2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Günaydın kızlar
Sabah kalktım pembe bi su geldi bacaklarımdan aşağıya hemen hastaneye gittik dr su mu nişanmı olduğunu anlayamadı ardından ultrasona aldı suyun hiç eksilmemiş dedi bi ped verdi eve geldik bakalım öğleden sonra belli olucak su mu nişan mı
Bu arada nst de sancı çıkmadı

Sorma canim ya eskiden okumaya ytisemezdik simdi baksana cok az kisi kaldik...
insallah hepimiz iyilesip hayatlarimizi duzene soktuktan sonra bebislerin bakimlari ile ilgili bilgi ve tecrubelerimizi paylastigimiz biyer olur burasi...
inş.sayılı kafa kaldık.bızde dogursaydık.tum bebısler büyüdü bile,bzmkılerın keyfı yerınde dünya umurlarında dgl :)

Günaydın kızlar
Sabah kalktım pembe bi su geldi bacaklarımdan aşağıya hemen hastaneye gittik dr su mu nişanmı olduğunu anlayamadı ardından ultrasona aldı suyun hiç eksilmemiş dedi bi ped verdi eve geldik bakalım öğleden sonra belli olucak su mu nişan mı
bnce nisandir o.gununde gelmis

cnm olmaynca olmuyor.ben sıcak banyoyu hamılelgmn basından beri (yaz harıç) yapıorum.oturma banyosuda çok yaptm.ne bılım çörekotu,hurmada devam ama tık yok.zamanı gelmeden naparsan yap olmuor malesef
:D Evet, yaa. Rabbim onu belirledi ne yapsak nafile... Aman geç olsun da güç olmasın. Sağsalim kucağımıza alalım da nasıl olsa doğacaklar. Bizden kaçamazlar. :)

Allahın izniyle safagimiz 2 kızlar :KK39:
Yarın kaslarim için kuaföre gidicem evimi toplicam malum bayram di gelen giden oldu çarşamba gunude supurup silicem yatağımi hazirlicam ve evimi temiz bir şekilde kapatıp kv de yaticaz ve çocuklar orda kalacak eşimle doguma gidicez şuan için plan bu tabi evdeki hesap carsiya uyarsa diyelim ve Rabbimin izniyle
iki gün sonrasen de kaybolursun cnm .uc çocuk kolay dgl tabı.bnde hıc bır belırtı yok ne karnım aşağıda nede bebek kanalda.sancı vs yok.yrnkontrolum var.bu gıdısle ya seseryana yda sunı sancıya kalcsm :(

Merhaba Arkadaşlar. Bugün kalktığımda iç çamaşırımda açık pembe renginde akıntı gördüm. Birşey olur mu?

Nisanin gelmistir canim :) devam ederse mutlaka dr git artik kendini dinle yakinda dogum yaparsin allah bir avazda kurtarsin :)

Anne olanların nasıl kaybolduklarını şimdi anlıyorum. 1 saattir yazıcam. Cuma günü saat 12:15 te selim demir dünyaya geldi.çok güzel bir duygu. Detayları doğum hikayemi yazıcam inş.bir düzene giricem inş.yakında eşim ve ben ilgileniyoruz acemilikler zorluklar malum. Çok şükür herşey yolunda ama böylesi daha iyi...
Suni sancı aldım yarım saat kadarmış sanırım ardından Epidural. Eğer bir daha doğuracak olsam kesinlikle ilk Epidural ardından suni sancı hop bebek kucakta.. O yarım saatlik suni sancıyı dk.ları saymazsak 0 acı ile muhabbet ederek doğum yaptım Epidural mükemmel birşey :) ve normal doğumda bebeğinin çıktığı anı hissetmek görmek paha biçilemez. O ana kadar ne yaptığımız farkında bile değilmişim o çıktığında tarif edilemez duygular yaşadım. Gerçekten mükemmel.fırsatımız varsa normal doğumu zorlayan sezeryan olanlar gaz savcısına izlerken Allah kolaylık versin ben bebeğimi emziriyordum. Tuttuğu gibi emmeye başladı 40 dk bırakmadı çok şükür.
Gerçek şu ki normal doğum sonrası anlatılan gibi kolay değil. İçinden bebek çıkıyor plesantayı çıkıyor kanamanın oluyor ağrı var yani çok ballandırıyorlar :) evet birkaç güne süper olucam inş.o ayrı:) bi başladım yazmaya ne çok anlatmak istediğim varmış :) doğum hikayesi oldu maşallah bi de cepten yazıyorum. Yine yazıcam inş.sizi seviyorum :) Allah yardımcımız olsun..

