2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Kizlar ben dogum yaptim..sunni ssnci aldim akksam 7 de dogum oldu darisi sizlere olsun gelicem insh
Cok cok tebrik ederim canim, ben de aylardir gruptayim cok az yazabildim ama hep takipteydim okudum. Simdi dogum mesajini gorunce cok duygulandim:)) allah uzun sağlıklı omurler versin:)

Ben de yazdığını okurken kahve miiii diye içimden geçirdim ki sen de yazmışsın zararlı olduğunu. Çok sık içme annesi. Çok çok canın isterse ılık süte çok az kahve at, iç. Ben öyle yaptım, birkaç kez de bir iki yudum normal kahveden aldım, kalanını eşime verdim. Bazı yerlerde bebeğe zararlı olduğu yazıyor. Ama dün tv de bir doktor 2 fincanı geçmedikçe bebeğe zararı yok ama kafein nedeniyle anneye zararlı ve riskli dedi. Bundan sonra içmeyiver bence :KK66:
1 sene içmesem aramam yaz tatiline girince boşlukta kaldım sohbet maksatlı toplanınca yanında da içtim hep bu tatil boyunca bundan sonra ağzıma koymam moralim bozuldu :KK57:

günde bır fıncandan bseybolmuor ama fazlası vucuttakı demırı alıor.cayda öyle.mesela bnm kanszlgm ve demır eksıklgm oldgndan bana kahve ve cay yasak ama ben arada kaçamak ypıorum.ornegın bugun ıkı bardak açık cay ıctım.Sen Kafeın,kahve,cay çok tuketmedkce skntı yok
Çay pek içmem haftada 1 kez anca kahveninde köpüğü ve telvesiyle hiç işim olmaz işte muhabbet uğruna kahve toplantılarına katıldım artık içmem canım ya içtiklerime sayayım:110:

Kızlar ben hastane için liste yaptım ama çantaya bakarak yapmadım. Yazmadıklarım, eksiklerim olabilir. Bizden sonraki arkadaşlara yardımcı olur belki. Zamanında biz de listeler arıyorduk. Okuduklarımızın ne olduğunu, neye yaradığını bile bilmiyorduk. Şimdi bakmadan liste yazar olmuşum :) Hayat neler öğretiyor insana. Hazırladıklarımızı evlatlarımızla, sağlıkla kullanalım inşallah hepimiz. :nazar::nazar::nazar:

ANNE ÇANTASI:

2 takım gecelik-sabahlık

1 takım pijama (Eve dönüşte de bunu giyinirim sanırım.)

Lohusa tacı - Toka

Kullan at lohusa kilodu (6 adet)

Hamile kilodu (2 adet)

Emzirme sutyeni ve atleti

Kalın çorap

Hırka-Yelek

Havlu

Terlik

Hasta bezi

Alt açma bezi

Gece pedi

Meme ucu kremi

Süt sağma makinesi

Meme kalkanı

Meme ucu koruyucu silikon

Karbonatlı su karışımı (Meme ucunu silmek için)

Humana Still Tea

Bisküvi

Ev yapımı kayısı kompostosu püresi

Lokum

Kağıt bardak

Diş fırçası-macun

Kağıt havlu

Tuvalet kağıdı

Kağıt klozet kapağı örtüsü

Deterjanlı ıslak temizlik mendili

Şarj cihazı

Fotoğraf makinesi

Kimlik

Evlilik cüzdanı

Hastane dosyam

OĞLUM İÇİN:

1 takım hastane çıkışı

Yedek iç ve dış zıbın

2 çıtçıtlı kolsuz body

2 tulum

2 uzun kollu çıtçıtlı body

2 pijama altı

Çorap-Eldiven-Şapka

Hırka-Yelek

3 battaniye

Bebek bezi

Alt açma örtüsü

Islak pamuk mendil

Pişik önleyici krem

Ağız havlusu-Müslin bez

Tülbent

Takı yastığı- Beşik örtüsü

Emzik- Emzik kabı

Biberon-Kaşık

Ana kucağı

REFAKATÇİLER İÇİN: Terlik ve arabada bekleyecek yedek giysiler yeter, gerisi olmayıversin :KK66:

Son düzenleme:
Doğru diyorsun canım tadını çıkarıyorum :)
Kahve bugün mesela bende içtim..Belli bir miktara kadar içebilirsin fazlası zarar.Yanlış hatırlamıyorsam 1-2 fincana kadar sorun olmuyor.
Bi arkadaşımada doktoru her gün 1 fincan iç zeka yapıyor demiş herşeye inanırımda şu zeka yapma işine ne cevizin nede kahvenin inanmıyorum neyse artık çok geç zaten iyisiyle kötüsüyle 3 ayı geçti içtim bitti gitti :KK53:

