seviyorum seni ben arkadaşım , sen dün bana çok yardımcı oldun seni dinledim hemen işyerinden izin alıp doktora gittim , senden de Rabbim razı olsun ...
ama bak yaza epey var bekleme okadr receli varsa recelini al meyve suyu kendisini vs vs yeterki al tat emin ol kismen de olsa seni dizginlerEvet kesinlikle canımız ne istiyırsa yemeliyiz. Ama tatlı tatlı kavun olsun boyle mis gibi kavun koksun. Şeker gibi olsun hatta. Ayy olsa da yesek keske yazın olsa simdi :) ama sanırım iyi kotu bir şekilde almam lazım yoksa bu istek bitmeyecek
ayy bitanem ya icimi isittin valla bende seni coook sevdimm neden bilmiyorum ama cok degisik oldum ya herr zaman yanindayim insallah hepte olcam duamda varsin Allah razi olsun ben burda tek basinayken boyle bi cumle bana hayat verdi Allah bebegini kucagina almayi nasip etsin saglikla mutlulukla insallah
Söylicem söylicem diyorum hep unutuyorum. Dün sen ne güzel birsey yazdın oyle. Annen demiş ya sana, eskiden köyde insanlar bebeklerini düşürmek için neler neler yapıyorlardı da düşmüyordu dedin gercekten doğru. Benimde bir arkadaşımın annesi arkadasıma hamişeyken istemiyormuş. Çünkü ilk çocuğunu doğurmuş arkasından 2 ay sonra hamile kalmış bakamam edemem derken düşürme yolları aramaya başlamış. Kayınvalidesi demiş ki çık masanın üstüne yüzü koyun yere atla. Oda atlamış ve düşmemiş yani. Biz bence fazla abartıyoruz cok takıyoruz. Sakınırlar göze çöp batarmış bence daha sakin olmalıyız. Annene benim için teşekkür edermisin, bana gercekten cok iyi geldi bu cümleleri.
ama bak yaza epey var bekleme okadr receli varsa recelini al meyve suyu kendisini vs vs yeterki al tat emin ol kismen de olsa seni dizginler
Söylicem söylicem diyorum hep unutuyorum. Dün sen ne güzel birsey yazdın oyle. Annen demiş ya sana, eskiden köyde insanlar bebeklerini düşürmek için neler neler yapıyorlardı da düşmüyordu dedin gercekten doğru. Benimde bir arkadaşımın annesi arkadasıma hamişeyken istemiyormuş. Çünkü ilk çocuğunu doğurmuş arkasından 2 ay sonra hamile kalmış bakamam edemem derken düşürme yolları aramaya başlamış. Kayınvalidesi demiş ki çık masanın üstüne yüzü koyun yere atla. Oda atlamış ve düşmemiş yani. Biz bence fazla abartıyoruz cok takıyoruz. Sakınırlar göze çöp batarmış bence daha sakin olmalıyız. Annene benim için teşekkür edermisin, bana gercekten cok iyi geldi bu cümleleri.
Allah bin kere razı olsun arkadaşım ... hayırlısıyla bebeğimi sağlıkla sıhatle kavuşmayı nasip etsin Rabbim cümlemize bana da inş. İnan dün sana o kadar inandım ki işyerin den izin bile istemedim ben gidiyorum dedimçok şükür Allahım kesemizi gördük te biraz içime su serpti , inş bidaha o kahve lekeleri görmiyim mümkünse gitsinler 9 ay uyramasın ne kırmızılar ne kahveler...
cooookk iyi yapmissin canim benim ohhh ne guzelll masallah ne guzel kesenide gordun bebisinde icinde huzurla saglikla buyucek insallah valla o kahverengi lekeye el salliyoruz 9 ay sonra gorusmek uzere insallah arsizlik yapmicak ve bizi rahat birakicak merak etme ohhh misss gibi bi hamilelik sureci bizi bekliyo kendimizi biraz simartalim ama dimi hakediyoruz bebisimizle o yuzden endise korku suphe hepsi servis disi umut var bize kalan sevgi var ask var once Allaha bize bu mucizeyi yasattigi icin sonra ese sonra bebise Allah tum yasamak isteyenlere yasatsin bu aralar fazla fazla onemliyiz unutma bitanemAllah bin kere razı olsun arkadaşım ... hayırlısıyla bebeğimi sağlıkla sıhatle kavuşmayı nasip etsin Rabbim cümlemize bana da inş. İnan dün sana o kadar inandım ki işyerin den izin bile istemedim ben gidiyorum dedimçok şükür Allahım kesemizi gördük te biraz içime su serpti , inş bidaha o kahve lekeleri görmiyim mümkünse gitsinler 9 ay uyramasın ne kırmızılar ne kahveler...
