200 gr gitmiş canım ama toparladı yeniden sanırım ama o pof yanaklar yokEn kisa zamanda gecer insallah acisi. Bebiste yeniden kilo alir zaten dogduktan sonra veriyorlarmis sonra aliyorlarmis . Odemden kaynakli sanirim
mama veriyosan gazdan ne uyuyo ne duruyor canım 2 gün verdik mecburen anamız agladıArkadaşlar Eylül annelerinde okuyorum hep gaz problemleri ve meme uçlarının acısından yakınıyorlar.
Ben bir kitap okuyorum mahallenin en mutlu bebeği diye.bence herkes okumalı.eğer bebeğiniz doğduktan sonra çok da ağlak bir bebek değilken 2 hafta sonra biyerini ısırmışlar gibi ağlıyorsa,sürekli gaz problemi varsa kolik bebektir olayın gazla alakası yoktur.bazı bebekler ilk 3-4 ay dış dünyaya ayak uyduramazlar ve anne rahmindeki sıkışık ,sarsıntılı ve sesli ortamı çok özlerler.yapılacaklar en başta ağlasa bile sıkı kundaklama,tekrarlayan monoton ses -şşşşşt sesi ,elektrikli süpürge,radyo cızırtısı gibi(ben şimdiden bir program indirdim bu sesler var),sallama -ağlama şiddetine göre hızlı sakinleştikçe azalan,ve anne sıcaklığı -böyle bebekleri sürekli kucakta tutup orada olduğunuzu hissettirmeniz lazım.
Bir de her bebek kendi karakteri ile doğar bazı bebekler kendini sakinleştirmez, yani stop tuşu yok.
Bunlar okuyup öğrendiklerim.artık bebek bakımı ile ilgili konuşmalıyız.keşke doğum yapan arkadaşlar arada uğrasa da bir şeyler öğrensek.
amin inş. canım biz çook ince yün yastık kullanıyoruz bebege emzirincede yan yatırıp sırtını destekliyoruzcnm maşallah ALLAH analı babalı büytmek nasip etsn inş.
yastık mı kullanyrosn canm bebeğn rahat edyor mu
o ne ya devletten farkı ne o zaman özelinben de özelde doğum yapacam ama doktorum mesai dışı gelmem, her hastamın doğumuna gelsem evime hiç gidemem dedi ki haklı çok yoğun bi doktor
ben anlattım canım ama yazamayanlarda haklı inan öyle bişeyki bebek halin olsa o vaktini alıyor o uyusa dinlenme ihtiyacın oluyor yani en az 10 gün vakitte yok halinde bi bebişleri toparlayalım buralara akarız yineKızlar doğum yapan arkadaslarimizdan hic haber gelmiyor doğum hikayelerini çok merak ediyorum acaba bizimdemi foruma girme vaktimiz kalmicak...
Günaydın kızlar ve sevgili bebisler. Insallah iyi bi hafta olur.
Ya ben size bisi sorcam.bnm karnim iki gündür aralıklarla taş gibi oluyor.özellikle orta kısımda toplanıyor kızım.bazen uyandigimda bu sekilde kalkiyorum.agrim falan yok.bunlar kasilmaymis arastirmalarima gore.ama su gelmesi vs bisi yok.ya da adet sancisi gibi.belki de acilmam oluyor bu kasilmalardan ama kendimi oyle kotu felan hissetmiyorum.napsam acaba bi akil verseniz?
Sağol canım ilgilendiğin için yarın muayenem var zaten sorarım o da dikkatli ölçer bu seferCanım üşenmedim çıkardım ultrason kağıtlarımı inceledim. Hiç takma böyle detayları dr unu dinle :) benimkinde de bir sonraki hafta sonucun küçüldüğü olmuş :) el yordamıyla yapılan ölçümde hata payı olur normal yani takma.. Çok takıyorsan başka bir dr lâ daha konuşup rahatlayabilirsin...
