2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Kızlar bizim 6. Ay aşısından sonra kızımın ateşi 38i buldu bütün gece zorla 2-3 saat uyudu sabahta bir ağladı susturamadık çok zor sustu ama hep ağlamaya hazırdı. Calpol verdim kendine geldi ama dr götürdüm kulağında hafif kızarıklık var dedi antibiyotik verdi. İstemeyerek kullandık bu Hafta kontrole gittik herşey yolundaymış şükür. Dişimizde çıkıyormuş. Gece yarım saatte saat başı kalkıyor gündüzde o uyurken iş yapmaktan uyuyamıyorum. Uykuyu seven biri olarak ben de tek çocukta kalmayı düşünüyorum ;(ek gıda zaten her öğünde komple kıyafet değişiyor. Kilo da 5-6 kilo fazlam kaldı.bu arada bebişlerin odalarını ne zaman ayıracaksınız. Eşim şimdilik istek üzerine başka odada yatıyor. Saat başı kalktığımız için uykum dağılmasın die öyle istedim. Kızımın odasını ayırıp onun yanında yatarım eşimde odasında uyur diye düşündüm. Sizlerde durum nasıl
Geçmiş olsun canm bizde salı aşı olcaz inşAllah ateş olmaz daha önceki aşılarda ateşi olmuşmuydu bebişinin? Ben 1 aydır ek gıda veriyorum herkes yoğurtla başlamış ama benm kızım naptıysam yoğurdu yemedi sebzeyide hiç sevmedi aslında ama birkaç gündür uğraşıyorum çok şükür yemeye başladı artık favorisi tabiki muhallebi armut elma ve kayısıyıda pek sevmedi ama muza hasta o da kabız yapıyo zor işmiş kısacası bunlar geçecek herşeye alışacaklar inşAllah ben birkaç kez peynir ve yumurtada verdim kahvaltı menüsü verdi sağlık ocağından ebe içine su formül mama yada anne sütü peynir yumurta pekmez koyup bu karışımı çocuğa vercekmişim valla benm içim almaz onu vermeyi hemde kalsiyum demir birbirine giriyo bakalım çarşamba doktora gidelim konuşçam sonucu burda paylaşırım

Kızlar bizim 6. Ay aşısından sonra kızımın ateşi 38i buldu bütün gece zorla 2-3 saat uyudu sabahta bir ağladı susturamadık çok zor sustu ama hep ağlamaya hazırdı. Calpol verdim kendine geldi ama dr götürdüm kulağında hafif kızarıklık var dedi antibiyotik verdi. İstemeyerek kullandık bu Hafta kontrole gittik herşey yolundaymış şükür. Dişimizde çıkıyormuş. Gece yarım saatte saat başı kalkıyor gündüzde o uyurken iş yapmaktan uyuyamıyorum. Uykuyu seven biri olarak ben de tek çocukta kalmayı düşünüyorum ;(ek gıda zaten her öğünde komple kıyafet değişiyor. Kilo da 5-6 kilo fazlam kaldı.bu arada bebişlerin odalarını ne zaman ayıracaksınız. Eşim şimdilik istek üzerine başka odada yatıyor. Saat başı kalktığımız için uykum dağılmasın die öyle istedim. Kızımın odasını ayırıp onun yanında yatarım eşimde odasında uyur diye düşündüm. Sizlerde durum nasıl
Buarada
1- ODA AYIRMA
2- OYUNCAK
3- UYKU EĞİTİMİ
4- SPOR
Aklımdaki deli sorular bunlar benimde eşim ayrı yatıyo malesef horlayıp kızımı uyandırdığı için yanımızda yatamıyo odamızı ayırmanın vakti geldimi bilmiyorum ama bebeğime kıyamıyorum
Çocuklarınıza çıngırak ve diş kaşıyıcı dışında aldığınız fiziksel gelişimini sağlayacak oyuncaklar neler ?
Ve spor sadece doğumdan geri 3 kilom kalmıştı 6 ayda 2 kilo daha aldım ve vücut yapım genişledi spor başlıcam yarın b-fit e gidicem belki bileniniz vardır sütüm zaten zor yetiyo tek korkunim spor sütü olumsuz yönde etkiler mi bilgisi olan lütfen yazsın nette türlü yorumlar var :((

