- 6 Kasım 2012
- 1.068
- 714
- 158
Bulursan bana da haber et canım artık biktim sürekli emmesinden bide süt olsa neyse boş boş soruyor.Bazen kızıyorum kesip aticam şunları bende kurtulacam sende diye o kadar delirtiyor.ay bu kızın uykusuzluğu beni yordu valla.tam düzen oturuyo hemen bozuluyor
sabah 9 da kalkıyo öğlen 2de yatıyo aksamda 10da uyuyo
ama gece çok sık kalkıyo yeni doğan gibi 2saatte bir kalkar kalkmazda meme meme deyip duruyo
denemediğim şey kalmadı ne ilaç ne çay
bu hafta dağà bekleyin olmadı gece emmelerini bıraktırmayi denıcem sütüm var gündüz pek emmiYo yemek yiyo hadi gece emsin kışı çıkalım anne sütü antibiyotik diyorum ama olmuyo böyle
ay kızlar bir akıl verin bana ne olur
Bulursan bana da haber et canım artık biktim sürekli emmesinden bide süt olsa neyse boş boş soruyor.Bazen kızıyorum kesip aticam şunları bende kurtulacam sende diye o kadar delirtiyor.
Geceleri bizde ayniyiz bide bizimle yatmaya alıştı odasında uyumuyor.bi yatakta üç kişi...dinlenip kalkacagima daha çok yoruluyorum bi tarafımın üstünde yatmaktan... Sanki sabaha kadar taş taşıyorum
Bulursan bana da haber et canım artık biktim sürekli emmesinden bide süt olsa neyse boş boş soruyor.Bazen kızıyorum kesip aticam şunları bende kurtulacam sende diye o kadar delirtiyor.
Geceleri bizde ayniyiz bide bizimle yatmaya alıştı odasında uyumuyor.bi yatakta üç kişi...dinlenip kalkacagima daha çok yoruluyorum bi tarafımın üstünde yatmaktan... Sanki sabaha kadar taş taşıyorum
doktora gidicem en sonunda geçen gittik rahatsız diye Randevusuz sormadım aceleden çıkan dişte yok dedi neyin sıkıntısı bu anlamadımSanki beni anlattın canım sıkça uyanıp emiyor emme diye çağrıyo her zaman kendi yatağın da yatıyor du 1 aydır alıştı bizle yatmaya ee tek tarafa yata yata sırtım felç olmuş gibi aynı bi care bulursanız banada deyin
Demekki herkez ayni Kızım da bizle uyuyor istemiyo beşiği ben odayı bile ayıramadım daha 15aylık olduk gece cokkalkiyor doğduğundan beri emmeye.Bu ara uyku düzeni de bitti gece 9da uyuyan çocuk 11lerde uyuyor emmeden asla uyumaz zaten.bu memede uyuma isini napıcam bilmiyorum bi akil verin yaza girmeden kesicem galiba ama nasıl.kesicem şimdided dusunuyorum gündüz kursa gidiyorum annem uyutamıyor çocuğu 4te geliyorum memede uyuyo hemen e dolayısıyla gece 11 12 oluyo yatma saatiBulursan bana da haber et canım artık biktim sürekli emmesinden bide süt olsa neyse boş boş soruyor.Bazen kızıyorum kesip aticam şunları bende kurtulacam sende diye o kadar delirtiyor.
Hiç olmadık bi zamanda bisey söylüyor insan inanamıyor tabi ağzının içine bakıyor tekrar söylesin diye ama.... Dört gözle bekliyoruz karşılıklı konuşmayıKızlar bisey merak.ettim.15aylık.bebekler cümle kuran 2kelime söyleyen varmı benim kız tek kelime soluyor hala.20kelimesi falan var hergun yeni biseler öğreniyor ama cümle kurmuyor yada 2kelime solemiyor
Kızlar bisey merak.ettim.15aylık.bebekler cümle kuran 2kelime söyleyen varmı benim kız tek kelime soluyor hala.20kelimesi falan var hergun yeni biseler öğreniyor ama cümle kurmuyor yada 2kelime solemiyor
MaşaAllah onaRamazan'a kadar bende bıraktırmayı istiyorum bende gündüz kursa gidiyorum kv bakıyor ama maşallah duruyo.
