2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
cnm bu konuda pek bir bilgim yok ( benim doktorum 40ı geçse de 10 gün daha bekleme taraftarı idi çünkü) ama hamile olan başka bir arkadaşn doktoru da aynen senin doktor gibi söylemiş. Vakit dolunca gel doğurtalım seni demiş..kız demiş ama ben sezeryan istemiyordum, o da demiş sezeryan olmayacak zaten suni sancı vereceğiz normal yapacaksın.. ve gerçekten de öyle olmuş..sanki sezeryan gibi, günü fln belli ne komik =)) ama detaylarını pek anlamadım bilmiyorum, nasıl oluyor da hiç sancı yokken, suni sancı verip o kadar açılmayı sağlıyor fln fln..

ooof bu kaynanalar..bizimki de Allah razı olsun her yerisilio süpürüo, güzel güzel yemekler yapıo ama her dakika başımızda olmasından gına geldi bana.. 20 sene önce çocuk bakmışlar, bildikleri her şey yanlış, bir de üstüne panikler..ay b bebek niye ağlıo ağrısı var zart zurt..artık ayıbı falan bıraktm ters ters cvp veriorm "e bebek ağlar normal, gazı olur normal.." diye.. neyse.. bnm de göğüs uçlarm fena havalansın hemen kurusun diye göğüslerm ortada oturuorm evde:) ama sanki işe yaradı gibi.. sütün artması için de bol bol emzrmek iyiymiş diye okudum, emzirmek ve sağmak.. bu şekilde memelere "süt yetmiyor, daha çok üret" mesajı gidiyormuş :))

o ilk sütün daha yararlı olduğunu duymuştm cnm belki de hala gelio olması iyidir.. bnm de ilk 2 gün görünürde süt fln yoktu sonra bebiş emdikçe şişti göğüslerim

Kızlar gördüğüm her hamileye söyler oldum, meme ucu yaraları için Garmastan merhem kullandım. Hemen fayda etti. Şiddetle öneririm.

Sonunda benim gibi biri varmış. .ayni sekilde benimde yarin 40. Haftam doluo doktor yarin yatisimi yapacak..2 hafta once cati muayenem de 1 parmak acilmam ve yumusama vardi..en sonki kontroldede saliya kadar gelmezse hafif bi suniyle doğumunu baslatcam dedi suni istemiyorum dedim rahminin ne durumda oldugunu biliyorum hafif bi ilacla dogumunu tetiklicek asiri bi suni almican dedi.bu arada doktorum Prof vede sezaryen e cok karsi bende guvendim bakalim yinede korkuyorum hakkımızda hayirlisi

Sana net konusmys be guzel insallh yarin bebisini alursin kicaginq saglucakla carsambafa Ben alirim insallh, bide bebegim kafasinbaya asagidydi bide yumusama feln olunca suniyle doguruluyo Sanirim

Sana net konusmys be guzel insallh yarin bebisini alursin kicaginq saglucakla carsambafa Ben alirim insallh, bide bebegim kafasinbaya asagidydi bide yumusama feln olunca suniyle doguruluyo Sanirim
Aynen cnm doktorumuza guvenmek zorundayiz uygun gormuski durumumuzu suniyle dogumu tetiklicekler..buyyk bi ihtimalle sende benim gibisin doktorun aciklama yapmamis olsada..doktorum acik acik soledi ilac vericez hafif gerisi corap sokugu gibi kendinden gelecek dedi bakalim insallah saglikla aliriz yavrularimizi kucagimiza Allaha emanetiz

Aminnnn Insallhhh sonucunu cok merak ediyorum, ayni sezeryam gibi gunumuz belli
Umarim cok guzel bir sekilde dogurrz, birde bisey sorcam zaman verdimi sukadar surede olur feln diye Yani aksami bulurmuymus

benim üçüncü günü geldi süt canım. Ama hiç pes etmedim 15 dk birini 15 dk diğer göğsümü verdikten sonra mama verdik ama benim hiç sütüm yok o nedenlede göğüs uçlarım çok acıd e vitamini ve lasolin sürdüm eve geldiğimde duş aldım ve duş alırken sıcak suyla masaj yaptım ve göğüslerim şişmeye başladı uçlarıda tam çıkmadığından bebek almakta çok zorlandı pompayla çektim ama çekmeden önce sıcak suyla ıslatılmış havluyu göğüslerime sarıp yşattıktan sonra sağdım ve pompayla ucunu çıkartp hemen bebeğin ağzına veriyordum bu şekilde sütüm geldi çok şükür birde üzüm çok yiyorum onda faydası varmı bilmiyorm

