2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .

çok sağol canım bugün daha iyi boğazım çok şükür. İnş tamamen geçer.

Kızlar merhaba forumu okudum da şimdi biraz tanımıyorum ama biri bebeğini kaybetmiş ayyy çok kötü oldum. Allah sabır versin.
ben de iyice panikledim şimdi benim daha lekelenmeler devam ediyor daha 14. haftadayım ben sanıyordum ki ilk 3 ay riskli.
bulantılar bende de kesildi. hareketlerini zaten hissetmiyorum daha. karnım da şişmedi, kilo da almadım hiç çok korkuyorum ben de. en son kanama için 28 nisan da gitmiştim doktora bebek iyiydi ama eşi aşağıda dedi riskli mi sizce bu durum? Allah ım korusun bebişlerimizi. dua etmekten başka hiç bir şey yapamıyor insan.

Inşallah güzel haberlerle gelirsin canım .habersiz bırakma bizi bende gidicem haftaya psikolojim bozuldu valla

Canım ilk 3ay riskli ama bence hamileliğin her dönemi stresli ve riskli.sende gönlünü ferah tutmak için haftalık kontrole git canım istersen Allah'ın izniyle bişey olmaz.benim 8aylık hamile arkadasım var okadar strese girdimki her hafta kontrole gidiyorum içim rahatlamıyo doktora gitmeden kabuslar görüyorum yoksa Dio.allahım yardımcımız olsun

Canim testi tekrar yaptirdinmi bazen yanlisda cikabiliyor

Canım ben arada bir bakıyordum o tarafa ama inan bilmiyorum, hiç öyle bir muhabbet duymadım ama Tarcınla ilgili. Allah bir daha yaşatmasın.O merak biz bebeklerimize kavuşana kadar olacak Eylulcum, bütün hamilelerde bu kaygı vardır ma biz biraz daha fazla yşaıyoruz ama olsun canım iyi düşünelim bak ne kadar çok kişi var bu iğnelerle sağlıklı doğum yapan. Ben bebeğimi hissediyorum çok şükür, bu gerçekten rahatlatıyor ama bizimki ultrasona göre önden gidiyor zaten, sen de bu aralar hissedersin merak etme, zaten 22ye kadar normal hissetmemek, kendini sıkma bunun için.Benim okuldaki arakdaşlarım biri hamile diğerleri anne oldu, 3ü de 20 haftadan sonra hissetmişler.

Ama canım bir kızı var allah bağışlasın benimde bu ara ara vajina ağrısı oluyor o kafama takılıyor 5 gündür yatılı misafirim vardı yoruldum sanırım
Canım benim ablam da ilk bebeğiniilk 3 ayda kalbi durarak kaybetti ama sonrasında iki tane normal gebeliği oldu ve iki kızı var çok şükür, tek düşük olduğu için tahlil de yapılmadı, Pıhtılaşma olup olmadığını bilmiyoruz o yüzden.Ben de heterozigotum direk etkilememei lazım normalde ama benim gebelik geçmişim yılan hikayesi gibi, Allahım bir daha yaşatmasın..

Kesinlikle katılıyorum size. İlkokulda öğretmen dayağı yüzünden dünyada üç kişide görülen bir hastalık çıktı bende. İngiltereye gönderdiler beni ameliyat için. Kesinlikle aşı yaptırmayacaksın. O mikroplar enjekte edilince vücudumuzun bağışıklık sistemi çöküyormuş. Böyle konular çok önemli.

Kızlar internette böyle bir yazı gördüm, burdaki yorumlardan sonra kafam karıştı ama bunu da okuduktan sonra yaptırıcam ben, ilaçlara ben de güvenmiyorum ama tıbbın nimetlerini de kullanmamız gerekiyor.

Gebelikte Tetanoz Aşısı Gerekli mi?

İlaç kullanımı hamileleri ne kadar endişelendiriyorsa Tetanoz aşısı da o denli merak konusu oluyor. Kimileri doktoru önerdiği halde yaptırmaktan kaçınıyor. Gerçekten gebelikte tetanoz aşısı gerekli mi?

