2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Aminnn Aramıza hoş geldin canım. bu haftaya kadar sıkıntın olmadıysa çok şanslısın bulantı konusunda endişe etme zaten en yoğun bulantılar bu haftalarda oluyor biz berbat durumdayız:37::37:

hoşbulduk teşekkürler

Allah kolaylık versin :))

benim bulantılarım ne çok fazla ne de çok az her gün sabah 12 ye kadar bulantım oluyor ama ağır geçmiyor. sonra rahatlıyorum. Çok da olsa az da olsa uzun süre beklediğim için her ikiside kabulüm :))

Canım ben bi yerde okudum hani bilgilendirme amaçlı sizinle de paylaşıyım dedim, kafa karışıklığına sebep olduysam özür dilerim. Normal doğumun kötü örneklerini tabi ki bende gördüm. aynı zamanda sezeryanla doğum yapıp çok rahat olanları da gördüm.Doğumun ertesi gün markete bile gitmişti:) Hatta bebeklerde kalça çıkıklığı normal doğum esnasında oluyo diye biliyorum. Zaten en iyi kararı güvendiğimiz kendi doktorumuz verir, o ne derse o olur yapacak bişey yok. Risk her iki durumda da söz konusu. Rabbim her iki durumda da hepimizin yardımcısı olsun;) Yanlış anlaşılmamışımdır umarım;)

ne demek canım benim seni o kadar iyi anlıyorumki bende hep bunları düşündüm durdum kafayı yiycektim hatta benim hamileliğimde sezeryan yasak falan dendi son dakikaya kadar bekledik. Sadece kendinizi bişeye şartlamayın son haftalar belli oluyor doğumun nasıl olacağı. Birde dormal doğum yapacağım diyen anneler ne oluyorsa son haftalar içlerine bir korku giriyor normalden vazgeçiyorlar. Normal düşünen arkadaşlar mutlaka nefes tekliklerine gitsinler doğru nefesi öğrenirsen, bol bol yürüyüş yaparsan ve doğum sırasında ne yapacağını iyi bilirsen fazla sıkıntı çekmeden rahat doğum yapabilirler

ah canım çok geçmiş olsun böyle salaklar yüzünden olan masum meleklere oluyor. Bende aslında bundan bahsedecektim ama korkutmamak adına detay vermedim. Bu normal doğum ısrarı birazda devlet politikası çünkü normal doğumun maliyeti çokkk daha düşük. Tabiki gerek yokken sezeryan yapılmamalı ama normalade zorlamanın anlamı yok. Benim kızım 40. hafta bitti 41 girdim hala ne sancı ne bişey olunca sezeryan yapıldı. Başka bir arkadaşım devlette yaptı doğumu benim gibi 41. hafta oldu hala bebek yok. Suni sancı verdiler saatlerce acı çekti sonra olmayınca sezeryan oldu kız iki acıyıda doyasıya yaşadım demişti :) :18::18::18:

Sana da cok gecmis olsun canim.Allah beterinden saklasin.sartlanmak iyi degil.son anda cocugun gelisine gore dogim seklin belli olur.mesela niyetim sezeryan ama kismet artik.

canım sana raporun fotosunu eklicektim fakat sürekli hata veriyo kaç kez denedim:(( nasıl yüklüyosunuz siz ben mi beceremedim acaba???

ah canım çok geçmiş olsun böyle salaklar yüzünden olan masum meleklere oluyor. Bende aslında bundan bahsedecektim ama korkutmamak adına detay vermedim. Bu normal doğum ısrarı birazda devlet politikası çünkü normal doğumun maliyeti çokkk daha düşük. Tabiki gerek yokken sezeryan yapılmamalı ama normalade zorlamanın anlamı yok. Benim kızım 40. hafta bitti 41 girdim hala ne sancı ne bişey olunca sezeryan yapıldı. Başka bir arkadaşım devlette yaptı doğumu benim gibi 41. hafta oldu hala bebek yok. Suni sancı verdiler saatlerce acı çekti sonra olmayınca sezeryan oldu kız iki acıyıda doyasıya yaşadım demişti :) :18::18::18:

