İkinci aşını yaptırmayacak mısın ? şaşırdım , ama sağlık bakanlığı istiyor . Benim kolumun ağrısı hala geçmedi , dün doktoruma sordum ateş bile yapar dedi 4 hafta sonra bir daha yaptıracaksın dedi
Canım aslında ben dün sana cvp verdim diye hatırlıyorum . Kaydını sağlık ocağına yaptırmadıysan , yaptırmalısın :) onlar aşıyı ne zaman vurulacağını haftana göre söylüyorlar. doktorum dün 18,ile 20, haftaya kadar dedi :)
Maddi sıkıntıları lütfen kafaya takma bebeğini üzme , bu hayat şartlarında hepimizde maalesef oluyor .
İyi akşamlar kızlar :)
doktordan geldik , kızım çok şükür iyiymiş :) haftasıyla uyumlu gidiyor , 2 gün önde dedi. 330 gr dedi .4lü ultrason yaptı ( kaçamadık )
hatta bir ara 3 boyutluya geçtik , o nasıl bir şeydi öyleo kadar netti ki her şey . Eli alnındaydı doktor bile güldü
kabızlık problemini sordum , sabahları 1 adet kayısı , akşamları aktive yoğurt ye dedi . toplamda 4 kilo almışım moralimin bozulduğunu görünce ,
çok iyi dedi . Az kilo alanlara kızıyorum ,6 ayda 6 kilo alınmalı dedi .
Azure1 :doktoruma selamını söyledim :) onunda selamları var
basa :karında sertliği sordum bunlar olabilir gibi davrandı
kalsiyum sordum , ilerleyen haftalarda dedi
bizden haberler böyle :)))
Canım tabiki istediklerini sorabilirsin bana ama bende senin giibi acemiyim :)) sadece gecen hafta 2 kere şiddetli bir tekme gibi bir olay hissettim oda tekmemiydi değilmiydi henüz anlamış değilim :)) onun dışında her gün yada gün aşırı olmakla beraber kıpırtılar oluyor içimde. kelebeğin çırpıntısı gibi denizin dalgası gibi oluyor. coğunlukla gece uyurken hisssediyorum elimi karnımı koyuyorum yarı uykulu biçimde sonra geçiyor :))
teşekkürler kızlar..
dr a bir soruyum bakalım o ne diyecek. şahsi fikrim neden hastaneler dahil bu konuda yönlendirilme yapılmıyor. öyle bir şey olsa onlar da söylerlerdi. bence hamileye bırakıyorlar. yeni birşeyler bunlar. o kadar da olması gereken birşey değil. ilerya nın dediği gibi neden anne karnında tanışsın ki.. ayrıca mikrop dediğin değişiyor gelişiyor. bebekler doğduktan sonra doğal olarak zaten tanışıyorlar ister istemez. bağışıklık bir şekilde kazanılıyor. o zaman doğduktan sonra aşı da yapılıyor. aşı dönemleri var.
eğer dr bana bırakırsa ister yaptır ister yaptırma diye ben yaptırmacağım. çünkü maalesef sağlık sektörü öyle bir halde ki kimin dediği doğru kim bizi kobay olarak kullanıyor aynı zamanda ticaretini düşünüyor belli değil..
işte 3lü testte trisomy 21 çıkmış. (down) bu durumda olan 231 hamilenin 1 tanesinde down sendromlu çıkmış. bu yüzden öneriyorlar. ama sanırım daha çok yaşımdan dolayı.
teşekkürler kızlar..
dr a bir soruyum bakalım o ne diyecek. şahsi fikrim neden hastaneler dahil bu konuda yönlendirilme yapılmıyor. öyle bir şey olsa onlar da söylerlerdi. bence hamileye bırakıyorlar. yeni birşeyler bunlar. o kadar da olması gereken birşey değil. ilerya nın dediği gibi neden anne karnında tanışsın ki.. ayrıca mikrop dediğin değişiyor gelişiyor. bebekler doğduktan sonra doğal olarak zaten tanışıyorlar ister istemez. bağışıklık bir şekilde kazanılıyor. o zaman doğduktan sonra aşı da yapılıyor. aşı dönemleri var.
