2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Canan karatay seker yuklemesi yapilan cocuklarda solunum yetersizligine neden oluyomus. Sizce boyle bisiy varmıdır varsa doktorlar nie yapio
Bence zararlı değil. Olsa bütün Dr lar istemezdi. Ben bu konuda çok düşünüp çok kararsız kalmıştım.
Burdan bir arkadaş yediğiniz bir kase sütlaç ya da bir dilim baklavada yüklenen şekerden daha fazla şeker var demişti. Cidden hak vermiştim. Eğer hiç şeker yemiyorsak bebek şekerle hiç tanışmadıysa bu şeker yüklemesi karatayın dediği gibi belki bir etki yapabilir. Zaten oda hiç şeker yemeyin diyor bal bile...Altüstü 50 gr pudra şekerini suya karıştırıp içiyorsun bence bir dilim baklavadan daha az zararlıdır :D

Bilmedenkalinkam, post: 37033431, member: 489974"]DIKKAT !!!
arkadaslar.. narin icinde ki dogal ostrojen hormonu nedeni ile hamilelerin tuketmesi onerilmiyo bilginiz olsun...[/QUOTE]
Bilmeden 2tane nar yedim zaten yürüyemiyorum kasılmalar yüzünden ondan birkaç gündür sancim var demek ki:110:

hmmm madem böyle bir bilgi var. Biri yemeli biri yememeli diyorsa... Hiç riske girmem ben yemem valla ...
yazacaktım ama araştırıyım dedim..
"Eskiden bu yana süre gelen gebe kadının nar yemesi zararlıdır sözleri herkesin kafasını karıştırıyor.Bilindiği üzere nar cennet meyvesi ve bir çok hastalığa da inanılmaz derece faydalıdır."
"Gebelikte nar düşüğe neden olur mu ? Anne adaylarının sıklıkla sorduğu sorulardan biridir.Gebelikte nar yemenin zararları olduğuna dair bilimsel bir veri yoktur.Uzmanlar narın gebelik döneminde ,diğer meyveler gibi abartılı olmamak şartıyla uygun miktarlarda tüketilebileceğini belirtiyor."
http://www.kadintarafi.com/gebelikte-nar-yemek-zararli-mi.html

Tam tersi aşırı olmadığı sürece faydalı olduğuna dair bilgiler var araştırdığımda zararlı olduğuna dair bilgiye ben ulaşamadım...Sen nerden öğrendin merak ettim..

Canim site yi eklemeyi bilmiyoru ama bikac farkli yerde okudum sakincasi olabilecegini haber7.com du bitanesi tam olarak soyle yazi mesela nar com faydali bir meyvedir ama migde ve bagirsak problemleri olanlarin cocuklarin ve hamilelerin dikkatli tuketmesi gerekmektedir gerekirse diyetisyenleriyle miktar belirleyebilirler gibi bisey... bi baska sitede de icinde ostrojen hormonu oldugu icin sakinca yarattigini okudum arti tansiyon dusurme ozelligi de varmis yani hic yenmemeli diye bisey yok ama miktarina cok dikkat etmeli anladigim kadariyla ...

Ben sadece sürünce çıkıyor sanıyordum çalıntı durumunu senden öğrendim. Böyle duymamıştım. Tamam denemem :) Zaten babaya çekerse beyaz tenli olur leke parlar :)) O kadar çok kişi bu duruma inanıyor ki vardır bir bağlantısı gerçekliği heralde...
:D bebekler her durumda cok tatlı oluorlar. bende sen gbı dusunuorum.yoruldum artık.gelcek hafta catım dar çıkarsa veya başka br engel.bırde senın doktoruna baktrcam oda aynısını derse dıretmıcem normal olsun dıye.gerekırse sezeryan olur ıkı gun ağrıyla kalırım napayım yeterkı bebegım ıyı olsun.dıretmekte ınsanı yoruor.genede ıns Rabbım gonlumuze gore verır ne yprsak yapalım yırtınsak ta dovunsekte nasıpte ne varsa o olacak:KK46::KK52:

