2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Amin inş.
Face de burdaki Lakito Adnan Oktara döndük iyice sürekli maşallah inşallah diyoruz dedi.ama biz içten diyoz diye yazmış kahkaha attım resmen :))
Şimdi yine inş.yazınca geldi aklıma hiç bu kadar sık kullanmamışızdır heralde :)))
As
Aslında burda hep birbirlerimize güzel dilekler diliyoruz ama bu topik herkese açık olduğundan belki cocuk sahibi bile olmak isteyipte olamayan lar bile okuyodur diye aklima geliyor ve isteyenede nasip etsin diye hep dile getirmek istiyorum

Evet gercekten arkadaş çok çekmiş ana zaten 4 kiloluk bir bebeği doktorların normal yaptırcagini zannetmiyorum benim yengemin 3900 du doktor kafası büyük ben normal yapmam dedi sezeryan oldu hemde ilk çocuğunu normal doğurduğu halde ikincisini sezeryan yaptı bence icinin rahat etmesi için başka doktora gözük derim hem iki doktorun kilo tahmini ortaya çıkar
Ben cumartesi 4 boyutlu ultrasonda iyice ölçtürücem kilosunu. Doktora söylicem en yakın doğum kilosunu öğrenmeye geldim dicem. Benim kndi doktorum çatıma bile bakmadı ya denemeyle olmaz ki bu işler. Oğlumun omzu falan takılırsa naparım ben.

arkadaslr tek tek alıntı yapamıorum.annem geldgnden berı evle ugrasıoruz.arada buraya bakıorum.halıları verdık yıkamaya.eşim 6yerı aradı bayram yoğunluğundan almadılar.sonunda bır yer buldukta bugun verdık.bebegımın yatagını kurduk annemle,hastane cantamzı hazrladk.tek eksıklr bebek tırnak makası,tarafı,bıberonu,bezı.ıns annem gtmez zaman çok güzel ve çabuk gecıor onla.brazdan gene yürüyüşe ckcaz ama blmıorım ya hıc fayda etmıot gbı.sadece bebek oynadgnda arada mesename bıcak ssaplanması gbı oluor ama annem ağrı kasıkta karında olur mesanede olmazkı,galıba çocuk buyudugunden ve kıpırdadgndan oluor dedı :KK43: galba yalancı sancı dgl. Simla sancılarına çok sevindim inş normal düşünenler zamanını doldurup dogruruz çatır çatır.kumsalkumssl canını sona,buraya kadar gelmıssın çok az haftan kalmış.ne garıp sen açılma olmadn dıe bzde açılma olsun dıe ugrasıoruz :) simla snde doğuracak bu gıdısle.sancılarda başlamış ne güzel.
Ohh ne güzel annen gelmiş bende diyorum nereye kayboldu Deniz... :) Benim de halılar dün geldi anne evindeki halıları yıkattım...Birşey kalmamış eksik kolaylamışınız...
Sancılarım dediğin gibi benimde kasıklarımda ama adet sancısı gibi karnımda da kasılmalar oluyor da ne biliyim Denizim ya ne nişan ne su ne yoğun ağrı beklemeye devam yani...
Adaçayı içiyorum şuan hurmalarım bitti bugün sabah 16 tane biranda yedim :D Daha da almadım kendi haline bırakıcam Cumartesi kontrolüm var bebeğin kilosu daha da artsın istemiyorum ondan hurmaya devam etmiyorum. Durum neyi gösterecek ne kadar kilo almış ona göre devam ederim.
Canım beyinde bitiyormuş biraz da herşey... Biz zorladıkça olmuyor fazla aceleci davranıyoruz sanırım...
Senin yanında annen var kafanı dağıt biraz sende.. Bende başka şeylerle ilgilenmeye çalışıcam. Herşeyin bir zamanı var...Hadi hayırlısı ;)

Sevgili kamuran doktorun en iyisine karar verecektir emin ol birde her insan farklı belki senin catin daha müsaittir. Bak ben bile korkmadan 2.5 yila 2 çocuk sigdirdim sen hiic korkma. Beni kimse yonlendirmedi sen daha bilinclisin artik ve bende... Birde iki doktor her zaman iyidir ultrason da benim 2 doktor arasında 350 gr kadar oynuyor hep her hafta 2 doktora gidiyorum ben. İçin rahat olsun ikinci bir doktora da git bence.
Gidicem canım. Senin doktorun önceden çatına bakmış. Ben 40. Haftamdayım bakmadı doktor. O 40. Haftada bakıyormuş. İzinli şimdide gidemiyorum kendisine. Seni de okuyunca hem başka doktora gidip kilosuna baktırıcam hem de çatı muayenesi olucam.

