2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
canım bende 35 yaşındayım ve 2 li testi yaptırınca emini yüksek risk çıkacağım diye düşünüyorum. Önceki gebeliğim 33 yaşındaydı o zamanda 1/395 çıkmıştı doktor sorun yok demişti ama ben yine de iyi bir uzmanda ayrıntılı baktırmıştım %95 sağlıklı demişti. Bu sefer risk daha da fazla olabilir Nifty testini ilk kez duydum bu test sadece down sendorumu yoksa tüm anomalilerimi ortaya çıkarıyor?

Nifty testinde trizomi 21-18-13 bakılıyormuş.
21: down
18: edwards
13: patau sendromu.. hepside kromozomal anomali diye geçiyor canım..

inşaAllah bi sıkıntı çıkmaz canım dediğin gibi yaş faktöründen risk çıkmıştır çok oluyormuş öyle güzel haberlerini bekliyorum :16:

ben yaptırmıycam 2li testi ya Allah korusun risk çıkarsa ben senin kadar iyi olamam biliyorum :26: zehir olur hamilelik ve bebeğimide etkilerim... tevekkül edip Allah a bırakıcam bebeğim mucizem Allah a emanet deyip içim daha rahat olacak sanırım :44:

seninki de büyük cesaret :) için nasıl rahat edecekse öyle davranmakta yarar var.
ben de bir sorun çıkmayacağından eminim, çünkü zaten transfer öncesi genetik teste girmişti ve başarıyla geçmişti yawrum. o yüzden içim çok rahat :)

canım o ayrıntılı ultrason dediğin kaçıncı ayda oluyor. tüm damarlarını ve organlarını detaylı bi şekilde inceliyolar ondan mı bahsettiğin.

evet canım ama sanırım o 4. ayda bakılıyor cumartesi günü soracağım canım

merhaba hanımlar bende 2012 ekım annesı olucaktım ama eylül annesı oldum..neyse sızlerı böyle görünce eskı günler geldı aklıma.özendım sızlere...:16::52:

Bence de yaş faktörü etkilemiştir canım, çok iyi yapıyorsun rahat olmakla, Allahın izniyle sağlıklıdır bebeğin, benim kayınvalidem 45 yaşında anne olmuş, ondaki riski hesap et ama çok şükür gayet sağlıklı lüçük kaynım:)

45 yaşımda hamile kalsam ne yaparım acaba diye düşündüm bir an.. helal olsun valla, ki o zmaanlar böyle testler falan da yokmuştur. Allah'ın izniyle su yolunu buluyor, istediğimiz kadar yırtınalım olacağı varsa oluyor :) zaman bırakmak en güzeli...moral verdiğin için teşekkür ederim canım.

Haeket ettigini gormedim uyuyodu heralde sipa:)ama kocaman olmus bidik tam bi bbek seklindeydi cok guzeldi canim:)

Cok tsk ederim canim sonuna kadar guzel haberlerle fgelicez insallah... İgne dozu konusunda cok sıkıstrmak istemedim doktoru cunku kafamizi buna takmak bizi olumsuz etkilicek bildigim tek sey dr larin geneli 0.4 luk veriyo kullan gitsin:)

Bu sabah cok stresliydim o kadar korkarak hazirlaniyodum ki birdenbire ogurmeye basladim arkadan da bi guzel cikarttim hamileligin basindan beri ilk kez kustum...ama kusunca dedim ki panik olma bebis ben burdayim diyo:) rahat tahat gttim doktora ,dr bey arayi bu kadar uzatmayalim 15 gun fazla geldi bana dedim yine dalga gecti bnle iyiki ingilterede yasamiyosun diye:) ikili test icin 10 gun sonraya randevu demisti neyse 9 gun yapalim cok bekleme sen dedi gulduler bana esimle birlik olup:)

Bakalim canim Allaha sukur hepimiz icin hersey yolunda gidiyo sonuna kadar da boyle gtsin inssallah herkes icin dua ediyorum hep...