Maşallah size. Allah analı babalı, mutlu, sağlıkla büyütmeyi nasip etsin canım.

Günaydın kızlar
Kiz kardesiminde suyu gelmisti 2 hafta once cmtsi doktora gitti suyunda eksilme yok ya akinti yada altina kacirmissindir dedi pztsi sancilandi dogurdu :)

Nişan geldiğinde 2 gün içinde doğumun başlama ihtimali var sen yine de tedbirli ol son hazırlıklarını tamamla canım.

kızlaaar.. 2 Ekim Perşembe günü meleğimizi kucağımıza aldık =)) En son öğlen gibi foruma yazmıştım, sonra beni epidural için doğumhaneye götürdüler ve gidiş o gidiş ( insan bi daha geri dönmicen diye açıklama yapar:) Epidural öncesi doktorum geldi kontrol için, o zaman 5 cm olmştu açıklık, ama hala suyum gelmemişti. Önce suyumu getirdiler:S (Suyun gelmesi olayı öyle böyle anlaşılmicak bşy değilmiş, sırılsıklam ve sıcacık oldu yatak su boşalınca) sonra sancılar daha da sıklaşmaya başladı, bir de yatırmışlardı beni, yataktayken sancıyı karşılamak daha zordu =( hep eşimin elini sıktım durdum!! Doktor boşuna sancı çekmesin epidural için alalım dedi ve götürdüler beni, Allahtan eşim de geldi yanımda. Çatala yattım, aneztezi uzmanı geldi, bacaklarını iyice kendine çek diyorlar ama o kocaman göbüşle olduğu kdr oluyor =) bir de hareket etme sakın diyorlar ki işte en stres oldğm zaman oydu çünkü 2-3 dak.da bir sancı geliyordu ve hareket etmemek imkansz gibiydi..sancı gtmeye başlaynca hemen haber ver işleme geçelim dediler durdular.. sancı geldia başı dğinde ebe elimi sıkıyordu biraz olsun rahatlatmak için , hala hatrlayınca ağlayasım geliyor,ebeler çok iyiydi sağolsunlar. Epidural sonrası rahatladım, oh dedim bitti sancılar artk gelsin bebeğimiz.. Ama daha bebeğin başı doğum kanalına girmemişti.. Ebe "şimdi sana bir yatış şekli göstercem, o zaman iner başı"dedi, gerçekten de yarım saatte bir kontrol etti indi kızımızın başı kanala.. ve işte ondan sonra ağrılar başladı =) meğer epidural de olsa makatta baskı hissi oluyormuş, normalmiş, ama bana pek zor geldi-eskiden nasıl anestezisiz yapıyorlarmış doğum,saygı duydum!! ve doktorum geldi,nasıl ıkınacağımı anlattı ve her sancıda alıştırma yapacağız dedi.. sürekli moral verdiler sağolsunlar,"çok iyi, harika oluyor,aferin"diye..sancıyı hissedemediğimden hep karnımın sertleşmesini takip ettik, yanımda eşim ve arkadaşım vardı-doğum fotolarımızı çekmek için o da girdi içeri:) bir o bir eşim tuttu elimi ve karnımı, sancı başlayıp bitene kdr yardım ettiler bana, nefesimi öyle uzunca tutmak çok zor geldi, gerçekten de nefes egzersizi gerekiyormş bunu anladım.. ve saat 5 bçk gibi doktorum artk bitmek üzere hadi gelsin bebeğimiz dedi son kez ıkınacağız çok güçlü br şekilde dedi ve saat 6ya 20 kala da Yarenimizi kucağıma verdiler =) O ıkınma anında ilk olarak ayaklarını gördüm kızımın, mosmordu =) sonra da işte tam karşımdaydı büzük dudaklarıyla ağlıyordu.. Sanki seslenince sustu bir ara, çok güzel bir andı.. sonra aldılar kızımı yan tarafa kurusun diye, orada da seslendikçe sustu sesleri dinledi =)) nasıl birşey olacak kime benzeyecek derken bir meleğimiz oldu, eli yüzü çok güzel geliyor bize =)) Bakmaya doyamadık, hala da doyamıyoruz:) darısı meleklerinin geleceği günü bekleyenlere..

