2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Sevgili simlaa o kadar çok bebeğinin erken dogmasini isteyen vardi ki benim anlatmak istediğim sadece acele etmeyelim vaktini bekleyelim ve normal doğum diye koşulla durmaya lim kendimizi demekti nacizane.yanlis anlasilmak istemem. Kamurqna bahsettiğim gibi her insan farklı. Benim teyzem 5 kiloyu 15 dk da evde doğurmuş. Allah herkese en kolayini versin

Arkadaşlar herkesin ağrı eşiği farklı kimi bi gik dediğinde doğurur kimide saatlerce sanci çeker benim iki sezeryanimda çok rahat geçti inşallah buda öyle gecer. Ablam 97 senesinde yigenimi evde dogurdu teyzem ebe o yaptırdı doğumunu düşünün yani ne kilosu nu biliyordu nede boyunu onun için şu son günlerimizde kimsenin kalbi kirilmasin. Herkesin bünyesi farklı

Sevgili simlaa o kadar çok bebeğinin erken dogmasini isteyen vardi ki benim anlatmak istediğim sadece acele etmeyelim vaktini bekleyelim ve normal doğum diye koşulla durmaya lim kendimizi demekti nacizane.yanlis anlasilmak istemem. Kamurqna bahsettiğim gibi her insan farklı. Benim teyzem 5 kiloyu 15 dk da evde doğurmuş. Allah herkese en kolayini versin
cnm buz erken doğurmak ıstemıoruz kı.bız haftalarmzı tamamladık ve sadece sunı sancı,sezeryandan korkan insanlar oldgmuz ıcın doğumu başlatmaya yardımcı seylerı denıoruz.yoksa bzde bılıoruz zamanı ne zamansa o zaman gelcek.bız hayırlısını ıstıoruz tabıkı sezeryan vs bzm ıcın hayrlıysa onu ısterız.sadece Rabbımın ıznıyle belkı denedgmz yöntemler yardımcı olur dıoruz.takdır edersınkı bebegı 9ay beklemek kolay dgl genelde kadınların zor gecıor ve şahsen benm bünyem çok yoruldu.sukurler olsun her halımıze.9ayı bekleyen tabıkı bır kaç hafta daha sabredeblr ama bazen sabrsz olabılıoruz.Rabbım hepımıze hayrlsnı versın,gonlumuzdekını hayırlı eylesın dedım hep.kotu şeyler yaşamışsın gecmıs olsun.buna rağmen kızını kucagns aldgnda bunları bır kez dahavyasaman gerekse kızın ıcın yaşarsın emınm.bzde yavrulsrmz ıcın ne gerekıorss onu yasıcaz.Takdırı ilahı. İnş 2.dogumun çok kolay olur ve rahat bır süreç gecırırsın.Amin

Bende kan yapi yerine şuruba geçtim ama o da bagirsak problemi yapiyor ben yine de içmeye devam ediyorum canim illaki kana ihtiyaç var çünkü. Doğumdan sonrada kansiz kalmayalim ki bebislerimizle daha verimli vakit gecirebilelim. Çok zor bisey değil 1 kasik pekmez icmek sonuçta:KK66:)
Pekmez içiyorum zaten canım hapın yerine onu nekadar karşılar bilmiyorum ama en azından problem yaşamıyorum şuan şurup bende de var ama kullanmıyorum işte yan etkisinden dolayı :KK43:

:KK43: Senin durumunda pek farklı değilmiş... İnş biran önce bebeğimiz doğar da rahatlarız :D Yakın olsak komşuluk yapardık ahh ne iyi olurdu buradan biriyle yakın olsaydık yürürdük konuşur rahatlardık:KK9:

Gunaydin...
Ne iyi olurdu ya dusundum de harika olurdu canim ben calistigimdan dolayi kimseyide tanımıyorum tanisamda sizinle konustugum gibi olamam. Su bebisler gelsin hayirlisiyla da onlarla ilgilenirken zaman cabucak gecer canimiz sıkılmaz...

Kamurancım hiç korkma Dr una güveniyorsan.. Deneyimli Dr kime neyi uygulayacağını bilir..
2 ablam var 4 tane normal doğum hikayesi var 2 şer yiğenden...40. haftayı geçirmişti ilk yiğen maşallahı da vardı.. Ablamlar hiç sorunsuz doğurdular. Büyük ablam epidural normal doğum yaptı.. Hiçbirşey anlamadım diyor. Emzirmek en acısı diyordu. 2. ablamın ise kimse sesini bile duymadı bağırmadı gözümden yaş gelmedi diyor :) Her hikaye farklı...
Bence burada normal doğum yapmayı düşünen onca heyecanlı hamile varken hayatın gerçekleri bunlar yaşandı diyip böyle kötü bir hikaye paylaşılmamalı zaten endişe heyecan içindeyiz bende etkilendim korktum .Paylaşan arkadaşım eminim iyi niyetiyle bize yararlı olmak adına paylaştı. Son günlerimizi haftalarımızı yaşarken sıra dışı sorunlu bir doğum hikayesine cidden gerek yok. İyi pozitif şeyler duymak bize daha iyi gelecektir.
Canım haklısın hakkımızda hayırlısı neyse o olsun. Ürküttü bizi bu hikaye. Ben diğer konulardan güzel normal doğumlar okuyayım yine de cesaret alıyım biraz:) doktorum benim normal doğurabileceğiimi düşünüyor. Alttan bakmadı ama muhakkak deneyecekmiş. İnşallah kolay olur doğumlarımız..

