cnm bu konuda pek bir bilgim yok ( benim doktorum 40ı geçse de 10 gün daha bekleme taraftarı idi çünkü) ama hamile olan başka bir arkadaşn doktoru da aynen senin doktor gibi söylemiş. Vakit dolunca gel doğurtalım seni demiş..kız demiş ama ben sezeryan istemiyordum, o da demiş sezeryan olmayacak zaten suni sancı vereceğiz normal yapacaksın.. ve gerçekten de öyle olmuş..sanki sezeryan gibi, günü fln belli ne komik =)) ama detaylarını pek anlamadım bilmiyorum, nasıl oluyor da hiç sancı yokken, suni sancı verip o kadar açılmayı sağlıyor fln fln..Kizlar gecn Gunde yazmistim aka Pek cevp alamadim , lutfen tecrubeli annisler cevap atin, doktrum sali gunu alttn muayenene etti ve 22 sinde Carsamba gunu 40 haftam doldugu icin Carsamba gel suni Ile normal dogum yapcaksn dedi, Agrim yokkn , Acaba nasil dogurucsm, Acaba alttan bakinca rahimde incelme yada acilmami gordude Carsamba suniyle almaya karar verdi
ooof bu kaynanalar..bizimki de Allah razı olsun her yerisilio süpürüo, güzel güzel yemekler yapıo ama her dakika başımızda olmasından gına geldi bana.. 20 sene önce çocuk bakmışlar, bildikleri her şey yanlış, bir de üstüne panikler..ay b bebek niye ağlıo ağrısı var zart zurt..artık ayıbı falan bıraktm ters ters cvp veriorm "e bebek ağlar normal, gazı olur normal.." diye.. neyse.. bnm de göğüs uçlarm fenabenim nerdeyse biray olacak hala doğru dürüst sütüm yokçoğalması için nohut suyu bile içtim, pompa aldık sağıyoruz yinede çok az geliyor ama ısrarla emziriyorum, göğüs yaraları bendede var ve cidden çok acı veriyor, arzkadaşım yara için doktora gitmiş, doktor göğüs pedi kullanırsan iyileşmez demiş,çünkü yaranın hava alması engelleniyormuş ve pedi çok sık değiştirmezsen mikrop kapabiliyormuş, ben e vitamini aldım , kuzenimde karbonatlı suyla sürekli temizle dedi karbonatlı su kullanınca bebişin ağzında pişikte olmuyormuş, artık ne duysak deniyoruz ama açıkçası göğsümün ucu kopacak diye korkuyorum, dünde sütüm sağmıştım k.v gelmiş sana böyle rahat geldiği için emzirmiyorsun bebeği dedi sinir oldum , bu süreç biraz zor gibi herkes bi yorum yapıyor
o ilk sütün daha yararlı olduğunu duymuştm cnm belki de hala gelio olması iyidir.. bnm de ilk 2 gün görünürde süt fln yoktu sonra bebiş emdikçe şişti göğüslerimSezeryan olan anneler sütünüz ne zaman geldi kızlar benim üçüncü gün hala ağız sütü ne yapmalıyım. Göğüslerim de yara acıdan kıvranıyorum aslında içi dolu şiştiler çok ama süt daha yokTavsiyelerinizi bekliyorumm
Sonunda benim gibi biri varmış. .ayni sekilde benimde yarin 40. Haftam doluo doktor yarin yatisimi yapacak..2 hafta once cati muayenem de 1 parmak acilmam ve yumusama vardi..en sonki kontroldede saliya kadar gelmezse hafif bi suniyle doğumunu baslatcam dedi suni istemiyorum dedim rahminin ne durumda oldugunu biliyorum hafif bi ilacla dogumunu tetiklicek asiri bi suni almican dedi.bu arada doktorum Prof vede sezaryen e cok karsi bende guvendim bakalim yinede korkuyorum hakkımızda hayirlisiKizlar gecn Gunde yazmistim aka Pek cevp alamadim , lutfen tecrubeli annisler cevap atin, doktrum sali gunu alttn muayenene etti ve 22 sinde Carsamba gunu 40 haftam doldugu icin Carsamba gel suni Ile normal dogum yapcaksn dedi, Agrim yokkn , Acaba nasil dogurucsm, Acaba alttan bakinca rahimde incelme yada acilmami gordude Carsamba suniyle almaya karar verdi
Sana net konusmys be guzel insallh yarin bebisini alursin kicaginq saglucakla carsambafa Ben alirim insallh, bide bebegim kafasinbaya asagidydi bide yumusama feln olunca suniyle doguruluyo SanirimSonunda benim gibi biri varmış. .ayni sekilde benimde yarin 40. Haftam doluo doktor yarin yatisimi yapacak..2 hafta once cati muayenem de 1 parmak acilmam ve yumusama vardi..en sonki kontroldede saliya kadar gelmezse hafif bi suniyle doğumunu baslatcam dedi suni istemiyorum dedim rahminin ne durumda oldugunu biliyorum hafif bi ilacla dogumunu tetiklicek asiri bi suni almican dedi.bu arada doktorum Prof vede sezaryen e cok karsi bende guvendim bakalim yinede korkuyorum hakkımızda hayirlisi
