- 13 Aralık 2013
- 5.031
- 1.121
- 198
- 35
Merhaba 2014 ekim annecikleri ve mercimekleri
Ben 2013 kasim annesi olmayi beklerken ekim annesi oldum. 1 kasim beklenen doğum tarihi idi ama benim güzeller güzeli kizim 27 ekim sabahi geliyor olduğunun sinyalini verdi ve aksam 17:55 de yumuk yumuk gözleri ile birbirimize bakistik, anlatilmaz bir mutluluk, 3.ayimizi doldurduk. Rabbim hayırlısı ile sizleride yavrulariniza kavustursun.
Hamilelik dönemi bambaşka, telaş heycan son ana kadar hep üst seviyede. Kese gireceksiniz, sonra kalp atışı sonra mucizenin kendisini, ,karniniz büyümeye başlayacak, ultrasonda içinizde nasıl taklalar attigina gözleriniz kocaman olarak bakacaksiniz ve hayret edeceksiniz nasil hissetmiyoruz okadar hareketi diye. Sonra yavaş yavaş hareketleri hissetmeye baslayacaksiniz derjen ccinsiyet öğreneceksiniz, isim telaşı başlayacak, testler falan derken gobeginiz kocaman olacak :) hem kendi kilolarinizi hem bebislerin kilo ve boylarini konusacaksiniz, vakit yaklaştıkça doğum şeklini hastane doktor karar vermeniz gerekecek, iyice ağırlasacaksiniz, uykudan gözlerinizi acamayacaksiniz hep yorgun hissedeceksiniz kendinizi hiii birde hep aç hissedeceksiniz kendinizi ve ne konursa önünüze yiyeceksiniz :-D hayatda yemem dediğim bamyayi tabak tabak yedim :-D ilk 3 ayda uyku bulanti yorgunkuk olacak genelinizde, 2.uc ayda rahatlayacaksiniz enerjiniz yüksek olacak..... cak cak cak..... keyfini çıkarın bulantiymis refluymus uykuymus hepsi ama hepsi 9 ayin sonunda o mucizeyi kucaginiza aldiginizda değdi beee diyeceksiniz. Normal doğum dan çok korkmama rağmen şükürler olsun normal oldu, biriniz açılma çok oluyormuş cinsel hayat eskisi gibi olmuyormus demis, yalaaaaan inanmayin :-D tecrübe ile sabit eskisinden bir farki olmuyor doğumdan 2 ay sonra toparlanmis oluyor ;-)
Birde sigara meselesi var Allahim düzeni öyle bir oluşturmuş ki bebeğe zarari olacak şeylerden resmen tiksiniyorsunuz, sigara cips gazli içecekler.....
Bu dönemde bol su, ceviz, findik, badem tuketin nacizane tavsiye.
Kendimi hamileliğin ilk günlerinde gibi hissettim ve gecenin şu vaktinde çok duygulandim, hiç birinizi tanımıyorum ama hepinizi kizim ile birlikte opuyoruz. Allah herseyi gönlünüze göre versin hayirlisini versin. Allah a emanet olun, Rabbim hepinizin yar ve yardimcisi olsun...
