Bende bugun hiç içmedim. Ama artık deli gibi canım çekiyor. İşte tam bu esnada bebeğimi düşünüyorum biraz daha dayanabiliyorum bu sayede. Evet aynı doğum zamanlarımız. Ama sigara içtiğim zamanlarda ağrım baya oluyordu. Bugun rahatım. Ağrım cok hafif. Demek ki sigara ağrımı tetikliyormuş. Sanırım bu ağrıda düşüğü. Zaten bünye olarak cok zayıf bir insanım. Bu hakimler hem sigara hem bebek fazla geliyor. Sen düşün artık boyum 1.70 kilom 46. Ee baska neler söyledi doktorun?
Çok zayıfmışsın benim boy kilo aynı 1,55 boy 55 kilo:)top gibi bişe olacam heralde :) doktor 9-15 kilo normal dedi almamız gereken buymuş.sokoktaki kedi köpekten uzak dur dedi ki ben her gördüğüm hayvana dokunurum :)iyi oldu uyardığı.sigara konusundada bu benim fikrim çok fena olduğunda bi nefes çekip at içine de çekme ben öyle yapıyorum paket alma otlanacağın biri varmı çevrende onunkini yakıp ver mesela zaten yavaş yavaş azalacak içme isteğin ben öyle yapıyorum bide sende mide bulantısı başladımı bende hiç bişe yok bulansa belki hiç canımız istemiyecek.süt içecekmişiz bir bardak,ceviz badem tüketecekmişiz.balığı unutma haftada 2 kere en az,salam sosiside unut dedi
canım bilgilerinden faydalanacaz
evet erken öğrenme konusunda çok haklısın keşke sabrımız olsaydıda adet geçtikten bi hafta sonra öğrenseydik
ayy canım inşallah Herkesinkinide bizimkinide Rabbim tamamına erdirir
değerim sence nasıl sen kalp atışını duydun mu
Âmin canm hayırlısıyla 9 ay geçirmemizi nasip etsin Rabbim. Evet bu site bu blog çok güzel. Benimde bisürü arkadasım oldu ve tek ortak noktamız var oda bebişlerimiz :)) elimden geldiğince bende yardımcı olabilirim sana. Oralarda bir basına hissetme kendini. Bol bol dinlen, bol bol su iç. Iyi yıkanmış sebze tüketmeye çalış hee bide ceviz yemelisin. Bebişlerimizin beyin oluşumu başlamak üzere. Bol bol ceviz yemeliyiz. Bide akşamları en az iki saat ayaklarını yüksek bir yere kaldır ve bekle. Buda vâris oluşumunu engellemek için.
Çok zayıfmışsın benim boy kilo aynı 1,55 boy 55 kilo:)top gibi bişe olacam heralde :) doktor 9-15 kilo normal dedi almamız gereken buymuş.sokoktaki kedi köpekten uzak dur dedi ki ben her gördüğüm hayvana dokunurum :)iyi oldu uyardığı.sigara konusundada bu benim fikrim çok fena olduğunda bi nefes çekip at içine de çekme ben öyle yapıyorum paket alma otlanacağın biri varmı çevrende onunkini yakıp ver mesela zaten yavaş yavaş azalacak içme isteğin ben öyle yapıyorum bide sende mide bulantısı başladımı bende hiç bişe yok bulansa belki hiç canımız istemiyecek.süt içecekmişiz bir bardak,ceviz badem tüketecekmişiz.balığı unutma haftada 2 kere en az,salam sosiside unut dedi
Bende henüz miğde bulantısı başlamadı. Ama kokulara karşı cok duyarlıyım. Bizim ev ortada kalıyor yani mutfağımız araya bakıyor. Evde yemek yapanların kokusu doğal olarak bizim eve doluyor. Gecen gün karnıbahar yaptılar yemin ediyorum o soğukta eşimle dışarı çıktık. Zaten yemek yapamıyorum Kokusu beni mahvediyor.k kopek konusuna gelince benim bide alerjim var ama eve köpeğimiz de var annemde d var ben yaşayamam ki köpeğim olmadan. Evet aslında oyle hamilelikte cok kilo almak bebeğe zararlıymış. Ilerde obez olabilirmiş, derler ya ben buna da inanmıyorum. Annem bana hamileyken 30 kilo almış ben 4.80 kilo doğumlum ve suanda 46 kiloyum. Obezlikle alakası yok. Otlanacağım kimsem yok ne yazikki. Tek sigara içen hemde hamile olup sigara içen ne yazık ki benim. Yazın cok içten cok sıcakta teşekkür derim :)
slm malesef ben daha labaratuarı aramadan gece kırmızıalr geldi.kısmet degilmiş olmadı yani.bi dahki aya kısmet olur inş sizlerde saglıklı sorunsz hamilelikler gecirmeniz dilegiyle
Canim benim uzulme zamani vardir belki bende ilk cocugumda tam 12 ay olmadi
Bu da emzirirken oldu ve hala saskinim rabbim hakkinda hayirlisi neyse onu etsin
Merhaba güzel anneler :)
bende dün öğrendim meleğimin geldiğini.