Canim site yi eklemeyi bilmiyoru ama bikac farkli yerde okudum sakincasi olabilecegini haber7.com du bitanesi tam olarak soyle yazi mesela nar com faydali bir meyvedir ama migde ve bagirsak problemleri olanlarin cocuklarin ve hamilelerin dikkatli tuketmesi gerekmektedir gerekirse diyetisyenleriyle miktar belirleyebilirler gibi bisey... bi baska sitede de icinde ostrojen hormonu oldugu icin sakinca yarattigini okudum arti tansiyon dusurme ozelligi de varmis yani hic yenmemeli diye bisey yok ama miktarina cok dikkat etmeli anladigim kadariyla ...
ya bnde narın tehllıkelı oldhgnu duymuştum ama neden hıc hatrlamıorum.bnce bu saatten sonra napcak kı.günde bır tane zarar dgldır bence.bnm doktorumda maden suyu cok tüketme ıcınde tuz mu ne var zararlı dedı.ılla ıccem dıorsan günde bırden fazla sakın dedı.dıer doktorlarda ıcın cok yararlı dıor amannn.ben maydonozu bıle bıseylerın ıcınde tüketmeye basladm valla.

Bende şunu anladım. Hamileliğin özellikle ilk 3 ayında fazla tüketilmemesi gereken gıdalar var. Düşüğe neden olabiliyorlar mesela maydonoz dr um ada çayı içme demişti bunlardan biri de sanırım nar. Ama düşüklük zamanını geçtiğimizden nar sancı verip doğumu hızlandırabilir tabii aşırısı 1 taneden birşey olacağını sanmıyorum. Kontrollü tüketilmeli sanırım...

:D bebekler her durumda cok tatlı oluorlar. bende sen gbı dusunuorum.yoruldum artık.gelcek hafta catım dar çıkarsa veya başka br engel.bırde senın doktoruna baktrcam oda aynısını derse dıretmıcem normal olsun dıye.gerekırse sezeryan olur ıkı gun ağrıyla kalırım napayım yeterkı bebegım ıyı olsun.dıretmekte ınsanı yoruor.genede ıns Rabbım gonlumuze gore verır ne yprsak yapalım yırtınsak ta dovunsekte nasıpte ne varsa o olacak:KK46::KK52:
Haklısın canım..
Ama bilinçli olmakta yarar var.Eşimle konuştum arkadaşımın suyu geldi açılma yetersiz olduğundan suni sancı verdiler 9 saat çile çekti dedim hemen araştırdı. su geldikten sonra hemen doğum başlamayabilir 1-2 gün süresi var genelde 12 saat ardından doğum başlıyormuş..Bir gün hastanede kalınabilir o durumda en fazla bir gece fazla ücret verilir suni sancı işkencesi çekmeden doğumu bekleriz dedi...
Kısacası sakin olmalı araştırıp bir karar verilecekse öyle vermeliyiz..Önemli bir konu...

Haklısın canım..
Ama bilinçli olmakta yarar var.Eşimle konuştum arkadaşımın suyu geldi açılma yetersiz olduğundan suni sancı verdiler 9 saat çile çekti dedim hemen araştırdı. su geldikten sonra hemen doğum başlamayabilir 1-2 gün süresi var genelde 12 saat ardından doğum başlıyormuş..Bir gün hastanede kalınabilir o durumda en fazla bir gece fazla ücret verilir suni sancı işkencesi çekmeden doğumu bekleriz dedi...
Kısacası sakin olmalı araştırıp bir karar verilecekse öyle vermeliyiz..Önemli bir konu...
evet bunu bendde araştırmıştım.dogru dıorsun bekleme suresı var

A
40-41 bu haftalara kadar kalmasını hiç istemiyorum. bu pazar 3300 dü zaten öyle olursa 4 ü geçer... Taşırım taşımasına da riskli duruma girmek istemiyorum. Ondan biraz da bu sabrsızlığım...
Gece beni de saolsun uyandırmıyor bebeğim..Ben dönüşlerde çatı ağrısıyla uyanıyordum. Dün ağrım yoktu kabuslar uyandırdırdı..Dediğin gibi ruh halimizdeki gerginlik endişe heralde ondan böyle oldu...
Bende yürüyüşü arttırdım inş.yakında doğururum.
Sancı hissetmiyorum. Ama 1 cm açılma varsa bu açılmalar sancıyla oluyor hissetmemişindir dedi bir arkadaşım. Sevindim. İnş. öyledir...
Acı eşiğimi diyolardı o yüksektir belkide vardır hissetmiyosundur canım arkadaşının dediği gibi ben hiç yürüyüş yapamıyorum her işimi kendim görme ve düzen hastalığım var gerçi hastalık boyutunda değil ama kolay kolay başkasının yaptığı işi beğenemiyorum oyuzden evdeki işleri ufak ufak her gün kendim tamamlamaya çalışıyorum evde yorulduğumdan çıkıp yürüyecek halim kalmıyor inşAllah yaptığım bu işlerin olumlu etkisi vardır:110:
Senin bebeğinin maşAllah kilosu varmış belki aynı hızla yükselmez canım ya sıkılma Allah hayırlısını nasip etsin

