Canım ben ilk doğduğu geceden berii aynı korkuyla yaşıyorum. İlk gece tıkanmıştı. Sonra 20 günlükken ambulans çağırmıştık ki hep yan yatma yastığında yattı. Tıkanıklığı geçmezseKızlar bizim ufaklik emdikten sonra gaz çıkarırken bazen azıcık süt de çıkarıyor ve nefes alirken o da bogazina kaciyor oksurmeye basliyor hemen alip sirtina minik vurup nefes almasini kolaylastirmaya calisiyoruz. hiçbişey olmasa tukurugunden olsa gerek tikaniveriyor.Yan yatiriyoruz tedbirolarak ama bazen kendisi dönüyor. Sorum şu bunları yaşayan anneler ne tarz bi önlem alıyorsunuz? 7×24 yanında biri muhakkak olmali mi bebeklerin? Yada bu ne zamana kadar olmalı? Her an bişey bogazini tikayip oksurebilir endişesi ile gözüm hep üstünde. Tecrübeli anneler cwp bekliyorum.
KIZLAR YARDIMM
Bu saat oldu hala ayaktayım naptıysam kızım uyumuyor. Emerken uyuyor mis arada kıvranıp memeyi bırakıyor uyanıyor veya gaz çıkarırken uyanıyor. Naptıysam uyumuyor ağlıyor. Kundak yaptım kolik müzikleri dinlettim salladım yok bana mısın demiyor. Gündüz de sadece 3 saat uyudu 12 saatten fazla ayakta. Yalancı memeyi de almıyor çıldırcam artık. Siz nasıl uyutuyorsunuz?
canım gazını çıkartmadan yatırsamda yarım saate kıvranarak uyanıyor doktor reflüsü var yatırmadan 20 dk gazını çıkart dedi ne yapacağımı şaşırdım bugün de aynı katılıyor ağlamaktan şimdi 6 da uyudu ancak. Dün gece de sabaha karşı 5 ten 8,30 a kadar uyudu o kadar. Uykudan bayılıyor ama gazdan herhalde uyumuyor ağlıyor ağlıyor içim kıyılıyorZor bir durum canım geceyle gunduzu karistirmis senin cadı ben geceleri gazını cikarmiyorum çünkü uyanıyor bide böyle dene canım belki uyanmaz
KIZLAR YARDIMM
Bu saat oldu hala ayaktayım naptıysam kızım uyumuyor. Emerken uyuyor mis arada kıvranıp memeyi bırakıyor uyanıyor veya gaz çıkarırken uyanıyor. Naptıysam uyumuyor ağlıyor. Kundak yaptım kolik müzikleri dinlettim salladım yok bana mısın demiyor. Gündüz de sadece 3 saat uyudu 12 saatten fazla ayakta. Yalancı memeyi de almıyor çıldırcam artık. Siz nasıl uyutuyorsunuz?
Allah yardımcınız olsun gerçekten zor.. ben bir uyarıda bulunmak istiyorum fön makinesi çok radyasyon yayıyormuş o yüzden internetten bu tarz sesleri telefona indirip telefonunda internet gibi özelliklerini kapatıp öyle dinletmek daha iyiymiş tabii çocuktan uzakta..bende bilmiyordum ve açıyordum fön makinesini ama duyunca artık açmıyorum..Anlattıklarında rsssmen kendi yaşadıklarımı görüyorum biz de aynıyız sabaha karşı 4 te 5 te yatıyo ve genelde akşam 10 dan o saate kadar ağlıyo dolaştırmakla da susmuyo bi tek dün fön makinesinin sesinde sakinleşti ama uyumadı hiç bii çaresi yok aynı saatler arasında ağlıyosa kolik ve ne yapsan da kolay kolay susmuyo beniml-ki o durumlarda bi tek bebek arabasında gezdirince susup uyuyo ama o saatte nasıl gezdirelim emzik de alm ıyo aynen şimdikki aklım olsa emziği hastanede verirsim 3- 4 günde bir 1 gece uyuyo onun dışında hep sabaha karşı uyuyo dikkat et bakalım genelde aynı saatler arasında mı ağlamaya başlıyo eğer öyleyse kolik yapacak bişey yok elinden geldiğince sakinleştirmeye çalışacaksın benimki bi de yüzüstü uyursa uyuyo sırtüstü ve yan mümkün deil
bizimkide öyle yatarken tükürüğü boğazında kalıyo nefes gidiyor kaldırıyoruz hemen düzeliyor doktoruna sordum normal dedi yutma refleksleri gelişmedi daha dedi başını yuksek tutun dedi yastık koyuypruz arada yine oluyorKızlar bizim ufaklik emdikten sonra gaz çıkarırken bazen azıcık süt de çıkarıyor ve nefes alirken o da bogazina kaciyor oksurmeye basliyor hemen alip sirtina minik vurup nefes almasini kolaylastirmaya calisiyoruz. hiçbişey olmasa tukurugunden olsa gerek tikaniveriyor.Yan yatiriyoruz tedbirolarak ama bazen kendisi dönüyor. Sorum şu bunları yaşayan anneler ne tarz bi önlem alıyorsunuz? 7×24 yanında biri muhakkak olmali mi bebeklerin? Yada bu ne zamana kadar olmalı? Her an bişey bogazini tikayip oksurebilir endişesi ile gözüm hep üstünde. Tecrübeli anneler cwp bekliyorum.
