Ben de birşey olmaz diye biliyorum canım, gönlünü ferah tut ama soracam doktoruma bi dahaki gidişimde.
Canım öyle deme bak Allah beterinden korusun hepimizi, son soğuklar inşallah. Bir iki hafta sonra kalamyacak bu sıkıntılarımız, haftasonu güzel dinlen ama okulda yorma boğazını, not çıkar öğrencilerin yazsın tahtaya, böyle idare edecez napalım
Amin. aslında ben izmirdeyim burda soğuk falan kalmadı ama... boğazımın ağrısı azaldı çok şükür yarın okulda sakıin durma karar aldım zaten çünkü lekelenme ara ara oluyor hala
Cok gecmis olsun canim, insallah tez zamanda iyilesirsin. Balli zencefilli cay icebilirsin canim ben caya ihlamur, karabiber ve tarcin da ekliyorum. Ama gunde bi taneden fazla icme bence.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Bende cok etkilendim. Hatta ogrendigim gub gece bebegimle ilgili kabuslar gordum. Benim 5. Gebeligim pihtilasma problemim var clexane kullaniyorum. Ne yasadigini tahmin ediyorum.Rabbim sabir versin.Cok uzucu insanin ruhsal durumu altust oluyor. Yarin gelsede bir an once bebegim sagliklimi diye ogrensem.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kızlar merhaba forumu okudum da şimdi biraz tanımıyorum ama biri bebeğini kaybetmiş ayyy çok kötü oldum. Allah sabır versin.
ben de iyice panikledim şimdi benim daha lekelenmeler devam ediyor daha 14. haftadayım ben sanıyordum ki ilk 3 ay riskli.
bulantılar bende de kesildi. hareketlerini zaten hissetmiyorum daha. karnım da şişmedi, kilo da almadım hiççok korkuyorum ben de. en son kanama için 28 nisan da gitmiştim doktora bebek iyiydi ama eşi aşağıda dedi riskli mi sizce bu durum? Allah ım korusun bebişlerimizi. dua etmekten başka hiç bir şey yapamıyor insan.
Ne guzel canim darisi basimiza sen kac haftaliksun tabletten giriyorum gorunmuyor
Merhaba arkadaslar ben yenı hamıleyım 9+4 ve hamıle olmamla hepatıt b oldugumu öğrenmem bır oldu sevınemedım bıle fakat suan tedavı surecı yok daha sonra her hafta kan alınıyor benden duruma bakıyrlar doktorlar benımle aynı durumu ySayan varmızı siz neler yapıyorsunuz nasıl tedavı surecı uyguluyrsunuz
Canim testi tekrar yaptirdinmi bazen yanlisda cikabiliyor
Canım benimde kayboldu belirtilerim bebeğimide hissedemiyorum(moralim bozuldu valla sen hayırlıyomusun azure pıhtılı değildi die hatırlıyorum ben tarcını sordum gerçi onada??genelde bebeklerin kalp durması pıhtılaşmayla ilgili oluyor .bu hamilelik resmen kapalı kutu ne zormuş.allahım tarcınada bir an önce sağlıkla tekrar yaşatır bu duyguyu.bir an önce Ekim gelsinde bebeklerimize sağlıkla kavuşalım
Canım benim ablam da ilk bebeğiniilk 3 ayda kalbi durarak kaybetti ama sonrasında iki tane normal gebeliği oldu ve iki kızı var çok şükür, tek düşük olduğu için tahlil de yapılmadı, Pıhtılaşma olup olmadığını bilmiyoruz o yüzden.Ben de heterozigotum direk etkilememei lazım normalde ama benim gebelik geçmişim yılan hikayesi gibi, Allahım bir daha yaşatmasın..Ama canım bir kızı var allah bağışlasın benimde bu ara ara vajina ağrısı oluyor o kafama takılıyor 5 gündür yatılı misafirim vardı yoruldum sanırım
Arkadaşlar neden vücudunuza gereksiz yere mikrop enjekte ettiriyorsunuz? Kaldı ki aşıların içerikleri hakkında o kadar olumsuz yazılar varken. Ben yaptırmayacağım. Aslında çocuğuma da yaptırmak istemiyorum, keşke öyle bir özgürlüğüm olsa. İçi civa, alüminyum dolu ve karşılaşma olasılığı çok çok düşük olan mikroplarla gereksiz yere çocukları tanıştırmak ne kadar doğru? Yoksa bunlar bir sektörün parçası mı? Ufak bir araştırmayla çok güzel yazılara ulaşabilirsiniz.