aynen kahverengi lekelenmem olmaz. inş. sen hiç doktora gittin mi ? keseyi gördün mü? doktor ilk bebek düşük olunca progestan veriyormuş sana verdi mi ?
bu konu tam beni anlatıyo annem ablam daha 6 aylıkken bana hamile kalmış düşürmek için kazanmı kaldırmamış masalardan mı atlamamış babamı kucağına alıp gezdirmiş ama düşmemişim inşallah bebişimlde bana çeker
İçimizi ferah tutalım Rabbim evlatlarımızı bize bağışlasın
bu konu tam beni anlatıyo annem ablam daha 6 aylıkken bana hamile kalmış düşürmek için kazanmı kaldırmamış masalardan mı atlamamış babamı kucağına alıp gezdirmiş ama düşmemişim inşallah bebişimlde bana çeker
paylasim icin tesekkur ederiz canim bilmedigimiz ne cok sey varmis dogru yanlis artik orasini bilemem degisik geldi bana ilginc yani :))(Süt içen hamilenin oğlu olursa kalbi temiz, kız olursa güzel olur.) [Ebu Nuaym]
lHamile bir kadın herhangi birisinin biryerini çirkin bulup
kınarsa aynı beğenmediği durumu çocuğunda görmeye hazır olmalıdır. Bu gerçeği gözönüne alarak, kınamak gibi bir hataya düşerse hemen tövbe etmelidir.
Doğacak çocuğun güzel olması için; güzel çocuklara bakma, tatlı yemeye özen gösterme, ğöğüs üzerine gül ya da çiçek koyma, ya da çocuğun özürlü olmaması için Alaha (c.c) dua etme gibi pratiklere başvurulur. Doğacak çocuğun selahiyeti için özürlü kimselerle alay edilmemesine dikkat edilir
Aşerirken ve hamilelik döneminde geçmişte olduğu gibi günümüzde de kadının davranışlarına göre, uyulan, uyulmadığı durumlarda çocuğun güzel olmayacağına veya zarar göreceğine dair inanmalar yaygındır. Bu uygulamaların tümü kadın üzerinde yoğunlaşmaktadır.
- Tavşan eti yemez, yerse çocuğun dudağı mırık (açık) olur.
- Çocuğun yanakları al olsun diye elma yer.
-Nar, ayva ve portakal, çocuğu güzel yapar
-Çocuk güzel , yanakları gamzeli olsun diye ayva yer.
- Çocuk oynadığı zaman güzele bakar.
-Gül koklar,
- Ayva, elma, yeşil erik, üzüm yer
-Tırmata (ekmek kırıntısı) yiyenin çocuğu güzel olur, yemeyenin erkek çocuğu olmaz.
-Hamile kadın pasmanika (patlamış mısır) fazla yerse doğacak çocukta cilt hastalığı olur.
-Hamile kadın çocuk karnında oynayana kadar tavuk yediklerinde doğan çocuğun boğazından problemi olur.
Hamileliği sırasında tavşan yiyen kadının çocuğu, uzun kulaklı ve patlak gözlü olur...
-Yusuf Sûresi okunan çocuğun güzel olacağına inanılır
-Hamile gece mehtaba bakarsa, çocuğu ay gibi güzel olur...
Doğan çocuk iri ve kara gözlere sahipse, annesinin hamilelikte kara üzüm yediğinden derler...
Hamilelikte elma ya da nar yiyen kadının çocuğu, kırmızı yanaklı olur...
Hamile kimse çirkin şeylere, cenazeye bakması, balık, tavşan, kele-paça veya gizli bir şey yemesi, iyi sayılmaz çünkü doğacak bebeğin, anne neye özenir ise ona benzeyeceğine,
-Hamile kadın ciğer yerse doğacak çocuklar hasta olur. ... olmaz. Hamile iken ciğer yiyen kadının çocuğu benekli olur.Ciğer yüksek miktarda A vitamini içerdiği için gelişmekte olan embriyoda fiziksel ve zihinsel bozukluklara yol açabilir.
- Hamileyken canının istediği herşeyi yer, yemezse çocuğu salar (düşer), çocuk ister yemeyi, kadın onun için yemek ister, eğer yemezse çocuk doğduğu zaman dudağı teprenir (titrer).