Evet bende gorunce baya sasirdim kocaman gorunuyodu:) ama hareket etmedi yada ben farketmedim canim :) belki ikili test icin grtigimde hareket ettigini gorebilirim:)
İkili test Allah korusun bebegimizin down sendromlu olup olmadiginin tespiti icin yapilan bi test gittigimde once ultrasona giricem ense kalinligi flan olculecek saniyorum sonra da test icin kan vericem sonuclarda 3-4 gun sonra cikiyormus...

Cok saol tatlim ya cok heyecanliyd ustumden buyuk bi yuk kalkti o ladar kocaman gorunuyodu ki inanamadim:)
Benim doktorun cinsiyeti hemen soleyecegimi pek sanmam cok da merak etmiyorum aslinda nedense hep erkek goruyorum ruyalarimda yillardir...bide esimin ailesinde flan hep erkek var belki de o yuzden hangisinolursanolsun yeterki saglikli bi sekilde ailemize gelsin yerim onu ben:)

Amin canimm benim cokk cok tsk ederimm onsallah hepimizin hamileligi saglikli ve sorunsuz olur:)

Evet evt kocaman olmusuzz elleri bacaklari herseyi gorunuyodu:) hadi bakalim su ikili testi de bi atlaralim Allahin izniylee:)
maşallahhh subanallahh rabbim korusun ben çikolata yiyecem kontrole giderken kızlardan duydum o zaman çok hareketleniyormuş
evet aynen öyle, bende senin gibi düsünyüorum, hadi oldu diyelim elimizden gelen birsey yok ki...yani allahim bize onu layik görüyorsa, ne yapa biliriz ki?
aldirmayi hic düsünmüyorum...allah korusun

hmmm....anladim canim....bilmiyorum burda kan aliyorlar tek ve ölcüm yapiorlar....
ve burda cok para aliyorlar.....parada degilim ama kötü bir sonuc gelse bile (kimselere dilemiyorum) allah korsun aldirmayi hic düsünmüyorum

allahh korusun hiç ben bu bebeği gözyaşlarıyla dualarla bekledim ben o testlerin doğruluğuna inanmıyorum olumsuzluğa düşen bir kaç kişi oldu çevremizde ondan canım
hatta bir arkadaşın burada okudum ama adını hatırlayamadım doktoru yüzde yüz doğruluk payı yok demiş yanii öyle sadece ayrıntılı ultrason rabbim korusun sıkıntılı bir durum olursa doğduğunda müdahele şansı olsun diye yaptırıcam onuda

ay kızlar 2 li test hep aklımdaydı ama şimdi okuyunca içim bi garip oldu 35 yaşında olmam ve troid hastası olmamdan dolayı risk yüksek çıkabilir ve bunu düşününce çok telaş yapıyorum ayrıntılı ultrasona güveniyordum ama o kadar test duydumki korkunç paralar ve endişeli 3 hafta bekleme süreci içim sıkıştı Allahım inşallah sıkıntısız geçer ve sağlıkla bebeğimi kucağıma alırım. Ve tüm arkadaşlarıma dua ediyorum sorunsuz hamilelik ve Rabbim sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin

tatlım ben de hashimato hastasıyım ve 36 yaşındayım. ayrıca babamızda kromozom bozukluğu var :) yok yok yani anlayacağın...
içini ferah tut, telaş yapmanın hiç bir faydası olmadığı gibi bebişine zararı var. 3 hafta bekleme süreci de hiç sorun olmasın, toplamda 40 hafta beklediğimizi varsayarsak nedir ki? lütfen sakin ol, bunların hepsi içimizi rahatlatmak için.