Aminnnn Insallhhh sonucunu cok merak ediyorum, ayni sezeryam gibi gunumuz belli
Umarim cok guzel bir sekilde dogurrz, birde bisey sorcam zaman verdimi sukadar surede olur feln diye Yani aksami bulurmuymus
Aynen ya ta cuma gunu verdi gunu benim doktorda simdiye kdr kendiliginden olsun diye bekledim ama tik yok kaldik yine yarina..ben istedimki supriz yapsin ole gidelim hastaneye simdi ise hazirlanip tipis tipis gitcez banada garip geliyo..hayirlisi boleyms..yok canim saat vermedi o kadarda veremez heralde herkesin bunyesi farkli kiminin acilmasi cabuk olur kiminin saatlerce yada daha fazla dua edelimde hemen kolaycqa acilsin doguralim inşallah

Insallhhh canimmm Allh yatdimcimiz olsun, bigun gecmz insallh

mrb kızlar öncelikle doğum yapan arkadaşlar gözünüz aydın. ben 13 ekim günü kızımı kucağıma aldım. hikayem ise şöyle:
benim 40. haftam 12 ekimde doldu fakat 1 gün önce doktora gittiğimde muayenede bebeğin başının kanala girmediğini ve açılmam olmadığını söyledi. 1 hafta daha bekleyelim dedi. ertesi gün ise lavaboda nişanım geldi ben sancı beklerken hiç bir gelişme olmadı hastaneye gidip muayene oldum ebe hala kafanın çok yukarda olduğunu söyledi 1 cm açılmam varmış sabaha kadar nst de bekledim ama hiç sancı çıkmadı sabah doktor gelince yine muayene etti ve başın hala kanala girmediğini ve yakın zamanda da girmeyeceğini söyledi. isterseniz sezaryene alalım ya da bekleyelim karar sizin dedi. o andan sonra eşimle uzun uzun düşünüp sezaryen olmaya karar verdik benim için hiç de kolay olmadı çünkü hep normal doğum istiyordum. ağlayarak sezaryen olacağımızı söyledik ondan sonrası çok hızlı gelişti. hemen serum taktılar ne varsa serumda takıldıktan sonra bi cesaret geldi bana. daha sonra lavman yapıldı ve hemen peşine ameliyata alındım. spinal sezeryan yapıldı. doğum anında bi yandan anestezici beni konuşturuyorduki ben daha anlamadan kızımın doğduğunu söylediler. o anı hiç unutamıcam. dikiş yapılırken uyku hali isteyip istemediğimi sordular fakat ben istemedim o kısım biraz sıkıcı çünkü bi an önce bebeğimin yanına gitmek istiyordum. dikiş bitince odama aldılar ve kızımı kucağıma verdiler o an tarif edilemez. şu an 1 haftalık oldu kuzum Allah herkese bu duyguyu nasip etsin .

bu arada diyetisyen bana çörekotunun rezene ve anason çayının sütü arttırdığını söyledi denemekte fayda var :)

benim sadece atleti bıraktılar üstümde ama zaten o heyecanla kim ne görmüş nereye bakmış farkında bile olmuyosun ki :)