muhtemel doğum zamanımız 7 ekim miş bakalım ne zaman gelmek isteyecek :)
dün yani adetim 3 gün gecikince önce idrar testi yaptırdım pozitifi gördüm :) sonra doktora gittim bebeğimin oluştuğu yeri gösterdi bide kist var dedi.Bazı gebeliklerde kist oluşur bebek ondan beslenir sonra kist zamanla kaybolur dedi umarım öyle olur :-/
Beta HCG testim de 520 çıktı. Benimde kasık ağrılarım ve akıntım çok.Fazla ayağa kalkmamaya çalışıyorum kalkınca artıyor zaten sizde de öyle mi ?
Bende henüz miğde bulantısı başlamadı. Ama kokulara karşı cok duyarlıyım. Bizim ev ortada kalıyor yani mutfağımız araya bakıyor. Evde yemek yapanların kokusu doğal olarak bizim eve doluyor. Gecen gün karnıbahar yaptılar yemin ediyorum o soğukta eşimle dışarı çıktık. Zaten yemek yapamıyorum Kokusu beni mahvediyor.k kopek konusuna gelince benim bide alerjim var ama eve köpeğimiz de var annemde d var ben yaşayamam ki köpeğim olmadan. Evet aslında oyle hamilelikte cok kilo almak bebeğe zararlıymış. Ilerde obez olabilirmiş, derler ya ben buna da inanmıyorum. Annem bana hamileyken 30 kilo almış ben 4.80 kilo doğumlum ve suanda 46 kiloyum. Obezlikle alakası yok. Otlanacağım kimsem yok ne yazikki. Tek sigara içen hemde hamile olup sigara içen ne yazık ki benim. Yazın cok içten cok sıcakta teşekkür derim :)
sakın verme köpeğini ben vermek zorunda kalmıştım geçen yıl çok acı çektim zaten doktor sokaktakiler için dedi hani hasta olabilirler falan diye.bu arada sigarayı bırakırız ya takma kafana biz 3 kardeşiz annem içmiş üçümüzdede tek tük içiyordum diyor.allaha şükür hiç birimizde bi sorun yok.bir çok örnek verebilirim sana.kafana taktıkçe daha çok istersin unutma stres çocuga sigaradan daha çok zara verir bunu söyleyenlerde doktorlar .
evet canım öyleymiş bende perşembe sabah 10 da randevu aladım gidecem bakalım ne diyecek 4+1 olacak tahminimceBiz gecen hafta gittik sadece keseyi görebildik. Bir daha ki randevumuz haftaya cuma. Kalp atışları için gideceğiz. Umarım görebiliriz. Adet oncesine gore gayet iyi bence. Tam bilemiyorum ama buralardan okuduğum kadarıyla, adetten sonra beta değeri hergün iki kat artıyormuş. Yani iki gün sonra bir bakacaksın senin ufaklığın degeri 600lere gelmiş :) benim adet günüm 530 du çünkü.
hayırlı lsun Allah tamamına erdirsin inşallah sağlıklaMerhaba güzel anneler :)
dün yani adetim 3 gün gecikince önce idrar testi yaptırdım pozitifi gördüm :) sonra doktora gittim bebeğimin oluştuğu yeri gösterdi bide kist var dedi.Bazı gebeliklerde kist oluşur bebek ondan beslenir sonra kist zamanla kaybolur dedi umarım öyle olur :-/
Beta HCG testim de 520 çıktı. Benimde kasık ağrılarım ve akıntım çok.Fazla ayağa kalkmamaya çalışıyorum kalkınca artıyor zaten sizde de öyle mi ?