Böyle kötü şeyler duyunca çok üzülüyorum ve de korkuyorum:( Devlet eğer maliyet hesabı yapıyosa bu konuda çok ayıp, halkın sağlığı öncelikli tutulacağına maliyeti önceliğe alıp, bi de özendirme yapıyorlar demek.
İnşallah kolay bi doğum olur, benim ilk olacak Rabbim nasip ederse, daha önce bi kürtajım var. Rabbim inşallah sağlıklı bi şekilde bebeğimizi kucağımıza almamızı nasip eder, sezeryan ya da normal farketmez, önemli olan bebeklerimizin sağlığı.

bir sorun çıkmazsa bende ekim annesi olacağımm :16: tam anlamıyla sevinemiyorum bu ara çok endişeliyim CMV IGG VE IGM pozitif çıktı ve 3 gündür Avidite testi sonucu bekliyorum :5: çok korkuyorum kötü çıkacak diye bu başlığa da yazsam mı bilemedim kritik durumdayım off :14:

o testler nedir canım bilmiyorum ama endişe etmemeye çalış, dua et bol bol. İnşallah iyi sonuçlar alırsın.

Biraz önce bir arkadaş normal doğum sezeryan anlatmış. Kızlar kafanızı bunlarla karıştırmayın her ikisinin de riski var normal doğum sırasında sanki hiç anne bebek ölümü olmuyor bebek sakat kalmıyor neler oluyor neler. Sezeryan sonrası biraz sıkıntı ameliyat olunca 2-3 gün bakıma ihtiyacın var dolayısıyla bebeğin bakımı içinde yardıma ama çabuk toparlanıyor insan yada sana muhtaç bir melek olunca çabuk toparlanıyor. Siz bu kararı doktorunuza güveniyorsanız ona bırakın. Anne sezeryanda sonrası normalde de doğurana kadar ölüp ölüp diriliyor :)

kesinlikle bunu önce dr a bırakın sonra maddi manevi durumlarınıza göre sezeryan mı normal doğum mu karar verilir. zaten şimdiden ne söylesek ne düşünsek erken. zamanı gelince belli olur.

bugün bulantı yok diyodum yemekte kızartma var. bakalım ne olacak.

Canım GÜNÜN AYDIN olsun.. Hamilelik nasıl gidiyor artık 12 hafta içersine girmek üzereyiz bende farklı bir heyecan oluşmaya başladı.. Ayrıca yarın kontrole gideceğim DUA bekliyorum herkesten..Senin kontrol ne zaman .. Rabbim sağlık sıhhatli hayırlısıyla dünyaya getirmeyi nasip eder inşallah.. Paylaşımlarınız MUTLULUK dolu olsun:nazar::emir_bebek::nazar::emir_bebek::nazar:

Valla ben henüz anlayamadım hamile olup olmadığımı sanki hersey rüya gibi geliyor. Bulantılarım aşermelerim ve karnımın büyümesi olmasa anlamayacağım benim randevum haftaya cuma günü. Dualarım seninle canım. Seninde günün aydın, musmutlu sağlık dolu ve huzurlu geçsin

Risk olmadıkça sezaryeni tercih etmeyin

Sezaryen yöntemi ile doğum her zaman tartışma konusu olmuştur. Anne adaylarının da kafasını en çok karıştıran sorulardan biri nasıl doğum yapacaklarıdır. Sezaryen sadece riskli durumlarda tercih edilmeli.

Normal doğum hangi durumlarda tercih edilmemeli?

İlk bebeğin ters geliyor olması, bebeğin anne karnında yan duruşu, plasentanın önde oluşu, plasentanın erken ayrılması, kordonun bebeğin başının önünde olması, bebeğin suyunun ileri derecede azalması, üçüz gebelik, ikiz gebelikte ilk bebeğin poposunun önde olması, annenin kemik yapısının dar olması, annenin bel fıtığı, kalp hastalığı, yüksek tansiyon gibi ıkınmasının mahsurlu olduğu durumlar, annede genital bölgede herpes (uçuk) ve HPV gibi virütik enfeksiyon durumunun bulunması gibi durumlarda sezaryen tercih edilir.

