2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Selam kizlar nasilsiniz ? ben herzamanki gibi arada girebiliyorum.

Eminimki hamile olmadan yada olduktan sonra bir bebek ismi dusunmustur herkez, ben hic dusunmedim, cinsiyeti belli olunca dusunuruz demisti esim. bende arastirmadim. Ama Artik bir isim bulalim diye esimle dun oturduk bilgisayar basina. tabiki, boyle olacagini bildigim icin onceden , yani birlikte karar veremiyoruz, cok morelim bozuldu, onun begendigi isimlerle benim begendigim iismler hic uyusmuyor ... hep cevremde arkadaslarim koydugu isimler var, onlari ben istemiyorum.. elif azra pelin ayse , beyza bunlari diyor esim. ben ise

beren
begum,
belinay
ceren,
dilara
ebrar
oyku
yagmur
melis
hira

gibi isimleri begendim. Siz kiz bebeginze ne gibi isimler koydunuz ? ve bu isimlerden hangisi ni begendiniz. Fikrinize ihtiyacim var arkadaslar.
Can benim büyük kızımın adi Ebrar hem cok guzel hemde anlami cok guzel

bugun doktora gttım.doktor benı uyuz ettı .sorduğum sorulara adam akıllı cvp alamadm ve hep yanlış yonlendırdı.hep arayıp durduk.neyse kızlar bastan anlatıorum.bebegımın karın bolgesı cok kucukmus ve de sag bobregınde genısleme varmış.sorunmu napcaz dıorum bana ılerlerse sorun tabı dıor.tahlıllerını nıye getırmedın dıor.tahlıllerı burada yaptrdım vermıosunuzkı.bılgısayrdan bakıosunuz dedım hala nıye getırmedın dıor ya.zaten uyuz ettı benı.demır eksıklıgn olabılır dedı.demır ıctgmde kustuğumu soyledm bana dıl altında erıyen bır ılac verdı.sekerı yaptrmadgmı ogrenınce cok kızdı.o bebeğe bısey olursa ben sorumluluk almam.keyfıne goremı yapıosun.bunun tatlı yemeyle alakası yok .sen tatlı yesende yemesende sekerın cıkabılır dedı.ıster yptr ıster yaptrma ama sekerın varda o bebeğe bsey olursa vıcdanın rahat etcekmı.sen mılletın dedıgıne ne bakıosun.onlar bılmıor etmıor cahıl cahıl konusuolar tarzı bseyler dedı.kızlar moralmen cok cokugum.doktor 28 haftalk hamılyım deyınce karnıma saskınlıkla baktı.kucuk dıye sanırım.sonra dışarı çıktık gıdıorduk etraf kararmaya başladı ve ben ben bayılmışım.sara hastaları gbı kasılıp tıtremısım.asırı terlemısım.ellerım ayaklarım kıtlenıp tıtremeye başlamışım.tek hatrladgm esım yırtındı,ortalıgı yıktı korkudan ama hıc bı doktor gelmedı ınanabılıormusunuz.yaklaşık on dk kendımden gecmısım ve doktor gelmemıs bıle.kendıme zor geldım.geldgmde etrafmda bır suru ınsan vardı ve kadının bırı kafama yüzüme su dokmus.saka gbı hasta bakıcı bır tane araba getırdı .sedyede yok.benı oturttular.acıle götürdüler.tansıon olculdu normal cıktı.gttıgmdede olculmustu.oda normaldı.yanı esımle orada basımda dıkılenler,artık nasıl sara hastası gbı tıtremıssem ölüyorum sanmışlar.kadın dedı hıc doktor gelmedı yırtındık.sen olseydın çoktan ölmüştün dedı.neyse acıle gttık tansıon normal dedıler gonderdıler.herkes sekerım oldgundan suphelendı ve sekerı muhakkak yaptrmamı soyledıler.yrn kan,seker ve ıdrar tahlillerım var.dua edın bırsey çıkmasın.o doktor benı cok uyuz ettı.haftaya kendı doktoruma gtcez.daha yenı kendıme geldım.bebegın bobregı genişleme var karnı cok kucuk dedı.daha gecen ay ayrıntıllı ultrosonda hersey normal cıkmıstı ya bu ne smdı.moralım cok bozuk.kendıme gelınce aglamısım bırde..ama ben esımın korkuyla bağırması doktorlara kufretmesı dışında hıcbsey hatrlamıorum.lanet olsun bu hstane sısttemlerıne.sonra doktora dayak attılar dıorlar.gebertsek yerı ya.ben cok uzgunum nolcak smdı bebegımı ya kaybedersem .hemde ıkıncı kere.ıkıncı kere evlat acısı yasarsm ben nasıl yasıcam blmıorum
Canim cok gecmis olsun doktorun gercekten cok ters davranmis benim esim olsa doktorun tepesine cikmisti bence en kisa zamanda başka bir yerde muayene ol bu arada hangi hadtane ve doktorun kimdi merak ettim