cook tesekkur ederim Allah razi olsun ben dogumdan cook korkuyorum hatta muayene olmaktan bile birbirimize yardim edecegimizi temenni ediyorum insallah 9 ay boyunca sorunsuz gebelik gecirir sonunda da hayirlisiyla sag salim saglikli bebeklerimize kavusuruz ben site kullaniminda da biraz acemiyim kusura bakmayin olur mu tekrar tekrar mesajiniz icin cook teesekkur ederim icime su serptiniz ne yiyip yemicegime dikkat edicem dediklerinizi yemeye calisicam :) :*
bu duyguları yaşamak çok güzel tadını çıkaralım stresten uzak durup bebelerimizi hayal edelim allahım inşallah kucağımıza almamızı nasip eder ha bol su içmeyide unutma olurmu :)
Merhaba güzel anneler :)
cook tesekkur ederim iyiki size rastladim gercekten icim isindi o kadar sicak ve iyi geldiniz bana insallah 9 ay boyunca beraber oluruz guzel paylasimlar yapariz iyi haberlerimizi aliriz dediklerinizi uygulicam insallah hepimiz icin hersey cok guzel olur ilk kez bu duyguyu tadiyorum cok guzel heyecanli karisik bisey bu mucizenin ta kendisi Allah isteyen herkese nasip etsin :)
sakın verme köpeğini ben vermek zorunda kalmıştım geçen yıl çok acı çektim zaten doktor sokaktakiler için dedi hani hasta olabilirler falan diye.bu arada sigarayı bırakırız ya takma kafana biz 3 kardeşiz annem içmiş üçümüzdede tek tük içiyordum diyor.allaha şükür hiç birimizde bi sorun yok.bir çok örnek verebilirim sana.kafana taktıkçe daha çok istersin unutma stres çocuga sigaradan daha çok zara verir bunu söyleyenlerde doktorlar .
Çok teşekkür ederim canım benimm. Yok yok vermem nereye veririm canım o benim :)) ama cok zorluyor beni dışarı çıkardığımda. Bence yavaş yavaş bırakcaz inanıyorum ben. Bak bu saat oldu hala içmedim :)) aslında evet stres bebeğe cok zararlı ama ben içerkende cok strese giriyorum. Neden dersen o vicdan azabı beni bitiriyor. Ne kadar kotu bir naneyim diyorum hep kendime. Gecen doktora gittiğimde doktor sordu. Sigara içiyormusu dedi evet günde 3-4 tane dedim. Bırakmaya çalışmalısın dedi. Bak soyle düşün dedi. Yukarıdan yeni doğmuş bir bebeği getirsem eline de sigara versem bebeğin suratına üflermisin dedi ben hayır nasıl yaparım dişinde ee aynısını kendi bebeğine yapıyorsun, diyince gercekten mahvoldum. Her sıgara içtiğimde yada sigara istediğimde içimdeki bebeğin suratına üflediğimi hayal ediyorum. Bu bana dayanıklılık veriyor.
süpersin hala içmediysen bu iş bitti say :) ben çalışıyorum muhasebeciyim sitresli bi iş ara ara sigara için dışarı çıkar rahatlardım şimdi o da yok.rahatlamak için başka yöntemler bulmalıyım.eşin kullanıyormu? bu arada kaç yıldır içiyorsun?
Seni cok iyi anlıyorum. Bende polonyada üniversite okurken ailemden hep uzaktaydım. Cok yalnız hissediyordum kendimi. Ve sıcaklık arıyordum hep. Ben mümkün olduğu müddetçe yanında olurum. Allah'tan eşin yanında. Herhangi bir sorun olursa bana yaz ben randevuya gittiğimde doktoruma da sorarım. 9 ay boyuncada burada olmaya çalışacağım. Burası cok hoş ve sıcak bir ortam. Kimseye soramadıpım seyleri burada soruyorum ve herkes bir şekilde bildiklerini aktarıyor. Bende senin gibi ilk defa bu duyguyu yaşıyorum. Inanılmaz mutluyum. Âmin canım Rabbim isteyen herkese nasip etsin, sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin.
süpersin hala içmediysen bu iş bitti say :) ben çalışıyorum muhasebeciyim sitresli bi iş ara ara sigara için dışarı çıkar rahatlardım şimdi o da yok.rahatlamak için başka yöntemler bulmalıyım.eşin kullanıyormu? bu arada kaç yıldır içiyorsun?