As
Aslında burda hep birbirlerimize güzel dilekler diliyoruz ama bu topik herkese açık olduğundan belki cocuk sahibi bile olmak isteyipte olamayan lar bile okuyodur diye aklima geliyor ve isteyenede nasip etsin diye hep dile getirmek istiyorum
Aminnnnn
Benim çok yakın çocukluk arkadaşım istiyor dua ediyorum sancımda da hep dua edicem...Ne kadar şükretsek azdır..Allah olmasını isteyen herkese nasip etsin inş.Bu mucizeyi yaşamak çok güzel.. Kuzenim de var olmuyor..Eskisi gibi değil zor oluyor.Hep şükrediyorum...Ağrıya da sancıya da herşeye...

Canım ya hakikaten çok zor şeyler yaşamışsın çok haklısın Allah hayırlı doğumlar nasip etsin herkese
Buarada ben kan hapı kullanmayı bıraktım bağırsak problemi yaratıyo diye doktorumda ozaman pekmez iç dedi kan değerimde normaldi en son aklım ona takılıyor ya acaba doğrumu yapıyorum diye :KK17:
Bende kan yapi yerine şuruba geçtim ama o da bagirsak problemi yapiyor ben yine de içmeye devam ediyorum canim illaki kana ihtiyaç var çünkü. Doğumdan sonrada kansiz kalmayalim ki bebislerimizle daha verimli vakit gecirebilelim. Çok zor bisey değil 1 kasik pekmez icmek sonuçta;))

Kızlar ben iyice agirlastim çatı ağrım cok fazla yarın yine kontrolum var 1haftada üçüncü kez muayeneye gidiyorum.sizler nasılsınız benim gibi olan varmı acaba?
Ağrım senin kadar yoğun değildir sanmıyorum ama gün gün daha çok ağrım artıyor baskıyı hissediyorum. Dün gece de ağrıyla uyandım ilk kez...Ben eli kulağında modunda bekliyorum...Henüz tık yok...Nst ye giriyor musun her defasında?

Ohh ne güzel annen gelmiş bende diyorum nereye kayboldu Deniz... :) Benim de halılar dün geldi anne evindeki halıları yıkattım...Birşey kalmamış eksik kolaylamışınız...
Sancılarım dediğin gibi benimde kasıklarımda ama adet sancısı gibi karnımda da kasılmalar oluyor da ne biliyim Denizim ya ne nişan ne su ne yoğun ağrı beklemeye devam yani...
Adaçayı içiyorum şuan hurmalarım bitti bugün sabah 16 tane biranda yedim :D Daha da almadım kendi haline bırakıcam Cumartesi kontrolüm var bebeğin kilosu daha da artsın istemiyorum ondan hurmaya devam etmiyorum. Durum neyi gösterecek ne kadar kilo almış ona göre devam ederim.
Canım beyinde bitiyormuş biraz da herşey... Biz zorladıkça olmuyor fazla aceleci davranıyoruz sanırım...
Senin yanında annen var kafanı dağıt biraz sende.. Bende başka şeylerle ilgilenmeye çalışıcam. Herşeyin bir zamanı var...Hadi hayırlısı :KK66:
biz smdı gırdık eve.uzattık bacaklarmı kanepeme.gezdık,dolandık,kafede oturup cay ıctık.ama işin ilgıncı yürümek benm önce sagvbacagmı kalcamı pert ederken artık daha ağrısız hareket edebılıorum.sanrm hareket ağrılara ıyı gelıor.demekkı ağrı ıcınde yürümek :rolleyes:gerekıormus.dedıgın gbı boz fazla zorluoruz oysa zamanı var demekkı.hayrlsnı ıstemek gerek.hurmayada acaıp dadanmıssın dıkkat etmek gerek.bn bugun hıc yemedm unuttum cnmda cekmedı.41haftya kadar vaktumız var.hem belkıbbebısın yavaş alır kılo.4ude bulmaz.son haftalar az alıor ya öyle derler.aklmzı rahat brakmalyz.ters mı tepıor ne.

