Tatlım öncelikle sakin olmaya çalış, bebeğinin senin sinirine değil sakinliğine ihtiyacı var. O oturamama durumu sanırım basınç olduğundan oluyor. Bende de başlarda ilk oturduğum zamanlarda ağrı oluyordu ama sanıyorum ki senin ağrın cok daha farklı. Peki doktora neden danışmadın bu durumu? Hatta numarasını arayıp danışabilirsen danış suanda. En azından nasıl davranman gerektiğini söyler.
Eşine gelince. Şuan çok zorlu bir dönemden geçiyoruz. Bizim duygularımızdaki dalgalanmalar onlarda da var. Sonuçta bir parçanız doğacak, dünyaya gelecek. Çoğu anne adayı ilk bebeği öğrendiği zamanda bile hazırmıydım napcaz diye psikolojik olarak etkilenebilir. Bu bir süreçtir. Suan eşinde dünyaya gelecek olan cocugunuzniçin endişeler içinde. Sonuçta borçlarınız var. Ve bebişiniz dünyaya gelmeden once borçlarınızdan kurtulup bebeğinize güzel bir gelecek sağlamak istiyor.
Demişsin ya sanırım bizim sağlığımız hiç önemli değil. Aslında cok önemli. Eşin bence suan bebeğine cok daha fazla önem veriyor. Ama bebeğinizin sağlıklı olabilmesi için öncelikle senin sağlıklı olman gerektiğini düşünemiyor.
Eşinle konuşmanı tavsiye ederim. Hamilelikte yaşadığın değişimleri anlatmalısın. Bu ikiniz içinde bir süreç. Sende bir süreliğine rapor almaya çalış. Evinde yat dinlen. Ama canını hiç bir seye takma. Eşinde haklı sende kendine gore haklısın.
En güzeli de bu bence. Uff varya degerlerin 2000 lerdedir. Ben senin ilk ulrrason randevusunda düşünemiyorum. Sen iki gözü bir Çeşme bence ağlarsın duygu yoğunluğundan :) evet sadece iki günümüz kaldı pıt pıtları duymamıza. Ama karından zor göreceğimizi düşünüyorum. Vajinadan baktırsam mı acaba yoksa baktırmasaydım mı onu düşünüyorum. İlkinde vajinadan baktırdım sonra keske baktırmasaydım dedim sonra bebişimin sağlığı için herseye varım dedim. Sanırım vajinadan baktırsam yine karından duyamazsak. Canımcım orda ultrasonla baktıramıyırmusun? Yoksa cok hijyenik olmadığı için baktırmakmı istemiyorsun?
Berkandamla;
Ben düşükle sonuçlanan ilk gebeliğimde 5+4 de karından ultrasonla kalp atışlarını duymuştum canım. Dakikada 139 kez atıyodu...Ama ultrason cihazı çok iyiydi.. Rabbim kimseye yaşatmasın
aglamak mi bilmiyorum hungur hungur aglayabilirim ayyy simdi bile o moddayim diyebilirim canim vajinadan baktirma taraftari degilim bende ilklerde biraz sakincali olabiliyomus diye okudum am sole tahmin ediyorum bu sakinca dusuk tehlikesi olanlar icin olabilr sen nasi iyi hissediyosan icin ne istiyosa onu yaptir insanin her an duygulari degisebiliyo muaynede bakalim ne olucak ona bagli insallah hoc gerek kalmaz ultrasonda bebginin kalp atisini duyarsin mujdeyi hemn verirsinbu arada canim burda ultrasandan bakmadan once o kadar cok test istiyolarki ve bilmiyorum hic duydunuzmu baku cok pahali iyi bi hastanede bunlari yaptirmak maddi acidan zorlayabilir biz suan tr donme arefesindeyiz yeni bi ev kurucaz tasinicaz derken bbirsuru masraf o yuzden martta insallah gider gitmez ilk isim dr gitmek onemli olan herseyin yolunda gitmesi bide burda 3 ayliktan sonra dr bakiyomus burdaki dr tanidigimiz oyle soyledi kan testi yaptirmasin bile dedi turk oldugunz icn gerekli gereksiz bir suru test isterler dedi bu da bizim kafamizi karistirdi artik hayirlisi insallah kan testimde hersey anlasilacak
Konuşurum doktorumla.
Eşime bahsediyorum diyor ki bana internette okuyorsun okuyorsun psikolojik olarak sende yaşıyorsun :-/ bende bi daha sana ilerde tekme atsa bile söylemiycem dedim :-/
Aman ne kaldı ki Mart'a. Hem sen bir göreceksin Rabb'imin izni ile kocaman bir bebek olmuş. Bizim gibi yok keseymiş uğraşmayacaksın direk bebişini göreceksin. Hatta dün facede gördüm 11 haftalıkken cinsiyetini öğrenenler varmış. Bir bakmışsan Türkiye'ye geldiğinde cinsiyeti ile beraber merhaba der sana :))
coook haklisin hemdee cooook ama sende bi sorun yok zaten tatlim benim eveeet dedigin coook dogru sana olumlu cumleler kurmasi gerekirken daha cok zorluyo strese sokuyo daha cok dusunduruyo ama sunu bil hersey bizim istedigimiz gibi olmayabiliyo dusun daha farkli bise olsaydi dusunsene kotu bise yasasaydin geebeligin iyi gitmemesinden bahsediyorum Allaha sukurler olsun boyle bisey yok ve bunun icin sukret biraz olumlu yonleri dusun iyi olacak de iyi seyleri cagir o da pisman olmustur emin ol ve bunu sana hissettirmeyebilir bile sonucta herkes bizim istedigimiz gibi bize davransa veya yol yordam bilse olcse tartsa ona gore konussa kimse kirilmaz incinmez o yuzden biraz dusun ve sakin kendini uzme hersey yoluna girer azcik sabir emin ol mukafatini fazlasiyla alirsin bide bunu inceden konusup planlayip ona gore bi yol cizdikten sonra borcunuzdan bahsediyorum yari yolda kalmak her ikiniz icinde bi yikim olabilir o yuzden sakin sakin dusun doktoruna danis buyugune danis ve esinle arani acma sadece kirginligini belli et ama bebegini ve kendini dusunerek sagligina dikkat et stres en buyuk dusman unutma biliyorum iyi olacaksin insallah
Ayy maşallah demek istedim ama cok üzüldüm( Rabbim bu sefer göstermesin sana oyle günler. Kaçıncı haftanda düşmüştü ( cok üzüldüm canım ama bak şimdi Rabbim bir tane daha verdi, dualarımızla birlikte seninle olacak bence bu sefer bitecek hasretin
Çok saol canım güzel düşüncelerin için.Mayısa kadar sabredersem mükafatını alacağım sanırım.