ben de 30 yaşında evlendim:) olsun canım az kalmış yine de sık dişini.
mecbur sıkıyorum zatenborcum felan bitsin emekliliğide hak edeyim inşallah ayrılıcam

bugun doktora gttım.doktor benı uyuz ettı .sorduğum sorulara adam akıllı cvp alamadm ve hep yanlış yonlendırdı.hep arayıp durduk.neyse kızlar bastan anlatıorum.bebegımın karın bolgesı cok kucukmus ve de sag bobregınde genısleme varmış.sorunmu napcaz dıorum bana ılerlerse sorun tabı dıor.tahlıllerını nıye getırmedın dıor.tahlıllerı burada yaptrdım vermıosunuzkı.bılgısayrdan bakıosunuz dedım hala nıye getırmedın dıor ya.zaten uyuz ettı benı.demır eksıklıgn olabılır dedı.demır ıctgmde kustuğumu soyledm bana dıl altında erıyen bır ılac verdı.sekerı yaptrmadgmı ogrenınce cok kızdı.o bebeğe bısey olursa ben sorumluluk almam.keyfıne goremı yapıosun.bunun tatlı yemeyle alakası yok .sen tatlı yesende yemesende sekerın cıkabılır dedı.ıster yptr ıster yaptrma ama sekerın varda o bebeğe bsey olursa vıcdanın rahat etcekmı.sen mılletın dedıgıne ne bakıosun.onlar bılmıor etmıor cahıl cahıl konusuolar tarzı bseyler dedı.kızlar moralmen cok cokugum.doktor 28 haftalk hamılyım deyınce karnıma saskınlıkla baktı.kucuk dıye sanırım.sonra dışarı çıktık gıdıorduk etraf kararmaya başladı ve ben ben bayılmışım.sara hastaları gbı kasılıp tıtremısım.asırı terlemısım.ellerım ayaklarım kıtlenıp tıtremeye başlamışım.tek hatrladgm esım yırtındı,ortalıgı yıktı korkudan ama hıc bı doktor gelmedı ınanabılıormusunuz.yaklaşık on dk kendımden gecmısım ve doktor gelmemıs bıle.kendıme zor geldım.geldgmde etrafmda bır suru ınsan vardı ve kadının bırı kafama yüzüme su dokmus.saka gbı hasta bakıcı bır tane araba getırdı .sedyede yok.benı oturttular.acıle götürdüler.tansıon olculdu normal cıktı.gttıgmdede olculmustu.oda normaldı.yanı esımle orada basımda dıkılenler,artık nasıl sara hastası gbı tıtremıssem ölüyorum sanmışlar.kadın dedı hıc doktor gelmedı yırtındık.sen olseydın çoktan ölmüştün dedı.neyse acıle gttık tansıon normal dedıler gonderdıler.herkes sekerım oldgundan suphelendı ve sekerı muhakkak yaptrmamı soyledıler.yrn kan,seker ve ıdrar tahlillerım var.dua edın bırsey çıkmasın.o doktor benı cok uyuz ettı.haftaya kendı doktoruma gtcez.daha yenı kendıme geldım.bebegın bobregı genişleme var karnı cok kucuk dedı.daha gecen ay ayrıntıllı ultrosonda hersey normal cıkmıstı ya bu ne smdı.moralım cok bozuk.kendıme gelınce aglamısım bırde..ama ben esımın korkuyla bağırması doktorlara kufretmesı dışında hıcbsey hatrlamıorum.lanet olsun bu hstane sısttemlerıne.sonra doktora dayak attılar dıorlar.gebertsek yerı ya.ben cok uzgunum nolcak smdı bebegımı ya kaybedersem .hemde ıkıncı kere.ıkıncı kere evlat acısı yasarsam ben nasıl yasıcam blmıorum

canım detaylın normalmiş, kendi doktorunda bir sorundan bahsetmemiş bu doktoru pek takma, tahlillerin yapılınca iyi bir doktora görünürsün,
hangi hastanede oldu bu olaylar? o haldeyken doktor nasıl gelmez inanamıyorum

