selamlar arkadaşlarım.Çok bulantım oluyor ve çok halsizim çok fazla giremiyorum. Sizi özledim yazayım dedim.21 inde doktor kontrolüm vardı .7+2 günlüktük o gün kalp atışını duyduk dk da 152 atıyordu. Boyu da normalde 8-11mm oluyormuş benim 12.2mm hay maş. Annesi babası gibi uzun olacak sanırım. Çok heyecanlıydı , videosunu çektik kalp atışlarının .Geçen sefer bunu bir türlü duyamamıştım nasıl bir mucizeymiş. Allah herkese nasip etsin. eşim de çok mutlu oldu gözlerinin içi gülüyordu kalp seslerini dinlerken.ilk bebeğim kürtajla sonuçlanmak zorunda kaldığı için 10 gün sonra tekrar çağırdı .yani 3 mart .ama ben yurtdışında olacağım iş dolayısı ile onun için cumartesiye aldım randevumu. ben de haberler böyle sizler neler yapıyorsunuz?
Yeni katılan arkadaşlarım hepiniz hoşgeldiniz .Buraya sık sık yazın aklınıza takılan ne varsa tecrübeli anneler var onlar cevaplarlar.
doğum günün kutlu olsun canım.inşallah seneye sağlıkla,ailenle ve tabiki kucagında bebişinle girersin yeni yaşına:))valla çok pis gaza geldim bugundenmi gitsem ne doktora:)
ben sizin iğnelerinizin saatini bilmiodumben saat 7 de yapıyorum daha doğrusu doktor 7 gibi yaparsın demişti bende 7 ile 8 arası yapıyorum.bende göbeğim büyüyene kadar göbekten yapıcam sonrada kola gecmeyi düşünüyorum çünkü doktorum bile dedi bacak acıtabilir arada koldan yaptır iğneni
Bana da hemsire bacagin yan tarafini gostermisti canim sen simdi on tarafi diyince aklima takildi gerci dr um kıl olmayan heryerden yapabilirsin demisti:) gecen gun yapiyodun tam etimi sıkıstırnca orda damarlarimi flan gordum korktum dedim simdi damara falan denk gelir kanar hic gerek yok gobekten devam:)
ben sizin iğnelerinizin saatini bilmiodumben saat 7 de yapıyorum daha doğrusu doktor 7 gibi yaparsın demişti bende 7 ile 8 arası yapıyorum.bende göbeğim büyüyene kadar göbekten yapıcam sonrada kola gecmeyi düşünüyorum çünkü doktorum bile dedi bacak acıtabilir arada koldan yaptır iğneni
İnş. o teori doğrudur.Ama şimdi doktorum aradı kan vermiştim cuma günü Rubella kazamıkçık değerim yüksek çıkmış.testi yenilemem gerekiyormuş.
Benim geçen sefer kürtajla sonuçlanan hamileliğimde de aynı şey olmuştu. Çok endişelendim. Yine aynı son olmasın lütfen Allah'ım.
Bana gösterilen yer de tam ön değil,yani oturunca tam ortası değil biraz sağa doğruydu ama tam yan da diildi yani, Allalaaa nerkes farklı biliyor..
Neyse dediğim gibi kimse kendi başına bacağa geçmesin haber vermeden, bakın daha yerini bile netleştiremedik, acısa da göbeğe devam, başka çaremiz kalmadığında ve iyice öğrendikten sonra geçelim lütfen...Allah korusun birşey olur sonra vicdan azabı çekeriz acaba bacaktan mı olduk diye...
Bak first canım seni bir kez daha uyarıyorum, sakın bacağa saplama iğneyi :) Böyle iyiyiz işte,bozmayalım huzurumuzu, kalp sesini de duyduk,Allah korusun birşey olmasın...
Canim bana bi onceki dr um ve eczaci sıkı sıkı tembihlemisti hergun ayni saatte yap igneyi diye o yuzden sanki aksam 22:00 daha uygun gelmisti bana:) oyle basladim ,cool1983 te ilk igneyi yapcagi zaman konusuyoduk ben 22:00 de yapiyrumm sendee oyle yap nolur dedim o da saolsun kirkmadi beni ayni saatte gobisleri deliyoruz sen 7-8 diye basladiysan hic degistirme cnm saati bide koldan sen bi kere yaptirmistin galiba yanlis mi hatirliyorum? Koldan yaparlarken de etini biri sıkıstırıyo mu?