Buarada
1- ODA AYIRMA
2- OYUNCAK
3- UYKU EĞİTİMİ
4- SPOR
Aklımdaki deli sorular bunlar benimde eşim ayrı yatıyo malesef horlayıp kızımı uyandırdığı için yanımızda yatamıyo odamızı ayırmanın vakti geldimi bilmiyorum ama bebeğime kıyamıyorum
Çocuklarınıza çıngırak ve diş kaşıyıcı dışında aldığınız fiziksel gelişimini sağlayacak oyuncaklar neler ?
Ve spor sadece doğumdan geri 3 kilom kalmıştı 6 ayda 2 kilo daha aldım ve vücut yapım genişledi spor başlıcam yarın b-fit e gidicem belki bileniniz vardır sütüm zaten zor yetiyo tek korkunim spor sütü olumsuz yönde etkiler mi bilgisi olan lütfen yazsın nette türlü yorumlar var :KK43:(
Odayı henüz ben de ayıramıyorum çünkü geceleri çok sık uyanıo oyuncak konusunda da dokun hisset kitapları var onlardan almak istitorum spora gelince de televizyonda doktorun biri emziren annelerin yap yakıcı spor yapmamaları gerekir demişti nedeni ise yağların içindeki kimyasalların açığa çıkarak süte geçmesiymiş

Maş.canımsana daha komik bir şey Söyleyeyim benim eşimin işyerinde çok yakın bir Arkadaşı vardı onunla artık daha az görüşüyor sebebi ne biliyor musun adam okadar çocuğuyla ilgili bir adam ki eşime kendisinin ne kadar kötü bir baba OLDUĞUNU hatırlatıyor yaptıklarıyla.:)))neden görüşmüyorsunuz artık diyorum çok abartıyorlar ya diyor çocuk olayını:))

Ben de yoğurttan sonra sebze piresine geçeceğim canım.yani dün başladık ya yoğurda bir hafta yoğurt ikinci hafta bir öğün yoğurt bir öğün sebze vereceğim sonra yoğurt sabit öğün olacak bir meyve vereceğim bir sebze.bakalım inş, Alişir dün 2 yemek kaşığı yoğurt yedirdim toplamda bugün 3 Kaşık vereceğim 1 Çay bardağı olana kadar.sen nasıl yapmiştim.

Canım eskiden forumda kim aktif gözüküyordu Ozaman sayfalar ilerliyordu çünkü yazan herkes ne zaman Cvp geleceğini tahmin ediyordu keşke yine öyle olsa.sizlerde hazin şu forumu ayağa kaldıralım.
Ben burada hepimizin iyi anne olmak için verdiği çabayı endişelerimizi paylaşımlarımızı çok seviyorum.
Kilo konusu bende de sıkıntı canım.ben de çok kilo verdim 12 almıştım 14 verdim.hergün enerji olsun diye yulaf yiyorum muz katıyorum içine kilo vermeyeyim diye ama yine de olmuyor.yürümeye başladıklarında daha da kötü olacak sanki:KK43:

merhaba ekim anneleri bende bir ekim annesiyim. sizleri hamileliğim boyunca okuyup bilgi edindim. şimdi ek gıda serüveninde daha çok ihtiyaç duydum bilgilerinzize. şimdiden teşekkürler