Son 5 gün:) gelmezse 3 ekime kadar beklicem. Bakalım doktorum ne der:)

Canım girdim de yeni gelen arkadaşın doğum hikayesi beni çok korkuttu ya. 39. Haftaya girerken bebeğimin kilosuna 3500 dedi doktor ve 4 olmasından çok korkuyorum. Doktorum izinde, pazartesi gelcek. Pazartesiye kadar sancılanırsam napıcam ben ya son kilosunu da bilmiyorum. Cumartesi başka bi yerden öğrensem kilosunu, içim rahat değil..
Günaydın herkese;)
Kamurancım korkma. Sancın gelip doğuma gittiğin zaman ultrasonlada bebeğin son durumuna yani kilosuna vs bakılıyormuş. İçin rahat olsun. Birde herkesin doğumu farklı olur sakın endişe etme bol bol dua et kolay doğum için...

Günaydın herkese:KK66:
Kamurancım korkma. Sancın gelip doğuma gittiğin zaman ultrasonlada bebeğin son durumuna yani kilosuna vs bakılıyormuş. İçin rahat olsun. Birde herkesin doğumu farklı olur sakın endişe etme bol bol dua et kolay doğum için...
Günaydın canım. Hep dua ediyorum sureler okuyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Amin.

Seni elbette anlıyorum elbette ki iyi niyetle yapılan bir paylaşımdı.
İlk defa doğum yapacak olanlar var burada ve hassas bir dönemdeyiz en ufak şeyden etkileniyoruz. Çok kötü bir doğum yaşamışsın Allahım tekrar yaşatmasın cidden sıra dışı bir durum yaşamışsın bu kadar acılısını duymamıştım. 40 gün ayağa kalkamamak 3 gün sancı çekmek bunlar olağan değil.
Daha önce doğum yapmış olanlar bebeğini kucağına alma mutluluğunu yaşamış. Onları bizim kadar korkutmayacaktır bu tarz durumda.
Sana katılıyorum herkes insan farklı bende senin gibi doğum hızlansın diye eşimle birlikte oldum :)
Allaha şükür sorun yaşamadım birçok yerde yararlı olduğu yazıyor. Tabi bunu yaşamadan önce Dr a gitmiştik herşey normal çatı yumuşak 1 cm açılma var ve herhangi bir yasak yoktu. Bu bilgilere istinaden hareket ettik.
Allahım herkese hayırlı bir doğum versin..

Gunaydin...
Ne iyi olurdu ya dusundum de harika olurdu canim ben calistigimdan dolayi kimseyide tanımıyorum tanisamda sizinle konustugum gibi olamam. Su bebisler gelsin hayirlisiyla da onlarla ilgilenirken zaman cabucak gecer canimiz sıkılmaz...
Günaydın :)
Evet canım gelsinler hele zaman çabucacık geçer...Sıkılacak vakit olmaz sanırım bak doğuranlara kayıplara karıştı :)

Canım haklısın hakkımızda hayırlısı neyse o olsun. Ürküttü bizi bu hikaye. Ben diğer konulardan güzel normal doğumlar okuyayım yine de cesaret alıyım biraz:) doktorum benim normal doğurabileceğiimi düşünüyor. Alttan bakmadı ama muhakkak deneyecekmiş. İnşallah kolay olur doğumlarımız..

Son 5 gün:) gelmezse 3 ekime kadar beklicem. Bakalım doktorum ne der:)
Alttan bakmamasına şaşırıyorum. Genelde her Dr bakıyor mutlaka vardır bir bildiği tabii..
Dün başka Dr a gidip muayene olucam demiştin. Vaz mı geçtin?
Doğuma dair herhangi bir belirti hala yok mu?

Günaydın herkese.
Var mı doğum yapan kızlar? Elifsen de haber var mı?
Ben bu aralar pek giremiyorum, eksikleri tamamlamaya çalışıyorum minik Zeynep im için:)

günaydınlar...
sırt ağrılarınız var mı sizinden.. benim özellikle sabahları yoğun oluyor.
herkese mutlu huzurlu günler dilerim.

Simlacim ben de korsemi aldim.dogumum normal olursa hemen takmaya baslarim.hatta hastane cantama koydum bile:)
Biraz fazla taktik sanirim.hep bu doktorlar yuzunden .