Anne çocuğun sağlıklı ve güzel olması niyetiyle Zemzem içmeliymiş.Hz.Cabirden Resulullah(s.a.v) "Zemzem suyu ne maksatla içilirse o maksatla faydalıdır." (Kütüb-i Sitte n:6872)
Özürlülükten korunmak için iyotlu tuz tüketilmelidir.
Canım ben birseylermi kaçırdım. Noldu dünben yanında olamadım senin sanırım. Utandım suanda sen hep yanımda olurken. Ne sıktı canını noldu
meraba arkadaşım benimde basıma aynı şey geldi.malesef 8 haftalıkken bebğimin kalbi durdu.Drum protein c ve s testleri ve daha bisürü tast istedi.sadece protain testlerinden birisi referans aralığının tam alt sınırında cıktı ve ben 2.gebeliği riske atamam diyip iğneye bebe aspirini ve folik asit progestana başlattı.sende bi danış istersen.2 gün önce öğrendim gebeliğimi.arkadaşlar merhaba ,
ben aslında 2013 ekim annesi olacaktım. Ama bebeğimin 7 haftalıkken kalbi durdu. Sonra ben o forumu herkes doğurana kadar takip edip hiç bir şey yazmadım.
Şimdi bu ay tam rahim filmi çekilmek için reglimi beklerken geçen yıl öğrendiğim günde(31 ocak)hamileliğimi öğrendim. sevinemiyorum sanki daha çok korkuyorum. Yarın ilk randevuma gidiyorum. Doktordan progestan ve coraspin yazmasını isteyeceğim.
ama senin azmini yirim ben :))) valla Allah cok buyuk iyiki sana bise olmamis annen her ne kadr bunu denemis olsada lohusa doneminde olmasindan kaynaklandigini dusunuyorum yoksa hangi anne bebeginden vazgecer ama sukur ki basaramamis :))) bu arada su dusuk riski herkeste var olan bise ama az dikkat onliyo hem okadr kolay deil hem de o kadr zor biz dua edip dikkat edelim o kadr uzerine dusmeyelim yeter tatlim dimi amabu konu tam beni anlatıyo annem ablam daha 6 aylıkken bana hamile kalmış düşürmek için kazanmı kaldırmamış masalardan mı atlamamış babamı kucağına alıp gezdirmiş ama düşmemişim inşallah bebişimlde bana çeker
Bahtsız bir arkadas daha :)) annen ne kadar pişman olmuştur sen doğduğunda. Kıyamam sana ben ya. Ne kadar üzülmüşsündür duyduğunda kim bilir. Annene ne kadar küstün. Olsun annen ozaman düşünemedi işte bilseydi senin gibi bir melek getirecek dünyaya hiç yaparmıydı? İşte düşmeyince düşmüyor ama Rabbim istemediği sürece ne yaparsak yapalım orada da durmuyor. Inşallah bebişlerimiz bizimle olur 9 ay sonunda da.
cooookk iyi yapmissin canim benim ohhh ne guzelll masallah ne guzel kesenide gordun bebisinde icinde huzurla saglikla buyucek insallah valla o kahverengi lekeye el salliyoruz 9 ay sonra gorusmek uzere insallah arsizlik yapmicak ve bizi rahat birakicak merak etme ohhh misss gibi bi hamilelik sureci bizi bekliyo kendimizi biraz simartalim ama dimi hakediyoruz bebisimizle o yuzden endise korku suphe hepsi servis disi umut var bize kalan sevgi var ask var once Allaha bize bu mucizeyi yasattigi icin sonra ese sonra bebise Allah tum yasamak isteyenlere yasatsin bu aralar fazla fazla onemliyiz unutma bitanem:*
Canım benim, bu forumu okudukça sayıca baya fazla olduğumuzu görüyorum.Ben de seninle aynı durumdayım, hatta iğne saatlerimiz bile aynı biliyorsun :) Ve ben de yine kayıp yaşarım korkusuyla sevinemedim bile hiç.Öylece bekliyorum ve dua ediyorum.Bütün kalbim ve dualarım seninle, inşallah iyi haberler vereceksin hep...
ama senin azmini yirim ben :))) valla Allah cok buyuk iyiki sana bise olmamis annen her ne kadr bunu denemis olsada lohusa doneminde olmasindan kaynaklandigini dusunuyorum yoksa hangi anne bebeginden vazgecer ama sukur ki basaramamis :))) bu arada su dusuk riski herkeste var olan bise ama az dikkat onliyo hem okadr kolay deil hem de o kadr zor biz dua edip dikkat edelim o kadr uzerine dusmeyelim yeter tatlim dimi ama)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?