2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Annem de az önce nar ayıklayıp getirdi. İyi ki okumuşum, sancı yapıyormuş diye yemedim. Annem yedi :)
İyi tesadüf olmuş :)) nar suyu için doğum lekesi yapıyor diyorlar ya ben bir de bu tarz şeylere inanmıyorum. Çok hurafe geliyor :)

Korkuyorum resmen yürümeye bu aksam çıkayım bakalım dayanabildigim kadar yuruyeyim. perşembe randevu var bakalim ne durumda bebegim cok merak ediyorum 2 hafta once 3300gr di 4u gecmemistir inş
ooo senin bebek de tombişmiş :) sevinsem mi üzülsem mi bilemiyorum. Gerçi Dr kilosunu söylerken çok iyi fln diyor. Dr uma göre yürüyüş bebeğin kanala ilerleyişini hızlandırıyormuş..Sadece ben değil Dr umda biran önce gelsin istiyor Önceden iyi 1 ay dayanıyormuşum şimdi 1 hafta görmemek uzun geliyor nedense :))
Perşembe umarım güzel haberlerle gelirsin...
Doğum zamanı yaklaştıkça kararlarımda yumuşuyorum. Sezeryan istemiyorum ama bugün okuduklarımdan ve normal doğum yapmış arkadaşımdan duyduklarımdan sonra süreç nereye getirirse zorlamıcam hayırlısı olsun. Normal diye diretmicem ille de.. Arkadaşımın suyu gelmiş 1 cm açılma varmış bir türlü açılma olmayınca suni sancı vermişler. Tam 9 saat acı çekmiş..Hemde ne acı.. Bana normal doğum diye diretmemek gerekiyor dedi. Allah yardımcımız olsun..

DIKKAT !!!
arkadaslar.. narin icinde ki dogal ostrojen hormonu nedeni ile hamilelerin tuketmesi onerilmiyo bilginiz olsun...

İyi tesadüf olmuş :)) nar suyu için doğum lekesi yapıyor diyorlar ya ben bir de bu tarz şeylere inanmıyorum. Çok hurafe geliyor :)
bnce ınanmalısın böyle şeyler oluor.bak örnek vereyim.annemin canı sakız ıstemıs ve kv sı sakız kumbarası yapıp saklarmış.annemde çıkıp alamaz dıye öyle canı cekmıskı gızlıce ıgneyle kumbaradan sakız cekıp bacağına sürtmüş.ablamın tam bacagnın orasında sakız seklinde leke var.ablamda denemek ıcın para alıor gızlıce ama ıade edıor tabı.onu alıp topuğunun altına sürüyor ve yegenmn topugunın altnda para seklınde leke var.ablam ııkı yüzüme surmemısım dıor düşün yanı var böyle seyler

DIKKAT !!!
arkadaslar.. narin icinde ki dogal ostrojen hormonu nedeni ile hamilelerin tuketmesi onerilmiyo bilginiz olsun...
hmmm madem böyle bir bilgi var. Biri yemeli biri yememeli diyorsa... Hiç riske girmem ben yemem valla ...
yazacaktım ama araştırıyım dedim..
"Eskiden bu yana süre gelen gebe kadının nar yemesi zararlıdır sözleri herkesin kafasını karıştırıyor.Bilindiği üzere nar cennet meyvesi ve bir çok hastalığa da inanılmaz derece faydalıdır."
"Gebelikte nar düşüğe neden olur mu ? Anne adaylarının sıklıkla sorduğu sorulardan biridir.Gebelikte nar yemenin zararları olduğuna dair bilimsel bir veri yoktur.Uzmanlar narın gebelik döneminde ,diğer meyveler gibi abartılı olmamak şartıyla uygun miktarlarda tüketilebileceğini belirtiyor."
http://www.kadintarafi.com/gebelikte-nar-yemek-zararli-mi.html

Tam tersi aşırı olmadığı sürece faydalı olduğuna dair bilgiler var araştırdığımda zararlı olduğuna dair bilgiye ben ulaşamadım...Sen nerden öğrendin merak ettim..