Günaydın kızlar..biliyorsunuz cumartesi doğum yaptım tarihime 10 gün varken nasil geliştiğini biraz anlatım istedim dogumun. .cuma saat 12 de duş aldım yattım tam uykuya dalmişim bir ağrı girdi kasik. Bölgeme sanki büyük tuvalete gitmemiz gerekince agridigi gibi ama hiç aklıma doğum sancisi gelmiyor ben başka türlü hayal ediyordum:):) neyse sancı ztn saniyelik olduğu için gitti gerii uykuya dalmisim bir daha girdi ozmn kalktım tuvalete gitmek için kalki kalkmaz sıcak sıcak su akti tuvalete girdm hala geliyor kanla beraber hemen yatağa yattım geri ambulansı aradım tabi buarada eşim saskinlik içinde ne yapacigini bilmiyor durup evi topluyor o halde birde onunla sakalasip güldük. .ablami aradım benn hastaneye gidiyorum diye bendee önce gitmiş hastaneye kapıda beni bekliyor du insanın kendi canı kardesi gibisi yok. .sonra ısde aldilar beni hastaneye ama hala şu geliyor gece olduğu için kimse yok ben den başka doktor bakdi helijce bir parmak açılma var dedj gitti iki tane ebe vardı onlarda hiç ilgilenmediler uydudan gözlerini acamiyorlardi ztn öyle böyle sabahi ettik saat 7 de başka ebe geldi allah razı olsun çok iyiydi dedi yatarak acilmasinimi bekliyorsun hadii kalk hareket et taman dedim ama birb sartim var dedim aglayarak bugün annemler izine turkiyeye gidicekler lutlennnn onlara yetistirelim dedim söz veriyorum sende çabalarsan olur dedi çünkü sancılarının doğum sancisi dedi..sanciyi çeken çeken ikinnma bir zamanı geldi ama artık nefes fln kalmadı bende ablam diyir hadi iyice ikin bırakma istersen beni isir sık ama ikinmayi birakma çünkü birakdigim an bebegin kafasi gerii gidiyor..sonunda cikdi bebeğim ablan ağlaya ağlaya göbek bagimizi kesdi hemen bir bez sarıp koynuma verdiler o an sanki hiç acı cekmemisin gibi bir anda gidiyor bütün cektigin seyler. .çok şükür annemlere de yetisdi..annem girdi doğduktan Sonra yanima ablam bebeği kucağında göstermeye gitti herkese..çok duygusal çok güzel anlar di
.biraz uzun oldu ama kusura bakmayin..
Ben de ayni durum söz konusu, dr doğal oldugunu söylemişti, ağrı, sancı gibi sikayetlerin yoksa sorun yok, bebeğim taş gibi önümde toplaninca ben hemen onu seviyorum, oksuyorum o da gevsiyor, sola doğru yayiliyor resmen :)Günaydın kızlar ve sevgili bebisler. Insallah iyi bi hafta olur.
Ya ben size bisi sorcam.bnm karnim iki gündür aralıklarla taş gibi oluyor.özellikle orta kısımda toplanıyor kızım.bazen uyandigimda bu sekilde kalkiyorum.agrim falan yok.bunlar kasilmaymis arastirmalarima gore.ama su gelmesi vs bisi yok.ya da adet sancisi gibi.belki de acilmam oluyor bu kasilmalardan ama kendimi oyle kotu felan hissetmiyorum.napsam acaba bi akil verseniz?
Çok saol canım bende hepimiz için tüm anne adayları için dua ediyorum :)
Normal doğumla ilgili gelen her bildirimin önemini biliyorum eğer doğum yaparsam mutlaka fırsat yaratmaya çalışıcam detayları yazıcam elbette...