Zaten kendi doktorun degilmis , niye kafana takiyorsun, biliyorum soyledikleri seni uzmus ama , tahlilerin cikinca kendi doktoruna gidersen, ayni seyleri soyleyeceklerini hic sanmiyorum. hic telas etme. kendini uzersen stres yaparsan bebekte etkileniyor stres oluyor, belki bu bayilmalarin, stres oldugun , kendini uzdugun zamanlar oluyor, sen istemesende bunyen kaldirmiyor bunu. oyuzden salla doktoru . Doktoruma soyledim bayilmalari birsey demedi diyorsun, onemli birsey olsa soylerdi demek , sende biraz morelini yuksek tut tatlim. dua edelim hep birlikte ins.
haklısın aslında ama ıkıncı kere bebegımı kaybetmekten cok korkuorum ve bu yüzden bu kadar kotu oldum.eşimde her doktor farklı dıor salla.haftaya kendı doktorumuza gıderız dıor.bu bayılmalar ozellıkle bugünkü bayılma hıc normal dgldı.tansıon dusuklugunden olmadgı anlaşıldı cnm.doktor zten onemsemıor dıe kendı doktorumuda degıstım başka doktora gıdıorum.ona gttgmde soylıcem o ılgılensın baksın neden kaynaklanıor.bugun devletteki tum doktorlar sekerden suphelendıklerını ve mutlaka yaptrmam gerektgnı soyledıler.yrn 8de rabbime güvenerek yaptrcam başka yapabılcgm hıcbsey yok.saolun ııkı varsınız benı cok rahatlatıosunuz

Canim cok gecmis olsun doktorun gercekten cok ters davranmis benim esim olsa doktorun tepesine cikmisti bence en kisa zamanda başka bir yerde muayene ol bu arada hangi hadtane ve doktorun kimdi merak ettim

esım ıcerı gırmek ıstedı ama devlet dıe almadılar.bayılmada çıktıktan sonra oldu.bır asagı kata gttık gerısını hatrlamıorum ıste.bu olay umranıye devlet hastanesınde oldu doktorun ısmıde aykut gülerdi

mecbur sıkıyorum zatenborcum felan bitsin emekliliğide hak edeyim inşallah ayrılıcam

canım detaylın normalmiş, kendi doktorunda bir sorundan bahsetmemiş bu doktoru pek takma, tahlillerin yapılınca iyi bir doktora görünürsün,

bu doktor yenı olmuş dedı.detaylı normaldı dedım.tahlıl nıe getırmedın dıor.vermedıkı neyını getırım ya.yenı olmuş ama nıye olmuş tahlıllerını blmedgmden bsey dıyemıom bır bakalım tahlıllerıne dedı.en kısa zamanda kendı doktoruma koşcaz.umranıye devlette oldu.evet ben nöbet gecırdım ama dr yok.can bu kadar ucuz ıste

eşinin mezhebi derken anlamadım ben:(
doğru sevilmez mi ya. güneşin,medeniyetin doğduğu yer. memleketim, toprağım oralar. valla eşim gelmezse de tek başıma giderim hiç kusura bakmasın. çocuklarıma da sevdirecem memleketimi:)

Benim kocam deniz olmayan yerde nefes alamıyor:1:
Erzurum güzel ama seviyorum ben:) İnsan temiz hava alıyor:)

inşallah canım:)

Benim kocam deniz olmayan yerde nefes alamıyor:1:
Erzurum güzel ama seviyorum ben:) İnsan temiz hava alıyor:)

aaa alevi demek istedin sanırım:) yok canım bizim sülalede alevi. deniz güzel şey tabi, eşimin memleketinde bol bol var. trabzonlu eşim:) ama Erzurum insanıyla,toprağıyla,havasıyla her şeyiyle bambaşka. memleketim ya daha ne olsun:)

al benden de o kadar ne isimler döktüm yollarına :1: haahaaa
beğendiremedim.. en sonunda selim de karar kıldık.. olurda oğlana demir derim diye ödü kopuyor :1:
ablam karnımı demir diye sevince eve geldiğimizde kıpkırmızı yüzle demir diye mi sevdi ablan dedi ne güldüm amaaaa :))))))

aman canım o selim diye sever sende demir diye seversin olur biter :)

aman canım o selim diye sever sende demir diye seversin olur biter :)

o kendinden çok iyi biliyor anne nasıl hitap ederse isim o oluyor anne babasıyla kendi ismi için böyle bir diyalog olmuştu..annesi kazandı :1:
onu kırmam ben selim derim zaten selimi de seve seve koyuyorum :))

