canim ben kizima basladim diyebilirim, bi kac kasik elma puresi ve muz verdim, birazda hurma ve zemzem tattirmistim... yan etki gormedim 6. aydan sonra puturlu yedirmeye calisicam cunku ilkinde puturluye zor gectik... kendi sutu bol olan biraz daha geciktirebilir ek gidayi, kizimin kilosu baa gore az oldugu icin brz daha erken baslamak istiyorum...
hayır hayır 4. ayı dolduruncada başlanıyor. hatta bu durumun damak tadını geliştirmeye faydalı olduğu bile söyleniyor. 4. ayını doldurayım bende, elma havuç suyu ıhlamur falan başlamayı düşünüyorum azar azar.
ek gıdaya başlamak için acele etme bence nasılsa ömür boyu yiyecek..her yerde yazıyor ilk altı ay anne sütü diye neden acele ediyorsun ki..Kızlar herkese merhaba umarım sizler ve bebişleriniz çok iyidir
11 ekimde doğum yaptım ama normal hayatıma daha yeni yeni dönmeye başlıyorum alışmam zaman aldı geçmişe dönük foruma biraz baktım epeydir takip edemiyodum herzamanki gibi faydalı şeyler paylaşıp birbirinize destek olmuşsunuz keşke bende girip bakma fırsatı bula bilseydim
Dün kızımın kontrolü vardı doktorumuz 4. Ayı doldurunca günde yarım fincan sebze suyu meyve püresi suyu yoğurt herhangi birini verebilirsin dedi bebeğim hala gaz problemi yaşıyo kendini çok sıkıyo uykuları bu yüzden hep bölünüyo oyuzden 4.ay dolsun bu ek besinleri kullan iyi gelecek dedi 6 aydan önce verilmiyo diye biliyorum ben yanlış mı biliyorum fikri olan varmı??
Arkadaşlar bebeklerinizle günlük rutin olusturdunuzmu? Uyku, beslenme vs.bizim hepsi birbirine girmiş durumda hala.subatta ise baslayacagim, annem bizimle yaşıyor. Bu yüzden içim rahat çok şükür. Ama hic duzenimiz yok , basaramadik.nasil ise gidicem ben? Günlük 10 saat evde olmuycam cok Üzgünüm. Simdiden stres başladı. Bakiciya birakacak arkadaslarada rabbim kolaylık versin. Iyi insanlarla karsilastirsin.tecrubelerinizi paylasirmisiniz?
Canım benm aklımda böyle bişey yoktu dün doktor gaz sıkışmaları dewam ediyo kaka yapana kadar 2 saat sıkıyo kendini dedim 4.ay bi dolsun başlarız yawaştan iyi gelir dedi ben daha karar vermiş değilim hayırlısıyla 4 aylık bi olsun da belki ağrımız kalmaz kimbilirek gıdaya başlamak için acele etme bence nasılsa ömür boyu yiyecek..her yerde yazıyor ilk altı ay anne sütü diye neden acele ediyorsun ki..
