evet dr bana demişti 14.haftadan sonra belirti kaybolur korkma diye. ama işte insan korkuyor.Belirtiler 14.haftadan sonra kayboluyor zaten Damlacım, ondan değildir bence, Kutsal korkma sende herkesin bünyesi farklı. Patolojinin temiz çıkması bana da pıhtılaşmayı düşündürdü, gerekli tahlilleri yapıp bir an önce güzel haberlerle gelir inşallah. Allah sabır versin.
kızlarr kız bebıslerımıze ne ısım verıcez karar veremıyorum yaa
Kizlar ben tarcini hamilemiyiz degilmiyiz diye BAT Tarihi bekledigimiz zamanlardan beri taniyorum kutsal sende biliyosun aslinda canim...ama bende pihtilasma oldugu icin pihtilasma sorunu olanlari ayrica bilirim tarcinda pihtilasma flan yoktu hatta 1 kizi var ama bu olaydan pihtilasma testini yaptirir mi bilmem doktoru bu bebek dollenirken hatali olmus demis patoloji sonuclari temiz onyuzden test yaptiracagini sanmiyorum ama keske yaptirsa...suan hala cok uzgun oldugu icin bu konularla ilgli bisey yazamiyorum ona ama ilerleyen zamanlarda mutlaka pihtilasmayi hatirlaticam eger boyle bi sorun varsa en azindan onlemini alir
Canim cok guzel bi paylasim olmus cok tesekkurler
Merhabalar..
Ben 2013 Ekim annesiyim..
Bazen yazdıklarınızı okuyor, heyecanınıza ortak oluyorum..
GeneL olarak 17-18-19. haftalardasınız..
Bebişlerinizin tekmelerinin hissedildiği, cinsiyetlerinin belirlendiği zamanlardasınız..
Rabbim hayırlısıyla kucagınıza da almayı nasip etsin. Rahat bir hamilelik, kolay doğumlar nasip etsin her birinize..
Anne Olmak Çoookk Güzeelll...
Biliyorum tatlım ve rahat bir hamileliği vardı canım nasip kısmet canım hayırlısı böyleymiş son kontrolden önce ne zaman gitti acaba kalbi ne zaman durmuş 11+6 da cinsiyetini öğrenmiş hoş yanlış söylemiş doktor neyse allah yardımcısı olsun en kısa zamanda tekrar nasip etsin
Merhaba canım inşallahh bizde senin gibi sağlıkla bebeğimizi kucağımıza alırız
Kalbi ne zaman durmus biomiyorum tatlim ama 16+2 de normal aylik kontrolune gitmis 11+6 da da cinsiyet ogrenmisti galiba o zamandan beri ilk muayenesiydi heralde
hadi bakalım inşallah sağlıkla büyüyordur.. güzel haberlerle bekliyoruz seni..Arkadaslar yarin doktor kontrolumuz var insallah bebisimiz saglikla buyumustur ve iyidir bakalim cinsiyetimizde bi degisiklik olacak mi ...
Merhabalar..
Bebişlerinizin tekmelerinin hissedildiği, cinsiyetlerinin belirlendiği zamanlardasınız..
Rabbim hayırlısıyla kucagınıza da almayı nasip etsin. Rahat bir hamilelik, kolay doğumlar nasip etsin her birinize..
Merhabalar..
Kızlar belimin sol tarafı ağırıyor. Böyle nasıl işe gidilir bilmiyorum . İnşallah yarına geçer. Sizde oldu mu???
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
paylaşımın için çok saol canım benim aşımda yarın korkuyorum acıyacak diye ama napalım gidicez paşamlaKızlar internette böyle bir yazı gördüm, burdaki yorumlardan sonra kafam karıştı ama bunu da okuduktan sonra yaptırıcam ben, ilaçlara ben de güvenmiyorum ama tıbbın nimetlerini de kullanmamız gerekiyor.
Gebelikte Tetanoz Aşısı Gerekli mi?
İlaç kullanımı hamileleri ne kadar endişelendiriyorsa Tetanoz aşısı da o denli merak konusu oluyor. Kimileri doktoru önerdiği halde yaptırmaktan kaçınıyor. Gerçekten gebelikte tetanoz aşısı gerekli mi?
18 Temmuz '12
[FONT=Tahoma !important]Aslında tetanoz aşısının mutlaka yaptırılması gerekmiyor fakat doktorunuz önerdiyse ve bazı şeyler için önlem niteliği taşıdığı düşünüldüğünden yaptırmakta fayda var. Yine de belirtelim; eğer 10 yıldan az bir süre içerisinde tetanoz aşılarınızı tam olarak yaptırdıysanız gebelikte yaptırmak zorunda değilsiniz.
Tetanoz aşısı nedir?
Difteri tetanoz aşısı, inaktif yani canlı olmayan tetanoz ve difteri toksinlerinden pürifiye edilerek hazırlanan toksoid bir aşıdır.
Tetanoz aşısı ne işe yarar?
Gebelikte yapılmasının nedeni, bebeğin doğumdan hemen sonra yenidoğan tetanozu hastalığına yakalanmasını engellemektir. Anneye gebeliği sırasında uygulanan aşı sayesinde annede oluşan antikorlar bebeğe geçer ve onu bu hastalığa karşı korur.
Tetanoz aşısı bebeğe ve bana zarar verir mi?
Kesinlikle hayır. Tetanoz aşısı, suçiçeği, kızamıkçık aşıları gibi canlı mikroorganizma içermediğinden ne size ne de bebeğinize zarar verecek herhangi bir yan etki taşımaz.
Aşı olunmadığı takdirde ne olabilir?