selamlar arkadaşlar,
bugün doktor kontrolümüz vardı . hiç sancı yok .bebeğin kafası inmiş mi dedim yok tüm kafasını hala ultrasonla görebiliyoruz dedi. baş çevresi 2 hafta önde yani kafası büyük.30 eylülde tekrar gelirsin dedi.inş. doğuma gelirim o zaman dedim öyle olmazsa 8 ekimde gel diyor bayram tatili bitiyor ya ,bayramda gelme diyor yani bana. Bugün kemeraltına gittim ,İzmirli arkadaşlar bilirler nasıl bir yer insan bir girince çıkamıyor labirent gibi bebek şekerlerini yaptırdım ,bazı eksikleri tamamladım . hamileliğin bu evresinde oraya gitmek delilik gibi bir şey .ama ben gözümü çok kararttım artık sabah 9 dan akşam 6:30 a kadar sadece arabada ve yemek yerken oturdum bir de nts de yattım. yine de hiç sancı çıkmadı.
biraz gerginim inş.geçer biran önce .
nar konusunu okudum daha bugün bir bardak nar suyu içtim ve okadar yürüdüm ama yine de hiç sancım yok. doktora bir haftaya gelmez mi dedim o da hiç belli olmaz Allah bilir belki bu gece gelir dedi. Oradan anladım ki bebeğin başının inmesi için illa da haftalara gerek yok bir anca gelen büyük sancılarla da inebilir sanırım.

A

Acı eşiğimi diyolardı o yüksektir belkide vardır hissetmiyosundur canım arkadaşının dediği gibi ben hiç yürüyüş yapamıyorum her işimi kendim görme ve düzen hastalığım var gerçi hastalık boyutunda değil ama kolay kolay başkasının yaptığı işi beğenemiyorum oyuzden evdeki işleri ufak ufak her gün kendim tamamlamaya çalışıyorum evde yorulduğumdan çıkıp yürüyecek halim kalmıyor inşAllah yaptığım bu işlerin olumlu etkisi vardır:110:
Senin bebeğinin maşAllah kilosu varmış belki aynı hızla yükselmez canım ya sıkılma Allah hayırlısını nasip etsin
Amin canım...
Çalışan demir ışıldar..Anladığım kadarıyla günün çoğunda ayaktasın hep bir uğraşın var. benim akşam yaptığım yürüyüşten kat kat yararlı olduğunu düşünüyorum :)

Amin canım...
Çalışan demir ışıldar..Anladığım kadarıyla günün çoğunda ayaktasın hep bir uğraşın var. benim akşam yaptığım yürüyüşten kat kat yararlı olduğunu düşünüyorum :)
Aslında son zamanlarda çok yorgun hissediyorum mesela bi fırın içi temizliyorum kesiliyorum dinlenip yeniden kalkıyorum bedenim artık ağırlaştın yapma diyor ama içim durmuyo napim Allah sağlık versin bu hayatta her işimi hep kendim göreyim sürekli ettiğim duam :KK66: Yatacak yerlerim ağrıyor zaten ayakta olmak daha iyi geliyo bazen :KK66: Yürüyüşle ev işleri karşılaştırılmaz bile canım ya ev işi yapmak spordan bile sayılmıyor zaten doktorum günde yarım saat 40dk yürüceksin demişti nerdeeee:KK23:

maşallah hala uzun uzun yürüyüşler yapan kemerlatında dolananlarımız var =)) bende de aşırı bir tembellik mevcut.. Sabahları uyanmak bilmiyorum, yapacak işlerim var, 10 dk sonra yaparım yrm saat sonra yaparım derken bir bakıyorum akşam olmuş.. tüm gün evde eşimi bekliyorum gelse de brz muhabbet etsek yürüyüşe çıksak diye.. o da ayrı bir alemde.. gerçekten analık ve babalık farklı şeyler galiba.. bizim babamızın daha farkındalığı oturmadı sanırım =( ben akşam biraz deniz kenarına çıkarız yürürürz muhabbet ederiz, belki bir iki arkadaşı görürüz ( tüm hafta evde yalnız olunca insana hasret kaldım)diye hayal ederken, o anası babası darılmasın diye onlara çay içmeye götürüyor beni=( sonuç 2 saat sandalye tepesinde oturmam ve toplamda 3-5 cümle kurup dedikodu dinlemem oldu bu akşam.. ne olurdu bnm de düşünceli bir kocam olsa =))

