merhaba arkadaşlar bende ekim annelerinden olacağım inş. yeni üye oldum bu ikinci hamileliğim bir kızım var şimdi de bir oğlum olacak. buradan okuduğum kadarıyla doğum hikayem bazılarına yararlı olacaktır diye düşündüm ve anlatmaya karar verdim. kesinlikle amacım sizin gözünüzü korkutmak değil:)) bende kızım erken doğsun diye bir sürü araştırma yaptım ve 20. haftamdan itibaren eşimle hergün 8 km yürüyorduk abartmıyorum inanın her gün... 37. haftada catı muayenesi oldum doktor çatımın sınırda olduğunu 3500 e kadar doğurabileceğimi söyledi. kızımın iri olması açıkcası o dönem çok mutlu ediyordu. 39. haftamda 3500 olmuştu kızımve daha göğsümün altındaydı. doktoruma doğum konusunda kesinlikle normal ya da sezaryen demedim siz neyi uygun görürseniz dedim. cinsel ilişkinin doğumu hızlandırdığı yazıyordu nette ve ben pupp rahatsızlığına dayanamaz olmuştum açıkcası normal doğumda istiyordum 39+4 e eşimi ikna ettim ve bizzat denedim. erken doğurmak isteyenler uygulayabilir kesinlikle etkili bence. ama sonuçları kötü olabiliyor. daha sonra banyo yaptım ve gece 2 gibi bir anda suyum boşaldı bir kova su yani. emin olun suyunuz gelirse kesinlikle farkedersiniz:) neyse eşim boş sokaklarda gece 2 de dörtlüleri yakıp hastaneye getirdi beni (hep hayaliydi de) güle oynaya geldim hastaneye. 2,5 cm açılmam vardı ve suni sancı verdiler. sabah doktor geldi bebek çok yukarda hiç yürümemişin dedi şok oldum tabi. sezaryene de alabiliriz yemek vermeyin dediler her yarım saate nst ve açılma kontrolu yapıldı. sürekli suni sancı veriliyordu ve ben hiç yatmadan yürüyordum. tam tamına 3 gündüz 3 gece o ağrıyı çektim ve açılmam hala 2,5 cm di. en son açlıktan da olsa gerek bayılmışım. doktora ya sezeryana alın beni yada epidural yapın dayanamıyorum dedim. epidurali tercih etti ama sadece açılmamı hızlandırsın diye hem suni sancı hem epidural veriliyordu ve ben deli gibi koridorda yürüyordum.