Eşim kullanmıyor. Bende yaklaşık olarak 7 yıldır kullanıyorum. Ama nefes darlığı olduğu için hiç bir zaman 10 adetin üzerinde içemedim. Ama anneme sevgim cok fazlalığı için onun hiç bir zaman üzülmesini istemedim. Bu sebepten yanında içmedim. Ve annem bana sarıldığında içme kızım bak bu güzelliğini mahvediyorsun sigaraya değermi derdi herzaman. Bende bu sebepten ötürü zaman zaman bırakma çalıştım. Yararı olurmu bilmiyorum ama öncelikle sigara içmek içim sebep aradığım nedenleri azaltmaya çalıştım. Ve sigara istediğim zamanlarda su içtim bol bol. Ve havuç yedim. Havuç gercekten sigara içme isteğimi azalttı. Ama sen çalışıyorsun. Aralarda ister istemez Can'ın çekecek. Bir şekilde bebişin için dayanmalısın. Bende okurken aralarda içmek isterdim. Ama ozamnlarda yine telefona sarılmıştım bir şekilde kendimi oyalamıştım. Sadece istediğin zaman ilk 5 Dakika'ya karşı koyabilirsen tammdır. Gerisi beyninin sana inadını bir oyun. Düşünsene okadar zehir olan bir çubuk sana nasıl hükmedebilir? Biz kimsenin boyunduruğu altına bile girmezsen sigaranın boyunduruğu altına nasıl girebiliyoruz. Onu sigara değil içinde bisürü zehir olam bir çubuk olarak düşün. Ben şuanda böyle düşünüyorum :)) umarım tutarlı olabilirim :)
beni en iyi sen anlarsin aileye ulkeyr ozlem demek simdi anladim zormus ama bir ay sonra turkiyeye donucem insallah hayirlisiyla cunku burda doktora gitmek istemiyorum turkiye de kendi vatanimda dogum yapmak istiyorum burayi sevmedigimden degil bakude cok guzel bi yer ama illede vatanim neyse bu arada ben turkiyye dondugumde esim 15gun kalip geri gelicek is sozlesmesi var yani ilk 5 ay onsuz bi hamilelik gecircembu yuzden inanilmaz burugum ama napalim hersey nasip kismet vardir bunda da bi hayir o yuzden o kadar kafam karisik ki bi yandan cok seviniyorum bi yandan bi o kadar huzun bi yandan umut bende durumlar boyle coook tesekkur ederim inan yazdiklariniz cok iyi geldi bana daha yolun basindayiz insallah hersey gonlumuzce olur doktoruna benim icinde biselr sorabilecigini solemene inan cok sevindim cok duygulandim cook tesekkur edrim ictenligin icin umarim hersey guzel gonlunce olur
Olsun sen ülkende olacaksın ve ailen yanında olacak. Kimsesi olmayanları düşün ve güçlü olduğunu hisset. Sakın hiç birşeye üzülmemeye çalış. Çünkü ne olursa olsun bebeğim bundan cok etkileniyor. Ben herzaman yanında olmaya çalışabilirim. İşte istanbula olan özlem nedir ben cok iyi bilirim. Polonyada güzel ama oldukça soğuk bir yerdi. Ve benim psikolojim artık orada bozulmuştu, psikoloji okumama rağmen. Unutmaki bebeklerimizin bize ihtiyacı var. Eşinde size iyi bir gelecek sağlayabilmek için gidiyor. Hamileliğinin tadını çıkartmaya bak sen.
Hosgeldin aramıza :)) tabi tabi o ağrılar ve akıntı hepimizde var. Emin ol bende cok takıyordum kafama ama burası cok rahatlattı beni. Doktor benim kesemi gördü bebeğin sağlıklı duruyor ama net olarak göremeyiz dedi. Ağrılarım olduğu için de mümkün olmadıkça ayağı kalkma bol su iç dedi. Sende bol bol istihrat ederek bol su içerek ağrılarını azaltabilirsin. Sigara içiyormusun peki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?