Oh ohh ne güzel :) Rabbim mutluluğunu daim etsin bende cok sevindim. Ee kaç haftalık gördü
Sağol cnm inş sen de görür sun pozitif I heyecan dorukta ozaman yarın için:))
slm malesef ben daha labaratuarı aramadan gece kırmızıalr geldi.kısmet degilmiş olmadı yani.bi dahki aya kısmet olur inş sizlerde saglıklı sorunsz hamilelikler gecirmeniz dilegiyle
slm malesef ben daha labaratuarı aramadan gece kırmızıalr geldi.kısmet degilmiş olmadı yani.bi dahki aya kısmet olur inş sizlerde saglıklı sorunsz hamilelikler gecirmeniz dilegiyle
canım hiç üzülme streste yapma tam 1,5 sene her ay gördüm ben o kırmızıları bu ay keseyi gördüm :)
canım çok sağol sen ilk ne zaman öğrendin değerin kaçtıOzaman sende Hosgeldin aramıza :)) hayırlı uğurlu olsun
canım gitim doktora keseciği gördüm çok rahatladım sorunsuz görünüyo dedi doktor.2 hafta sonrada kalp atışlarını dinleyecekmişiz çok mutluyummmm
gözün aydın kaç gün geçti adetin keseyi gördünüzonunla ilgili bişe demedi demesimi gerekiyordu sadece sağlıklı bir gebelik 2 hafta sonra tekrar gel dedi neleri yemeliyim onları söyledi.bende o heyecandan soracaklarımıda unuttum :) ben ne zaman hamile kaldığımı biliyorum yani tam olarak 4 yada 5 ocak :) yani bebişim 24 günlük :)
hayırlı canım üzülme diyemeyecem ama yıpratma yeni ay yeni umutlar inşallah aynı durumlardan geçtik Rabbim zamanı gelince nasip edecek dua et bol bol
Allah en kısa sürede nasip etsin
canım çok sağol sen ilk ne zaman öğrendin değerin kaçtı
benim şuan hesaplayıcılar göre 3 hafta 6 günluk
gözün aydın kaç gün geçti adetin keseyi gördünüz
neler yemen gerekiyormuş ilk kan değerini ne zaman öğrendin
çok sordum kusura bakma[/QUO
çok teşekkür ederim.sat.19 aralıktı 20 ocakta idrar ve kan testi yaptım 1 gün geçtiğinde 238 di.ertesi gün hemen doktora koştum kese için çok erken dedi haftaya gel dedi ben çok ısrar edince bi test daha yap değerlerin ikiye katlanmışsa normaldir dedi.22 ocakta 550 olmuştu.bugünde kesemi gördüm.:)
onunla ilgili bişe demedi demesimi gerekiyordu sadece sağlıklı bir gebelik 2 hafta sonra tekrar gel dedi neleri yemeliyim onları söyledi.bende o heyecandan soracaklarımıda unuttum :) ben ne zaman hamile kaldığımı biliyorum yani tam olarak 4 yada 5 ocak :) yani bebişim 24 günlük :)
hayırlı canım üzülme diyemeyecem ama yıpratma yeni ay yeni umutlar inşallah aynı durumlardan geçtik Rabbim zamanı gelince nasip edecek dua et bol bol
Allah en kısa sürede nasip etsin
Bak bende oyle kötü aylar geçirdim. Üzülme sakın stres yapma. Hatta mümkünse kk den uzak dur. İnan burası cok stres yaptırıyor insanlarda. Son ay eşim bana burayı yasakladı daha sakın günler yaşamayı çalıştım. Ve kendimi dinlemeyi bıraktığım na hamile kalabildim. Sakın üzülme olurmu emin ol bu ay olacak :))
Bede biliyorum benimkide 3 Ocak ama gebelik başlangıcı oyle olmuyor. Son adet tarihine gore gitmelisin. Yani benim son adet tarihim 20 aralıktı doğal olarak o hafta 1. Haftam oluş oluyor. Ben adetime 1 gün kala öğrendim. Ilk değerim 530 cıktı. Sonra 4+5 günlükken doktora gittik keseyi gördük. Bana da suan için sağlıklı görünüyor ama bilemeyiz. Ayağa kalkma bol istihrat et demişti. Iki hafta sonraya randevu verdi.[/QUOT
senin değerlerin benimkinden yüksekmiş sanırım ben senden 2 gün sonra yumurtlamışım bu durumda biz 5 haftalık falan oluyoruz hayırlısı doğum zamanlarımızda yakın olur. ne yaptın sigara olayını umarım bırakabiliriz ben bugün hiç içmedim ara ara canım istiyor ama doktor kesinlikle içme içilen ortamlarda bile bulunma dedi.eşinde bıraksın diyo içmeyene nasılda kolay geliyor.