Canım Alsancak'ta riskli gebelik uzmanı Prof. Yakup Erata hocaya görünmeni öneririm. Muayenesi 300 tl ama verdiğim para helali hoş olsun dedirtiyor insana. İzmir'deki 2 isimden biri alanında. Perinatolog da aynı zamanda. Sermet hoca var bir de ama ona ulaşması çok zor ve çok ketum bir adammış. Yakup hoca konuşkan ve güleryüzlü. Bence bu da önemli insan stres içindeyken. Ben çok araştırdım gitmeden önce. Riskli bir durum da yoktu sadece ayrıntılı ultrasonu iyi bir perinatolaga yaptırmak için ona gittim. Ayrıntılısı 400 dü, o zaman sordum muayenesi 300 dedi hemşiresi, değişmediyse yani.

Evet cnm duymuştum adını Yakup Bey'in.. Yoğunluk yoksa randevu ayarlayabilirsem 1-2 hafta içinde giderim mutlaka. Zaten pimpirikli biriyim,doğuma kadar yer bitiririm kendimi.. Teşekkür ederim desteğin için..

Kızlar ben hastane için liste yaptım ama çantaya bakarak yapmadım. Yazmadıklarım, eksiklerim olabilir. Bizden sonraki arkadaşlara yardımcı olur belki. Zamanında biz de listeler arıyorduk. Okuduklarımızın ne olduğunu, neye yaradığını bile bilmiyorduk. Şimdi bakmadan liste yazar olmuşum :) Hayat neler öğretiyor insana. Hazırladıklarımızı evlatlarımızla, sağlıkla kullanalım inşallah hepimiz. :nazar::nazar::nazar:

ANNE ÇANTASI:

2 takım gecelik-sabahlık

Lohusa tacı

Hamile kilodu (2 adet)

Kalın çorap

Hırka-Yelek

Havlu

Terlik

Hasta bezi

Alt açma bezi

Gece pedi

Meme ucu kremi

Süt sağma makinesi

Meme kalkanı

Humana Still Tea

Bisküvi

Lokum

Kağıt bardak

Diş fırçası-macun

Kağıt havlu

Tuvalet kağıdı

Şarj cihazı

Fotoğraf makinesi

Kimlik

Evlilik cüzdanı

Hastane dosyam

OĞLUM İÇİN:

1 takım hastane çıkışı

Yedek iç ve dış zıbın

2 çıtçıtlı kolsuz body

2 tulum

2 pijama altı

Çorap-Eldiven-Şapka

Hırka-Yelek

3 battaniye

Bebek bezi

Alt açma örtüsü

Islak pamuk mendil

Pişik önleyici krem

Ağız havlusu-Müslin bez

Tülbent

Emzik- Emzik kabı

Biberon-Kaşık

Ana kucağı

REFAKATÇİLER İÇİN: Terlik ve arabada bekleyecek yedek giysiler yeter, gerisi olmayıversin :KK66:
Güzel bi liste olmuş tatlım ellerine sağlık buarada makyaj malzemesi ve ayna listelerde çok denk gelmişti bana:KK49: Buarada ben gece pedi aldım sadece hasta bezi ve lohusa kilodu almadım ikiside gereklimi acaba aynı işlevi görmüyolarmı hiç bilmiyorum

Kızlar doğum yapan arkadaşlarımız artık girmiyor ve topigimiz çok sakinlesti bizdemi giremicez acaba rn azından bi girip doğum hikayelerini yazsalar

ANNE ÇANTASI:

2 takım gecelik-sabahlık

Lohusa tacı - Toka

Hamile kilodu (2 adet)

Emzirme sutyeni ve atleti

Kalın çorap

Hırka-Yelek

Havlu

Terlik

Hasta bezi

Alt açma bezi

Gece pedi

Meme ucu kremi

Süt sağma makinesi

Meme kalkanı

Humana Still Tea

Bisküvi

Lokum

Kağıt bardak

Diş fırçası-macun

Kağıt havlu

Tuvalet kağıdı

Şarj cihazı

Fotoğraf makinesi

Kimlik

Evlilik cüzdanı

Hastane dosyam

OĞLUM İÇİN:

1 takım hastane çıkışı

Yedek iç ve dış zıbın

2 çıtçıtlı kolsuz body

2 tulum

2 pijama altı

Çorap-Eldiven-Şapka

Hırka-Yelek

3 battaniye

Bebek bezi

Alt açma örtüsü

Islak pamuk mendil

Pişik önleyici krem

Ağız havlusu-Müslin bez

Tülbent

Emzik- Emzik kabı

Biberon-Kaşık

Ana kucağı

Canim senin yazdiklarina ek olarak ben su ısıtıcısı. Sallama cay ve nescafede koydum gerçekten işe yarıyor bizzat tecrubemden söylüyorum.ben diğer dogumlarimda goturmustum gelenlere bile cafe ikram ettik

