2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Nişanımın geldiği akşam hıçkıra hıçkıra ağlamıştım. Zaten sık sık ağlıyordum hassastım. Lohusalıkta daha da çok ağladım. Tek değilsin cnm hormonlarımız değişiyor sürekli normal yani.
Riske girmemek en iyisi cnm sende haklısın. İnş.hemen sütün gelir şimdiden ilgili bitki çaylarını iç derim içmiyorsan. Allah yardımcın olsun :)

süt yapan çaylarla ilgili hiç bi araştırmam yok ne içmeliyim bilgin varsa aydınlatırsan sevinirim

tavsiyeleriniz için saolun kızlar sanırım sezeryanı tercih edicem göze alamıyorum o kadar yırtılmayı acı çekmeyi hayırlısı olsun artık inşallah pişman olmam keşke normal doğuma müsaitsin deselerdi o zaman normal doğumu istiyodum ama ikisi de zor olur deyince riske atamıyorum bu demekki haftay cumaya kadar bebeğimi almış olucam kucağıma ama ben nie böyle oldum sürekli ağlıyorum ağzımı bıçak açmıyo resmen depresyona girdim doğum olayından çok korktuğumu farkettim zaman yaklaştıkça sizler de böylemisiniz ben mi böyle oldum

Ben de senin gibiyim canım çok az konuşur çok düşünür oldum. Ufacık bir şey de hemen ağlıyorum. Dün ameliyathanenin kapısını görünce bile ağladım düşün. Ama bir yandan da içim sevinç doluyor kızımı görücem diyor. Nasıl bir ruh hali anlayamadım dünden beri. Ben de cuma günü sezeryan olucam inş. Allah sağlıkla yavrularımıza kavuşmayı nasip etsin

Ben de senin gibiyim canım çok az konuşur çok düşünür oldum. Ufacık bir şey de hemen ağlıyorum. Dün ameliyathanenin kapısını görünce bile ağladım düşün. Ama bir yandan da içim sevinç doluyor kızımı görücem diyor. Nasıl bir ruh hali anlayamadım dünden beri. Ben de cuma günü sezeryan olucam inş. Allah sağlıkla yavrularımıza kavuşmayı nasip etsin

amin inş canım ne şekilde olursa olsun güzel geçsin inş doğumumuz ve sonrası

Kızlar herkese günaydın.
Dün kontrolüm vardı sezeryan günü aldık Cuma günü saat 11 de.
Hem çok heyecanlıyım hem de korkuyorum sezeryan olan arkadaşlar beni biraz rahatlatınnn
Epidural olacak anestezi şekli dün ameliyathanenin kapısını falan görünce korktum galiba ağladım falan sonra da güldüm kızıma kavuşacağım diye çok garibim.
Doktor bebeğin kafası çok aşağıda ağrı yapmıyor mu falan dedi ama benim ağrım yok beklemeyebilir falan da dedi cuma yı. Bakalım ne olacak?
Doğum yapan var mı acaba bu arada hiç bakamadım daha?

Canim benim doktorda carsamba ayni seyi soyledi cok asagi inmis agrin olmuyomu dedi normalde 15.de olacakti sezeryanim ama doktor carsambaya birkmayalim eski sezeryanlisin pazartesi alalim dedi Allah in izniyle pazartesi sabah 8:30 da hastanede olacagiz muhtemelen 11 e kadar alinmis olurum doguma Allah im yar ve yardimcimiz olsun bu hafta cok dogum olacak gibi :) bugunleri gormeyi nasip eden Allah a sukurlerolsun....

Kizlar ben dun eczaneden humana stil tea cay aldim sut artirici acaba bugun yarin icmeye baslasam mi bide kuru incir aldim kaynatip suyunu icicem ilerleyen gunlerde saracoglunun onerdigi sekilde bilmeyenler varsa yazayim... 8-9 adet kuru incir uzerindeki pudra yikandiktan sonra ikiye bolunerek kaynamakta olan 500 ml klorsuz yani icme suyuna atlir 10 dk kaynatiktan sonra alti kapatilir suzulup yarisini sabah ac karna yarisini aksam ac karna icilir... bir diger kuru gunde iki sefer birer avuc ac karnina uzum yemek... digeride sabah bir tuttutm aksam bir tutam ac karna birer tutam dere otu cig olarak yemek... yalniz bu kurler bir arada yapilmiyomus iclerinden sadece birini secmeli en etkilisi incir sonra uzum sonra dere otu ... tum kurler bir hafta uygulanip bir hafta ara verilir... bunlarin disinda madensuyu da sut articiymis ama kurkere gore etkisi dusukmus... bide bira mayasi cok sut yspiomus aklinizda olsun tabi herseyden once bol bol su icmek en onemlisi bide sik sik emzirmek hatta fazla sutu sgmak... kizlar bu konuda bilgisi okanlar paylassinlar...

Ya ne bileyim ben daha önce hastanede falan hiç yatmadım ilk ameliyatım. Çok garip bir haldeyim. Umarım şu 6 gün boyunca kendimi sakinleştirebilirim. Kızımı düşününce zaten hemen her şeye değer diyorum ona kavuşmak için. Senin yarındı değil mi? Yaşadıklarını yazarsın belki bana tabi fırsatın olursa canım bana da güç gelir belki.