Canım ben arada bir bakıyordum o tarafa ama inan bilmiyorum, hiç öyle bir muhabbet duymadım ama Tarcınla ilgili. Allah bir daha yaşatmasın.O merak biz bebeklerimize kavuşana kadar olacak Eylulcum, bütün hamilelerde bu kaygı vardır ma biz biraz daha fazla yşaıyoruz ama olsun canım iyi düşünelim bak ne kadar çok kişi var bu iğnelerle sağlıklı doğum yapan. Ben bebeğimi hissediyorum çok şükür, bu gerçekten rahatlatıyor ama bizimki ultrasona göre önden gidiyor zaten, sen de bu aralar hissedersin merak etme, zaten 22ye kadar normal hissetmemek, kendini sıkma bunun için.Benim okuldaki arakdaşlarım biri hamile diğerleri anne oldu, 3ü de 20 haftadan sonra hissetmişler.
Canım benim ablam da ilk bebeğiniilk 3 ayda kalbi durarak kaybetti ama sonrasında iki tane normal gebeliği oldu ve iki kızı var çok şükür, tek düşük olduğu için tahlil de yapılmadı, Pıhtılaşma olup olmadığını bilmiyoruz o yüzden.Ben de heterozigotum direk etkilememei lazım normalde ama benim gebelik geçmişim yılan hikayesi gibi, Allahım bir daha yaşatmasın..
ablan için çok sevindim allah evlatlarını ona bağışlasın sende rabbime emanet inşallah bi sıkıntı çıkmayacak gönlünü ferah tut benim hamileliğimde şu ana kadar bir kanamam dahi olmadı ama benim yapım gereği çok pipirikliyim bu beni sinir ediyo kenfime kızıyorum kızımıda rahat bırakmıyorum cumartesi kontrolüm o kadar heyecanlıyım ki
Kızlar merhaba forumu okudum da şimdi biraz tanımıyorum ama biri bebeğini kaybetmiş ayyy çok kötü oldum. Allah sabır versin.
ben de iyice panikledim şimdi benim daha lekelenmeler devam ediyor daha 14. haftadayım ben sanıyordum ki ilk 3 ay riskli.
bulantılar bende de kesildi. hareketlerini zaten hissetmiyorum daha. karnım da şişmedi, kilo da almadım hiççok korkuyorum ben de. en son kanama için 28 nisan da gitmiştim doktora bebek iyiydi ama eşi aşağıda dedi riskli mi sizce bu durum? Allah ım korusun bebişlerimizi. dua etmekten başka hiç bir şey yapamıyor insan.
Canım ben arada bir bakıyordum o tarafa ama inan bilmiyorum, hiç öyle bir muhabbet duymadım ama Tarcınla ilgili. Allah bir daha yaşatmasın.O merak biz bebeklerimize kavuşana kadar olacak Eylulcum, bütün hamilelerde bu kaygı vardır ma biz biraz daha fazla yşaıyoruz ama olsun canım iyi düşünelim bak ne kadar çok kişi var bu iğnelerle sağlıklı doğum yapan. Ben bebeğimi hissediyorum çok şükür, bu gerçekten rahatlatıyor ama bizimki ultrasona göre önden gidiyor zaten, sen de bu aralar hissedersin merak etme, zaten 22ye kadar normal hissetmemek, kendini sıkma bunun için.Benim okuldaki arakdaşlarım biri hamile diğerleri anne oldu, 3ü de 20 haftadan sonra hissetmişler.
Canım benim ablam da ilk bebeğiniilk 3 ayda kalbi durarak kaybetti ama sonrasında iki tane normal gebeliği oldu ve iki kızı var çok şükür, tek düşük olduğu için tahlil de yapılmadı, Pıhtılaşma olup olmadığını bilmiyoruz o yüzden.Ben de heterozigotum direk etkilememei lazım normalde ama benim gebelik geçmişim yılan hikayesi gibi, Allahım bir daha yaşatmasın..
