Bende mahvoldum yani. 3 kere ilaçta değiştirdik geçmedi sonrada bıraktım. Portakal ve muzda cok folikasit varmış onları tükettim zaten folikasit testi de yaptıdım gayet iyi çıktı. Benim doktorum aa olmaz bırakma cok önemli falan dedi gerçi ama ben dinlemedim bıraktım ozaman şimdi ise ne vitamin verdi doktorum ne baska birsey hersey doğa da var diyor. Herşey çok güzel gidiyor diyor. Sana nacizade tavsiyem bulantın yoksa ilaç kullanmaman, çünkü hem ilaç kullanmayıp hemde yemek yiyemezsen olmaz
kesinlikle sabretmeliyiz ama içim içime sığmıyor yaaa :) ayyy canım ya inşallah sorunsuz bi gebelik yaşarız ve hayırlısıyla alırız yavrularımızı kucağımıza. Bu testlerde çok yanılma oluyor diyolar inşallah iyi sonuçlarla gelirsin canım. Büyüyodur evet ondanda olabilir ağrı hiç kötü düşünmüorum aklıma gelmio azcık ağrım olunca gülüyorum bebeğimden işaret geldi diye. Eşimde gülüyo delimisin diye :))) zamanla kötü düşüncelerimizi atıyoruz pozitif oluyoruz.
ben 8+1 haftalık hamileyim. 3.5 haftalıkken hamile olduğumu öğrendim. hamile olduğumu öğrenmeden bir hafta önce koyu kahverengi hatta bordo renkli yoğun akıntılarım vardı. bu haftaya kadar henüz hiç kesilmedi. progestan kullanıyorum günde 3 defa. maalesef hiç bir değişiklik yok. buna rağmen bu haftaya kadar bebeğimde de hiç bir problem yoktu ama son muaynemde doktor bebeğin doğum kanalına yakın olduğunu çok aşağıda olduğunu ve düşük riskinin yüksek olduğunu söyledi..istirahat önerdi. benzer şeyler yaşayanlar var mı, moralim çok bozuldu. Allah herkese hayırlısını nasip etsin.
Benim neden bakmadı ben anlamadım ki. Herkesin doktoru her zamanki ultrason ile bakıyor. Benimki başka ultrasona yönlendirmem lazım dedi. Ayrıca 70 lira istedi. Ben 14. Hafta içindeyken yaptırıcam. Geç olmaz herhalde.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Kontrolden geldikkkkkkk:)
Cumartesi olan kontrolüm bugüne alınmıştı, bugün gittik ve çoook şükür gayet iyiydi miniğimiz:)
Geçen kontrolde hareketlerini göremedim diye üzülmüştüm, bugün doyasıya gördük, içim kıpır kıpır oldu, Rabbim hepimize sonuna kadar sağlıkla keyifle dönmeyi nasip etsin kontrollerden.
Bu arada ikili test için ense kalınlığına baktı doktorumuz, iyi çok çıktı çok şükür. Kan tahlili bir hafta sonra belli olacakmış. Çok itimat etmiyordum ama aklım kalmasın diye itiraz etmedim doktoruma. Allah korusun ama riskli aralıkta çıkanlar da üzülmesin, bu testin çok kez yanıldığı herkesçe biliniyor.
Benim midem hala hassas olduğu için günde 4-5 kez meyve yediğimi, ve 4-5 tane de badem, fındık ve ceviz yediğimi söyledim. Öyle yaparsan kilo alırsın dedi, meyveyi günde üç porsiyon yani üç adetten fazla yeme, kuru yemişlerin de her gün birini yiyebilirsin dedi.