Canim ben de hic ameliyat olmadim cok sukur hatta hayatimda ilk defa serum aldim o da dogumu durdurmak icindi . Korkma rahat ol iyi yonlerini dusun kizini kucagina alacaksin bundan daha iyi birsey var mi ? ben firsat bulursam yazarim buraya

merak etme senin kız sana çok bağlı galiba ne kadar annemle birlikte olsam kardır diyor :)
bebiş aileye gerçekten farklılık getirdi, bebişle uğraşmaktan eşimle tartışmaya vakit bulamıyoruz mesela :)
çok şükür Allahıma sağlıklı bir evlada sahip olduğum için moralim çok güzel, heran ona bakmak istiyorum, özellikle sarılıp uyumak muhteşem bir duygu ama ruhsal olarak çok gelgitler yaşıyorum, anne olmak gerçekten zor, mesela karnımdaki acıyı fark edince ya bana bir şey olursa bebğim ne yapar diye sürekli ağlama krizi geçirdim , gözler kurbağa gözü gibi şişti, hala içimde bu korku var ama düşünmemeye çalışıyorum, inşallah bu korkularıda atlatırım
Sen güçlü bir kadınsın başedersin tüm sıkıntılarla. Anneliği henüz yaşayamadım ama bu korkular normaldir. Ben de doğum esnasında bana bir şey olursa diye düşünmekten çok bunaldım:( inşallah bu kuzu ailenizin birliğini, mutluluğunu daha da arttıracak. Eşin de babalık duygusuyla sana daha çok bağlanır. Birazdan doktora gidecem bakalım benim kız gelmeyi düşünüyor mu?:) sorma kanguru gibi heybemde taşıyorum hatunu, gelinlikle çıkartacam ben kızımı karnımdan diyorum arkadaşlara:))))

cnm malsf suyun önce gelmesı dez avantajmıs ve açılma olmadı.kıızımnds kalbı düşmeye başladı ve bnde aşırı kanszlk pıhtılaşma cktgndsn doktorum ıkınzde kaldıramaSinz dedı ve bn sunıyı kestırdım.kan takılcak bana beklıoruz,durumdan oturude genel anestezi olcakms
Canim sakin moralini bozma.sezeryan de okadar kotu bir sey degil.senin ve bebeginin sagligi her seyden onemli sen elinden geleni yaptin.en azindan bebegin kendisi gelmek istedigi zamanda geliyor.harika bir dogun olur ins.allah ikinizi de korusun.ben de sali gunu yazmaya calisacagim.

Kizlar ben de carsambaya gun aldim.cati darligi ve ters dogum sebebiyle sezeryan olacam. Daha once narkoz ameliyat olayim olmadi. O hastane koridorlari cok urpertici ama napalim. Katlanicaz.

Selam ekim anneleri,

Ben de sizler gibi hamileyim ve mart annesi olacağım inşallah. Aynı zamanda da yüksek lisans öğrencisiyim. Tezim için de hamilelere ihtiyacım var. Bilimsel bir çalışma için yaklaşık 15 dakikanızı ayırıp anketimi tamamlayabilirseniz çok sevinirim. http://goo.gl/4lcEgp
Hepinize teşekkür ediyorum ve sağlıklı bir şekilde bebişlerinize kavuşmanızı diliyorum :)

süt yapan çaylarla ilgili hiç bi araştırmam yok ne içmeliyim bilgin varsa aydınlatırsan sevinirim
Rezene ısırgan otu ve papatya içmiştin Damla çok işe yarıyormuş. Yalnız abartmadan içmek gerekir. Doğal olarak kendin hazırlayarak aktardan almanı öneririm. Daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.

Rezene ısırgan otu ve papatya içmiştin Damla çok işe yarıyormuş. Yalnız abartmadan içmek gerekir. Doğal olarak kendin hazırlayarak aktardan almanı öneririm. Daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.

Bende aktardan sut yapan cay yaptırdım. Haziri var di ama aktardan almak daha mantikli geldi.

Kizlar Merhaba bende aldim yavrumu kucağıma kaybolup gidenlere hak veriorum bebeğime bakmaktan uyuyamadim bile. Kisadan anlatayim suni sanciyla yaptm dogumu 6saat sanci cektim gercekten kotuymus suni sancı gerçeğini bilmiorum ama cok canim acidi sonra acilmam oldu saaat 20:15 de doguma aldılar ve 20:40 da oglumu aldim kucagima o cektigim her sanciya deydi cok şükürler olsun allahıma nur topu gibi oglum dunyaya geldi. 3400gr diodu doktor ama 4090gr 51cm dogdu yuzu bembeyaz doktorum cok iyi dogum yaptn masallah dedi. Bizden simdilik bukadar birde kendimi cok sikmaktan yuzum hep nokta nokta oldu isilik gibi geçer inş ve gogus uclarim yara olma yolunda nasil yapicam bilmiorum daha hastaneden cikamadik kanamam fazla olmus dogumda bu aksam cikicam bi sorun olmazsa. Gecmisi okuyamiorm ana umarım hepinz iyisinizdir rabbim bekleyenleri tez vakitte kavustrsun yavrularina...