45 yaşımda hamile kalsam ne yaparım acaba diye düşündüm bir an.. helal olsun valla, ki o zmaanlar böyle testler falan da yokmuştur. Allah'ın izniyle su yolunu buluyor, istediğimiz kadar yırtınalım olacağı varsa oluyor :) zaman bırakmak en güzeli...moral verdiğin için teşekkür ederim canım.

kızlar bizim de bi almanyada yaşayan akrabamız var kadın 52 yaşında menopoza girdiğini l olmamış düşünmüş tam 6 ay regl olmamış ama hamile olacağını düşünmüyor sonra doktora bir gidiyorlar yenge 6 aylık hamile :1::1::1: kızlar bir oğluu var olamaz böyle birşey herkesin kucağında maşşalah sağlıklı tekne kazıntısı diye seviyorlar onu rabbim hepimize sağlıklı bebişler nasip etsin

Rica ederim ve iyi haber daha vereyim:) kardeşimiz 7 yaşında, ilk testleri yaptığını düşünmüyorum çünkü kayınvalidem menapoza giriyorum sanmış ama ona da çok riskli demişler. Allah nasip ederse birşey olmaz canım hepimiz dua ve tevekkül ediyoruz.

kızlar bizim de bi almanyada yaşayan akrabamız var kadın 52 yaşında menopoza girdiğini l olmamış düşünmüş tam 6 ay regl olmamış ama hamile olacağını düşünmüyor sonra doktora bir gidiyorlar yenge 6 aylık hamile :1::1::1: kızlar bir oğluu var olamaz böyle birşey herkesin kucağında maşşalah sağlıklı tekne kazıntısı diye seviyorlar onu rabbim hepimize sağlıklı bebişler nasip etsin

benimde öyle bir tanıdğım var. diğer iki çocuğu 25-30 yaşlarındaydı hamile kalmış menopoz zannetmiş o da.
aynı apartmandayız şimdi. sonradan olan çocuk da genç delikanlı oldu şimdi :)

hadi hayırlısı olsun cnm. inşallah hep birlikte sağlıkla sıhhatle kucağımıza alırız bebişlerimizi.
senin hamilelik takvimine göre bnm doğum günümde doğurcaksın bebişini :)

:) ne güzel bakalım 8 haftayi 2 gün geçirdik sinüzit le ugrasiyorum nasip gecicek bilmiyorum hamileliğini bile anlayamadım: (

bende hep kullandım pregesteronu aksatmadım. Doktorum çok üstünde durmadı o kanamanın ilac yazıyordu hep , sen doktora sorsaydın ilacı içince çıkarıyorum diye , başka yöntemle verirdi ilacı belki ama bence seninkide geçmiştir . Önemli olan bir daha tekrarlamaması tabiki Rabbim e emanetler...
toplu yazma olayıda şöylle alt a küçük işaret var onu tıkla oluyor , yapamazsan haber ver
bu gittiğimde soracağım inş. artık gerek kalmamıştır bugün 10+6 günlüğüm yani yarın 12.haftaya giriyorum.progestandan okadar çok çekiyorum ki .Allah biliyorum .senin adına çok sevindim.Benim dorum okadar önemsiz bir şeymiş gibi yansıtmışti ki bana hiç umursamadım. plasentanın çevresinde çok minik dedi .sonra burada telaşla yazan arkadaşları görünce ben de korkmaya başladım .

Kizlar bu arada ben kilo aldim saniyodum ama bu sabah dr bi tartti beni 1.7 kilo vermisim hic de belli olmuyodu halbu ki:)
canım ben de 3 kg vermişim zaten zayıftım. iyice çöktüm hamileden çok hasta gibi hissediyorum .

tatlım ben de hashimato hastasıyım ve 36 yaşındayım. ayrıca babamızda kromozom bozukluğu var :) yok yok yani anlayacağın...
içini ferah tut, telaş yapmanın hiç bir faydası olmadığı gibi bebişine zararı var. 3 hafta bekleme süreci de hiç sorun olmasın, toplamda 40 hafta beklediğimizi varsayarsak nedir ki? lütfen sakin ol, bunların hepsi içimizi rahatlatmak için.

harikasın arkadaşım. Bence de tüm testleri yaptırmak lazım ,sonuçta her şeye hazırlıklı olmalıyız.40 hafta bekliyoruz sonuçta. İnş. sağlıkla kucağına almayı nasip eder Allah .annem erkek kardeşimi 35 yaşında doğurdu çok yakışıklı ,zeki ve yetenekli bir çocuk .ilerleyen yaşlarda hamile kalınca sanki çok bekledin al sana en güzeli diyor Allah :)biz kardeşim için hep anneme takılırız böyle .