Slm kızlar.. Allah dgoum yapan arkadaslarımız evlatlarına hayırlı uzun ömür versin.. Saglıklı olsunlar inşallah.. Sogum yapacaklarada sabır versin.. Sag salim kıcaklarınıza almayı nasip etsin eclatlarınızı inşallah..
Biraz okudum da suni sancıyla ilgili yorum yapmak istedim.. Bu benım ikinci hamileligim.. Kızım 26 aylık suan aralıgın sonu ocagın bası dogum yapıcam ..Raabbmi nasip kısmet ederse inş..
Kızımda bi üniv hastanesindedogum yaptım.. Geceye ve asistanlara denk geldi.. 42 haftalık olmustum.. 22 saat sancı cektim.. Ama adam gibi bi de ve prof olmadıgı in asistanlar afedersiniz alttan acılma varmı yokmu diye kontroldeydıler sürekli..
Güzel bi dogum geçirdim denilmez.. Neyse sabah prof geldi baktı hemn sunı sancı verdiler serumla.. Bn 1 saat içinde dogurdum.. Şöleki sonradan sordum profa acılmam olmuyomus ama ama rahım agzı yumusamıs dogumm geliş yanı aöa bazı kanların rahım cat ı denılen yeri dar oluyoöus ve acımayı normal sancı yapamıyomus.. Ama sunı sancı verilince rahım agzı daha rahat acılıyoöıs ki düşünün 22 saatte 3 saat acılmam olmus kı ne sancı cektım yarabbim..sunı sancıyı verdiler 30 35 dk sonra 5 cm dahaacılmam oldu sonra dogum yaptım..
Yani dr güvenin..

Bu arada emzirme konusuna gelince kimseyi takmayın kafanıza .. Farkında olmadan onun bunun söledikleri bize stres yapıyo.. Sürekli emzirin evladınızı.. Gelsede gelmesede.. Sagın yada..
Tahını biliyosunuz hanı pnun yagı cıkarta üste onu ayrı bi kaba alıp gögüs uclarınızı nemlendırın onunla..
Hakiki zeytinyagı sürün..bebegünüzü emzirmeden silin gögüsünüzü.. Ped kullanıyosanız pedı süreklı degiştirin.
Kıru incir sogan bol bol su ve sıvı tuketın.. Arkadaslar sütüm olmuyo demeyin sakın.. Olıcak inşallah.. Stres yapmayın .. Hemen biberona alıstırmayın yoksa ona alısır hemen .. Cunku ondan daha cok gelir..
Siz bol bol suvı tüketin.. Yatmadan kuru oncır yiyin.. Gün içindede yiyin.. Dinlenin.. İlk 3 4 ay azcık yorulsanız bile süt olmuy azalıyo..
Aklıma gelenler bunlar..

Arkadaslar size tavsiyem kımsenin size şaf sölemesine izin vermeyin.. Sonra pişman olursunuz.. Canınızı sıkacak kişilerden ızak durun..sürekli akıl veren yok söle yok böle diyen cok olucak.. Az bi dert yansan eeeeee amne olmak kolay degıl lafını basınıza kakarlar..
İnanın bu laftan migdem bulandı..
Rabbim evlatlarınıza evlatlarımıza saglık sıhhat versin inşallah.. Bizlere hayırlı anne baba olmayı evlatlarımızıda hayırlı evlat olmayı nasip etsin..

Benimde bebegim cok asagi indgi icin ve Carsamba gunu doldugu icin 40 hafta yani, Carsamba Sabh gitcem ve suni vercek doktrm, umarim suni acilma saglr ve aksaminda Kizimla odamda olurum

Benimde bebegim cok asagi indgi icin ve Carsamba gunu doldugu icin 40 hafta yani, Carsamba Sabh gitcem ve suni vercek doktrm, umarim suni acilma saglr ve aksaminda Kizimla odamda olurum
İnşallah canım.. Suni sancı verilcek demişsse dr un muhakkak bildigi vardır.. Demekki sende sancı yok..rabbim kolay dogum nasip etsin.. İlk hamilelgin mi.. Bismillah de gir doguma.. Zaten ne yasarsan yasa kızını kıcagına alıp bi kokladınm ı unutuyosun .. Minicik eller minicik ayaklar burusuk burusuk bi tip Allahım... Sen ona ne cicler almıssındor.. Ayyy.. Kız cocugu cok süslü oluyo.. Ama cok tatlı oluyoşar...

Evet canim ilk Hamileligim, hem be cicisler aldim kuzima, dogdugu ani bi gorsem yavrumun, Ohh dogdugu ani bi yasasam, 1 gun kaldi, dogumdan korkmuyorum, Sadece suninin suresi uzamasi Canimi sikar , umarim birkac saat icerisnde acilmam olur suni etkisyle ve dogururum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…