eğer dr bana bırakırsa ister yaptır ister yaptırma diye ben yaptırmacağım. çünkü maalesef sağlık sektörü öyle bir halde ki kimin dediği doğru kim bizi kobay olarak kullanıyor aynı zamanda ticaretini düşünüyor belli değil..
işte 3lü testte trisomy 21 çıkmış. (down) bu durumda olan 231 hamilenin 1 tanesinde down sendromlu çıkmış. bu yüzden öneriyorlar. ama sanırım daha çok yaşımdan dolayı.
aaa şokk bende sabah sormuştum bu aşı olayını yaptırmayalım mı yani kafam çok karıştı
aaa şokk bende sabah sormuştum bu aşı olayını yaptırmayalım mı yani kafam çok karıştı
valla ben dr a soruyum diyorum ama benim çevremdeki hamileler de yaptırmadı öyle birşey duymadım. eşim gelince bir arayım dr u..
İkinci aşını yaptırmayacak mısın ? şaşırdım , ama sağlık bakanlığı istiyor . Benim kolumun ağrısı hala geçmedi , dün doktoruma sordum ateş bile yapar dedi 4 hafta sonra bir daha yaptıracaksın dedi
Doğumda Allah korusun ama tetanoz olma olasılığımızın, erik yerken boğulmak gibi bir durum olduğunu düşünüyorum. Zaten ortam ve araç gereçler steril, heryerimiz baticonlanmış olacak. Yine de herkesin kendi kararı elbette. Ama ameliyathaneye oranla günlük hayatta çok daha fazla risk var düşünecek olursak. Hem neden birkaç yıldır yapılıyor bu uygulama ve mantıksızlığı aşı kartında bile göze çarpıyor. Ben 3 yıl önce ufak bir kaza sonucu aşılanmıştım ama aşı kartını okuyunca yaş sınırlaması ile ilgili tutarsız ve mantıksız açıklamayı okuyunca vazgeçmiştim devamından. Sadece kadınlar mı tetanoz oluyor yahu ?
Herkesin kendi kararı tabi araştırıp bakmak lazım ama içtiğimiz multivitamin için bile dünya yazı var vurdurup vurdurmamak herkesin kendi kararı
Bu uygulama yeni degil. Annem bana hamileyken dahi olmus bu asıyı. Tabiki herkesin kendi tercihi.
Kizlaaarrrr ciktik doktordan her sey yolunda cok sukur veeeee kizimiz oluyooorrrrrr :) cook mutluyum Allah'ima sukurler olsun. Yuzunu gostermedi bize kizcemiz ama olsun bi dahakine goruruz insallah :)
Bikac gun onden gidiyormus boyu bacaklari uzun dedi doktorumuz :)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Arkadaslar aşı olup olmamak sizin elinizde saglik ocagi cagirir istemezseniz aşının koruyacagina inanmiyosaniz yada gerek duymuyosaniz gitmezsiniz bu kadar basit...orn damla ilk dozunu yaptirmis ikincisininyaptirmicam diyo bunun gibi yani...ama burda surekli aşıya ne gerek var ameliyathane steril gibi kesin kati cumlelere gerek yok herkes fikrini bi kere soler aranizda yaptiranlar da var yaptirmayanlarda var ben henuz aşı olmadim doktoruma sormadan da gidip yaptirmicam burda evet hepimiz bisuru bilgi paylasiyoruz ama en dogru bilgiyi de doktorlarimizdan aldigimizi unutmayin lutfen doktorunuzla gorusmeden yaptirirp yaptirmama karari almayin lutfen
cok haklısın canım herkesin kendi kararı tabiki. cocuk değiliz ki soylenenleri direk yapalım yada cok şükür bilncsiz insanlarda değiliz. yaptıran yaptırsın yaptırmayanda yaptırmasın yada benim gibi tek dozla kalsın :)) en doprusunu tabiki doktorlar bilirler
kızlar nolur cvp verir misiniz?
arabada çukura denk gelip pat diye hoplayan oldu mu?
bişey olur mu?
çok korkuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?