çok şükür Doğa cımla evimize geldik. 2 ekimden belli hastanediydik.
kızlar uzun uzun sonra anlatırım. kızım çok tatlı. allah herkesi sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin.
doğum sonrası hiç bir sıkıntı yaşamadım. spinal veya epidural tarzı birşey denediler ama olmadı sanırım genel aneztesi yaptılar ancak hiç baş ağrısı olmadı. sadece kendime geldimde acım çoktu yüzünü göremediğim yani seçemediğim bir görevlinin çok etkili ilaç yaptığını biraz sonra tekrar yapacağını söyledi.. ben acım var derken birkez daha ağrı kesici yaptılar. bu çok bir zamanda değil. Doğumu saat 12,17 de yaptım.. kızım 3430grdı.
neyse herşey yolunda derken kızımla benim kan uyuşmazlığı çıktı.. ben O pozitif eşim A pozitif kızım A pozitif olunca AOA oluyormuş. O da sarılığın yüksek geçmesine neden oluyormuş.
kızımın her gün kanı alındı başlarda 6 saatte bir alında. ışın tedavisi oldu. gözler kapalı olması için bandaj burunu da etkiliyordu. nefes almata zorlandı. çıplaka bir şekilde yanımızda üzerine ışın tutuldu. riskli olduğu için de bırakmadıbugün gönderdiler birşey olursa hemen gelin dediler. yani ışın tedavisiz çok artmayınca..hastane çıkışında 145 grim düştü.
kızlar hasta bezi falan almadım. pedin gece olanından aldım. ilk çıkınca bebez bezi takdılar.
sütün gelmediği için mama verdim. ama sağolsun kızım çekmemyi bırakmadı. drllar sarılıktan dolayı da 2 saate bir mama verdirdi. dünden belli sütüm gledi. bugün ise kızım emmeye doyamadı maşallah..
kayısı yemenin su ısıtıcısının çok faydasını gördüm.
riskli ol