Geçmiş olsun canm bizde salı aşı olcaz inşAllah ateş olmaz daha önceki aşılarda ateşi olmuşmuydu bebişinin? Ben 1 aydır ek gıda veriyorum herkes yoğurtla başlamış ama benm kızım naptıysam yoğurdu yemedi sebzeyide hiç sevmedi aslında ama birkaç gündür uğraşıyorum çok şükür yemeye başladı artık favorisi tabiki muhallebi armut elma ve kayısıyıda pek sevmedi ama muza hasta o da kabız yapıyo zor işmiş kısacası bunlar geçecek herşeye alışacaklar inşAllah ben birkaç kez peynir ve yumurtada verdim kahvaltı menüsü verdi sağlık ocağından ebe içine su formül mama yada anne sütü peynir yumurta pekmez koyup bu karışımı çocuğa vercekmişim valla benm içim almaz onu vermeyi hemde kalsiyum demir birbirine giriyo bakalım çarşamba doktora gidelim konuşçam sonucu burda paylaşırım
Öncekilerde 37,5 bulmuştu kulaktan ölçerle ama ilaç vermeden düşmüştü sabaha bişeyi kalmamıştı. Dişleri çıkıyo o da mı tetikledi bilmiyorum. Katı gıda bizimkide çok yemiyor ama yavaş yavaş aluşıyor galiba biraz yemeye başladı gibi tarhananın içine kwçi peyniri rendeliyorum birazda zeytinyağ yiyor. Keçi yoğurdu yiyor, sebze yiyor, meyve emziği aldım içine elma koyuyorum onu yiyor. Böyle böyle alışacaklar inş. Oyuncak oyun halısı var onda biraz oyalanıyor oyun halısının maymunu var o favorisi maymunu veriyorum kucağına heryerini kemiriyor. Bi de kitap aldım hışırtılı onu da sevdi ama herşeyi ağzına götürüyor şuan oyundan anladığı bu:) telefon aldım onuda ağzına götürüyor ancak ben tuşlarına basıp oynatıcam. Şimdilik öyle büyüyorlar inş.ben de gece çok kalkıyorum odayı ayırsam bile kızımın odasında tek kişilik bazada var orda yatıcam eşim odamızda yatsın çünkü çocuk uyurken girip dolabı açıp bişey alamıyoruz sürgülü kapaklar ses çıkarıyor. Birde kızım uyandığında ağlamıyor battaniyeyi yüzüne çekiyor ben kıpırtısından uyanıp bakıyorum onun için daha tek yatıramam

Maş.canımsana daha komik bir şey Söyleyeyim benim eşimin işyerinde çok yakın bir Arkadaşı vardı onunla artık daha az görüşüyor sebebi ne biliyor musun adam okadar çocuğuyla ilgili bir adam ki eşime kendisinin ne kadar kötü bir baba OLDUĞUNU hatırlatıyor yaptıklarıyla.:)))neden görüşmüyorsunuz artık diyorum çok abartıyorlar ya diyor çocuk olayını:))

Ben de yoğurttan sonra sebze piresine geçeceğim canım.yani dün başladık ya yoğurda bir hafta yoğurt ikinci hafta bir öğün yoğurt bir öğün sebze vereceğim sonra yoğurt sabit öğün olacak bir meyve vereceğim bir sebze.bakalım inş, Alişir dün 2 yemek kaşığı yoğurt yedirdim toplamda bugün 3 Kaşık vereceğim 1 Çay bardağı olana kadar.sen nasıl yapmiştim.

Canım eskiden forumda kim aktif gözüküyordu Ozaman sayfalar ilerliyordu çünkü yazan herkes ne zaman Cvp geleceğini tahmin ediyordu keşke yine öyle olsa.sizlerde hazin şu forumu ayağa kaldıralım.
Ben burada hepimizin iyi anne olmak için verdiği çabayı endişelerimizi paylaşımlarımızı çok seviyorum.
Kilo konusu bende de sıkıntı canım.ben de çok kilo verdim 12 almıştım 14 verdim.hergün enerji olsun diye yulaf yiyorum muz katıyorum içine kilo vermeyeyim diye ama yine de olmuyor.yürümeye başladıklarında daha da kötü olacak sanki:KK43:
Ben 1 aydir yogurt veriyorum canim ama hala 1 cay bardagini tam bitiremiyor ama benim hatam her huysuzlandiginda emziriyorum tam anlamiyla acikmiyor sanirim sebze puresini 4-5 cay kasigi kadsr yedirebiliyorum anca tarhanayi cok sevdik yarim su bardagini yiyor. Bende senin gibi bir meyve bir sebze seklinde gitmeye calisiyorum ama meyveleri pek sevmedi yavas yavas aliscak zorlamak istemiyorum ama haftaya da ise basliyorum biberondan da sut icmedigi icin ekgidalara agirlik vermem lazim napcam bilmiyorum duzen kuramadim :( bu arada iki ogun vermeyi planliyorsun ama 6 aydan itibaren kahvalti da veriliyor sanirim yumurta peynir falan