Sezaryenin riskleri nelerdir?

Sezaryenle doğan bebeklerde ilk günlerde soluk alıp vermede sorun yaşanabiliyor. Bebek anne karnında bir sıvının içinde. Bu sıvı bebeğin hava yollarına giriyor. Normal doğum sırasında vajinadan geçerken bebek sıvıyı atıyor. Oysa sezaryende bebeğin bu şansı yok. Bu nedenle doğum sonrası bebekte sık soluk alıp verme olabiliyor ve bazen geçici de olsa yoğun bakım takibi bile gerekebiliyor. Anne sezaryen sonrası ağrı nedeniyle bebeğini yeterince besleyemeyebiliyor. Bebek yeni doğan döneminde yeterince beslenemeyince bağırsak hareketleri yeterli olmayabiliyor ve tüm yenidoğan bebeklerde görülensarılık daha belirgin boyutlara ulaşabiliyor.

Normal doğumdan neden korkuluyor?

Normal doğum için annenin istekli ve kararlı olması gerekiyor. Birçok anne adayı bu konuda toplumda oluşan ön yargıların olumsuz etkilerinin tesirinde kalıyor. Hamile kadınlar çevresi tarafından maalesef korkutuluyor. Doğum hikâyeleri bazen abartılıyor. Anne adayları tanımadıkları kişiler tarafından bile 'Allah kurtarsın' denilerek korkuya sürükleniyor.

Anneleri ürküten ağrıya bugün tıp çözüm bulmuş durumda. Epidural analjezi (ağrısız doğum) ile anneler çok daha rahat bir normal doğum süreci yaşıyorlar. Batı ülkelerinde normal doğumun daha yaygın olmasının nedeni epidural analjezinin daha sık kullanılması.

Epidural nedir, nasıl yapılır?

Epidural analjezi, sinirlerin omurilikten çıktığı yere lokal anestezi ile ağrısız bir şekilde uygulanıyor. Epidural analjezi ile normal doğum artık ağrısız bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Uygulama şöyle yapılıyor: Doğumun başında bel bölgesine kateter yerleştiriliyor. Ağrı kesici ilaç verilmesi için rahim ağzı 4 cm açılıncaya kadar bekleniyor.

Epidural analjezi uygulanmış olan hastalar doğum anında ıkınma hissi duymayabilirler. Fakat doğuma yardımcı olan kişiler ağrıları elle veya monitörden gözleyerek ıkınma zamanını anneye söyleyebiliyorlar.

Normal doğumun avantajları nelerdir?

- Bebeğe anestezi uygulanmamış oluyor.

- Doğum esnasında bebek ciğerlerindeki sıvıyı atıyor.

- Anne bebeğini hemen emzirmeye başlıyor.

- Doğumdan sonra yaklaşık 24 saat içinde taburcu olunabiliyor.

- Anne normal hayata daha çabuk geri dönebiliyor.

- Normal doğum yapan kadınlar daha kolay kilo veriyor.

Arkadaşlar tabi epiduralında riskleri var.

Teşekkür ederim güzel bir paylaşım olmuş yine. Epidural normal doğum nedir ki

valla canım ben de onu soracaktım. epidural bayıltmıyorsun öyle oluyordu.abimin eşi öyle olmuştu. ama normal doğuma girmiyor ki onda da günü saati belli bir yer açıyorlar bebeği alıyorlar. ben öyle duymuştum. ama burda epidural normal doğum deyince soracaktım. sonra dedim çok erken hiç düşünmeyim bunları..

Son düzenleme:

Omurilik tarafına tam neresi bilmiyorum iğne yapılarak alt tarafın uyuşuyo sadece, ağrı hissetmeden normal bi doğum oluyormuş. Bilincin yerinde oluyo yani canım. Ama ondan da korkuyo insan iğneyi yanlış bi yere yaparlarsa felç riski varmış.