Çatlak önleyici kremler için şimdi gerek yokmuş, 14. hafta da başlamak yeterliymiş
Cinsiyetini de şimdi söylemedi tabi:)
Cumartesi olan kontrolüm bugüne alınmıştı, bugün gittik ve çoook şükür gayet iyiydi miniğimiz:)
Geçen kontrolde hareketlerini göremedim diye üzülmüştüm, bugün doyasıya gördük, içim kıpır kıpır oldu, Rabbim hepimize sonuna kadar sağlıkla keyifle dönmeyi nasip etsin kontrollerden.
Bu arada ikili test için ense kalınlığına baktı doktorumuz, iyi çok çıktı çok şükür. Kan tahlili bir hafta sonra belli olacakmış. Çok itimat etmiyordum ama aklım kalmasın diye itiraz etmedim doktoruma. Allah korusun ama riskli aralıkta çıkanlar da üzülmesin, bu testin çok kez yanıldığı herkesçe biliniyor.
Benim midem hala hassas olduğu için günde 4-5 kez meyve yediğimi, ve 4-5 tane de badem, fındık ve ceviz yediğimi söyledim. Öyle yaparsan kilo alırsın dedi, meyveyi günde üç porsiyon yani üç adetten fazla yeme, kuru yemişlerin de her gün birini yiyebilirsin dedi.
Çatlak önleyici kremler için şimdi gerek yokmuş, 14. hafta da başlamak yeterliymiş
günaydın kızlar
ben 8+1 haftalık hamileyim. 3.5 haftalıkken hamile olduğumu öğrendim. hamile olduğumu öğrenmeden bir hafta önce koyu kahverengi hatta bordo renkli yoğun akıntılarım vardı. bu haftaya kadar henüz hiç kesilmedi. progestan kullanıyorum günde 3 defa. maalesef hiç bir değişiklik yok. buna rağmen bu haftaya kadar bebeğimde de hiç bir problem yoktu ama son muaynemde doktor bebeğin doğum kanalına yakın olduğunu çok aşağıda olduğunu ve düşük riskinin yüksek olduğunu söyledi..istirahat önerdi. benzer şeyler yaşayanlar var mı, moralim çok bozuldu. Allah herkese hayırlısını nasip etsin.
ben de 2 hafta sonraya randevu aldım test için. Eşime de anlattım şu amaçla yapılıyor, yanılma payı büyük vs dedim. Ardından dünyanın en tatlı cümlesini kurdu bana:"ne olursa olsun o bizim bebeğimiz, nasıl geldiğinin hiç önemi yok" dedi
Valla cnm bnm benim normalde reflu problemim vardi.Ama omur boyu ilaç kullanmak istemediğimden,
yediğime içtiğime dikkat ederek hayatimi devam ettirdim su ana kadar.
Tesaduf olarak bu mide bulantilarimin folik asitten kaynaklandigini farkettim.
Bugun aksam ustu 4ten itibaren normal hayatimi yasadim ve doğru duzgun yemeğimi meyvemi yedim.
arin bu durumumu doktoruma da bildiricem.Istersen sende doktoruna danis bu olayi.
Ne kadar hamile tanidigim varsa folik asitten dolayi mide bulantisi cekmis.Ama ayni zamanda
folik asitsizde olmuyormuş.Ikilemde kaldim bende ..
Bence yüksek olasılıkla folik asitten kaynaklanıyor. Bence doktorunu arayıp artık bırak o ilacı. İçmen gereken zamanlar bitti çünkü
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Günaydın fıstık anneler ve lokum bebekleri :)
Merhaba bayanlar geçen hafta doktora gittiğimde nefes almada sorun yaşıyorum dedim o da bana tsh (troid ile ilgili test) yaptırmamı söyledi bende yaptırdım ve değerim çok düşük troid var dedi acaba bu durumda olan var mı çok korkuyorum bebeğime bir zararı olur mu ?
Bu arada herkese yaptırmasını tavsiye ederim genelde olabiliyormuş hatta hamile kalmayı düşünenlerin bile yaptırması lazımmış ama ben bilmiyordum.yarın ayrıntılı kan testi yaptırcam umarım ciddi bir sorun olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?