Ozellikle anne olduktan sonra bu duygular yigunlasiyor. Bazen Onlara yeterli ilgiyi gosteremiyormus gibi sucluluk da hissediyorum. Simdi memleketteler orada daha saglikli ve iyiler. Yesillik ve doga onlara iyi geliyor. Ama cok ozleniyor. Yakin olsa her hafta sonu giderdim.Allah basimizdan eksik etmesin onlari.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Iyiz canım cok şükür tarçın bebeğini kaybetmiş onun etkisindeyim sanırım cok üzüldüm ya
Ay cok üzüldüm ben okumadım canım ya ne zaman kaç haftalıkken kaybetmiş biliyomusun ??allahım sabırlar versin
Pıhtılaşma varmıydı damla??ben hatırlamıyorum sanki allahım sabır versin
Canım hiç bilmiyorum ama pıhtışaşması vardı diye hatırlıyorum. Ama ikili test yapıldığında hiç birsorun rastalnaılmamus sınra zaten normal doğum şeklinde alınmış ve inceleme yapılmış yine hiç bir soruna rastlanılmamış
Hiç kanaması falanda olmamış sanırım vende çok üzüldüm kafama taktım yani
Belirtiler 14.haftadan sonra kayboluyor zaten Damlacım, ondan değildir bence, Kutsal korkma sende herkesin bünyesi farklı. Patolojinin temiz çıkması bana da pıhtılaşmayı düşündürdü, gerekli tahlilleri yapıp bir an önce güzel haberlerle gelir inşallah. Allah sabır versin.
Kızlar internette böyle bir yazı gördüm, burdaki yorumlardan sonra kafam karıştı ama bunu da okuduktan sonra yaptırıcam ben, ilaçlara ben de güvenmiyorum ama tıbbın nimetlerini de kullanmamız gerekiyor.
Gebelikte Tetanoz Aşısı Gerekli mi?
İlaç kullanımı hamileleri ne kadar endişelendiriyorsa Tetanoz aşısı da o denli merak konusu oluyor. Kimileri doktoru önerdiği halde yaptırmaktan kaçınıyor. Gerçekten gebelikte tetanoz aşısı gerekli mi?
18 Temmuz '12
[FONT=Tahoma !important]Aslında tetanoz aşısının mutlaka yaptırılması gerekmiyor fakat doktorunuz önerdiyse ve bazı şeyler için önlem niteliği taşıdığı düşünüldüğünden yaptırmakta fayda var. Yine de belirtelim; eğer 10 yıldan az bir süre içerisinde tetanoz aşılarınızı tam olarak yaptırdıysanız gebelikte yaptırmak zorunda değilsiniz.
Tetanoz aşısı nedir?
Difteri tetanoz aşısı, inaktif yani canlı olmayan tetanoz ve difteri toksinlerinden pürifiye edilerek hazırlanan toksoid bir aşıdır.
Tetanoz aşısı ne işe yarar?
Gebelikte yapılmasının nedeni, bebeğin doğumdan hemen sonra yenidoğan tetanozu hastalığına yakalanmasını engellemektir. Anneye gebeliği sırasında uygulanan aşı sayesinde annede oluşan antikorlar bebeğe geçer ve onu bu hastalığa karşı korur.
Tetanoz aşısı bebeğe ve bana zarar verir mi?
Kesinlikle hayır. Tetanoz aşısı, suçiçeği, kızamıkçık aşıları gibi canlı mikroorganizma içermediğinden ne size ne de bebeğinize zarar verecek herhangi bir yan etki taşımaz.
Aşı olunmadığı takdirde ne olabilir?
Doğum sırasında bebeğin göbek bağının steril olmayan bıçak, jilet gibi aletlerle kesilmesi sonucu bebekte yeni doğan tetanozu görülebilir. Ölümcül sonuçlara varabilecek bu hastalığın tek önlemi de gebelikte uygulanan tetanoz aşısıdır.
Tetanoz aşısı ne zaman ve kaç doz uygulanır?
Gebelikte tetanoz aşısı genellikle 21. haftadan sonra uygulanır. Daha önce aşılama yapılmadıysa gebelikte 2 doz önerilir; bunlar da 1 ay arayla, yaklaşık gebeliğin 5. ve 6. aylarında yapılır.
Tetanoz aşısı nasıl yapılır ve yan etkisi ne olabilir?
Koldan kas içine ya da cilt altına uygulanabilir. Aşıdan sonra 3-4 gün lokal şişlik, kızarıklık ve ağrı görülebilir.
Tetanoz aşısının hastalıktan koruma oranı % 95tir.
[/FONT]
17+3 haftalik canım daha 2-3 gündür hissediyorum
Canım aramızda bir gün varmış bende 17+4 teyim yarın güzel haberlerle gelirim inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?