Aynen cnm doktorumuza guvenmek zorundayiz uygun gormuski durumumuzu suniyle dogumu tetiklicekler..buyyk bi ihtimalle sende benim gibisin doktorun aciklama yapmamis olsada..doktorum acik acik soledi ilac vericez hafif gerisi corap sokugu gibi kendinden gelecek dedi bakalim insallah saglikla aliriz yavrularimizi kucagimiza Allaha emanetizSana net konusmys be guzel insallh yarin bebisini alursin kicaginq saglucakla carsambafa Ben alirim insallh, bide bebegim kafasinbaya asagidydi bide yumusama feln olunca suniyle doguruluyo Sanirim
Aminnnn Insallhhh sonucunu cok merak ediyorum, ayni sezeryam gibi gunumuz belliAynen cnm doktorumuza guvenmek zorundayiz uygun gormuski durumumuzu suniyle dogumu tetiklicekler..doktorum acik acik soledi ilac vericez hafif gerisi corap sokugu gibi kendinden gelecek dedi bakalim insallah saglikla aliriz yavrularimizi kucagimiza Allaha emanetiz
benim üçüncü günü geldi süt canım. Ama hiç pes etmedim 15 dk birini 15 dk diğer göğsümü verdikten sonra mama verdik ama benim hiç sütüm yok o nedenlede göğüs uçlarım çok acıd e vitamini ve lasolin sürdüm eve geldiğimde duş aldım ve duş alırken sıcak suyla masaj yaptım ve göğüslerim şişmeye başladı uçlarıda tam çıkmadığından bebek almakta çok zorlandı pompayla çektim ama çekmeden önce sıcak suyla ıslatılmış havluyu göğüslerime sarıp yşattıktan sonra sağdım ve pompayla ucunu çıkartp hemen bebeğin ağzına veriyordum bu şekilde sütüm geldi çok şükür birde üzüm çok yiyorum onda faydası varmı bilmiyormSezeryan olan anneler sütünüz ne zaman geldi kızlar benim üçüncü gün hala ağız sütü ne yapmalıyım. Göğüslerim de yara acıdan kıvranıyorum aslında içi dolu şiştiler çok ama süt daha yokTavsiyelerinizi bekliyorumm
Aynen ya ta cuma gunu verdi gunu benim doktorda simdiye kdr kendiliginden olsun diye bekledim ama tik yok kaldik yine yarina..ben istedimki supriz yapsin ole gidelim hastaneye simdi ise hazirlanip tipis tipis gitcez banada garip geliyo..hayirlisi boleyms..yok canim saat vermedi o kadarda veremez heralde herkesin bunyesi farkli kiminin acilmasi cabuk olur kiminin saatlerce yada daha fazla dua edelimde hemen kolaycqa acilsin doguralim inşallahAminnnn Insallhhh sonucunu cok merak ediyorum, ayni sezeryam gibi gunumuz belli
Umarim cok guzel bir sekilde dogurrz, birde bisey sorcam zaman verdimi sukadar surede olur feln diye Yani aksami bulurmuymus
Insallhhh canimmm Allh yatdimcimiz olsun, bigun gecmz insallhAynen ya ta cuma gunu verdi gunu benim doktorda simdiye kdr kendiliginden olsun diye bekledim ama tik yok kaldik yine yarina..ben istedimki supriz yapsin ole gidelim hastaneye simdi ise hazirlanip tipis tipis gitcez banada garip geliyo..hayirlisi boleyms..yok canim saat vermedi o kadarda veremez heralde herkesin bunyesi farkli kiminin acilmasi cabuk olur kiminin saatlerce yada daha fazla dua edelimde hemen kolaycqa acilsin doguralim inşallah
annem suni sancıyla yapmıştı ve açılma olmuştuYok normal yspatsin dedi, ama suni Gercktn okadr ise yariyomu yaa okadr acilmyi sagkayip , dogumu gerceklestrmyi sagliyomu
Canim ben de sezeryan oldum evrt malesef herkes görüyor herseyi:) ama merak etme bu kadar umursamax olamazlar. Ameliyatjsnrye gittim epidural takildi sonra beni hazırladilar ben ayigim tabim yani bir kişi de donup bakmadi :) herkes isinde gucunde:)
Benimde bebegim cok asagi indgi icin ve Carsamba gunu doldugu icin 40 hafta yani, Carsamba Sabh gitcem ve suni vercek doktrm, umarim suni acilma saglr ve aksaminda Kizimla odamda olurumSlm kızlar.. Allah dgoum yapan arkadaslarımız evlatlarına hayırlı uzun ömür versin.. Saglıklı olsunlar inşallah.. Sogum yapacaklarada sabır versin.. Sag salim kıcaklarınıza almayı nasip etsin eclatlarınızı inşallah..