Arkadaslar herkese merhaba bugun herkes kv den dert yanmis heralde en sanslilari Kamuran la benim biz kv le ayni sokaktayiz aramizda dört ev var ama cok sukur bana bi zararlari yok cagirmadan gelmezler arada oyle eltimle cikip gelirler oda benim titiz oldugumu bilir ona gore hareket eder cok sukur dun aksamda kp aksamlari yemek yapma al cocuklari cik gel Allah ne verdiyse hep beraber yeriz dedi cok mutlu oldum tamam baba dedim.hatta kp vçocukları alip parka goturur onlarla oturup cocuklar gibi simarir.zaten benim esimle hemen evlenmemim sebebide kp cunku esim askerden gelince bi iki sene gecsin oyle evlenelim diyodu ama kp karsi cikti sen bu kizi seviyormusun dedi oda evet dedi ozaman gidip istiyoruz dedi ve iki ay sonra nisan yaptik 8 ay sonrada dugunumuz oldu cok sukur 8 yili bitirdik ama ne kv nede kp le bi sorun oldu ama hersey karsilikli arkadaslar ben saygida kusur etmedim onlarda sevgilerini eksik etmediler.

ben birlikte oturuyorum canım bende şimdiye kadar saygıda kusur etmedim ayrı ev istedim hep evlenmeden önce ama eşim istemedi anneci biraz . beraber oturalım biraz snra kendi evimize çıkarız dedi inandım ama şimdide hiç bi kıprtı yok ayrı ev konusunda ben herşeylerine he dedm küçüğm onlar büyük dedim her şeylerine koşturdum ama onların gözünde hiçmişim meğer yüzüme canım cicim yapıp arkamda dedikodmu yapan bi kv varmış meğer bıktım bnde artık kendimi kullandrmaya niyetim yok artık bundan sonra oda neyi hakediyosa onu bulur benden.

o kendinden çok iyi biliyor anne nasıl hitap ederse isim o oluyor anne babasıyla kendi ismi için böyle bir diyalog olmuştu..annesi kazandı :1:
onu kırmam ben selim derim zaten selimi de seve seve koyuyorum :))

haklısın canım önemli olan bebişlerimizin sağlığı zaten isim sonra geliyr :) yine anlaşmışsınız ya oda güzel biz zor anlaşabildik :)

valla senin yerinde ben olsam kredi felan çekmem, çok istiyorsa annesi veya babası çeksin ve ödesinler,
canım gerçekten mantıklı olsa tamam ama sadece kredi liminitini serbestleştirecek o zaman harcamaya devam edecek kendine..

Allah yardımıcınız olsun..
...
sağol canım.

bu ne umursamaz insanmış böyle...çok üzüldüm canım...
denecek pek birşey yok durum ortada...
Allah eşine akıl fikir versin. bu mübarek günlerde hamile halimle içtenlikle dua ediyorum size...

sağol canım.

Sen çok dolmuşsun ya. O halde ailesiyle konuşsan, onlar büyük olarak eşine yaptığının yanlışlığını anlatsalar. Bence annesi böyle eğitmiş onu. Sorumluluk vermemişler ve hep hazıra alıştırmışlar.

Ama şu tazminat olayına da çok şaşırdım. Ne iyi patronlar varmış. Eşim tazminatını zar zor almıştı. Şimdi belki eşin de kötü olmak istemiyordur işyeriyle. Ona da o konuda hak vermelisin.

Aslında bir aile terapistine de gidebilirsiniz. Bazı devlet hastanelerinde psikolog hizmeti de var bildiğim kadarıyla. Yaşı çok mu genç eşinin? Sorumluluk almaya hazır değil mi acaba? Hoş onu evlenmeden düşünmesi gerekiyordu.

bugünkü konuşmamızdan sonra arayıp söyleyeceğim zaten.. en azından bilsinler.. hep arayıp sorarlar.. iyiyiz diyoruz.. oysa içim kan ağlar her seferinde. hı yardım edecekler diye değil. niye durumunuzdan bahsetmediniz o kadar sorduk derler. en azından bilsinler..

canım kötü olacak birşey yok ki.. durumunu anlatır bir dilekçe insan kaynaklarına verecek.. şuan başvurduğu yollar daha kötü. ben zaten olacak gözüyle baktığımdan değil hiçbir çaba yok anlamında söyledim. yani daha mantıklı daha sorunları çözümleyici yaklaşımında değil.