Bak bende oyle kötü aylar geçirdim. Üzülme sakın stres yapma. Hatta mümkünse kk den uzak dur. İnan burası cok stres yaptırıyor insanlarda. Son ay eşim bana burayı yasakladı daha sakın günler yaşamayı çalıştım. Ve kendimi dinlemeyi bıraktığım na hamile kalabildim. Sakın üzülme olurmu emin ol bu ay olacak :))
merhaba arkadaslar benim sat aralik 25 hesaplama sonucu 2 ekim dogum gorunuyo ama sunu belirtmeliyim ben esimin isi dolayisiyla suan Baku deyim bi aya kadar turkiyeye geri donucem ve burda doktora gitmek istemiyorum uc defa idrar testi yaptim pozitif cikti insallah bi aksilik olmazsa Turkiye de doktora gitmek istiyorum insallah bi aksilik yasamam cook heyecanliyim ama been
Bede biliyorum benimkide 3 Ocak ama gebelik başlangıcı oyle olmuyor. Son adet tarihine gore gitmelisin. Yani benim son adet tarihim 20 aralıktı doğal olarak o hafta 1. Haftam oluş oluyor. Ben adetime 1 gün kala öğrendim. Ilk değerim 530 cıktı. Sonra 4+5 günlükken doktora gittik keseyi gördük. Bana da suan için sağlıklı görünüyor ama bilemeyiz. Ayağa kalkma bol istihrat et demişti. Iki hafta sonraya randevu verdi.[/QUOT]
senin değerlerin benimkinden yüksekmiş sanırım ben senden 2 gün sonra yumurtlamışım bu durumda biz 5 haftalık falan oluyoruz hayırlısı doğum zamanlarımızda yakın olur. ne yaptın sigara olayını umarım bırakabiliriz ben bugün hiç içmedim ara ara canım istiyor ama doktor kesinlikle içme içilen ortamlarda bile bulunma dedi.eşinde bıraksın diyo içmeyene nasılda kolay geliyor.
Bende bugun hiç içmedim. Ama artık deli gibi canım çekiyor. İşte tam bu esnada bebeğimi düşünüyorum biraz daha dayanabiliyorum bu sayede. Evet aynı doğum zamanlarımız. Ama sigara içtiğim zamanlarda ağrım baya oluyordu. Bugun rahatım. Ağrım cok hafif. Demek ki sigara ağrımı tetikliyormuş. Sanırım bu ağrıda düşüğü. Zaten bünye olarak cok zayıf bir insanım. Bu hakimler hem sigara hem bebek fazla geliyor. Sen düşün artık boyum 1.70 kilom 46. Ee baska neler söyledi doktorun?
kardelenbel maşallah kalp atışlarınıda duy inşallah
berkandamla senin değerin çok güzel maşallah
benimki az gibi ama doktor normal adet 1-2 öncesine göre güzel dedi perşembe kan testini tekrarlayacam bakalım hayırlısı
kızlar kasıklarda batma sancı ooluyor mu ara ara
canım bilgilerinden faydalanacazhayırlı olsun.hepimiz aynı heyecanı yaşıyoruz muhteşem bir duygu :) biz hemen doktora koştukta ne oldu kese için 1 hafta sonra kalp atışı için 2 hafta :) bekleyip duruyoruz inşallah sorunsuz olurda geldiğinde hem bebişini hem kalp atışını bir anda görürsün.doktorun bize söylediklerini uygula günde 1 bardak süt,biraz badem yada ceviz,haftada en az 2 kere balık ,pişmemiş et yemeyecen salam sosis vb.,sebzeler çok iyi yıkanacak,gripli insanlardan uzak duracaksın bunları uygulamaya başla herkese bunlar önerilir herhalde
Canım işte o sancı bebişinin tutunabilme sancısı. Bende de oldu. Bide regli zamanın ya, vücudun kanı çıkartmak istiyor ama sen gebe oludun için cıkartamıyorsun. O ağrılar o sebepten oluyormuş. Ben doktora sordum. Muamele gitmeden once müthiş batmalarım oluyordu. Dedim düne kadar cok batmam oluyordu ama bugun iyim dediğimde doktor güzel bebişin tutundu şimdi sıra bulantılarda deyip gülmüştü :)) korkma yani o hepimizde var.
cook tesekkur ederim Allah razi olsun ben dogumdan cook korkuyorum hatta muayene olmaktan bile birbirimize yardim edecegimizi temenni ediyorum insallah 9 ay boyunca sorunsuz gebelik gecirir sonunda da hayirlisiyla sag salim saglikli bebeklerimize kavusuruz ben site kullaniminda da biraz acemiyim kusura bakmayin olur mu tekrar tekrar mesajiniz icin cook teesekkur ederim icime su serptiniz ne yiyip yemicegime dikkat edicem dediklerinizi yemeye calisicam :) :*
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?