Benim oğlum kuruyor baya oldu başlayalı bizden görüp çay içiyom diyor baba otur otur. Anne şu veer anne bırakma gibi şeyleri söylüyor maşallah
Valla benimki meme uyuyor falan dinlemez zaten artık sormadan falan gelip emiyor işi bitince kapatıp gidiyorkızlar ben de emerek uyutmadan kurtulma araştırması yaparken okuduklarımı aktarayim
ama öncelikle muhakkak sakin yatıştırıcı ve şefkatli olun. ve Bismillah deyip bu işe başlayıp kararlılıkla devam edin.
1 aynı saatte yatırmaya özen gösterin
2 yatma öncesi bir rutin belirleyin ve rutini belirlerken ona sinyali verin "şimdiii uyku zamaniii"
rutininiz yarım saati geçmesin misal tv kapatın ışık loslastirin kitap okuyun sonra yatacagi odaya alın altını değiştirin bu arada ninni söyleyin fln gibi yada diş fırçalama yapan da var bunları siz belirleyin başlangıç tan sonraki yarım saat içinde yatak odasına geçmiş olun.
3 emziren anneler uyku rutinine başlamadan en az 15 dk önce farklı bir odada emzirin uyumasina izin vermeyin eğer uyku moduna girmiş ise hemen yatak odasına götürün amacımız henüz dalmamis iken memeden ayırmak ve bu şekilde uyumasina sağlamaya calismak
4 yatağa aldığınızda uyku zamani oldugunu tekrarlayin yatay pozisyona gelmesini sağlayın (aslında yatay hale gelip gözlerini bi yumsalar uyuyacaklar inşaallah da o hale gelmiyorlar kendi kendilerine bu yüzden )yatay hale getirdikten sonra sessizce pışpış yapın yada ninni söyleyin bu sırada sırtına ayaklarina masaj yapabilir yada sirtina hafifçe pitpit vurabilirsiniz.
5 yatağında yatirmaya alışık değil ise siz de onunla yatay pozisyona geçerseniz daha kolay olacaktir
6 uyku saati sabit olunca uyku rutinine alisinca bir hastalık yada atak dönemi yoksa Allahin izniyle direnmeyip uykuya yenik düşecektir.
7 onlarla konuşun gece olunca meme de uyuyacak pışpış yapacak ama gündüz uyaninca emebilirsin diyerek durumu anlatın bunu sürekli yapın
8 gece uyaninca yine sut isterse önce ona sana anlatmistim meme şimdi uyuyor diye açıklayın tabiki anlamak istemicek kabul etmicektir bu durumda oyalayin bazen yine pışpış yöntemi bazen masal anlatma bazen yanına uzanıp ona dokunma bazen gerekirse ayakta sallama bazen uykusu iyice açılırsa pencereden dışarıyi gösterip bak gece bak karanlık şimdi uyku zamanı diyerek durumu anlatıp sakinleştirici konuşun.
Tüm bunları yaptığınızda ve annelik içgüdüsü ile davrandiginizda Allah in izniyle gece emmeleri kesebilirsiniz ama gündüz 2 yaşına kadar emzirmenizi tavsiye ederim.
Kızlar oğlumda uykusuzluk baş gösterdi gece üçlerde anca uyutuyorum sizlerdede var mı Aynı sorun
Emmek istedikçe günlük süt veriyorum.Şuan tek yaptığım buKızlar emzirmeyi bıraktırmanın yollarını arayan var mı
A101 de torku var canım güzel.Ben dost u pek beğenmedimBen devam sütüne başladım Dost sütünkü içti malüm tatildeyiz
Emmek istedikçe günlük süt veriyorum.Şuan tek yaptığım bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?