10 bin lira için 20 bin lira faiziyle birlikte çekeceğim. onun maaşında diğer borca yetmeyecek ucu ucuna belki yetecek. çoğu zaman yetmeyecek. çünkü her zaman mesai yapamayacak,yaptırmayacaklar.. bir de film izleyeceğim diye ayda 100tl dsmarta ödeniyor... bu çektiğim kredi taksidini de annemden gelen parayla yatıracağım. dr parası sigorta parası da kuşlar ödeyecek herhalde... akıl var mantık var bu mu çözüm.. bu mu çaba...

canım yaş 35 küçükdeğiliz. aile teraspistine değilde annesigili arayıp söyleteceğim. koyulaştırdığım yeri.. diyeceğim,, kardeşinden alsın. 3bin küsürü doğum parasıyla öderim ona diyeceğim.onlar da versin ayda borca yardım etsinler.. yani ben elimden geleni yapacağım. durumu anlatacağım.

bugun doktora gttım.doktor benı uyuz ettı .sorduğum sorulara adam akıllı cvp alamadm ve hep yanlış yonlendırdı.hep arayıp durduk.neyse kızlar bastan anlatıorum.bebegımın karın bolgesı cok kucukmus ve de sag bobregınde genısleme varmış.sorunmu napcaz dıorum bana ılerlerse sorun tabı dıor.tahlıllerını nıye getırmedın dıor.tahlıllerı burada yaptrdım vermıosunuzkı.bılgısayrdan bakıosunuz dedım hala nıye getırmedın dıor ya.zaten uyuz ettı benı.demır eksıklıgn olabılır dedı.demır ıctgmde kustuğumu soyledm bana dıl altında erıyen bır ılac verdı.sekerı yaptrmadgmı ogrenınce cok kızdı.o bebeğe bısey olursa ben sorumluluk almam.keyfıne goremı yapıosun.bunun tatlı yemeyle alakası yok .sen tatlı yesende yemesende sekerın cıkabılır dedı.ıster yptr ıster yaptrma ama sekerın varda o bebeğe bsey olursa vıcdanın rahat etcekmı.sen mılletın dedıgıne ne bakıosun.onlar bılmıor etmıor cahıl cahıl konusuolar tarzı bseyler dedı.kızlar moralmen cok cokugum.doktor 28 haftalk hamılyım deyınce karnıma saskınlıkla baktı.kucuk dıye sanırım.sonra dışarı çıktık gıdıorduk etraf kararmaya başladı ve ben ben bayılmışım.sara hastaları gbı kasılıp tıtremısım.asırı terlemısım.ellerım ayaklarım kıtlenıp tıtremeye başlamışım.tek hatrladgm esım yırtındı,ortalıgı yıktı korkudan ama hıc bı doktor gelmedı ınanabılıormusunuz.yaklaşık on dk kendımden gecmısım ve doktor gelmemıs bıle.kendıme zor geldım.geldgmde etrafmda bır suru ınsan vardı ve kadının bırı kafama yüzüme su dokmus.saka gbı hasta bakıcı bır tane araba getırdı .sedyede yok.benı oturttular.acıle götürdüler.tansıon olculdu normal cıktı.gttıgmdede olculmustu.oda normaldı.yanı esımle orada basımda dıkılenler,artık nasıl sara hastası gbı tıtremıssem ölüyorum sanmışlar.kadın dedı hıc doktor gelmedı yırtındık.sen olseydın çoktan ölmüştün dedı.neyse acıle gttık tansıon normal dedıler gonderdıler.herkes sekerım oldgundan suphelendı ve sekerı muhakkak yaptrmamı soyledıler.yrn kan,seker ve ıdrar tahlillerım var.dua edın bırsey çıkmasın.o doktor benı cok uyuz ettı.haftaya kendı doktoruma gtcez.daha yenı kendıme geldım.bebegın bobregı genişleme var karnı cok kucuk dedı.daha gecen ay ayrıntıllı ultrosonda hersey normal cıkmıstı ya bu ne smdı.moralım cok bozuk.kendıme gelınce aglamısım bırde..ama ben esımın korkuyla bağırması doktorlara kufretmesı dışında hıcbsey hatrlamıorum.lanet olsun bu hstane sısttemlerıne.sonra doktora dayak attılar dıorlar.gebertsek yerı ya.ben cok uzgunum nolcak smdı bebegımı ya kaybedersem .hemde ıkıncı kere.ıkıncı kere evlat acısı yasarsam ben nasıl yasıcam blmıorum

canım başka dr a git diyeceğim ama orayı tahlil vs için gidiyormuşsun zaten..
şekerin olacağı anlamına gelmez ki.. öyle hemen demişler..

ayrıca şeker de olur tansiyonda olur hamilelikte..
şeker yükleme yapınca 1 hafta kendime zor geldim. o kadar seni düşünüyorlarsa seninle öyle konuşmasalardı.. daha faydalı olurlardı..

sanki çaresi yok mu.. nasıl demişler bakacağız diye.. şimdi baksınlar. durum neyse söylesinler.. Ayrıca senin bayılman şekerin yükseldiğinden değil ki oraya gidene kadar iyiydin sonuçta.. Bebeğin ile ilgili söylenenler, üzerine dr un sert çıkışı vs seni fenalaştırmış..

sen içini rahat tut.. kendi dr una git.. kontrollerine yaptır.. 2 dakikalık muayenenin sonucunda üstelik ne kadar ilgilenebilir ki seninle.. o yüzden sen dr una bekle..