Ağrım senin kadar yoğun değildir sanmıyorum ama gün gün daha çok ağrım artıyor baskıyı hissediyorum. Dün gece de ağrıyla uyandım ilk kez...Ben eli kulağında modunda bekliyorum...Henüz tık yok...Nst ye giriyor musun her defasında?
catı agrısı dedıgınız alt bolge yanı vajına agrısımı oluor acaba

Ben 3 çocuk mu demiştim :)) 2 tanesi bile insanın pilini bitiriyor. İyi bir anneymişsin bence.. iyi anne olmak büyük fedakarlık...Çok zormuş...Nasıl 3.ye karar verdiniz..Acaba bende buna cesaret edebilecek miyim... Gözüm korktu...
:KK57:ne 3u ne 2si, 1tanesı bile insanın pilini,omrunı bıtırıor.bnm gorumcelerımn tek çocuğu var.yok bas edemıorlr.2.cı istemiyorlar.vallahı ben 3veya 2ccocugı bırak tek çocuğu bile güzel yetıstırıp ılgılenıp ona yetişebılen annelere hayranım

biz smdı gırdık eve.uzattık bacaklarmı kanepeme.gezdık,dolandık,kafede oturup cay ıctık.ama işin ilgıncı yürümek benm önce sagvbacagmı kalcamı pert ederken artık daha ağrısız hareket edebılıorum.sanrm hareket ağrılara ıyı gelıor.demekkı ağrı ıcınde yürümek :rolleyes:gerekıormus.dedıgın gbı boz fazla zorluoruz oysa zamanı var demekkı.hayrlsnı ıstemek gerek.hurmayada acaıp dadanmıssın dıkkat etmek gerek.bn bugun hıc yemedm unuttum cnmda cekmedı.41haftya kadar vaktumız var.hem belkıbbebısın yavaş alır kılo.4ude bulmaz.son haftalar az alıor ya öyle derler.aklmzı rahat brakmalyz.ters mı tepıor ne.
Aynen öyle bundan sonra daha rahat bırakıcam kendi bilir :KK12:Evet bende ne zaman yürüsem daha bir rahatlıyorum sanki iyi geliyor Dr ların bildiği birşey var elbet yürü yürü diyip duruyor Drum :)Cumartesiyi iple çekiyorum birşey de kalmadı zaten... Bakalım ne kadar oldu daha bir güçlü onun farkındayım fena ittiriyor hoşuma gidiyor benimde :)) Aslında Dr umda öyle dedi 3800 olur en az dedi.. Annem 5 tane doğurdu en fazlası 3750 inş.benim de öyle olur :))

Evet herseferinde nst ve cati muayenesi yapiliyor.

kızlar
hurma ne için neye iyi geliyor. ne zaman yenmeli.. hamileliğim sırasında hiç yemedim. gerçi önceden de pek yediğim söylenmez.doğumdan sonra yenmeli ama bebek için şimdi yesem faydası olur mu..

:KK57:ne 3u ne 2si, 1tanesı bile insanın pilini,omrunı bıtırıor.bnm gorumcelerımn tek çocuğu var.yok bas edemıorlr.2.cı istemiyorlar.vallahı ben 3veya 2ccocugı bırak tek çocuğu bile güzel yetıstırıp ılgılenıp ona yetişebılen annelere hayranım
Benim de çocuğunu iyi yetiştiren annelere büyük saygım hayranlığım var...Ben iyi bir anne olmak için elimden geleni yapıcam annemi örnek alıyorum birçok konuda inş.başarırız..

kızlar
hurma ne için neye iyi geliyor. ne zaman yenmeli.. hamileliğim sırasında hiç yemedim. gerçi önceden de pek yediğim söylenmez.doğumdan sonra yenmeli ama bebek için şimdi yesem faydası olur mu..
Faydası olur emin ol Kuranda da geçiyor hatta...Açılmaya yardımcı oluyor kanalı yumuşatıyor doğumu kolaylaştırıcı etkisi var. Suni sancıda verilen ositrojen hormonunu barındırdığından bu etkileri...
Ben sabah akşam 3-4 adet yiyordu. Yalnız bebeğe de yaradığından bir süre yemicem kilolu olmasını istemiyorum...