şuan 8 haftalığım ben zor tabi hayat duruo resmen yemek yiyorum şuanda sıkıntı yok inş az hasarlı atlatırımBulanti cok zor dime canim cok sukur benim bulantim yok tum ilaclarimi kullanabiliyorum kac haftaliksin cnm ayrica yemek yiyebiliyormusun
şuan zorlama kendini zaten ben 3 aylık olunca dediklerimi yaptım bulantılar geçinde sütte içersin yoğurtta yersin sütü nesguikle almanı öneririm yada salep ile falan olabilir yoğurduda meyvelerle rondodan geçirip milkshake gibi bişey ypabilirsinŞuam resmen sende kendimi gordüm bende mutfağa giremiyorum dolap kapağını açamıyorum ama sütten iğreniyorum hiç birşekşlde ne süt ne peynir ne baska birşey yiyebiliyırum. Sadece eşim meyveli yoğurt aldı onu hergün yiyorum yemeye valısıyorumoda ne işe yarayacak ki? Önerebileceğin bir şekil var mı bunları yemem için?
şuan iyi ama 4 ayından snra çok yemen gerekebilir.Bende yemedim 3 ay zaten hep kustum kocama tahammülüm yoktu o dereceydi adamla 7 24 kavga ediodum agresiflik yapıodu kusmalar ama 3 ay bitti 4 e yakın herşeyi yemeye başladım bazı durumlarda gene kustum ama tabi eskiye göre onlar bişey değildi ben 1 litre süt içtim 5 ayımdan snra ayrca yoğurt semizotu vs çok yedim bunlarıne güzel yazmışsın:) benim doktorum her akşam yatarken 1 kase yoğurt dedi az mı acaba ? sütü ben severdim ama ne olduysa şimdi içemiyorum, acaba bu hep mi devam edecek , sen hep mi içtin cnm ilk 3 ayında da içebildin mi acaba
kızın mı olcak ne :) sağdan yumurtlayınca kız soldan oğlan olurmuş :) yerleşiolar artık ağrın ondandırHoşbuldum.
Kızlar ya benim arada bi sağ alt tarafıma vuruyor ağrı. Normal mi acaba?
Yani vajinanın üstüne doğru ağrı vuruyor...
süt ürünlerinden en az birini tüketmende yeterli yok ben seviodumda nesguik fln zevkle yiodum ama bazen sütü zorla içiodum unutsam eşim doldurur getirirdi doğumdan snra içmedim hiç çok soğumuştum bundada mecbur 1,5 ay snra fln başlıycam artıkCanim bende sut icemiyorum yogurt peynir yemeye ozen gosteriyorum ama onlarida fazla yiyemiyorum yinede bu nesguikli misir gevregini gevrekde faydaliymis sanirim gebelikte o yuzden mi yedin yoksa sutu tuketmek icinmi
Canım bu değerle gebelik olması pek mümkün değil, hakkında hayırlısı olsun inşallah daha güzel bir zamanı , en kısa sürede, bekliyordur. Ben de o süreçleri yaşadım, benim yıllarca çok düzenli olmasına rağmen gebelik bekleyince birkaç kez böyle gecikmelerim olmuştu, düşüncelerimiz hormonları etkiliyor galiba, en kısa zamanda güzel sonuçlar almanı diliyorum.
Doğumgünün kutlu olsun canım, Allah bebişin ve ailenle beraber uzuunnn sağlıklı bir ömür nasip etsin:)
Canım son kontrolümde bana da progestan jel verdi ama bende rahim içinde bir yerde kanama gördüğü için verdi, iğne yazmaya gittiğimiz zaman da, iyi görünüyor çok azalmış dedi. First'ün de lekesi olmuştu bir ara,Sen de gerek duymadığı için vermemiştir canım merak etme.