Buarada
1- ODA AYIRMA
2- OYUNCAK
3- UYKU EĞİTİMİ
4- SPOR
Ve spor sadece doğumdan geri 3 kilom kalmıştı 6 ayda 2 kilo daha aldım ve vücut yapım genişledi spor başlıcam yarın b-fit e gidicem belki bileniniz vardır sütüm zaten zor yetiyo tek korkunim spor sütü olumsuz yönde etkiler mi bilgisi olan lütfen yazsın nette türlü yorumlar var :KK43:(
Odayi 1 sene daha ayirmamaya karar verdik nedeni ise ben haftaya ise basliyorum zaten yavruma hasret kalicam annesinden mahrum kalsin istemiyorum ahsap kucuk besikte yatiriyorduk 6 aydan sonra odasinda yatar diye planliyorduk dogmadan once ama oyle olmuyormus :) simdi park yatak aldik en buyugunden :)) oyuncak da cinhirak dis kasiyicilari oyun halisi akilli kopegi var fisher price in bir de kukla tarzi iri gozlu oyuncaklara cok guluyor ve benim kizim cok hareketli zararli olmasa hoppala ya da yurutec alirdim ama hala kararsizim. Bende kilo hic kalmadi fazlasiyla verdim daha vermek istemiyorum ise baslayacagim icin de spor hayal ama emzirirken de pek onerilmiyor diye biliuorum. Gunduz uykularimiz en fazla yarim saat aksam da bazen saatbasi kalkiyor gunu gunune uymuyor

Iyi haftalar arkadaslar bu da benim sendromsuz son pazartesim haftaya pazartesi isteyim :( 6 aylik kontrole gidenler kilo boy durumlari nasil asilar ates yapti mi bizde ates olmadi onceki asilarda ama bunda ne olcak bakalim persembe gunu gidicez bizde

Iyi haftalar arkadaslar bu da benim sendromsuz son pazartesim haftaya pazartesi isteyim :KK43: 6 aylik kontrole gidenler kilo boy durumlari nasil asilar ates yapti mi bizde ates olmadi onceki asilarda ama bunda ne olcak bakalim persembe gunu gidicez bizde
Biz bugün asimizi olduk.su an atesi yok cok şükür. İnşallah bu geceyi kolay atlatiriz.4. Ayindaki aşısı cok zor geçmişti. Sabaha kadar inlemisti yavrum.bu ay sadece 100 gr almış boyuda 1 cm uzamis.artik ilk zamanlardaki gibi kilo alimi beklemiyoruz zaten.hareketlendiler çünkü.

Denizcim Oğluma zorla 150 CC içerdim uyurken ama durumumuz değişmedi 2 saatte bir uyanıyoruz :(sonuç olarak sabahları dolmuş taşmış Çişli bir bez ile Uyanıyor,daha fazla emdiği için.neyse en azından kilosunu etkiler belki.sıcak da tutuyorum bence bizim sorunumuz açlık uyanması değil emerek uyumaya alışmış bir çocuk başka türlü nasıl uyunacağını bilmediği için uyku aralarında Uyanıyor ve tekrar uykuya dalamıyor.internette bu tip yorumlar okudum.
Kim west in Kitabı'nı bir türlü alamadım.alıp okuyan var mi arkadaşlar ?
Çarşamba günü aşısını vurdurayım diyorum ama o büyük elektrik kesintisinden sonra bozulmuş mudur acaba aşılar diye işkilleniyordum sürekli.bakalım kilomuz boyumuz ne olmuş.burdan yazarım kızlar çarşamba.
Buarada şimdilik 5 Kaşık yoğurt yiyor oğlum cumaya kadar 12 ye çıkaracağım inş.şimdilik sevdi gibi .cumadan sonra da bal kabağı ile sebzelere başlayayım diyorum.