Deme ne biliyim bilimsel olarak hiç bir mantıklı açıklaması yok ama.. Ciğer mesela nasıl bebeğe leke olarak geçer. Tesadüf olabilir mi ?Cidden çok tuhaf geliyor bana...bende mi denesem puff :))

Deme ne biliyim bilimsel olarak hiç bir mantıklı açıklaması yok ama.. Ciğer mesela nasıl bebeğe leke olarak geçer. Tesadüf olabilir mi ?Cidden çok tuhaf geliyor bana...bende mi denesem puff :))
valla cnm hanı cıger veya nar suyu yapar mı blmyrm ama bunların zaten bılımde yerı yok ınancla alakalı bırsey.bır şey çalarsan o seyı surtersen seklı çıkar derler ve ınan bnm annem ve ablam yapmasa ınanmazdm haklsn ama bızzat sahıt olunca ınanıorum .kız deneme garıbım oglusta leke bırakma yakışıklı kalsın

NAR konusunda gecen hafta yasadigimi anlatayim. Bag evindeki nar agaci yikiliyodu canim cok cekti ayikladim yedim.aksama da sancilarim cok oldu ama o gunden beri sanci yasamiyorum.ilk aylarda yemek iyi degil zaten .onu doktorum da soylemisti.korkumdan simdiye kadar yemedim.iste can cekti.ama leke falan olmadi yani. Illa sancim olsun diyenler yiyebilir bol bol..bundan sonra cocugu dusurtecek hali yok.olsa olsa dogurtur ben de hurafelere fazla takilan biri degilim. Esim kirmizi meyvelere dokunma diyo mesela.. kim takar)

Hemde ne tombik yanaklari vardi resmen ayrintili ultrasonda belli oluyodu isirilcak gibiydi :) basta cok onden gitti kilo aldi simdi 2 haftada 500gr aldi normal ama basta cok hizli aldi kiloyu tospam. Kilo engel olcak gibi gelio ama hakkikizda hayirlisi canim. Kesinlikle normal die diretmenin anlami yok. Komsumuzun gelini normal die tutturmus doktorda imkansiz demis cok darmis rahmi. Neyse bunun sancilar gelio yine normal dio kiz tam 16 saat sanci cekio ve bebek gecemio kafasi azcik uzamis gecemedigi icin doktor hemen mudahele etmis bebegi kaybedioruz die sezeryan olmuş simdi bebegin kafasi azcik uzunmus. Kendimizi once allaha sonra doktorumuza emanet etmeliyiz.

Ahahaaa benimde sirtimda hurma lekesi var annem ramazanda hurma yemis halamlarda sirtini kasimis benim sirtimda hurma lekesi var :)

Benim eşim de sırf bu yüzden iki isme izin vermedi:)

Canan karatay seker yuklemesi yapilan cocuklarda solunum yetersizligine neden oluyomus. Sizce boyle bisiy varmıdır varsa doktorlar nie yapio

Ben sadece sürünce çıkıyor sanıyordum çalıntı durumunu senden öğrendim. Böyle duymamıştım. Tamam denemem :) Zaten babaya çekerse beyaz tenli olur leke parlar :)) O kadar çok kişi bu duruma inanıyor ki vardır bir bağlantısı gerçekliği heralde...

Sancı yaptığı doğruymuş demek.. :)
Seninle aynı fikirdeyim.. Şu noktadan sonra olsa olsa doğurtur
O kırmızılı meyvelerden çilek varya bu sene öyle çok yedim ki bir oturuşta 2 kilo yemişliğim var o derece daldım.. Bakalım bebek çilek gibi mi olacak :)))) Bende bu gibi şeylere pek inanamıyorum. Şahit olmam gerek sanırım inanmam için..

Bugün sırayla korkunç normal doğum hikayeleri dinledim :) Cesur yürektim bu konuda tırsmaya başladım ahh hayırlısıyla bir gelseler...Çatım müsaitmiş bebeğimin kilosu da boyundaymış çok tontiş sayılmazmış yani..O yüzden 40 a kalmazsa çok da endişelenmeme gerek yok.
İnş. sorun yaşamayız canım hayırlısı ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…