Belki benden önce sen doğurursun bu işler hiç belli olmuyor. Arefe günü Dr bakacak da hani suni sancı vermeden doğumu tetikleyecek bir yönten biliyorsa o ayrı da bebeğimin çıkış zamanına daha varsa beklicem inş. Umarım cumaya kalmaz :)
Annem 3750 doğurdu. 3800 falan gayet normal kilolar. Hem ultrason verileri de özellikle son haftalarda çok da sağlıklı sonuçlar vermeyebiliyor. Kendini 3500 e sezeryana şartlama. Kafanı karıştırmasına izin verme kimsenin..En sağlıklısı normal olanı.. Sorunun yoksa aksini düşünme...Hele ben kolayca doğuriyim daha bir cesaretlenirsin belki :))
Anladım canım hepimizde türlü türlü endişeler var. Umarım bu korkudan kurtulursun.Canım benim annem de beni 5 kilo doğurmuş normal ama çok zor olmuş tabi, kardeşim 3800 kiloymuş o çok rahatmış. Ben de senden cesaret alırım diye senin doğumu çok merak ediyorum ve içimden bir ses seninki çok rahat olacakmış gibi geliyor inş:) Benim sezeryan diye kafamın karışmasının sebebi alttan muayenede çok zorlanmamYani normal doğumdan korkmuyorum aslında o an bebeğime zarar verir miyim diye korkuyorum kendimi kasarsam, bayılırsam falan diye garip saçma şeyler geliyor aklıma. Allah hayırlısını nasip etsin. Kuzularımıza sağlıkla kavuşalım da artık çok merak ediyorum kızımı:)
Senin doğumun yakın gibi...ama dediğin doğru bu bekleyiş sıkıcı..foruma giren kalmadı herkes doğurdu sayılır bir avuç kaldık bebeğini bekleyen hayırlısıyla bi bebeğimiz gelse artık...Günaydin kizlar cuma dr gitmistim persembeden ratdizdim ama cok agir degildim nst de sanvi cikti bsya ama duzensiz demisti bebeginde badi kanala girmisti fakat acilmam yoktu cumadan beri belim kiriliyor, batmalar oluyor, adet olacakmissim Ibirden sökülecekmissim gibi dungeceden beri sancim var, uyurken doguma o kadar odaklanmissim ki ruyamda suyumun geldigini gordum bi sıçramayla uyandim ama sadece rüyaymisbeklemek cok sıkıcı bir an önce bebislerimize kavussak onlari sevsek onlarla oynasak
smdı nstfen çıktım muayene ıcın doktorun cagrmasnı beklıorum .pek anlamam ama nstde sancı yok gbı.ıns açılma vardır burda kocaman gobısler var hepsının karnı dusmıs bnmkı daha havada.ıns güzel haberler vereblrmGünaydın herkese
Bu yazdıklarını mutlaka dr a anlat. Mideyle ilgili ağrın konusunda,hiçbir fikrim yok. Dr unun bi açıklaması olacaktır.
Bence sende de açılma var bugün öğrenicez. Senin de akıntın artmış.vajinandaki ağrında açılmaya ilgili bence..
adet mişim gibi sızım var. Ağrım arttı iyice.karnımda kasılıyor ama sancı hissetmiyorum. Habersiz bırakma..