Canım girdim de yeni gelen arkadaşın doğum hikayesi beni çok korkuttu ya. 39. Haftaya girerken bebeğimin kilosuna 3500 dedi doktor ve 4 olmasından çok korkuyorum. Doktorum izinde, pazartesi gelcek. Pazartesiye kadar sancılanırsam napıcam ben ya son kilosunu da bilmiyorum. Cumartesi başka bi yerden öğrensem kilosunu, içim rahat değil..
Kamurancım hiç korkma Dr una güveniyorsan.. Deneyimli Dr kime neyi uygulayacağını bilir..
2 ablam var 4 tane normal doğum hikayesi var 2 şer yiğenden...40. haftayı geçirmişti ilk yiğen maşallahı da vardı.. Ablamlar hiç sorunsuz doğurdular. Büyük ablam epidural normal doğum yaptı.. Hiçbirşey anlamadım diyor. Emzirmek en acısı diyordu. 2. ablamın ise kimse sesini bile duymadı bağırmadı gözümden yaş gelmedi diyor :) Her hikaye farklı...
Bence burada normal doğum yapmayı düşünen onca heyecanlı hamile varken hayatın gerçekleri bunlar yaşandı diyip böyle kötü bir hikaye paylaşılmamalı zaten endişe heyecan içindeyiz bende etkilendim korktum .Paylaşan arkadaşım eminim iyi niyetiyle bize yararlı olmak adına paylaştı. Son günlerimizi haftalarımızı yaşarken sıra dışı sorunlu bir doğum hikayesine cidden gerek yok. İyi pozitif şeyler duymak bize daha iyi gelecektir.

Ben cumartesi 4 boyutlu ultrasonda iyice ölçtürücem kilosunu. Doktora söylicem en yakın doğum kilosunu öğrenmeye geldim dicem. Benim kndi doktorum çatıma bile bakmadı ya denemeyle olmaz ki bu işler. Oğlumun omzu falan takılırsa naparım ben.

İçin rahat edicek se git canım kac aydır ne stresleri atlattik ama şu bikaç gün daha gecmicekmis gibi geliyor.

Kamurancım hiç korkma Dr una güveniyorsan.. Deneyimli Dr kime neyi uygulayacağını bilir..
2 ablam var 4 tane normal doğum hikayesi var 2 şer yiğenden...40. haftayı geçirmişti ilk yiğen maşallahı da vardı.. Ablamlar hiç sorunsuz doğurdular. Büyük ablam epidural normal doğum yaptı.. Hiçbirşey anlamadım diyor. Emzirmek en acısı diyordu. 2. ablamın ise kimse sesini bile duymadı bağırmadı gözümden yaş gelmedi diyor :) Her hikaye farklı...
Bence burada normal doğum yapmayı düşünen onca heyecanlı hamile varken hayatın gerçekleri bunlar yaşandı diyip böyle kötü bir hikaye paylaşılmamalı zaten endişe heyecan içindeyiz bende etkilendim korktum .Paylaşan arkadaşım eminim iyi niyetiyle bize yararlı olmak adına paylaştı. Son günlerimizi haftalarımızı yaşarken sıra dışı sorunlu bir doğum hikayesine cidden gerek yok. İyi pozitif şeyler duymak bize daha iyi gelecektir. sevgili simlaa o kadar cok bebeginin erken olmasini isteyen vardi ki benim anlatmak istediğim sadece acele etmeyelim vaktini bekleyelim ve illa normal doğum diye koşullandirmayalim demekti nacizane. Yanlis anlasilmak istemem. Kamurana da bahsettiğim gibi her insan farklı. Benim teyzem 5 kiloyu 15 dk da evde doğurmuş Allah herkese en kolayini versin...

Son düzenleme:
Back
X