Son düzenleme:
bu doktor yenı olmuş dedı.detaylı normaldı dedım.tahlıl nıe getırmedın dıor.vermedıkı neyını getırım ya.yenı olmuş ama nıye olmuş tahlıllerını blmedgmden bsey dıyemıom bır bakalım tahlıllerıne dedı.en kısa zamanda kendı doktoruma koşcaz.umranıye devlette oldu.evet ben nöbet gecırdım ama dr yok.can bu kadar ucuz ıste

canım çok kötü birine denk gelmişsin maalesef, insan uzun süre etkisinden kurtulamıyor ama bebeğin için kendini toplamaya çalışman lazım,
ben normalde çok sinirli biriyimdir, haksızlık karşısında susmam ve kavga ederim ama hamileliğin başından beri ne kadar sinirlenirsem sinirleneyim olayın üstüne gitmemeye çalışıyorum, en büyük düşmanımız maalesef stres, inşallah doktoruna gidince göreceksin bebişin çok sağlıklı çıkacak

Bende bugün çok üzgünüm. Sabah tokluk 170,öğlen tokluk 190 çıktı ilk defa bu kadar çok. Yarın doktora gidilen...

çok üzüldüm canım benimde sabah tokluğum dün 152 bugün 150 çıktı yarın bende doktora gidicem biz bi şekilde dayanırızda bebklerimizi etkilemesinnnnnnnnnn :((

canım gerçekten mantıklı olsa tamam ama sadece kredi liminitini serbestleştirecek o zaman harcamaya devam edecek kendine..

10 bin lira için 20 bin lira faiziyle birlikte çekeceğim. onun maaşında diğer borca yetmeyecek ucu ucuna belki yetecek. çoğu zaman yetmeyecek. çünkü her zaman mesai yapamayacak,yaptırmayacaklar.. bir de film izleyeceğim diye ayda 100tl dsmarta ödeniyor... bu çektiğim kredi taksidini de annemden gelen parayla yatıracağım akıl var mantık var bu mu çözüm.. bu mu çaba...

canım yaş 35 küçükdeğiliz. aile teraspistine değilde annesigili arayıp söyleteceğim. koyulaştırdığım yeri.. diyeceğim,, kardeşinden alsın. 3bin küsürü doğum parasıyla öderim ona diyeceğim.onlar da versin ayda borca yardım etsinler.. yani ben elimden geleni yapacağım. durumu anlatacağım.

..

Allah yardımcın olsun, yazdıklarını bir süredir takip ediyorum, sen elinden geleni yapıyorsun, ama bu sefer tavrını kesin koy yoksa hayatınız hep böyle geçecek, arabayı satsın, borcunu ödesin acil bir durum olursa taksiyle gidersiniz, sanada yazık annenlerede yazık,

canım ben 17yaşından belli muhasebe -personelde çalıştım. işyerine bağlı vermeye gönüllüyse veriyorlar.çok verildi. bizzat benim hazırladıklarım da oldu.. yani sırf personelini düşünüp zor anında kurtarmak için.. hatta bir dönem ben de aldım tazminatımı tekrar başladım. sonra başka bir işimden istifa ettim ama patron yine verdi. mağdur olmayım emeğin çok geçti diye.. . yasal olarak da 15 yıl 3600 gün prim doldurana istifa etsede kıdem tazminatı alabiliyor. yani elamanına o parayı zaten verecek.

dediğim gibi isterlerse verirler.. ama bunun için elinden geleni yapması lazım. en azından istemeden vermezler demesine ben kızıyorum. durumun anlatır bir dilekçe yaz ver.istedin diye işten kovacak halleri yok.. bizi en rahatlatacak o .. vermezlerse o zaman umudu keseriz oradan.

ben evlenirken hiçbirşey istemedim. 3binliralık beyaz eşya aldık. hadi diğer ıvır zıvır bir üçbinde o yapsın. 10bin tl olsun.(gelin arabasını bile kiraladı. oysa bizim ev düğün yeri kuaför aynı mahalledeydi.) düğünümüz 3500e yakınlarının orada yaptık. düğün bile istemedim onlar istedi. masrafını da düğünde birikenlerle ödedik. gelinlik bile aldırmadım. tatil şu bu zaten yok..

