2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431

Canım benım ıdrada da lokosıt çıktı ılk ayımdada çıkmıştı sase içmiştim. Doktorum yone verdı. Ama sase vermeden önce ıdrarımda kültürü yaptı bakterı çıksaydı kı çok şükür çıkmadı antıbıyotık verecektı. Lokosıt olur endıselnme dedı. Bol su iç dedı zaten bende coook su içiyorum. Sende endıselenme olabiliyor lokosıt

Kızlar sütü pastorize içiyorsunuz değil mi? Açıktan süt alıp içen ya da doktoruna soran var mı?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Selam Özgecim, ben günlük şişe süt alıyorum ya da bizim buraya gelen bi amca var kendi hayvanlarından sağdığı sütleri getiriyor ondan alıp yoğurt mayalıyorum. Bi sakıncası yok bunların ama yarın doktor kontrolüm var kısmetse ona da sorarım tekrar :)

Ya şimdi eşimi bırakıp annemle falan tatile gidemiyorum içimde hep ya bişey olursa korkusu var. Seneye anneliğimizin 1 senesinin dolmasına yaklaşmış olucaz kendimize güvenimizde gelmiş olur inşallah annemide alır Allah izin verirse uzun uzun tatil yaparım diye umuyorum. Tabi önceki kadar rahat olamayacağı kesin eşim gelebilse 2 saniye durmam Ankara'da

Havuz biraz tehlikeli haklısın. Idrar yolu enfeksiyonu vs riski var tabi ama yüzdüğüm zaman geceleri ağrım falan olmuyo onu fark ettim. Bide burda zaten deliriyorum hava sıcak bütün gün hareketsiz kalsam potansiyel katil olucam o yüzden ben yüzmeyi tercih ediyorum

bende hamileliğimim başından beri hiç geçmedi. lökosit bakteri hep çıkıyor... fitil kullandım antibiyotik kaç kez. sonuncsunda vermedi artık dr.. dediğin ilaçtan da içmiştim. normalde su seven bir insan değildim. 3litre benim için devrim gibi bişey ama yine geçmiyor yine geçmiyor.. canım sıkkınn yaa.. Allah ım inşallah bebişlerimizi korusun.

Valla bende kendimi huysuz hissediyorum.
Sabahları kalkmak zorlaştı iyice.
Neyseki 2 gecedir biraz dha fazla uyudum.
Yorgunum
Yorgunum
Yorgunum

:))))

Sen nasılsın

Bende sabahın köründe uyanıyorum kendi kendime sapık gibi. Eşim işe gidince geri yattım ve tam uyumayı başarmıştım ki aptal bi satış telefonuyla uyandım yine. O sinirle uyandığımdan beride bi tersliktir gidiyo üstümde :) öğleden sonra çıkıcam dışarı inşallah geçer hava alınca. Sana kolay gelsin canım ya valla işte ayrı zor bu dönemde..

o tarz bişiden banada bahsettiler sancıların başladığında suyun içine koyup yasin okuyomuşun içine ve bi kaşık sudan içiomuşun zamnla suyun içinde o ot çiçek gibi açılıomuş doğumdan sonrada sudan çıkartıomuşun ve o ot tekrar toparlanıp eski haline dönüomuş o eski haline dönerken rahminde toparlanıomuş hacdan gelen bi otmuş şahsen denemiş bi akrabamız ve çok kolay geçmiş doğumu banada vercek bende denicem inş...

canım ne diyosun kuzenınde gebelık diyabeti ya da tansiyonu gibi bi sorun var mıydı? yoksa hersey normalken mi oldu böyle? :18:

Aynen bende senin gibi yapıyorum canım doktora sormadım ama aklıma geldi size sorayım dedim :) hadi bakalım yarın bebişi göreceksin hayırlı haberlerle gel işallah :)

Aynen bende senin gibi yapıyorum canım doktora sormadım ama aklıma geldi size sorayım dedim :) hadi bakalım yarın bebişi göreceksin hayırlı haberlerle gel işallah :)

Evet aynen öyleymiş hatta hamile kalmak içinde kullanılıyormuş çok hikaye okudum normal doğumda açılmayı hızlandırıyor diye ben de deneyeceğim işallah meryem ana mı Fatma ana otun adıda bulmak çok zor ama

otun ismini bende tam bilmiorum ikinden biri:) inş bizim doğumlarımızda kolaylıkla sorunsuz olur..

ayy sen ankarada mı yaşıyosun? kesin hiç sevmiyosundur ama ben ankarada okudum çok seviyorum çok ozluyorum... imrendim sana şuanda... orada kendimi evimde gibi hissediyorum...

canım ne diyosun kuzenınde gebelık diyabeti ya da tansiyonu gibi bi sorun var mıydı? yoksa hersey normalken mi oldu böyle? :18:

hayır canım hiçbiri yoktu maalesef... zaten olsa baştan o kadar yavaş gidemezdi...