kızlaaar.. 2 Ekim Perşembe günü meleğimizi kucağımıza aldık =)) En son öğlen gibi foruma yazmıştım, sonra beni epidural için doğumhaneye götürdüler ve gidiş o gidiş ( insan bi daha geri dönmicen diye açıklama yapar:) Epidural öncesi doktorum geldi kontrol için, o zaman 5 cm olmştu açıklık, ama hala suyum gelmemişti. Önce suyumu getirdiler:S (Suyun gelmesi olayı öyle böyle anlaşılmicak bşy değilmiş, sırılsıklam ve sıcacık oldu yatak su boşalınca) sonra sancılar daha da sıklaşmaya başladı, bir de yatırmışlardı beni, yataktayken sancıyı karşılamak daha zordu =( hep eşimin elini sıktım durdum!! Doktor boşuna sancı çekmesin epidural için alalım dedi ve götürdüler beni, Allahtan eşim de geldi yanımda. Çatala yattım, aneztezi uzmanı geldi, bacaklarını iyice kendine çek diyorlar ama o kocaman göbüşle olduğu kdr oluyor =) bir de hareket etme sakın diyorlar ki işte en stres oldğm zaman oydu çünkü 2-3 dak.da bir sancı geliyordu ve hareket etmemek imkansz gibiydi..sancı gtmeye başlaynca hemen haber ver işleme geçelim dediler durdular.. sancı geldia başı dğinde ebe elimi sıkıyordu biraz olsun rahatlatmak için , hala hatrlayınca ağlayasım geliyor,ebeler çok iyiydi sağolsunlar. Epidural sonrası rahatladım, oh dedim bitti sancılar artk gelsin bebeğimiz.. Ama daha bebeğin başı doğum kanalına girmemişti.. Ebe "şimdi sana bir yatış şekli göstercem, o zaman iner başı"dedi, gerçekten de yarım saatte bir kontrol etti indi kızımızın başı kanala.. ve işte ondan sonra ağrılar başladı =) meğer epidural de olsa makatta baskı hissi oluyormuş, normalmiş, ama bana pek zor geldi-eskiden nasıl anestezisiz yapıyorlarmış doğum,saygı duydum!! ve doktorum geldi,nasıl ıkınacağımı anlattı ve her sancıda alıştırma yapacağız dedi.. sürekli moral verdiler sağolsunlar,"çok iyi, harika oluyor,aferin"diye..sancıyı hissedemediğimden hep karnımın sertleşmesini takip ettik, yanımda eşim ve arkadaşım vardı-doğum fotolarımızı çekmek için o da girdi içeri:) bir o bir eşim tuttu elimi ve karnımı, sancı başlayıp bitene kdr yardım ettiler bana, nefesimi öyle uzunca tutmak çok zor geldi, gerçekten de nefes egzersizi gerekiyormş bunu anladım.. ve saat 5 bçk gibi doktorum artk bitmek üzere hadi gelsin bebeğimiz dedi son kez ıkınacağız çok güçlü br şekilde dedi ve saat 6ya 20 kala da Yarenimizi kucağıma verdiler =) O ıkınma anında ilk olarak ayaklarını gördüm kızımın, mosmordu =) sonra da işte tam karşımdaydı büzük dudaklarıyla ağlıyordu.. Sanki seslenince sustu bir ara, çok güzel bir andı.. sonra aldılar kızımı yan tarafa kurusun diye, orada da seslendikçe sustu sesleri dinledi =)) nasıl birşey olacak kime benzeyecek derken bir meleğimiz oldu, eli yüzü çok güzel geliyor bize =)) Bakmaya doyamadık, hala da doyamıyoruz:) darısı meleklerinin geleceği günü bekleyenlere..