mutfak eşyaları da babamın aylığından verilen devletin tabi sonradan kesilen çeyiz parasından aldık.
ben öyle misafire ayrı kendime ayrı diye değil. normal kullanmak için.. sonra kv deler iki takım yemek tak.gündelik kullanmaya getirdiler. evlerinde kullanmadıkları varmış..

eşimin önce borçları varmış. düğünde harcarım diye 10binlira çekti onunla birlikte... 900 tl 5yıl borcu vardı.. maaşı takside bir de kiraya gidiyordu. mesai parasını ıvır zıvıra harcıyor diye ben öyle sanıyordum. (baklıyat,mutfak masrafları onun annesigil getirdi. annem getirdi.. öyle mutfak masrafı olmuyordu.)
8temmuzda düğün oldu 20sinde işe başladım ben eşek gibi de çalıştım. üç kuruştan lüks harcama yok. ihtiyacımı bile almadım.hepsi borç elektrik su .

eşime söylediğim o tatlı dille vs çok konuştuk..yeri geldi tedavi ol dedim. kredi çekeceğim diye kabul etti sonra istemedi.krediyi de çektirmişti o zaman..

vazgeçemiyor sigaradan. aldığı sigara parasının değil yarısını üçte birini eve harcamışlığı yoktur.. sigaradan tiksinen biri olarak söylüyorum başka zaman bu kadar üstüne gitmem. ama bu kadar borç varken de çıldıracak durumdayım.sadece o olsa.. kendine hiç kıyamaz. servis var arabayla gider. neymiş bana birşey olursa hemen gelecekmiş. dedim öncede gidiyordun.

hem dedim hergün giderken yakacağın parayı acil olduğunda gitmemiz gerektiğinde nasıl gideceksin..acil gittiğimde iki sefer bana çektirdi kartımdan.. bunu bilmiyormuş ki bi yok o zaman da veririz diyor.. hastaneye gidiyorum 2 saatlik yol evden orası.. otobüsle gittim. orada akşama kadar perişan oluyorum. annem ilgilendi herşeyle..

işyerinde poğaça çıkar beğenmez dışardan yer. yemek çıkar. etti tavuktu, patlıcandı, sebzeydi,bulgurdu,pirinç çorbasıymış yok şöyleymiş yok böyle der yemez ..

eşimin ete süte meyveye ihtiyacı var demez iki günde 5 liralık çekirdek alır yer..çikolata yer kola içer.. sucuktu şuydu buydu..berberiydi.. ben herşeyden kıstım. yememden içmemden. hatta iç çamaşırımı bile annem alıyor evlendim evleneli.. el insaf..
hastaneye gideriz güya yanımdadır ben içerde uğraşırım aç bi aç.. o gider sigara içer poğaça yer.. tahlilerle muayenelerle uğraşırken elimdeki çantayı,montu ya da tahlil için yardım lazımdır tutması gerekenler verecem olmaz yakınlarda nerdesin sigara içiyorum.

hastanede yattım refaketçi yemeklerini yemedi dışardan yedi. kötü değildi yemekler.. gayet etli sebzeli salatalı ... yani hastanede yattığım sürede kendine harcadı.benzindi,poğaçaydı,sigaraydı suydu yemekti..

ben istiyorum ki küçük şeyler yaparak da olsa elinden geleni yapsın.. ama yok.. umrunda değil. ben borçlar yüzünden uykusuz kalıyorum o mışıl mışıl uyur..
çünkü krediyi krediyle kapatır sorun kapanır.. kendi haklarını doldurdu çekemiyor ben varım ya.. işe yarasa neyse ama yaramayacak..
doğum rapor paramı veriyim diyorum daha ben ne yapıyım.

erkekleri yönlendirmek gerekiyor evet ama yön almak isteyene.. umursayana.. düşünceliye.sorumluluk sahibine.. enişteme işyerinde verilen ticketleri harcamaz bir simit yer evin mutfak masraflarına harcardı. teyzem çalışmadığı halde geçinir giderler.

ama böyle önce başkasını aslında kendini kandıran birine bunları anlatmak çok zor..

biliyorum çok karışık anlattım ama artık gerçekten bunaldım..evlenmeden önce borcun içindeymiş (kira yok birşey yok) evlendikten sonra da borcun içinde..

akşam dediğim gibi ne olacaksa olacak.

krediyi çekmeyeceğimi söyleyeceğim. kredi çekmesi borcu kapatmak değil. borcu uzatmak oluyor. annemden aldığımda oraya gidecek. kendi maaşı da zaten borca gidiyor.. kredi limitini rahatlattığı için lüksleri için krediyle harcayacak . yani yine yaklaşık 400 tl borç eklenecek..adı da eve harcamış olacak..