Merhaba arkadaslar herkese hayirli cumalar ben tatilden döndüm bir gece evde konakladiktan sonra yine yola ciktik annemlere memlekete geldim yazamiyorum cok ama okuyorum sizi hepiniz kendinize ve bebislerinize iyi bakin hepinizi opuyorum

Loğusa gıdası ve bebek maması :

Resûlûllah (S.A.V) Efendimiz - "Kadınlarınıza loğusa döne.minde hurma yediriniz. Kim loğusalığında hurma yerse onun çocuğu AKILLI ve AĞIR.BAŞLI olur. Çünkü hurma Hz. Meryem'in loğusalığındaki yiyeceği idi. (Hz. Meryem vali.demize Allah (C.C.) kuru bir hurma ağacından onu vermişti). Şayet (loğusa için) hurmadan daha iyi bir yiyecek olsa idi Allah (C.C.) Onu Meryem’e ikram ederdi." buyurarak hurmanın önemini belirtmişlerdir.

Tabipler de yaptıkları araştırmalarda hurmanın antiseptik olduğunu, loğusalık yaralarını çabuk iyileştiren bir ilaç olduğunu, süt arttırdığını, bebeği beslediğini, içindeki potasyumun çocukların büyümesini sağlayan ideal besin olduğunu belirtmişlerdir. Bebe ilk doğunca damağına dünya gıdası olarak hurma ezip ovuşturmak, hurma ezmesi tattırmak, sünnettir ve bebeğin zeki olmasını sağlayan ilaçtır.

Loğusa, hurmayı sade olarak yer, süte ıslayıp yer, bebeğe de hurma şıralı sütten yedirir. Polenli hurma macunu yapıp yer ve bebeğe de yedirir.

Doğumu kolaylaştırıcı :

Rahim adalesini kuvvetlendirir. Bu özellik doğumu kolaylaştırır. Hurma macununa 1/3'ü kadar defne tohumu öğütülüp karıştırılarak, doğuma l hafta kala yenmeye devam edilirse doğum ağrısız ve kolay olur.

Bebeğin büyümesini sağlayıcı :

Hurmada potasyum miktarı bol olduğu için bebeğin gelişmesi.ni, gürbüzleşmesini, hasta olmamasını sağlar. Hurmadaki potasyum oranı, bebeğim beslensin di.ye ilk akla gelen çikita muzundan 2.5 kat daha fazla. Hurmanın muz gibi hazmı da zor değildir.

Verilen bilgiler, öneri ve bilgilendirme amaçlıdır. Rahatsızlıklarınız için doktor teşhis ve tedavisinin şart olduğunu unutmayınız.

İnsanı, hastalığı, hurmayı ve şifayı yaratan Cenab-ı Allah’tır. İnsanoğlu sebeplere riayet etmekle beraber şifa ve tesirin ancak Cenab-ı Allah’tan geldiğini bilmelidir.

ben her gün 1 ya da 2 tane yiyorum, ramazan geldiği için her yerde var zaten hurma:))

Normalde de çok severim:))

Hurma erken doğumu tetikliyor mu onu tam bilemiyorum(

Yemeyi son zamanlarda mı arttırmak gerek:?

valla canım rahimdeki kaslara etki edip erken doğumu tetiklediği heryerde yazıyor. ancak kuran ı kerimde yararları anlatılırken doğumu kolaylaştırdığı ve ağrısız doğum olduğu şeklinde bilgi veriyor.

Hurma çok yararlı lifli bir meyve ben hergün iki tane yemeye çalışıorum (arasına badem yada ceviz koyup). hamilelerinde hergün bir iki tane yemesi gerek die duymuştum normal doğuma da umarım faydası vardır:)

canım kolay ve ağrısız doğum oluyormuş. hurma çok yararlı bir besinmiş. havva annemiz ağrılara dayanamadı zamanda Allah ona hurma yaprağını sallatıp hurma düşürmüş ve yemesini sağlamış. kuran ayetlerine baksana yaza yaza bitmiyor faydaları. hem peygamber efendimizinde hadisleri var hurma hakkında

Bendede çıktı geçen ay doktorum antibotikle fitil verdı kullandıktan sonra afedersın akıntımda çok azaldı çok şükür umarım enfeksıyonumda geçmiştir 9 gün sonra gıdıcem ozaman tekrar bakar

Haklısın canım hurma aynı etkiyi bende de yaptı. Normalde çok severim hurmayı. Evde de olunca geçen gün 5-6 tane yedim sonrasında kasılmalardan mahvoldum. Eyvah dedim erken doğum mu yapıcam.. Neyseki sadece 1 gün sürdü şiddetli kasılmalar. Şimdi daha temkinli yaklaşıyorum, doğuma yakın yemeğe başlıcam ve emzirme döneminde de devam edicem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…