Allah analı babalı büyütsün canım.

kızlaaar.. 2 Ekim Perşembe günü meleğimizi kucağımıza aldık =)) En son öğlen gibi foruma yazmıştım, sonra beni epidural için doğumhaneye götürdüler ve gidiş o gidiş ( insan bi daha geri dönmicen diye açıklama yapar:) Epidural öncesi doktorum geldi kontrol için, o zaman 5 cm olmştu açıklık, ama hala suyum gelmemişti. Önce suyumu getirdiler:S (Suyun gelmesi olayı öyle böyle anlaşılmicak bşy değilmiş, sırılsıklam ve sıcacık oldu yatak su boşalınca) sonra sancılar daha da sıklaşmaya başladı, bir de yatırmışlardı beni, yataktayken sancıyı karşılamak daha zordu =( hep eşimin elini sıktım durdum!! Doktor boşuna sancı çekmesin epidural için alalım dedi ve götürdüler beni, Allahtan eşim de geldi yanımda. Çatala yattım, aneztezi uzmanı geldi, bacaklarını iyice kendine çek diyorlar ama o kocaman göbüşle olduğu kdr oluyor =) bir de hareket etme sakın diyorlar ki işte en stres oldğm zaman oydu çünkü 2-3 dak.da bir sancı geliyordu ve hareket etmemek imkansz gibiydi..sancı gtmeye başlaynca hemen haber ver işleme geçelim dediler durdular.. sancı geldia başı dğinde ebe elimi sıkıyordu biraz olsun rahatlatmak için , hala hatrlayınca ağlayasım geliyor,ebeler çok iyiydi sağolsunlar. Epidural sonrası rahatladım, oh dedim bitti sancılar artk gelsin bebeğimiz.. Ama daha bebeğin başı doğum kanalına girmemişti.. Ebe "şimdi sana bir yatış şekli göstercem, o zaman iner başı"dedi, gerçekten de yarım saatte bir kontrol etti indi kızımızın başı kanala.. ve işte ondan sonra ağrılar başladı =) meğer epidural de olsa makatta baskı hissi oluyormuş, normalmiş, ama bana pek zor geldi-eskiden nasıl anestezisiz yapıyorlarmış doğum,saygı duydum!! ve doktorum geldi,nasıl ıkınacağımı anlattı ve her sancıda alıştırma yapacağız dedi.. sürekli moral verdiler sağolsunlar,"çok iyi, harika oluyor,aferin"diye..sancıyı hissedemediğimden hep karnımın sertleşmesini takip ettik, yanımda eşim ve arkadaşım vardı-doğum fotolarımızı çekmek için o da girdi içeri:) bir o bir eşim tuttu elimi ve karnımı, sancı başlayıp bitene kdr yardım ettiler bana, nefesimi öyle uzunca tutmak çok zor geldi, gerçekten de nefes egzersizi gerekiyormş bunu anladım.. ve saat 5 bçk gibi doktorum artk bitmek üzere hadi gelsin bebeğimiz dedi son kez ıkınacağız çok güçlü br şekilde dedi ve saat 6ya 20 kala da Yarenimizi kucağıma verdiler =) O ıkınma anında ilk olarak ayaklarını gördüm kızımın, mosmordu =) sonra da işte tam karşımdaydı büzük dudaklarıyla ağlıyordu.. Sanki seslenince sustu bir ara, çok güzel bir andı.. sonra aldılar kızımı yan tarafa kurusun diye, orada da seslendikçe sustu sesleri dinledi =)) nasıl birşey olacak kime benzeyecek derken bir meleğimiz oldu, eli yüzü çok güzel geliyor bize =)) Bakmaya doyamadık, hala da doyamıyoruz:) darısı meleklerinin geleceği günü bekleyenlere..[
gözünüz aydın canım ne güzel kurtulmuşsuun ben de sırf bu doğum olayına kilitlendim gerisini gözüm görmüyo. Ben de epidural normal istiyorum tavsiye eder misin epiduralin bi sıkıntısını yaşadın mı