Canim benim oğlum da oksuruyordu baktim geçmiyor ara ara nane yada papatya iciriyordum sonra geçtiKizlar morelim bozuk..oglum oksuruyor ..dun gece hafif atesi vardi..elma.kabugunu kaynatip versemmi acaba bu ayin 24 de 4.cu ayi bitirecek
Ah canım sen de çok çekmişsin.hangisi daha iyi bilmiyorum ama bir daha çocuk yaparsam ki istemiyorum kesinlikle Sezeryan olurum.yani asla suni Sancı beklemem en azından kendi sancım gelirse epidural de tutarsa denerim normali ama asla zorlamam bir nokta var o ani biliyorum o ana gelince beni sezeryane ALIN derim hiç de üzülmem.öyle valla.normal doğum yapamadım maalesef ama sezeryenın acısı uffffff.oturup agladgmı bilirim.her öksürdüğümde ağlıyordum,çünkü canın orda oluyor,yatağıma yatamıyordum,yuruyemıyordum.bebegım her agladgndankalkıp yanına gdebılmek bile ne zordu.iç organlarım şişmıstı tam bir ay sonra enfeksıon kaptım haftalarca onla uğraştım .o zamanlar bır daha çocuk asla dıyordum.smdı Allahım nasıl çektım dıyorum,bir taraftan da gene olsa gene çekeroiim dıyorum.annelık ne güzel bir duygu .gecenlerde bnmde ateşim 39,5oldu ve hala yukselıoduçsabahtan aksama kadar düşüremedik.sonunda hastaneye kaldırıldı kalçamda kist iltıhap çıktı ama ilaç alamıyorum emsırdıgım için.yuruyemez hale gelmıstım.uc ay boyunca her adımımda çığlık atıyordum.doktor bile tek bebekle peert olmuşsun dedı.napalm eskı kadınlarda iş varmış dedım bnde evet cnm ya sagark veriyorum.bebegım aglıorbben sut hazırlıyorum ve hep bebegınden önde olman lazım.cok zor çok.ne zaman meme vermeye kalksam bnmde yara ettı o acıyı bılıyorum yanı.sagmakta çok yara etmiştı ama alıştım.annelerin hakkı gerçekten ödenmez.bu arada düzeltme oluyor dıye ellı kere yazdığı imı sılıyorum ,col sınır bozucu
Cnm düzen oluşturmak com zor günleri günlerini tütmüyor..bende gece uykusuna alıştırmaya çalışıyorum.gece yatmadan biberonla mama verince daha uzun uyuyor.bide bizim kişi en ufcik citirtidan etkileniyor.ona dikkat ediyorum..gu düz zaten uyumuyor..gaz problemini asabilirsek gece uykulari düzene girecek gibi:)Arkadaşlar bebeklerinizle günlük rutin olusturdunuzmu? Uyku, beslenme vs.bizim hepsi birbirine girmiş durumda hala.subatta ise baslayacagim, annem bizimle yaşıyor. Bu yüzden içim rahat çok şükür. Ama hic duzenimiz yok , basaramadik.nasil ise gidicem ben? Günlük 10 saat evde olmuycam cok Üzgünüm. Simdiden stres başladı. Bakiciya birakacak arkadaslarada rabbim kolaylık versin. Iyi insanlarla karsilastirsin.tecrubelerinizi paylasirmisiniz?
ben doktoruma sorduğu.da 15 haftadan önce olmalı demişti bebeginin tam haftasını hesapla bence.direk bir ay dört hafta üzerinden hesap yapma..yani bizimkinin öyle hesapladı Dr..Teşekkür ederim kızlar cevaplarınız için 4.ay bi dolsun da hayırlısıyla ben sebzelerden başlarım diye düşünüyorum meyveler malum şekerli daha sonra sebzeyi sewmez belki önden sebzeyi veririm nasipse
Buarada ben resmen rota virüsü aşısını vurdurmadım sibirya soğuklarında hasta olur diye evden çıkmadık 3 ayı dolduralı 12 gün oldu eşim bugün vurduralım dedi ben günü geçmez sanıyodum burda okudum yani biz şimdi geç mi kaldık
k bebeğini bakiciya bırakacak anneler izinler bitiyor.bakiciyi nasıl ayarlayacaksiniz birlikte ne kadar sure kalinmali.neler istenmeli..çok zor is bunlar ya
3 gün var 15 haftalık olmasına yarın bi doktorunlada konuşayım bakalım teşekkürler canım verdiğin bilgi içinben doktoruma sorduğu.da 15 haftadan önce olmalı demişti bebeginin tam haftasını hesapla bence.direk bir ay dört hafta üzerinden hesap yapma..yani bizimkinin öyle hesapladı Dr..
tabii sen bilirsin ama ek gıda daha çok gaz yapar ve rahatsız eder yavrunun miğdesini.. düşünsene sadece anne sütü alınca gaz olan bünyesi daha başka gıdalarda daha çok rahatsız olur.başka doktora da sormanı tavsiye ederim.inşallah geçer gaz sorunu.Canım benm aklımda böyle bişey yoktu dün doktor gaz sıkışmaları dewam ediyo kaka yapana kadar 2 saat sıkıyo kendini dedim 4.ay bi dolsun başlarız yawaştan iyi gelir dedi ben daha karar vermiş değilim hayırlısıyla 4 aylık bi olsun da belki ağrımız kalmaz kimbilir
hepsi içiriliyor için rahat olsun.rotavirus aşısı yaptıran anneler lütfen bana acil cvp yazın.sağlık ocağı a görürdüm bebeği hemşire ik kez yapiomus aşıyı ve bana soruyor bunun hepsini yapilacak diye sonra o aşının hepsini icirdi.simdi benim içime dert oldu hepsi icirilmesi dogrumu hemşire rast gele bilmezeye icirdi..ya içim içimi yiyor dozu fazlami oldu acaba ben ne bileyim bide bana soruyor bu aşının hepsini iciriliyir diye..yardim lütfen..