Kızlar yanlış bilgi olmasın sadece duyduğum bişey araştırmadım;)

Son düzenleme:
Omurilik tarafına tam neresi bilmiyorum iğne yapılarak alt tarafın uyuşuyo sadece, ağrı hissetmeden normal bi doğum oluyormuş. Bilincin yerinde oluyo yani canım. Ama ondan da korkuyo insan iğneyi yanlış bi yere yaparlarsa felç riski varmış.

Kızlar yanlış bilgi olmasın sadece duyduğum bişey araştırmadım;)

yani iğne ile sancı verip ya da başka tıp terimi sonra vajinadan mı geliyor bebek.

Son düzenleme:

normal epudral sancıların başlayınca beline yani omuriliğinden iğne ile giriyorlar oraya bir katedral yerleştiriyorlar ve azar azar ilaç veriyorlar doğunda oluşan ağrıları durduryor bacaklarda uyuşma oluyor rahatça rahiminağzının açılmasını bekliyorsun. Son artık doğum başlayınca ilacı kesiyorlar çünkü ıkınmak için sancı gerek o zaman asıl ağrılar başlıyor. yani yine acı çekiyorsun ama sadece doğum anı boşuna ön sancıları yaşamıyorsun bazı doğumlar 10- 12 saat sürüyor

Son düzenleme:
kesinlikle bunu önce dr a bırakın sonra maddi manevi durumlarınıza göre sezeryan mı normal doğum mu karar verilir. zaten şimdiden ne söylesek ne düşünsek erken. zamanı gelince belli olur.

bugün bulantı yok diyodum yemekte kızartma var. bakalım ne olacak.

ohh afiyet olsun benim canımda çekti :) ama yedikten sonra midem kötü olabilir kızartmadan korkuyorum :(

normal epudral sancıların başlayınca beline yani omuriliğinden iğne ile giriyorlar oraya bir katedral yerleştiriyorlar ve azar azar ilaç veriyorlar doğunda oluşan ağrıları durduryor bacaklarda uyuşma oluyor rahatça rahiminağzının açılmasını bekliyorsun. Son artık doğum başlayınca ilacı kesiyorlar çünkü ıkınmak için sancı gerek o zaman asıl ağrılar başlıyor. yani yine acı çekiyorsun ama sadece doğum anı boşuna ön sancıları yaşamıyorsun bazı doğumlar 10- 12 saat sürüyor

Yaaa o kadar sürüyo mu çok kötü bi durum o zaman, onca saat stres olur insan.

Böyle kötü şeyler duyunca çok üzülüyorum ve de korkuyorum:( Devlet eğer maliyet hesabı yapıyosa bu konuda çok ayıp, halkın sağlığı öncelikli tutulacağına maliyeti önceliğe alıp, bi de özendirme yapıyorlar demek.
İnşallah kolay bi doğum olur, benim ilk olacak Rabbim nasip ederse, daha önce bi kürtajım var. Rabbim inşallah sağlıklı bi şekilde bebeğimizi kucağımıza almamızı nasip eder, sezeryan ya da normal farketmez, önemli olan bebeklerimizin sağlığı.

devlet ne zaman halkını düşünüyorki . İnşallah canım Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin

Yaaa o kadar sürüyo mu çok kötü bi durum o zaman, onca saat stres olur insan.

ben bir eğitime gitmiştim ilk doğum yapanların doğumu ortalama 8 saat sürüyormuş ama tüm 8 saat sancı çekmiyorsun önce 30 dakikada bir sancı başlıyor sonra sıklaşıyor 4 dak. bir olunca ve açılma cm hatırlamıyorum belli seviyeye gelince başlıyor diyorlar.

ben bir eğitime gitmiştim ilk doğum yapanların doğumu ortalama 8 saat sürüyormuş ama tüm 8 saat sancı çekmiyorsun önce 30 dakikada bir sancı başlıyor sonra sıklaşıyor 4 dak. bir olunca ve açılma cm hatırlamıyorum belli seviyeye gelince başlıyor diyorlar.

O da fazlaymış yaa, gerildim valla. Neyse başka güzel şeylerden bahsedelim. Cumartesi kontrolüm var çok heyecanlıyım:))

Back
X