18 Temmuz '12

[FONT=Tahoma !important]Aslında tetanoz aşısının mutlaka yaptırılması gerekmiyor fakat doktorunuz önerdiyse ve bazı şeyler için önlem niteliği taşıdığı düşünüldüğünden yaptırmakta fayda var. Yine de belirtelim; eğer 10 yıldan az bir süre içerisinde tetanoz aşılarınızı tam olarak yaptırdıysanız gebelikte yaptırmak zorunda değilsiniz.
Tetanoz aşısı nedir?
Difteri tetanoz aşısı, inaktif yani canlı olmayan tetanoz ve difteri toksinlerinden pürifiye edilerek hazırlanan toksoid bir aşıdır.
Tetanoz aşısı ne işe yarar?
Gebelikte yapılmasının nedeni, bebeğin doğumdan hemen sonra yenidoğan tetanozu hastalığına yakalanmasını engellemektir. Anneye gebeliği sırasında uygulanan aşı sayesinde annede oluşan antikorlar bebeğe geçer ve onu bu hastalığa karşı korur.
Tetanoz aşısı bebeğe ve bana zarar verir mi?
Kesinlikle hayır. Tetanoz aşısı, suçiçeği, kızamıkçık aşıları gibi canlı mikroorganizma içermediğinden ne size ne de bebeğinize zarar verecek herhangi bir yan etki taşımaz.
Aşı olunmadığı takdirde ne olabilir?
Doğum sırasında bebeğin göbek bağının steril olmayan bıçak, jilet gibi aletlerle kesilmesi sonucu bebekte yeni doğan tetanozu görülebilir. Ölümcül sonuçlara varabilecek bu hastalığın tek önlemi de gebelikte uygulanan tetanoz aşısıdır.
Tetanoz aşısı ne zaman ve kaç doz uygulanır?
Gebelikte tetanoz aşısı genellikle 21. haftadan sonra uygulanır. Daha önce aşılama yapılmadıysa gebelikte 2 doz önerilir; bunlar da 1 ay arayla, yaklaşık gebeliğin 5. ve 6. aylarında yapılır.
Tetanoz aşısı nasıl yapılır ve yan etkisi ne olabilir?
Koldan kas içine ya da cilt altına uygulanabilir. Aşıdan sonra 3-4 gün lokal şişlik, kızarıklık ve ağrı görülebilir.
Tetanoz aşısının hastalıktan koruma oranı % 95’tir.

[/FONT]

ablan için çok sevindim allah evlatlarını ona bağışlasın sende rabbime emanet inşallah bi sıkıntı çıkmayacak gönlünü ferah tut benim hamileliğimde şu ana kadar bir kanamam dahi olmadı ama benim yapım gereği çok pipirikliyim bu beni sinir ediyo kenfime kızıyorum kızımıda rahat bırakmıyorum cumartesi kontrolüm o kadar heyecanlıyım ki

Çok sağol, hepimize inşallah. Farkettim biliyor musun gerçekten rahat olamıyorsun sen, aslında hepimiz de var inan. Ben de kabuslar görüyorum arada, geçen hafta iki kez döndüm hastane yolundan, eve gitmeden bir görünsem mi diye ama Allaha sığınmaya karar verdim, , kontrolü bekleyecem ve evhamlarıma prim vermeyecem dedim. Çünkü biz üstüne düştükçe daha çok yaşayacakmışız gibi geliyor.Allah hepimize sağlık sıhhat ve bol tekmeli günler nasip etsin, anca o zaman rahatlayacaz galiba:) Sen de biraz gönlünü ferah tut olur mu, inşirah suresi okuyalım aslına kısa zaten, her gün en az 10 kere.
Normalde ezberimdedir ama şimdi seninle konuşurken geldi aklıma:) Hepimizin gönlüne genişlik verir inşallah

Son düzenleme:

İnşallah canım bir an önce hissederim.iğnemi yaptım az önce göbeğim cok sertti yapamadım bacağımdan denedim ve inanılmaz acıdı neden bu kadar canım yandı anlamadım.allahıma her iğne yaptığında yalvarıyorum bebeğime şifa olsun die.allahım sağlıkla kucağımıza almamızı nasip etsin hepimizin inşallah

Âmin.. Senin için daha zor. Ayrı şehirlerdesiniz. Allahım yeter ki sağlık versin...

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kızlar belimin sol tarafı ağırıyor. Böyle nasıl işe gidilir bilmiyorum . İnşallah yarına geçer. Sizde oldu mu???

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Iyiz canım cok şükür tarçın bebeğini kaybetmiş onun etkisindeyim sanırım cok üzüldüm ya

Ay cok üzüldüm ben okumadım canım ya ne zaman kaç haftalıkken kaybetmiş biliyomusun ??allahım sabırlar versin

Pıhtılaşma varmıydı damla??ben hatırlamıyorum sanki allahım sabır versin

Hiç kanaması falanda olmamış sanırım vende çok üzüldüm kafama taktım yani

Kizlar ben tarcini hamilemiyiz degilmiyiz diye BAT Tarihi bekledigimiz zamanlardan beri taniyorum kutsal sende biliyosun aslinda canim...ama bende pihtilasma oldugu icin pihtilasma sorunu olanlari ayrica bilirim tarcinda pihtilasma flan yoktu hatta 1 kizi var ama bu olaydan pihtilasma testini yaptirir mi bilmem doktoru bu bebek dollenirken hatali olmus demis patoloji sonuclari temiz onyuzden test yaptiracagini sanmiyorum ama keske yaptirsa...suan hala cok uzgun oldugu icin bu konularla ilgli bisey yazamiyorum ona ama ilerleyen zamanlarda mutlaka pihtilasmayi hatirlaticam eger boyle bi sorun varsa en azindan onlemini alir

Canim cok guzel bi paylasim olmus cok tesekkurler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…