Gece yatirmadan önce bi rutin belirleyin ardından uyutun. Her gece yapabileceğiniz bir uygulama olsun. Bizim rutin altini temizleyip emzirdikten ve gazını cikardiktan sonra odayi karartmak ve gece lambasini yakmak. Ayrica gerek kalmadikca gozgoze gelmemek ve konusmamak. Bu sekilde Allah in izniyle uyku vakti geldigini uyumasi gerektiğini anlıyor. Ama ağrısı sancısı sikintisi varsa ne yaparsanız yapın işler sarpa sarıyor.Cnm düzen oluşturmak com zor günleri günlerini tütmüyor..bende gece uykusuna alıştırmaya çalışıyorum.gece yatmadan biberonla mama verince daha uzun uyuyor.bide bizim kişi en ufcik citirtidan etkileniyor.ona dikkat ediyorum..gu düz zaten uyumuyor..gaz problemini asabilirsek gece uykulari düzene girecek gibi:)
Biz kıskanç anneler ilerde nasıl everecegiz bunları ooo oyy. Fazla erken oldu ama kafamda deli sorular :))ben 3 şubatta işe başlaycm, bakıcı geçen hafta başladı iyiki başlamış çok iyi geldi bana, işe başlamadan biraz olsun dinleniyorum,bir taraftan da bebeğime nasıl baktığımı öğreniyor. oğlum sevdi galiba ilk günden gülücükler atmaya başladı ablasına ve ben gerçekten çok kıskandım hatta üzüldüm. ama öğlen eve geleceğim için ve işim arabayla eve 3 dakika mesafede olduğu için içim biraz da olsa rahat.
Bende ek gıdaya geçince kabızlık vs oluyo diye biliyorum biraz bekleyelim bakalım zaman ne göstercek canım sağoltabii sen bilirsin ama ek gıda daha çok gaz yapar ve rahatsız eder yavrunun miğdesini.. düşünsene sadece anne sütü alınca gaz olan bünyesi daha başka gıdalarda daha çok rahatsız olur.başka doktora da sormanı tavsiye ederim.inşallah geçer gaz sorunu.
Benim bebeğimin gecede uyku düzeni yok.belli saatimiz yok yani.2-3 kez uyaniyor.bizimkide tam tersi memede sakinlesiyor, memede uyuyor.yeni yeni emzige alismaya başladı. Bu iyi oldu annem rahat eder.sutunu isitirken falan cok aglamaz en azindan :-( aglarsa annem susturamazsa aklimdan neler geciyor.sut sagmaya basladim ama iste ne kadar yeter bilmiyorum. Gunluk en fazla biriktire biriktire 100 ml cikiyor.genelde daha az.gece emzirdikten sonra sagmaya calisiyorum.elektrikli pompa arkadasimdan odunc aldim.subat ortasinda geri vericem.el pompasini kullanmayi beceremedim.elimle sagicam artim.sen nasıl yaliyorsun?Ben de hala bir duzen oturtamadm malesef cnm. 4 aydan once uyku duzeni olmuyormus zaten. Aksamlari hemen hemen ayni saatlerde uyuyor kizim ama gunduz uykularimiz hala duzensiz. Beslenme de genelde uyanikken 2-3 saattr bir emiyor aglarsa huysuzlanirsa yine emziriyorum ama artik eskisi gibi her agladiginda memeyle kanmiyor :)
Benim ise baslamama 2.5 ay var ama bende 7-18 e kadar evde olmicam cok uzuluyorum hic ise donmek istemiyorm ama hersey bebeklerimiz icin. Bu arada sut stoklamaya basladin mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?