Bugün dra sordum yürüyüş ve hareket çok mu şart diye yani süreci hızlandırır mu dedim hiç alakası yok dedi tamamen beyinle alakalı dedi beyin bi hormonu salgılıyomuş ve doğum başlıyomuş rahat ol diyo bana zaten zaman var diyo gerçi bende gelişimini tamamlasın istiyorum anne karnındaki bir gün bile kar sonuçta gel gelelim benim kuzum fazla gelişiyo işte sorun o

canim yuruyus ve hareket bebegin dogum kanalina girmesi icin en etkili yontem diye biliyorum.ayrica dogumu anne mi bebek mi baslatiyor bilinmiyormus.haftaya rahat birakicam artik kendimj zaten.buarada esim bu saaten sonra calismayi birak aklin karisir dogumda sasirirsin bildigini de unutursun diyor.aklinca espiri yapiyor iste.bu erkekler cok bilgisiz oluyor:)

merhaba arkadaşlar bende ekim annelerinden olacağım inş. yeni üye oldum bu ikinci hamileliğim bir kızım var şimdi de bir oğlum olacak. buradan okuduğum kadarıyla doğum hikayem bazılarına yararlı olacaktır diye düşündüm ve anlatmaya karar verdim. kesinlikle amacım sizin gözünüzü korkutmak değil:)) bende kızım erken doğsun diye bir sürü araştırma yaptım ve 20. haftamdan itibaren eşimle hergün 8 km yürüyorduk abartmıyorum inanın her gün... 37. haftada catı muayenesi oldum doktor çatımın sınırda olduğunu 3500 e kadar doğurabileceğimi söyledi. kızımın iri olması açıkcası o dönem çok mutlu ediyordu. 39. haftamda 3500 olmuştu kızımve daha göğsümün altındaydı. doktoruma doğum konusunda kesinlikle normal ya da sezaryen demedim siz neyi uygun görürseniz dedim. cinsel ilişkinin doğumu hızlandırdığı yazıyordu nette ve ben pupp rahatsızlığına dayanamaz olmuştum açıkcası normal doğumda istiyordum 39+4 e eşimi ikna ettim ve bizzat denedim. erken doğurmak isteyenler uygulayabilir kesinlikle etkili bence. ama sonuçları kötü olabiliyor. daha sonra banyo yaptım ve gece 2 gibi bir anda suyum boşaldı bir kova su yani. emin olun suyunuz gelirse kesinlikle farkedersiniz:) neyse eşim boş sokaklarda gece 2 de dörtlüleri yakıp hastaneye getirdi beni (hep hayaliydi de) güle oynaya geldim hastaneye. 2,5 cm açılmam vardı ve suni sancı verdiler. sabah doktor geldi bebek çok yukarda hiç yürümemişin dedi şok oldum tabi. sezaryene de alabiliriz yemek vermeyin dediler her yarım saate nst ve açılma kontrolu yapıldı. sürekli suni sancı veriliyordu ve ben hiç yatmadan yürüyordum. tam tamına 3 gündüz 3 gece o ağrıyı çektim ve açılmam hala 2,5 cm di. en son açlıktan da olsa gerek bayılmışım. doktora ya sezeryana alın beni yada epidural yapın dayanamıyorum dedim. epidurali tercih etti ama sadece açılmamı hızlandırsın diye hem suni sancı hem epidural veriliyordu ve ben deli gibi koridorda yürüyordum.

Canim ben de iliski icin esimi ikna edecektim cumartesi ankaradan donuyor.1 haftadir oradaydi egitimde giderken oglumuzla oturup ciddi bir konusma yapti :)baban gelene kadar bekle diye.oglumuz da onu dinledi o kadar cabama ragmen hic bir gelisme olmadi.hikayen gercekten korkunc.hatta okudugumda bu kizi buraya sezeryan ya da doktor lobisi gondermis olmalo dedim:)ama cok da takilmiyorum.herkesin dogumu farklidir.ama duydugum en korkunc dogum hikayelerinde bir numaraya oturdun.tebrikler.ins.bu dogumun kolay olur.ben boyle bir deneyim yasasaydim bir de iliskiye bile girmezdim sanirim:)

Günaydın kızlar.acil birb sorum var 38+3 günlük hamileyim ama 3 gündür sürekli oc çamaşırım ıslak normal şu geliyor acaba yırtılmamı var yoksa normalmi aranızda öyle olan varmi ayağa kalsam birb Şey bakıyor ama sade ic camasirim ıslak. .lütfen hemen cvp verebilirseniz sevinirim ona göre hastaneye gidicem

Günaydın kızlar.acil birb sorum var 38+3 günlük hamileyim ama 3 gündür sürekli oc çamaşırım ıslak normal şu geliyor acaba yırtılmamı var yoksa normalmi aranızda öyle olan varmi ayağa kalsam birb Şey bakıyor ama sade ic camasirim ıslak. .lütfen hemen cvp verebilirseniz sevinirim ona göre hastaneye gidicem
Bence bir doktora gidersen iyi olur. İçin rahat eder. Bende akıntı var ama öyle ıslatacak kadar çok değil.

Back
X