Ama en önemli dönemim sabretmekle sıkılmakla geçecek.
Umarım bebeğime bi etkisi olmaz :-/
sağol canım. İnş kimse yaşamaz... 7+2 günlükken kalbi durdu kürtaj oldum, bebek boyu ve kese boyu arasında orantısızlık vardı. Hafta olarak normalden küçük çıkıyodu, öyle sonuçlandı işte.. dualarınız içinde çoook teşekkürler. İnşallah bu sefer sorun yaşamam gebeliğimde....
İnşallah canım:)))))))))Aminn güzelim haydi hayırlı haberlerle gel şenlendir ortamı :)
Valla ben de ev hanımlarına özeniyorum.oturamayacak kadar ağrım yok canım.Sadece uzansam sanki kendimi daha iyi hissedeceğim.Birazda hamilelik duygusallığı var üzerimde sanırım.Sabahta çok zor uyandım :-/
ben 37+0 a kadar çalıştım gayet de güzel eğlene eğlene gittiim işe ki öğretmenim bütün gün ayakta ve çocuklarla.... eşine hak veriyorum borcu birlikte yapmışsınız ve sonuçta oturuyormuşsun... artı ben 24 kasıma kadar çalışmıştım kar kış buz.... yani hamilelik hastalık değildir, tadını çıkart ye iç yat ve çalış bence....Kızlar ben çok kötüyüm
İşyerindeyim ve inanın çok sıkıldım artık ne şekilde oturacağımı şaşırdım kasıklarım ağrıyo.Eşime işten çıkmak istediğimi söyledim.Biliyorum borçlarımız var mayısa kadar çalışmaya çalışacaktım ama çok kırdı beni :-/ Bu borçları birlikte yaptık birlikte ödiycez öyle kenara çekilmek yok falan dedi.Çok üzdü beni(
Benim ve bebeğimin sağlığının onun için bi önemi yok sanki..Napıcam nasıl dayanıcam Mayısa kadar hiç bilmiyorum((
O böyle yaptıkça benim burda 1 dk bile oturasım gelmiyo(
canim benim bende uzuldumama yapcak bise yok cok sanslisinki Allah bi bebek daha vermis canina insallah bu gebeligin sorunsuz gecer ve nur topu gibi masum melegine kavusursun :))
ben 37+0 a kadar çalıştım gayet de güzel eğlene eğlene gittiim işe ki öğretmenim bütün gün ayakta ve çocuklarla.... eşine hak veriyorum borcu birlikte yapmışsınız ve sonuçta oturuyormuşsun... artı ben 24 kasıma kadar çalışmıştım kar kış buz.... yani hamilelik hastalık değildir, tadını çıkart ye iç yat ve çalış bence....
keşke normal doğurabilseydim ama olmadı 40+3 te spinal sezeryan oldum ve sezeryanda da rahim kesiliyor... bildiğin ameliyat 15 gün yerinden kendin kalkamıyorsun hep biri yardım ediyor kalkarken ve tam 1 hafta büyük tuvaletimi yapamadım ıkınmaktan korktum canım yandığı için... yani sezeryan kolay bişey değil....
oyle bi gecerki gunler emin ol su gibi sadece kendine ve bebegine bugunleri zehir etme madem is yerinde hep bos oturuyosun sana tavsiyem kitap oki surukleyici veya bilgi veren ama surukleyici kitap tavsiyem bende calistigim donemde cok isime yaramisti gercekten haklisin bos oturmakla vakit gecmez ama kitapla gecer bide mayisa ne kaldi ki subatin icindeyiz sayma onu sen bosver mart nisandan sonraaa aaaa nolmus mayis gelmis bahar gelmis artik hep evdesin oleeeyyy artik rahatsin borc kayginda yok streste yok o zaman boyle dusundugune uzuleceksin o yuzden vakit gecmeden gec olmadan uzme kendinide bebeginide
çok tatlısın canımm yaa :)
bende diyorum mutlu olmam motivasyonumun tavan olması gereken zamanda niye böyle karamsar ve mutsuzum :-/
Henüz bebeğimi de göremedim ya ondan benim bu huysuzluğum her akşam eşime acaba özel hastanede bi kadın doğumcu bulsakta ultrasona girsem mi hem görmüş oluruz ne güzel diyorum :)) o frenliyo beni.Pazartesi günü meleğimi gördükten sonra eski neşem mutluluğum geri gelecek inşaallaaahhh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?