Kizlar Merhaba bende aldim yavrumu kucağıma kaybolup gidenlere hak veriorum bebeğime bakmaktan uyuyamadim bile. Kisadan anlatayim suni sanciyla yaptm dogumu 6saat sanci cektim gercekten kotuymus suni sancı gerçeğini bilmiorum ama cok canim acidi sonra acilmam oldu saaat 20:15 de doguma aldılar ve 20:40 da oglumu aldim kucagima o cektigim her sanciya deydi cok şükürler olsun allahıma nur topu gibi oglum dunyaya geldi. 3400gr diodu doktor ama 4090gr 51cm dogdu yuzu bembeyaz doktorum cok iyi dogum yaptn masallah dedi. Bizden simdilik bukadar birde kendimi cok sikmaktan yuzum hep nokta nokta oldu isilik gibi geçer inş ve gogus uclarim yara olma yolunda nasil yapicam bilmiorum daha hastaneden cikamadik kanamam fazla olmus dogumda bu aksam cikicam bi sorun olmazsa. Gecmisi okuyamiorm ana umarım hepinz iyisinizdir rabbim bekleyenleri tez vakitte kavustrsun yavrularina...
Meral dedim ki birbakayım belki de Meral yazmıştır.şok oldum 5 dk önce yazmışsın.tebrik ederim canım hayırlı olsun doğumun .allah güzel , bembeyaz bebeğini sana bağışlasın.ben de salı günü suni sancı alacağım ,neden epidural vermediler?daha kolay olurdu sanki

Hayırlı olsun inşaallah. O duyguyu bizlere de nasip etsin Allah. Epizyotomi uygulandı mi dikis oldu mu o konuda da tecrübelerini paylaşır misin

Canım en önemlisi stres olmaman, ben herkese söyledim kimsenin yanında emziremem diye, kayınvalidem ve görümcem bozulmuşlar, annemde ben elifi bir kez atletiyle bile görmedim sizinle ilgili bir şey değil deyince biraz kabullenmişler, şimdide emzireceğim zaman hemen odadan çıkyorlar sağolsunlar, baştan nasıl tavır koyarsan öyle gidiyor, aslında k.v. de açısından bakınca o da haklı, annelerimiz gibi onlrında torunları oluyor görmek istiyorlar ama derler ya ana gibi yar olmaz diye gerçekten çok doğru

sezeryan sancısı tabi oluyor ama benim hamileliğim çok zor geçmişti şu an çok şükür hamilelikteki rahatsızlıklara göre daha iyiyim, ama tekrar uyarayım kalkarken felan çok dikkatli olun , benim gibi aman ben iyileştim nolcak felan demeyin , ilk haftadan sonra zaten ağrı azalıyor,

tabiki cevap yazarım, sonuçta burdaki paylaşımlar gerçekten çok önemli bende pek çok şeyi sizler sayesinde öğrendim keşke vaktim olsada yazılanların hepsini okuyabilsem, maalesef bu hafta yardımcım işte olduğu için çalışmaya başladım, bana kalsa bebğimle vakit geçirmek isterim ama şartlar böyle :KK43: inşallah senin güzel haberlerinide alıcaz ,sende tecrübelerini paylaşacaksın :)
Off ya
Canim tebrik ederim çok sevindim:) allah sağlıklı mutlu ömürler versin bebeğine ve size..

Kızlar benim Karnım aşağı indi galiba bugün. 2 kere anlık bi baskı hissettim
rahimde.noluyoz dedim bi önce. Sonra nefesim rahatladı sanki .bi baktım resmen Karnım aşağı inmiş. Karnım in üstünde yer kaldı:)

Süt için bol bol su içip beslenmeye dikkat edeceksiniz. 2000 e yakın kalori ihtiyacxı oluyormuş emziren lohusalarda. Mesela doğum yaptıktan sonra özellikle de sezeryansa hem süt için hem de ilacı atmak için su iyi olacaktır. Emzirme sırasında suyu yanımızdan ayırmıyoruz ki susayınca kalkıp gidemeyiz hatta atıştırmalık bile koyabilirsiniz diyorlar. Hastanede telaşla aklınıza su içmek gelmeye bilir çantanıza ya da yanınızdaki refakatçınıza tembih edin siz unutursanız o hatırlar. İşte geleneksel olarak yapılan lohusa şerbeti komposto vs ler de aslında büyük oranda su içeriyor. Diğer yandan alkolsüz bira ya da bira mayası da tavsiye ediyorlar ama benim esas yarim sudur. Sudan vazgeçmem.

Gözünüz aydın. Ay hadi darısı başımıza olsun. Maşallah bebeğine de. Yüzdeki lekeler normal. Kısa sürede geçer canım endişelenme eski adette lohusalara ayna vermezlermiş morali bozulmasın diye. Moral bozacak bir şey yok. Doğumda oluşan lekeler gibi bu da geçici bir durum.

Back
X