bızımkininde hep boğazında kalıyor kaldırınca kendine geliyorda reflu demişsiniz çok kusuyor mu bide kaç dk emiyor ben emzirirken kusuyo bazen gazını çıkarırken falan lop diye çıkarıyor zaten 5dk emiyor çıkarınca hiç bişeyy kalmamış gibi hissediyorum doktoru kısa emmesine sorun değil dedi ama o zzaman çok kusmuyodu aklıma gelmedi soramadımCanım ben ilk doğduğu geceden berii aynı korkuyla yaşıyorum. İlk gece tıkanmıştı. Sonra 20 günlükken ambulans çağırmıştık ki hep yan yatma yastığında yattı. Tıkanıklığı geçmezse
eşim hemen cimcik atıyor ağlasın açılsın diye doktora götürdük reflü dedi reflü yatağı aldırdı onda yatıyor yan ama hep kontrol ediyorum ben kusunca omzuma alıyorum hemen çok zor bir durum uykuyu unuttum desem olur. Sağlıklı olsun inş yavrularımız.
Bi de bebeğim de 3 gündür kaka yapmadı durmadan ikinip ağlıyor allahım yardım etKızlar yardım!doğum yaptığımda beri kabiz im. Geçmiyor kayısı falan dinlemiyor.tuvalete girmekten korkar oldum napcam
kaç gün oldu?Kızlar yardım!doğum yaptığımda beri kabiz im. Geçmiyor kayısı falan dinlemiyor.tuvalete girmekten korkar oldum napcam
Bende çok fenaydım hemoroid oldum yapamıyırdum acıdan bikaç gündür yer elması yiyorum 2-3 tane çok faydasını gördüm 1 ay sonra ilj kez zorlanmadan kendiliğinden yapabildim istersen deneKızlar yardım!doğum yaptığımda beri kabiz im. Geçmiyor kayısı falan dinlemiyor.tuvalete girmekten korkar oldum napcam
Canım 3 gün olduysa doktora götür bence bazıları 10 gün diyo ama 3 gün den sonrası sıkıntı diye biliyorum ben, birde kulak çöpüyle poposunu uyar zeytinyağı veya kren sürüp biraz ittir kaka yaptıgı yere inş işe yararBi de bebeğim de 3 gündür kaka yapmadı durmadan ikinip ağlıyor allahım yardım et
Ayy ciddi misin canim ya sukur yapabilmisin. yer elması mi onu bulabilir miyim ki hemen bi arastiriim berbat durumdayim sanki diken yapiyorumBende çok fenaydım hemoroid oldum yapamıyırdum acıdan bikaç gündür yer elması yiyorum 2-3 tane çok faydasını gördüm 1 ay sonra ilj kez zorlanmadan kendiliğinden yapabildim istersen dene
Poposunun icine yapmadım da zeytinyağı yapiyorum etrafına olmadı yarın doktora goturiim. Kıyamam bebeğim yaaaa sanırım benim yüzümden ben kabiz im o da oldu.bi bakamadim zaten oğluma adam gibiofCanım 3 gün olduysa doktora götür bence bazıları 10 gün diyo ama 3 gün den sonrası sıkıntı diye biliyorum ben, birde kulak çöpüyle poposunu uyar zeytinyağı veya kren sürüp biraz ittir kaka yaptıgı yere inş işe yarar
2 ay a yakın oldukaç gün oldu?
doktor bana gliserinli fitil vermişti o ilk zamanlar için çok faydasını görmüştüm tabi sürekli kullanmamak gerekir bağırsaklar tembelleşir. 1 -2 tane kullanıp daha sonra bol bol sıvı tüketerek düzeltebilirsinKızlar yardım!doğum yaptığımda beri kabiz im. Geçmiyor kayısı falan dinlemiyor.tuvalete girmekten korkar oldum napcam
Aci yemeyi denedin mi? Su minik sivri kucuk biber tursulari bana cok iyi gelio.Kızlar yardım!doğum yaptığımda beri kabiz im. Geçmiyor kayısı falan dinlemiyor.tuvalete girmekten korkar oldum napcam
Geceleri sut Icmekte iyi geliyor banaa ilik olacak bide corba duzene binene kadar dene ...bendede olmustu simdilik biraz iyiyimgkhngzm post: 38184371 .!.:Ayy ciddi misin canim ya sukur yapabilmisin. yer elması mi onu bulabilir miyim ki hemen bi arastiriim berbat durumdayim sanki diken yapiyorum
Evet canım 3 gündür çok iyim şükür bulursun nerde yaşıyosunki sen marketlerde vardır mutlakaAyy ciddi misin canim ya sukur yapabilmisin. yer elması mi onu bulabilir miyim ki hemen bi arastiriim berbat durumdayim sanki diken yapiyorum
Canım ben hamilelikte de kullandığım laktoz içerikli surup kullanmıştım. Direkt eczaneden aldım. Hamilelikte doktor vermişti. Süte geçse de çocuğa zararlı olmadığı yazıyordu. Hatta kullanma talimatında bebekler için de kullanıldığına dair ğlçü verilmişti. Bebeğe de zeytinyağı yedirebilrsin. Bir çay kaşığı kadar filan. Bir arkadaşıma doktoru söylemiş. Allah kolaylık versin.Ayy ciddi misin canim ya sukur yapabilmisin. yer elması mi onu bulabilir miyim ki hemen bi arastiriim berbat durumdayim sanki diken yapiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?