Doğum sırasında bebeğin göbek bağının steril olmayan bıçak, jilet gibi aletlerle kesilmesi sonucu bebekte yeni doğan tetanozu görülebilir. Ölümcül sonuçlara varabilecek bu hastalığın tek önlemi de gebelikte uygulanan tetanoz aşısıdır.
Tetanoz aşısı ne zaman ve kaç doz uygulanır?
Gebelikte tetanoz aşısı genellikle 21. haftadan sonra uygulanır. Daha önce aşılama yapılmadıysa gebelikte 2 doz önerilir; bunlar da 1 ay arayla, yaklaşık gebeliğin 5. ve 6. aylarında yapılır.
Tetanoz aşısı nasıl yapılır ve yan etkisi ne olabilir?
Koldan kas içine ya da cilt altına uygulanabilir. Aşıdan sonra 3-4 gün lokal şişlik, kızarıklık ve ağrı görülebilir.
Tetanoz aşısının hastalıktan koruma oranı % 95tir.
[/FONT]
Çok şükür bugüne ağrım kalmadı. Ben de dün araştırdım doğuma hazırlanıyormuşuz bi de belimiz çukurlaşıyor o yüzden oluyormuş. Kızlar sakın fazla yürümeyin. Ben çok yürüdüm o tetikledi.Günaydın arkadaşlarHepinize güzel bir gün diliyorum
Kötü haberleri duydum çok üzüldüm ve de korktum( Rabbim tez zamanda yenisini nasip eder ve acısını hafifletir inşallah...
Glprenses yazamasam da senin kontrol sonucunu okudum mutlu bir şekilde döndüğüne çok sevindimMaşallah bebeğine.
Bugün kontrole gidecek arkadaşlardan da haber bekliyoruzHayırlı neşeli haberler verirler inşallah
Canım benim de aynı şekilde belimin sol tarafı 2 haftadır ağrıyor, bacağımdan belime çıkan bir ağrı. Bir arkadaşım var o da 5 aylık hamile onun da aynı şekilde sol tarafı ağrıyormuş. Kemiklerimiz gelişiyor, doğuma hazırlanıyor andan bu ağrılar oluyor bence. Merak etme, fazla ayakta durmamaya çalış, ayakta kalırsan daha da artıyor. İnşallah geçer zor bir durum..
Çok şükür bugüne ağrım kalmadı. Ben de dün araştırdım doğuma hazırlanıyormuşuz bi de belimiz çukurlaşıyor o yüzden oluyormuş. Kızlar sakın fazla yürümeyin. Ben çok yürüdüm o tetikledi.
Günaydın bu arada herkese :)
Canım maşallah güzel haberlerle gelmissin çok sevindim darısı başımıza
Günaydın canım nasılsınız
Hoşgeldiniz Gül, bende nerde kaldınız diyordum, dün yazmışsın bile görmemişim.
Kızınızın iyi olmasına çok sevindim:) 3 boyutluyu her defasında birkaç saniyeliğine de olsa açıyor ve gerçekten net görünüyor, Allhım müthiş:)
Şimdi sıra bizde, 13 Mayısta gidecez kısmetse, sizi ne zaman çağırdı tekrar?
Valla benim de içim gitti, bir an önce gelseler de alsak:)
Canım biz bir kliniğe gidiyoruz, kadın doğum dahil birkaç dal var ve doğum orda yapılmıyor ama doktorumuz çok yoğun, çok geleni var. Muayene ücreti sigortalı 100 lira sanırım ama cihazı iyi, 10.haftadan sonra 2 haftada bir gittiğimizde açıyor o 3 boyutlu renkli olanı, resmini de veriyor ama ultrason süresi birlaç dk o yüzden bebeğe zarar vermiyordur inşallah. Ayrıntılıyı 22.haftada bakacakmışız o nasıl olacak bilmiyorum tabi:26:
Merhabalar..
ben de sağa sola dönüp yatıyorum. hatta otururken bile rahat edemiyorum.şuan laptop sehpanın üstünde karınm resmen acıyor.
hem de çok fark var değil mi.. benim 14 haftalıkken yaklaşık 15 cm di.. burda daha 15 olmadığı görünüyor.ben mi yanlış hatırlıyorum acaba.
kızlar aşı oluyorsunuz ama ben daha olmadım. ne zaman olunuyor bu aşılar. sağlık ocağına kaydımı yaptırmadığım için mi, bu aşılar mecbur mu benim dr birşey söylemedi. bu sefer soruyum diyeceğim ama 2hafta sonra.
inşallah güzel haberlerle gelirsin. hadi bakalım hayırlısı..
bu testi devlet hastanesinde yapılmıyor herhalde ne kadar bunun ücreti?
inşallah olur canım Rabbim neyse hayırlısı onu versin :)
inşallah canım yazacam doktordan gelinceInşallah canım iyi haberlerini bekliyoruz
ayrıntılı ultrasonu kaçıncı haftada yapacak canım bakalım benim ki bugün neler diyecekÜç boyutluyu her defasında açıyor mu ? çok şaşkınım ... Ben daha ilk defa üç boyutlu gördüm :)
Ben sürekli gitmek istiyorum aslında hep merak ediyorum , bir sonraki randevuyu kısmetse 3 hafta sonra dedi
Ayrıntılı ultrason :) ücretini sordum 212 Tl . :)
Günaydın annecikler ve bebişleri :) yeni güzel bir hafta diliyoruz hepimize tüm olumsuzluklardan uzak ve huzurlu günler.. Dün kocacıkla e-bebekteydik arabalarda ve park yataklarda indirim var biz beğendik bu hafta alıyoruz hayırlısıyla :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?