Biz de çok şükür hastane çantasını tamamladık. Hala ufak tefek alınacak şeyler var. Sürekli eksik kalanları listeye yazıyorum çünkü unutkanlığım başa bela. Ara ara sancılar geliyor geçiyor ama günler geçtikçe daha sık sancı hissediyorum sanki. İzne de çıkıyorum artık. Taşındık yerleştik yeni evimi doyamadan bırakıp annemlere geldim. Neyse artık oğlumla birlikte çıkartıcaz yeni evimizin keyfini. Park beşikte karar kılmıştık. Onu da aldım. Mavi kraftın en yeni modellerinden 60x120 ebatlı aldık.

avsiye eder misin

Gözünüz aydın canım ne güzel kurtulmuşsun darısı başımıza ben de epidural normal düşünüyorum Allah kısmet ederse3 tavsiye eder misin epiduralin bi sıkıntısını gördün mü

senın hemerodın vardı acaba onda mı makatta baskı oldu yoksa her doğumda oluormu.eyvah o zaman bnmkı gene azdı durup dururken.cok pis bır illetmiş yahu.hanulelıkte çıkar derlerdırde basıma gelcegnı dusunmezdm.bende senı merak edıordum.ıkıde bir senı arayı duruordum cnm.sen kaç haftalıkkeb doğurdun ssnrm 38. ,40cıvarı dmı.konusuodk senle ne zaman dogcak dıye.cık sukur senın melegnde geldı.hadı sıra bızdee

Kızlar dr ped vermişti ya renk değişmedi sanırım benimki nişan suyu sancımda yok çok fazla belim hafif ağrıyo azda sancı geliyo ama karnım taş gibi oluyo vs bakalım sanırım yaklaştı ya çok heyecanlıyım

Ben bu minnosu yerim maşallah arkadasim allahim nazarlardan koorusun. rabbim hayırlı omur, anali babali buyutmeyi nasip etsin. Bende hala tık yok nasil olucak bilmiorum beklemedeyim hala bana diodun sen dogurursn diodun ama Sen beni gectn ne guzel :) daha ayrintili anlat bize olurmu kaybolma sende arada yaz burayaa
Kızlar yaptığım hatalardan Size öneriler. Lohusayken misafirperverlik yapıp onların yanında oturmayın. O an kendinizi iyi hissediyor olabilirsiniz dikişleriniz ağrımıyordur ama akşamı şişiyor ağrı yapabilir. Mutlaka uzanan kalkmayın ilk günler tek düşünceniz bebek olmalı. Aman uzaktan geldiler fln yok. Ben yaptım şimdi dikişlerim ağrıyor hemen ayaklandım. Ama şimdi yatıyorum. Bebekle fotosunu face e fln mümkünse koymayın ben koymayacaktım ablamlar çekenler koymuştu bende amannnn boşver oldum nazar değdi geceleri uyutmaması bence sırf bundan hiçbir sorunu yok. Kendiniz ve bebeğimizi olan pozitif şeyleri bence anlatmanın bu süreçte bence çok nazar oluyor.bebek yüzünden yalancı olucam valla :) sizleri de merak ediyorum da yalnızım eşimle ilk bebekte zor oluyor deneyimli biri bi komposto yapıcak bebeği biraz pışpışlayacak o anda senin dinlenmeni sağlayacak biri şart bence..o kadar detay varki..ama onu koklamak tarifsiz :)resmen ona deli oluyoruz çok tatlı. Çok garibim çok üzgün ama bebeğime bakınca çok mutlu. Allahım isteyen herkese yaşarsın. Atlatacak bu günleri inş.

Kızlar dr ped vermişti ya renk değişmedi sanırım benimki nişan suyu sancımda yok çok fazla belim hafif ağrıyo azda sancı geliyo ama karnım taş gibi oluyo vs bakalım sanırım yaklaştı ya çok heyecanlıyım
Benimde aynı oldu aynı oldu cnm nişanım geldi öyle aman aman bir sancım yok karnım sertleşti fln.kahvaltı hazırladım bavullarımı eşyalarımı fln gayet iş yapabilir durumdayım hast.gittik 3,5 cm açılma ve doğum serüveni başlar yani sende saatler içinde doğuracaksın inş. Allahım kolay Acısız doğum nasip etsin cnm...

Back
X