Buarada
1- ODA AYIRMA
2- OYUNCAK
3- UYKU EĞİTİMİ
4- SPOR
Canım ben pilatese gidiyorum sadece sıkılaşmak için kilo problemim yok ama memeler fora maalesef onları biraz kaldırayım istiyorum inş. Işe yarar bebeğimde ve sütümde bir farklılık olmadı.zaten haftada iki gün 1 saat gidiyorum kafam dağılıyor.ama bugün gidemedim mesela çocukla düzenli bir şey yapmak çok zormuş bir salona yanılacaksan 1 ay ile başla bence halledebilirsen daha uzun Süreli yazılırsın...
Uyku eğitimi konusunda profesyonel yardım alacağım.oyuncakları emeklemesine yardımcı olacak oyuncakları var yavaş yavaş hareket eden müzikli,diş kaşıyıcıları var,ses çıkaran,Eğitici olarak hayvanlar ve meslekler Kitapları var küçük onları gösteriyorum.oda Ayırma konusunda biz Baba'nın Odası'nı ayırdık:)çalıştığım için oğlumdan uyurken ayrılmak istemiyorum.bir de okadar sık uyanıyorki okadar sık başka bir odaya gitsem uyuyamam hiç:(

Ne güzel anlatmışsınız canım bu aşıyı da.dişiniz de hayırlı olsun:)
Biz de diş ile ilgili hiç bir belirti yok benim ailemde herkes 1 yaşına yakın çıkarmış.bizim hiç ateş yapmadi şimdiye kadar aşılarımız ama bu aşı nasıl olur bilmiyorum.ben Çarşamba günü vurduracağım o gün süt iznim olduğu için acaba annem salıdan mi vurdursa gece uyumaz ise en azından ertesi gün işe gitmeyeceğim.ama bir yandan da aşısı olurken yanında olup emzirerek rahatlatırım diye düşünüyorum.

Denizcim Oğluma zorla 150 CC içerdim uyurken ama durumumuz değişmedi 2 saatte bir uyanıyoruz :KK43:sonuç olarak sabahları dolmuş taşmış Çişli bir bez ile Uyanıyor,daha fazla emdiği için.neyse en azından kilosunu etkiler belki.sıcak da tutuyorum bence bizim sorunumuz açlık uyanması değil emerek uyumaya alışmış bir çocuk başka türlü nasıl uyunacağını bilmediği için uyku aralarında Uyanıyor ve tekrar uykuya dalamıyor.internette bu tip yorumlar okudum.
Kim west in Kitabı'nı bir türlü alamadım.alıp okuyan var mi arkadaşlar ?
Çarşamba günü aşısını vurdurayım diyorum ama o büyük elektrik kesintisinden sonra bozulmuş mudur acaba aşılar diye işkilleniyordum sürekli.bakalım kilomuz boyumuz ne olmuş.burdan yazarım kızlar çarşamba.
Buarada şimdilik 5 Kaşık yoğurt yiyor oğlum cumaya kadar 12 ye çıkaracağım inş.şimdilik sevdi gibi .cumadan sonra da bal kabağı ile sebzelere başlayayım diyorum.
Canım. Tahmin ettiğim gibi sizinki de alışkanlık uyanması kim westi okumadım ama arkadaşım nette okuduğu bir yazıyla o yöntemi uyguladı ama ilk gece bebeği 1,5 saat ağlamış sonra 40 dk falan derken azalmış şimdi kendi kendine uyuyomuş gece uyanmaları da azalmış ben emzirmiim belki uyur kendi kendine diorum ama daha kötü oluyo uykusu açılıo 1 saat uyumak bilmio sonra

merhabalar arkadaşlar benim oğlum da 9 ekimde doğdu.. ben ek gıdaya başladım azar azar fakat yoğurt meyve püresi verdim şimdilik bundan sonra nasıl yapmalıyım sizlerden fikir almak istedim
oğlum şuan 8300 gr 70 cm boyunda