Güzel bi liste olmuş tatlım ellerine sağlık buarada makyaj malzemesi ve ayna listelerde çok denk gelmişti bana:KK49: Buarada ben gece pedi aldım sadece hasta bezi ve lohusa kilodu almadım ikiside gereklimi acaba aynı işlevi görmüyolarmı hiç bilmiyorum

Sağol canım. Lohusa kilodu kağıt gibi birşey canım, koca göbekli. Kanlanınca atacağım, eve kanlı çamaşır taşımamak için aldım. Hasta bezini de arkadaşım mutlaka al , hastane vermiyor, ped de yeterli olmuyor dedi. Ama bir başka arkadaşım bebeğin bezini katlayıp koymuştu kendi altına, o da iş görür mecbur kalınca.

Düzenle kısmını tıklayıp not düşmüştüm en alta ama 10 dakika dolmuş, yazılmadı. Ekleyeyim buraya :)

NOT: Hamile olduğumu öğrendiğimden beri kozmetik kullanmadığımdan listemde yok. Parfüm de bebeğimi rahatsız edeceği için kullanmıyorum. O nedenle süslü anne listesi olmadı benim listem :)

Canim senin yazdiklarina ek olarak ben su ısıtıcısı. Sallama cay ve nescafede koydum gerçekten işe yarıyor bizzat tecrubemden söylüyorum.ben diğer dogumlarimda goturmustum gelenlere bile cafe ikram ettik

Ben de arkadaşımda gördüm canım su ısıtıcısı ama ben kışın bile sıcak içecek içemem normalde de. Humana still teayi de soğuk içeceğim. Gelenlere ikram falan vermem. Oturmaya mı geliyorlar. Gitsin cafede içsinler ne içeceklerse :KK55: Mama için falan sıcak su gerekirse de hemşirelerden ya da kantinden isteriz artık.

Evet cnm duymuştum adını Yakup Bey'in.. Yoğunluk yoksa randevu ayarlayabilirsem 1-2 hafta içinde giderim mutlaka. Zaten pimpirikli biriyim,doğuma kadar yer bitiririm kendimi.. Teşekkür ederim desteğin için..

Rica ederim canım, ne demek. Yakup beyin hemşiresi hemen randevu veriyor. Cumartesi öğleden sonra çalışmıyorlar sanırım. Ofisi cevap vermemişti, randevu saatimi değiştirecektim. Ben de web sayfasındaki cep telini aradım. Meğerse Yakup hocanın cebiymiş, sekreterin falan değil. Ay hocam siz misiniz, kusura bakmayın dedim, bir kahkaha attı. Pazartesi sabahtan ara beni, saatini istediğin zamana ayarlayalım dedi. Sekreteri ara falan demedi yani. Şeker bir adam. Arkadaşım 9 Eylülde laborant, ikili taramaları falan o yapıyor. Yakup hoca bir tanedir demişti. Gerçekten benim de kanım kaynadı. Bence hiç bekletme, için rahat etsin. Çünkü bana iyi ki geldin di mi, için rahatladı dedi. Adam halden anlıyor :)

Sağol canım. Lohusa kilodu kağıt gibi birşey canım, koca göbekli. Kanlanınca atacağım, eve kanlı çamaşır taşımamak için aldım. Hasta bezini de arkadaşım mutlaka al , hastane vermiyor, ped de yeterli olmuyor dedi. Ama bir başka arkadaşım bebeğin bezini katlayıp koymuştu kendi altına, o da iş görür mecbur kalınca.

Düzenle kısmını tıklayıp not düşmüştüm en alta ama 10 dakika dolmuş, yazılmadı. Ekleyeyim buraya :)

NOT: Hamile olduğumu öğrendiğimden beri kozmetik kullanmadığımdan listemde yok. Parfüm de bebeğimi rahatsız edeceği için kullanmıyorum. O nedenle süslü anne listesi olmadı benim listem :)
Anladım canım en azından hasta bezi almak lazım demek ki makyaja gelince okullar açıkken her gün kalem rimel allık kullandım ben ya tatil girdiğinden beri kullanmıyorum sanırım ben yeterince bilinçli bi anne olmadım zamanında hiç bunları araştırmadım parfüm ve deodarantıda kullanmayı hiç bırakmadım kimsede kullanma demedi :KK53:

Anladım canım en azından hasta bezi almak lazım demek ki makyaja gelince okullar açıkken her gün kalem rimel allık kullandım ben ya tatil girdiğinden beri kullanmıyorum sanırım ben yeterince bilinçli bi anne olmadım zamanında hiç bunları araştırmadım parfüm ve deodarantıda kullanmayı hiç bırakmadım kimsede kullanma demedi :KK53:

Öyle deme annesi, tercih meselesi. Sonuçta fondöten sürenler bile var. Parfümü çok nadiren ben de kullandım az az. Kadınız, insan istiyor. Mesela alerji yapacağını bile bile çok sevdiğim bir küpeyi taktım, kulağım akşama kadar kaşındı, yandı. Ama çıkartmadım işte, o bile içime dert benim. Keşke çıkartsaydım diye. Ona bakarsan bilmeden neler yapıyoruz. Çok takılma, ben abartıyorum biraz. Hasta bezini depend külot gibi olanlardan almadım. Çünkü ilk zaman eğilip onu giyip çıkartamam. Canbebenin M beden hasta bezinden aldım. Allah muhtaç etmesin kimseyi, bugün paketini açıp yerleştirdik de annemle, insan bir kötü oluyor onu görünce. Sonuçta yetişkin alt bezi :KK43:

Son düzenleme:
Öyle deme annesi, tercih meselesi. Sonuçta fondöten sürenler bile var. Parfümü çok nadiren ben de kullandım az az. Sonuçta kadınız, insan istiyor. Mesela alerji yapacağını bile bile çok sevdiğim bir küpeyi taktım, kulağım akşama kadar kaşındı, yandı. Ama çıkartmadım işte, o bile içime dert benim. Keşke çıkartsaydım diye. Ona bakarsan bilmeden neler yapıyoruz. Çok takılma, ben abartıyorum biraz. Hasta bezini depend külot gibi olanlardan almadım. Çünkü ilk zaman eğilip onu giyip çıkartamam. Canbebenin M beden hasta bezinden aldım. Allah muhtaç etmesin kimseyi, bugün paketini açıp yerleştirdik de annemle, insan bir kötü oluyor onu görünce. Sonuçta yetişkin alt bezi :KK43:
Yinede moralim çok bozuldu temizliğe gelince çok sık yapıyorum hergün deterjanlarla haşır neşir oldum ve eldiven kullanma alışkanlığım malesef yok pofffff bu gece bitmez bana artık:rolleyes: Benimde oyuzden hasta kilodu yada bezi içimden almak gelmedi dediğin gibi Allah muhtaç etmesin canım

Arkadaslar araniza yeni katildim gebeligimin 36+4 muhtemel dogum tarihim 10 ekim.hamileligim simdiye kadar cok guzel gecti cok sukur hic sorun yasamadim derken son 1 haftadir siddetli kasintim var ve artik geceleri uyuyamiyorum.cildiye doktoruna gittim antihistaminik ve birde krem verdi fakat hic birseye yaramadi benim gibi bu problemi yasin var mi aranizda?

Bi arkadaşımada doktoru her gün 1 fincan iç zeka yapıyor demiş herşeye inanırımda şu zeka yapma işine ne cevizin nede kahvenin inanmıyorum neyse artık çok geç zaten iyisiyle kötüsüyle 3 ayı geçti içtim bitti gitti :KK53:
Herkes herşeyi diyor. geçen gün bir kadın bana senin yazdığın gibi kahve bebeğin zekasını geliştiriyor hergün iç ben içtim dedi. Bi kulağından girdi diğerinden çıktı yalan yok oralı olamadım:)

İlk defa böyle uykusuz bir gece yaşıyorum. Ağrıyla uyandım ilk defa :) bir gün çekeceğim ağrıya sevineceğimi hiç düşünmemiştim. Gel oğlum artık dedim içimden... Sanırım sahte sancı ama olsun bu bile artık doğum yakındır dedirtiyor :KK71:Doğuma hazırlıyor:) heyecanlandım sanırım dalamadım tekrar uykuya... Şükürler olsun :KK68:

Arkadaslar araniza yeni katildim gebeligimin 36+4 muhtemel dogum tarihim 10 ekim.hamileligim simdiye kadar cok guzel gecti cok sukur hic sorun yasamadim derken son 1 haftadir siddetli kasintim var ve artik geceleri uyuyamiyorum.cildiye doktoruna gittim antihistaminik ve birde krem verdi fakat hic birseye yaramadi benim gibi bu problemi yasin var mi aranizda?
Ben yaşamadım. Geçmiş olsun cnm... Umarım en kısa sürede bu sorundan kurtulursun....

Back
X