selamlar arkadaşlar,
bugün doktor kontrolümüz vardı . hiç sancı yok .bebeğin kafası inmiş mi dedim yok tüm kafasını hala ultrasonla görebiliyoruz dedi. baş çevresi 2 hafta önde yani kafası büyük.30 eylülde tekrar gelirsin dedi.inş. doğuma gelirim o zaman dedim öyle olmazsa 8 ekimde gel diyor bayram tatili bitiyor ya ,bayramda gelme diyor yani bana. Bugün kemeraltına gittim ,İzmirli arkadaşlar bilirler nasıl bir yer insan bir girince çıkamıyor labirent gibi bebek şekerlerini yaptırdım ,bazı eksikleri tamamladım . hamileliğin bu evresinde oraya gitmek delilik gibi bir şey .ama ben gözümü çok kararttım artık sabah 9 dan akşam 6:30 a kadar sadece arabada ve yemek yerken oturdum bir de nts de yattım. yine de hiç sancı çıkmadı.
biraz gerginim inş.geçer biran önce .
nar konusunu okudum daha bugün bir bardak nar suyu içtim ve okadar yürüdüm ama yine de hiç sancım yok. doktora bir haftaya gelmez mi dedim o da hiç belli olmaz Allah bilir belki bu gece gelir dedi. Oradan anladım ki bebeğin başının inmesi için illa da haftalara gerek yok bir anca gelen büyük sancılarla da inebilir sanırım.
Merhaba canım bebeğin vaktini bekliyordur sen hareket etmeye devam et Allah gönlüne göre verir inşAllah buarada bende yarın doktordan çıkınca kemeraltına gidip eksiklerimi tamamlamak istiyorum eşimde senin gibi delilik olduğunu söyleyerek red ediyor ama herşeyin uygunu ve çeşidi de orda var :KK61:

Selam kızlar benimde yarın kontrolum var her hafta gitmek çok güzelmiş nstye de giricem dua edin hersey yolunda olsun elifsen 1975 ne yaptı acaba bugün hiç haber gelmedi...

iyi geceler arkadaslar,
benimde bugun kontrolum vardi bebegin kafasi iyice inmis,1 cm aciklkik ama Rahim agzi uzun dedi, zaten surekli kasilma, sanci, elektrik carpintisi,asagidan ignelenmeler bitmek bilmiyor baska biri olsa coktan dogurduydu vllh :) hatta ebe bana akunpuntur yapalim dedi tabi bende hemen kabul ettim ayak parmaklarima ve ellerime bi kac igne batirdi rahim agzini yumusatir etkisi olmasa bile en azindan rahatlatici ozelligi var dedi... dogum yavas ilerlediginde de cok uygulaniyor burda ... yuruyus yapmaya calisiyorum ama cok zorlaniyorum eve geldigimde pilim bitmis oluyo, bi cogumuz bebisine kavustu, benim gibi bekleyenlerede rabbim kolaylik ve hayirli dogumlar nasip etsin insallah, bu arada ekim anneleri hep sezeryan cogunlukta, normal doguran henuz cok yok sanki, tabi hayirlisi olsun...

7 günüm kaldı artık. Zamanı ittiyorum. Oğlum artık sancı versin istiyorum. Yada suyum gelsin ne biliyim.bu haftasonu kontrole gidicem bakalım ilerleme var mı. Allahım hepimize kolay doğumlar nasip etsin.

Yılmazneval canım inşallah sen de güzel haberlerle dönersin:)

Günaydın kızlar herkes iyidir umarım ben 1 de bi yatmışım 7 ye kadar deliksiz uyumuşum şaşkınım kaç kere uyanan ben bu gece nasıl böyle oldum bilmiyorum
Bende yürüyüşe çıkmıyorum ama evde hiç oturmuyorum desem yeridir sanki baya aşağı indi gibi geliyo göbüşüm bakalım yarın ramdevum var inş güzel şeyler duyarız
Bu arada elifsenden haber alan var mı

Gunaydin...dun dojtr gittim.alttan muayene etti acilma var dedi sonra yatis yapalim dedi kabul etmedim sunni sanci verecekti :(git fazlalasinca gel dedi ama bende fazlalasma yok.saatte 1 sanci oluyor 20 saniye surup gidiyor orta siddetli sanci oldugunda kendimi cokmu kasiyorum ilerlemiyor anlamiyorum...neyapacam ben :(sancilar nadil duzene binerki ...kotuyum

Back
X