Biraz okudum da suni sancıyla ilgili yorum yapmak istedim.. Bu benım ikinci hamileligim.. Kızım 26 aylık suan aralıgın sonu ocagın bası dogum yapıcam ..Raabbmi nasip kısmet ederse inş..
Kızımda bi üniv hastanesindedogum yaptım.. Geceye ve asistanlara denk geldi.. 42 haftalık olmustum.. 22 saat sancı cektim.. Ama adam gibi bi de ve prof olmadıgı in asistanlar afedersiniz alttan acılma varmı yokmu diye kontroldeydıler sürekli..
Güzel bi dogum geçirdim denilmez.. Neyse sabah prof geldi baktı hemn sunı sancı verdiler serumla.. Bn 1 saat içinde dogurdum.. Şöleki sonradan sordum profa acılmam olmuyomus ama ama rahım agzı yumusamıs dogumm geliş yanı aöa bazı kanların rahım cat ı denılen yeri dar oluyoöus ve acımayı normal sancı yapamıyomus.. Ama sunı sancı verilince rahım agzı daha rahat acılıyoöıs ki düşünün 22 saatte 3 saat acılmam olmus kı ne sancı cektım yarabbim..sunı sancıyı verdiler 30 35 dk sonra 5 cm dahaacılmam oldu sonra dogum yaptım..
Yani dr güvenin..
İnşallah canım.. Suni sancı verilcek demişsse dr un muhakkak bildigi vardır.. Demekki sende sancı yok..rabbim kolay dogum nasip etsin.. İlk hamilelgin mi.. Bismillah de gir doguma.. Zaten ne yasarsan yasa kızını kıcagına alıp bi kokladınm ı unutuyosun .. Minicik eller minicik ayaklar burusuk burusuk bi tip Allahım... Sen ona ne cicler almıssındor.. Ayyy.. Kız cocugu cok süslü oluyo.. Ama cok tatlı oluyoşar...Benimde bebegim cok asagi indgi icin ve Carsamba gunu doldugu icin 40 hafta yani, Carsamba Sabh gitcem ve suni vercek doktrm, umarim suni acilma saglr ve aksaminda Kizimla odamda olurum
Evet canim ilk Hamileligim, hem be cicisler aldim kuzima, dogdugu ani bi gorsem yavrumun, Ohh dogdugu ani bi yasasam, 1 gun kaldi, dogumdan korkmuyorum, Sadece suninin suresi uzamasi Canimi sikar , umarim birkac saat icerisnde acilmam olur suni etkisyle ve dogururumİnşallah canım.. Suni sancı verilcek demişsse dr un muhakkak bildigi vardır.. Demekki sende sancı yok..rabbim kolay dogum nasip etsin.. İlk hamilelgin mi.. Bismillah de gir doguma.. Zaten ne yasarsan yasa kızını kıcagına alıp bi kokladınm ı unutuyosun .. Minicik eller minicik ayaklar burusuk burusuk bi tip Allahım... Sen ona ne cicler almıssındor.. Ayyy.. Kız cocugu cok süslü oluyo.. Ama cok tatlı oluyoşar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?