merhabalar arkadaşlar benim oğlum da 9 ekimde doğdu.. ben ek gıdaya başladım azar azar fakat yoğurt meyve püresi verdim şimdilik bundan sonra nasıl yapmalıyım sizlerden fikir almak istedim
canım merhaba ek gıda konusunda çok da tecrübeli bir anne olmadığım için fetva verirmiş gibi olsun istemem .bence ek gıda bir yol herkes doktorunun ya da araştırmalarının sonucu bu yolu şekillendiriyor.Ben yoğurtla başladım ilk bir hafta yoğurt vericem sadece sonra 2 öğüne çıkarıcam ek gıdayı sebze ve yoğurt olarak.3. haftada meyveleri ekleyeceğim.sonra iç güdülerime güvenerek bir şeyler vereceğim,yulaf unuyla ve anne sütüyle muhallebi gibi...
yani bence çok kasmamalıyız güle eğlendire yedirmeye çalışıyorum oğluma yoğurdunu yemek yemeyi sevsin iyi anıları oluşsun yemek ile ilgili diye.
Bence içgüdüsel olarak tüm bilgiler var aslında .kodlanmışız :)kendine güven araştır öğrendiklerini burada hepimizle paylaş .Güle güle büyüt yavrunu .

Merhaba canım sebze püresi ve muhallebi ile devam edebilirsin günde 3 öğün ek gıda veriyorum ben tabi doyacağı miktarda değil henüz tam olarak genelde kızım sebze püresini yesede yerine verdiğim tahanayı reddediyo kısacası gün içinde meyve püresi sebze püresi/tarhana ve muhallebi veriyorum yoğurdu hala sevdirmeye çalışma aşamasındayım birkaç gün arayla veriyorum yoğurt yediği zaman meyve saatini iptal edip yoğurt yada muhallebisini meyveli yapıyorum ben başlayalı 1 ay oldu ek gıdaya biraz karışık oldu canm ama bi fikir olsun araştır çocuğunda biraz şekillendircek zaten herşeyi sevene yiyene kadar

Kızlar bugün aşımızı vurulduk çok şükür iyiyiz her nekadar sağlık ocağındaki ölçü ve tartılara güvenmesemde bugün çok sıkıldım kızımın kilo alımı yavaşladığı için 1 ay önce ek gıdaya başladım 4 haftada yalnızca 100 gr almış ve 1 cm uzamış :(( 6 aylık bebeklere göre normal dedi ama ilk 3 ay gelişimi çok hızlıymış son 3 ay çok fazla yavaşlamış dedi yarın doktor rabdevumuz var moralim yerlerde kızım çok iştahlı bi bebek değil zatn normalde ek gıdayı verirken çok sabırlıyımdır bugün nasıl kızdıysam artık bu gelişim olayına ağzını açmadığı için resmen delirdim çocuğum suratımdan hissetti ve çok ağladı çok pişman oldum :((

Öncekilerde 37,5 bulmuştu kulaktan ölçerle ama ilaç vermeden düşmüştü sabaha bişeyi kalmamıştı. Dişleri çıkıyo o da mı tetikledi bilmiyorum. Katı gıda bizimkide çok yemiyor ama yavaş yavaş aluşıyor galiba biraz yemeye başladı gibi tarhananın içine kwçi peyniri rendeliyorum birazda zeytinyağ yiyor. Keçi yoğurdu yiyor, sebze yiyor, meyve emziği aldım içine elma koyuyorum onu yiyor. Böyle böyle alışacaklar inş. Oyuncak oyun halısı var onda biraz oyalanıyor oyun halısının maymunu var o favorisi maymunu veriyorum kucağına heryerini kemiriyor. Bi de kitap aldım hışırtılı onu da sevdi ama herşeyi ağzına götürüyor şuan oyundan anladığı bu:) telefon aldım onuda ağzına götürüyor ancak ben tuşlarına basıp oynatıcam. Şimdilik öyle büyüyorlar inş.ben de gece çok kalkıyorum odayı ayırsam bile kızımın odasında tek kişilik bazada var orda yatıcam eşim odamızda yatsın çünkü çocuk uyurken girip dolabı açıp bişey alamıyoruz sürgülü kapaklar ses çıkarıyor. Birde kızım uyandığında ağlamıyor battaniyeyi yüzüne çekiyor ben kıpırtısından uyanıp bakıyorum onun için daha tek yatıramam

Uyku tulumuyla uyutmayı deneyebilirsin canım, hem aklın kalmaz hem de her kıpırtısında onu da uyandırıyorsundur belki(ben aman uykusu açılmasın diye hemen alıp emzirirdim her kıpırdandığında) bebeklere biraz zaman ve şans tanımalı kendi kendilerine uykuya dönebilsinler diye

Back
X