Canım bu iğnelerde 24 saatlik döngü çok önemli, sen bence 7 veya 8 de sabitle eve aynı saatte olmaya çalış. Bende de alarm kurulu mesela, ama benim saatim 9 :)
benim adım didem tatlım :)
ya bende yeni doğum yapmış bi arkadaşımla konuştum.O beni çok cesaretlendirdi.
Suni sancı yediğim halde sana normal doğumu öneriyorum dedi bebek çıktıktan sonra hiçbişey kalmıyor.
Sezeryanda da ameliyattan sonra başlıyor dedi ve haklı tabi :-/
Ben bi de her ay çok fena regl sancısı çekiyordum normal doğum yapanlarda bu sancının geçtiğini öğrendim.
Bir ömür her ay sancı çekeceğime gerekirse 1 gün boyunca sancı çekerim daha iyi diyorum :)
göbeğimi çok fena morartmıştım hatırlıyosanız hastaneye gidip kolumdan yaptırcaktım o günde işten geç çıkınca yaptıramadım.ama koldan da sıkıştırılması gerekiyo o yüzden birisinin yardımına ihtiyacımız varbacaktan yardıma ihtiyacımız yok ama ordanda korkuyorum ilerleyen zamanlarda inşallah.ben buz koyuyorum ya iğneden hemen sonra ne acı ne de morarma hiç yok sanki iğne yapmamamısım gibi ama o moraran yer hala gecmedi
Yaa gecen gun gobegimi cok acittim da canim o yuzden bi bacak denemei yapiyim demistim ama herzamanki gbi cesaret edemedim:)
Zaten ben nette de kola bacaga yapilan video hic bulamadim yaa herkes acmis gobegini :)
Canım bu değerle gebelik olması pek mümkün değil, hakkında hayırlısı olsun inşallah daha güzel bir zamanı , en kısa sürede, bekliyordur. Ben de o süreçleri yaşadım, benim yıllarca çok düzenli olmasına rağmen gebelik bekleyince birkaç kez böyle gecikmelerim olmuştu, düşüncelerimiz hormonları etkiliyor galiba, en kısa zamanda güzel sonuçlar almanı diliyorum.
Doğumgünün kutlu olsun canım, Allah bebişin ve ailenle beraber uzuunnn sağlıklı bir ömür nasip etsin:)
Canım son kontrolümde bana da progestan jel verdi ama bende rahim içinde bir yerde kanama gördüğü için verdi, iğne yazmaya gittiğimiz zaman da, iyi görünüyor çok azalmış dedi. First'ün de lekesi olmuştu bir ara,Sen de gerek duymadığı için vermemiştir canım merak etme.
Bazen bende de iğneyi itiyorum itiyorum,gitmiyor ve inanılmaz acıyor,çıkarıp başka yeri delmek de istemiyorum, zorla batırıyorum..Anlamıyorum neden oluyor, bazen de hemen giriyor...
Bazen bende de iğneyi itiyorum itiyorum,gitmiyor ve inanılmaz acıyor,çıkarıp başka yeri delmek de istemiyorum, zorla batırıyorum..Anlamıyorum neden oluyor, bazen de hemen giriyor...
Ben keşfettim nedenini bende de şöyle oluyor. Göbek deliğimin sağ tarafına yaparken çok rahat giriyor.
Ama sola girmiyor.
Şöyle anlatayım; iğneyi hep sağ elimle yapıyorum. İğneyi 45 derecelik açıyla sağdan sola doğru saplıyorum o zaman sağ taraftan rahat giriyor.
Ama sol tarafa yapıyorsam sol elimi kullanamadığım için yine aynı açıyı kullanmak zorunda kalıyorum. Sanki ters oluyor girmiyor o zaman.. Belki başka biri iğneyi sola yatırarak vursa soldan daha rahat girecek gibi geliyor bana..
Ben buldum neden normal doğum istemediğimi kana bakamıyorum ben direk gidiyorum ee normal doğumda da bir hayli kan var. Hatta bebeğin üstünde bile ayy düşündükçe bile fna oluyorum ben bunu istemiyorum iste. Eve bende her ay cok fazla regli ağrısı çekiyordum inşallah kurtulursun ağrılarından Didemcim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?