.

bu zamana kadar annemin desteği olmazsa aç kalırdım.. yemedim içmedim gezmedim ne oldu borç oldu.. ama yeter artık.. bir kızım var.. onun hiçbir eşyasını almadık. destek aldıkça kendine harcıyor.. harcayacaksa benden bu kadar..

neyse canım ya..

Canım sana ne desek boş, çeken bilir. Allah yardımıcın olsun. Bence de doğru karar vermişsin. Kredi çok hayırsız oluyor. Elindeki de avcundaki de gidiyor. İnsan alınca sonra ödemeyecekmiş sanıyor ama evin betini bereketini bırakmıyor. Sakın çekme, çektirtme. Bir de elin olğluna yaranılmaz derler. Madem senin kocan anlamıyor sen de acıma, onun düşünmesi gerekeni sen düşünüyorsun. Paranı çocuğuna kendine harca. İkinci bir iş bulsun ödesin borçlarınızı! Kendi zevklerinden ödün vermiyor beyefendi. Borçla zevk yaşanır mı?
Yine de sen bilirsin. :50:

cnm gecen hafta dgl gecen aykı ayrıntılı ultrosonda hersey ıyı cıkmıstı.doktor kendı doktorum dgl devlete tahlıllerımı yaptrıım gotureyım bırde gtmısken muayene olayım sonra kendı doktoruma gıdım dedım.adam ortayası gecmıs uzman bırde.oyle seyler soyleyınce cok kotu oldum.hala gozlerım doluor.benı cok kotu etkıledı.ben kotulesınce yarına kaldı.seker testı ıcın ac olmam gerekıormus.yrn gtcem kan alçaklar,ıdrarda.bıde kanuyusmazlıgı ıcın ypcklar.ogleden sonra çıkar.kan uyusmazlgı testın sonucuna gore ıgne vurulcak ama yrna yetısırmı o blmıorum.olmadı pazartesı ıgne vurulcak sonuca gore salıda kendı doktorumuza koscaz hemen.hersey ıı çıksın dıe dua edıorum.o sara gıbı bayılmamda ıns havadan moral bozukluğundan olmuştur.hamıle kaldgmdan berı daha öncede oluordu .defalarca doktoruma dedım onemsemedı .ama bu kez fecı sekılde yasadım.zaten doktorumu degıstım.bulduğum doktor ıyıymıs ona gtcez haftaya.
Şaka gibi ya, hastahanede bakmıyorlar. Ama burası Türkiye! Olur böyle şeyler. Bence Sağlık bakanlığını şikayet hattını ara, şikayetçi ol. Bırak doktoru insan denmez bunlara!:47:

Allah yardımcın olsun, yazdıklarını bir süredir takip ediyorum, sen elinden geleni yapıyorsun, ama bu sefer tavrını kesin koy yoksa hayatınız hep böyle geçecek, arabayı satsın, borcunu ödesin acil bir durum olursa taksiyle gidersiniz, sanada yazık annenlerede yazık,

10bin falan tutuyor araba.. 25bin borç var onun dışında 1200 tl*4,5 yıl yatması gereken..
yine de satalım ona yatır diyeceğim. ama ailesenede söyleyeceğim.

Canım sana ne desek boş, çeken bilir. Allah yardımıcın olsun. Bence de doğru karar vermişsin. Kredi çok hayırsız oluyor. Elindeki de avcundaki de gidiyor. İnsan alınca sonra ödemeyecekmiş sanıyor ama evin betini bereketini bırakmıyor. Sakın çekme, çektirtme. Bir de elin olğluna yaranılmaz derler. Madem senin kocan anlamıyor sen de acıma, onun düşünmesi gerekeni sen düşünüyorsun. Paranı çocuğuna kendine harca. İkinci bir iş bulsun ödesin borçlarınızı! Kendi zevklerinden ödün vermiyor beyefendi. Borçla zevk yaşanır mı?
Yine de sen bilirsin. :50:

çekmeyeceğim ya.. annemin parasını da ki kadıncağız görüyor halimi iki lokma geçsin eksiklerini alsın diye veriyor aylığını.. beyfendi ailesini üzmeye mecali yok. beni ve doğmamış yavruya borç yüklemekten başka birşey bilmiyor. üstelik kendisi kendi havasında hiç ödün vermiyor..

Back
X