Slm anne adayları bnde ekim 24 annesi olucakmisim:)
hoş geldin canım aramıza.sağlıklı hayırlı bir evlat olur inş.

Kızlar burun tıkanıklığı ve nefes daralması bendede var ... Ben hamilelerin rahatlıkla kullanabileceği " Aquanose okyanus suyu burun spreyi" ni kullanıyorum... Çok rahatlatıyor.. Eczanelerde satılıyor.. Gece yatmadan sıkıyorum ve tıkanıklığımda çok iyi geliyor.. Ve rahat nefes alabiliyorum... Ben çok memnun kaldım inşallah sizinde işinize yarar

Sende geniz akintisi var miydi bnde bide o var sinüzit olmusum sinüs rinse kit kullanıyorum ama 2haftadir geçmedi

bu gittiğimde soracağım inş. artık gerek kalmamıştır bugün 10+6 günlüğüm yani yarın 12.haftaya giriyorum.progestandan okadar çok çekiyorum ki .Allah biliyorum .senin adına çok sevindim.Benim dorum okadar önemsiz bir şeymiş gibi yansıtmışti ki bana hiç umursamadım. plasentanın çevresinde çok minik dedi .sonra burada telaşla yazan arkadaşları görünce ben de korkmaya başladım .

canım ben de 3 kg vermişim zaten zayıftım. iyice çöktüm hamileden çok hasta gibi hissediyorum .

harikasın arkadaşım. Bence de tüm testleri yaptırmak lazım ,sonuçta her şeye hazırlıklı olmalıyız.40 hafta bekliyoruz sonuçta. İnş. sağlıkla kucağına almayı nasip eder Allah .annem erkek kardeşimi 35 yaşında doğurdu çok yakışıklı ,zeki ve yetenekli bir çocuk .ilerleyen yaşlarda hamile kalınca sanki çok bekledin al sana en güzeli diyor Allah :)biz kardeşim için hep anneme takılırız böyle .

hoş geldin canım aramıza.sağlıklı hayırlı bir evlat olur inş.

Amin cnm teşekkür ederim

bende hep kullandım pregesteronu aksatmadım. Doktorum çok üstünde durmadı o kanamanın ilac yazıyordu hep , sen doktora sorsaydın ilacı içince çıkarıyorum diye , başka yöntemle verirdi ilacı belki ama bence seninkide geçmiştir . Önemli olan bir daha tekrarlamaması tabiki Rabbim e emanetler...
toplu yazma olayıda şöylle alt a küçük işaret var onu tıkla oluyor , yapamazsan haber ver

toplu yazmayı da hallettik:)teşekkürler canım.çok yardımcı oldun.bak yaptım bile olmuş mu ?:)

evet canım şimdiden panik yapmanın bir anlamı yok ama işte insan endişe ediyor inşallah senin de sonuçların temiz çıkar hamileliğin tadını çıkarırsın sağlıkla bebeğini kucağına alırsın

Sende geniz akintisi var miydi bnde bide o var sinüzit olmusum sinüs rinse kit kullanıyorum ama 2haftadir geçmedi

Evet arkadaşım hamilelğimi ilk öğrendiğim hafta grip oldum ve sonrasında sinüzit olarak kaldı.. Geniz akıntımda oldukça fazlaydı şimdide var ama ilki kadar değil... Hatta yüzüm bile şişmişti.. Kulak burun boğaz uzmanı bunu verdi.. Bol su iç dedi başka bişey kullanmadım.. Ama burun tıkanıklığım yok oldu..en azından rahat nefes alıyorum.. Geniz akıntısı midemide bulandırıyor :( çok gıcık bi durum ;(

Back
X