayamadim. Daha nerdeyse 3 hafta var Muhtemel dogum tarihlerine ,
Bana bunu aciklayacak arkadaslar varmi?
Benin bebegimin Muhtemel dogum tarihi 16 Ekim Ama doktorlar 2 hafta önce yada 2 hafta sonra gelebilir dediler buyuzden ben bebegimin erken gelmesi icin bir caba sarfetmiyorum, Normal olan bu degilmi 40 haftasinda doldurup saglikli bir sekilde dunyaya gelmesi ? Yada Turk doktorlari yada sizin doktorunun ne dusunuyor bu konu hakkinda ??
![]()
Sana tamamen katılıyorum canım...dıkkat et usutme uyu braz dınlen.yurtdısında 42ye kadar bekletıorlr ben o 40bıttı hado sezeryan olayma ınanmıorum.2hafta daha zamanı olmasa ve risklıyse nıye 42ye tamamlatıorlar o zaman.he bebek onde ılerde olur gelısımı o ayrı tabıkı
simlanın durumu ayrı okumuşsundur.bn de rahatm cnm zaten sezsryan da bole bn 40tam önce aldrmayı duunmuorum ama normal dusundgmzden ötürü 40ı geçerse sezeryana alırlar korkusu var.cunku hıc yalancı sancı neyım falan yok.hanı ben hemen dogsun ıstemıorum zaten ama acılmam olsun istiyorum oyuzden ugrasıorum doğum baslasın dıye dglArtik son zamanlarimiz yazıları okuyorumda 38.haftanin icinde olanlar dogumu bqslatmak icin elinden geleni yapiyolar bense 38+4 tesezeryan olacagim ama bi hafta daha iceride kalmasini isterdim cunku iceride gecirdikleri hergun onlar icin cok avantaj bunu yillar once ben zeynel kamilde yatarken bi profosor hwmile bi kadina anlatmitsi kizin bebeginde bazi sikintilar vardi sezeryanicin bekliyodu son gunlerde cok sitres yapti 38i gecmisti doktor sabah vizit gecerken ben artik bu sitrese dayanamiyorum 38i gecti zaten sezeryan olacak artik alin bekletmeyin diye yakiniyodu doktor bebegin icerde nekadar kalirsa sagligi icin cok onemli oldugunu bir gunu bile avantaj oldugunu anlatti uzun uzun hepimiz de dinledik kiz ikna oldu 39u doldurdu neredeyse 40hafta dolmak uzereyken sezeryan yaptilar ... bence bebisler icin biraz daha sabretmeli Allah sonucta 40 haftayi bosuna vermemistir hayirla saglikla vakti zamaninda gelsin insallah yavrularimiz![]()
Bende bugün öğrendim narın yararlı olduğunu budan arkadaş yazdı. Bende hafta sonu görmüştüm pahalı diye almamıştım. Şimdi görürsem alırım affetmem :) seviyorum zatençık çık.ben tekım dıye sklıorum ya.esımın ayakları agrıor caldmaktan ona kıyamıorum .hadı gel yuruyelm dıyemıorım zaten işi ağır.artık yalnız ckcam yürümeye napım.bırı olsa sohbet derken bır bakmışın bıtmıs yürüyüş saatın.nar bnde yıyeyım gercı yenı cktgndan pahalıdır ama normaş doğum uğruna homini gırtlak
Bende bugün öğrendim narın yararlı olduğunu budan arkadaş yazdı. Bende hafta sonu görmüştüm pahalı diye almamıştım. Şimdi görürsem alırım affetmem :) seviyorum zaten
Akşam eşimle iyi de sabah bende sıkılıcam olsun az kaldı sağlık için bebeğimiz için değer:)
Korkuyorum resmen yürümeye bu aksam çıkayım bakalım dayanabildigim kadar yuruyeyim. perşembe randevu var bakalim ne durumda bebegim cok merak ediyorum 2 hafta once 3300gr di 4u gecmemistir inşBende de ağrı giriyor diye kısa tutuyordum Dr a sordum ağrıyor diye ağrısın iyi bebek yerleşsin aşağı insin bol bol yürü dedi ondan sonra böyle uzun yürüyüşlere başladım yeni yani önceden kısa yürüyordum..
Önceden erken doğacak diye korkuyordum. Ah bi 37. haftayı görsem rahatlıcam derdim. Şimdi daha kötü oldu doğsun diye ne duysam yapmaya çalışır oldum :)
evet genelde nazlı için oyle derler ama bn kımlıkte safece elif yazdrcam nazı bn dicem.bn cok sevıorum ya bubısmı.bnm kzm zaten nazlı bızı yıllarca beklettı gelmek ıcın.e smdıde naz yapıor ,bnce tam ısmıne uydu bıdıgım :) arkadslar kımlige ıkı ısım yazdırırken ıı dusunun.bn ve ogrencıler cok cekıor bu durumdan.sınavlarda tum vaktı alıor o ıkı ısmı ve soyısmı yazmak.oss kodlamalarında zaman kaybı.ogretmenler arkadsları ellı saat ısmını soyluor karstırıor.bnm soyadım cok uzun mesela cok cektım bu durumdan kızken ve bnm ıkı ısmı olan veya ısmı uzun olan arladslarmn hep dedıgı sey su oldu.annem tek ısımde kalamamıs kımlıge ıkı ısım vermıs ne zorlanıorum tum vaktım gıdıor kodlamada,bde mıllete ellı saat ısım dıorum bnm cocugum olsun bn ona ela gbı hep tek ve kısa ısımler vercem.ınanın aılelerıne demuorlar kırılmasnlar dıe ama ıkı ısımde zahmet cekıorlar .bana hep boyle dedı ler ıkı ısmı olan ve ısmı uzun olanlar.paylasmal ıstedm o yuzdem ben kızıma safece kımlıkte elıf koydurcam bn ve tandgm kısıler gbı zahmet ceksın ıstemıorum[/QUO
bir öğretmen olarak kesinlikle katılıyorum sınıfın yarısı iki isimli bıkıyosun iki ismi de kullanmaktan yazmaktan ö yüzden ben de kesinlikle iki isim koymıycam dedim kulağına sırf islami bir isim de olsun die elif i okutucam ben de