Günaydın kızlar..biliyorsunuz cumartesi doğum yaptım tarihime 10 gün varken nasil geliştiğini biraz anlatım istedim dogumun. .cuma saat 12 de duş aldım yattım tam uykuya dalmişim bir ağrı girdi kasik. Bölgeme sanki büyük tuvalete gitmemiz gerekince agridigi gibi ama hiç aklıma doğum sancisi gelmiyor ben başka türlü hayal ediyordum:):) neyse sancı ztn saniyelik olduğu için gitti gerii uykuya dalmisim bir daha girdi ozmn kalktım tuvalete gitmek için kalki kalkmaz sıcak sıcak su akti tuvalete girdm hala geliyor kanla beraber hemen yatağa yattım geri ambulansı aradım tabi buarada eşim saskinlik içinde ne yapacigini bilmiyor durup evi topluyor o halde birde onunla sakalasip güldük. .ablami aradım benn hastaneye gidiyorum diye bendee önce gitmiş hastaneye kapıda beni bekliyor du insanın kendi canı kardesi gibisi yok. .sonra ısde aldilar beni hastaneye ama hala şu geliyor gece olduğu için kimse yok ben den başka doktor bakdi helijce bir parmak açılma var dedj gitti iki tane ebe vardı onlarda hiç ilgilenmediler uydudan gözlerini acamiyorlardi ztn öyle böyle sabahi ettik saat 7 de başka ebe geldi allah razı olsun çok iyiydi dedi yatarak acilmasinimi bekliyorsun hadii kalk hareket et taman dedim ama birb sartim var dedim aglayarak bugün annemler izine turkiyeye gidicekler lutlennnn onlara yetistirelim dedim söz veriyorum sende çabalarsan olur dedi çünkü sancılarının doğum sancisi dedi..sanciyi çeken çeken ikinnma bir zamanı geldi ama artık nefes fln kalmadı bende ablam diyir hadi iyice ikin bırakma istersen beni isir sık ama ikinmayi birakma çünkü birakdigim an bebegin kafasi gerii gidiyor..sonunda cikdi bebeğim ablan ağlaya ağlaya göbek bagimizi kesdi hemen bir bez sarıp koynuma verdiler o an sanki hiç acı cekmemisin gibi bir anda gidiyor bütün cektigin seyler. .çok şükür annemlere de yetisdi..annem girdi doğduktan Sonra yanima ablam bebeği kucağında göstermeye gitti herkese..çok duygusal çok güzel anlar di
Tebrik ediyorum sizi canım. Allah bağışlasın nazarlardan saklasın çooooook tatlı bi bebeğin var. Benim oğluşumda doğsa iyice heveslendirdin beni valla. 40 haftamız biticek bizim daha paşam duruyor:)günadın kızlar ogluşum dün hiç uyumadı yataga aldıgımız anda ya gözleri açtı ya agladı kuzum babannemizin pelti çıktı bana sen uyu diyip kendi uyutmaya çalıştı sizlerden naber kimler dogurdu doguruyo takip edemmiyorum biri özet geçsin
200 gr gitmiş canım ama toparladı yeniden sanırım ama o pof yanaklar yok
mama veriyosan gazdan ne uyuyo ne duruyor canım 2 gün verdik mecburen anamız agladıbizimki ilk 1 hafta emdi uyudu ma şimdi ya gece uyuyo ya gündüz saolsun kaynanam bana sadece emzirtiyor uyutması altını değiştirme vs herşeyi o yaapıyo arefe günü gidecek korkuyorum yetişemezsem yanlış yaparsam diye .bu arada ddediklerini yapıyoduk bilmeden sallama ve şişşştt sesi iyi geliyor kucagıda hiç sormayın zaten 24 saat orda olmak istiyolar
amin inş. canım biz çook ince yün yastık kullanıyoruz bebege emzirincede yan yatırıp sırtını destekliyoruz
o ne ya devletten farkı ne o zaman özelin.ben ilçedeyim hastanem çok lüks vs değil ama doktorum çok iyiydi ben sezeryan istedim verilen tarihten 1 gün önce açılmam vardı doktor sabahı bekleyelim dedi gece açılma artsa gelecekti hatta gece 12 de aramıştı hemşireyi bi sorun varsa geleyim diye .haklı deme bence dogurtmaz tamam ama gelir kontrolünü yapar sorun yoksa gider hiç değilse
ben anlattım canım ama yazamayanlarda haklı inan öyle bişeyki bebek halin olsa o vaktini alıyor o uyusa dinlenme ihtiyacın oluyor yani en az 10 gün vakitte yok halinde bi bebişleri toparlayalım buralara akarız yine
Belki sancıyı hissetmiyorsundur. Açılma vajinandaki ağrıyla bağlantılı olmuştur belki... Hadi bakalım haber bekliyoruzsmdı nstfen çıktım muayene ıcın doktorun cagrmasnı beklıorum .pek anlamam ama nstde sancı yok gbı.ıns açılma vardır burda kocaman gobısler var hepsının karnı dusmıs bnmkı daha havada.ıns güzel haberler vereblrm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?