2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
yaa ben de su enfeksiyondan cekiyorum dedigin gibi bana da bol su ic deyip yolluyor dr ama gecmiyor.. bidon gibi oldum su ice ice...

canım bu tür şeyler birazda çocuğa ve senin tercihine bağlı. bize hediye gelmişti, kayınvalidem tüm gün çocuğu onunla yanında tutardı, hayat kurtarıcı gözüyle bakıyordu, ben hiç kullanmazdım uyuyunca yatağına koyup kamerayı yanıma almayı tercih ederdim, çocuk odasında sessiz yerde rahat uyusun diye düşünür uyanıkkende, çalışan anne olmanın vicdan azabı ve doyumsuzluğuyla hep kucağımda olsun isterdim. bence almayı doğumdan sonraya ertele sonuçta olmazsa olmaz bişey değil, kolikli bebeklere onun otomatik sallananlarını alıyorlar belki öylesi lazım olur, belki hiç olsaydıda kullanırdım şimdi demezsin bile..

Kızlar kan ilacını ac karnına icmek şart mı. Midemi cok bulandırıyo bu sabah cikardim hap yüzünden hala da midem bulanıyor.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
evet canım aç olmak gerekiyor, ben sabah başka ilaç aldığım için onu öğlen açlığımda alıyorum bide öyle dene istersen..
aranızda plasenta previa olan varmı?
plesentanın aşağıda olması dimi? benimde aşağıda/ortada henüz yeterince çıkmadı yukarı cnm ama buna bağlı bi sıkıntı yaşamadım yasakda yok, zaten zorunlu sezeryan olacaktım çokda önemsemedi doktorum.
benim de oğlum olacak ama kız belirtileri var nasıl olacak o:)) genelleme pek tutmuyor sanırım:==))
benimde kız ama erkek belirtileri var ilkide böyleydi oda kız:))
dönmüştü geçen ay sonra kontrolde yakın yan döndü sonra yine baş aşağı döndü sonra yine yan döndü:))dün gece de çok debelendi şimdi nasıl bi pozisyonda anlayamadım, hatun fırıl fırıl dönüyo:)))
Kizlar ben 30+1im simdiye kadar cok cok kilo almadim 7kilo aldim ama normalde zayif oldugum icin bu kiloyu bile bedenim tasimiyor.inanilmaz bitkinim ve dinlenirken bile nefesim yetmiyor.son aylarda ortalama kac kilo alinir bi fikri olan.var mi??
ayda 1,5-2kg al dedi doktorum. ortalama 2kg yazıyor kitaplarda ama ben ilikinde ayda 3-6 kilo almıştım:))
bitkinlik ve nefes darlığı kansızlıkdan da olur canım kan değerlerin nasıl, doktorun ne diyor bu duruma? 7 kilonun zayıf bir kadına nefes darlığı yapması bana pek mantıklı gelmedi ben astım hastası olduğum halde 6 kilo ile nefes darlığı yaşamıyorum, doktorum az kilo aldında ondan diyo..
Kızlar sütü pastorize içiyorsunuz değil mi? Açıktan süt alıp içen ya da doktoruna soran var mı?

günlük pastorize içiyorum canım. çocuk doktorumuzda yoğurt yapmak için marketten günlük pastorize süt al, açık süt kullanma mayalarken içine prebiyotik saşelerden kat diyor.
merhabalar, teşekkür ederim tavsiyelerin için.
ya benim göğüslerim aynı beden hala, 85, çok az bi fark var ama aynı sutyenleri kullanabiliyorum yani, sütüm olmayacak mı ki:)
yok canım ne alakası var, bende aynılarını kullanıyorum, birazda kilo ile ilgili, büyüdü diyenlerde büyümenin hepsi süt bezinden değil ki çoğu yağ. hiç öyle düşüncelere kapılma, doğumdan sonra bol bol sütün olacak inşallah.
Maşallah çok güzel emzirmişsin, ama o kadar çok halsizlik yapıyormu?
bende 2 seneden fazla emzirdim ama öyle halsizlik falan olmadı hiç. tabii emzirmek hamileymiş gibi extra kalori harcatıyor vücuda onun için, hamile gibi beslenmeye dikkat etmek 2 kişilik değil ama 1çeyreklik beslenmek lazım:)) gerekirse vitaminlere falanda devam tabii..
:))) canım emzirmek bebekle anne arasında özel bir bağ yaratıyor, hani yaşamadan anlaşılmayacak türden bişey bu, üstelik o dönemde tamamen hormonlarının kontrolünde oluyorsun onun için şimdiden ne dersen de boş, kucağına alınca çok değişecek düşüncelerin. kötü anne olmak, bebeğine bakamamak, yetememek vs.. hemen hemen hepimizde olan kaygılar, fazla düşünmemeye çalış, herkes gibi sende iç güdülerinle doğru olanı bulacaksın.

hassas ciltlerde allerjik reaksiyon falan yapıyomuş, kanserojen etkidende bahsediyorlar canım malesef kullandığımız bi çok şey gibi bununda kanıtı yok, huzursuzediyor okadar. buna gelişim çağındaki çocukların ve bebeklerin daha hassas oldukları gerçeğide eklenince iyice kafa karıştırıyor. ne kadar az kimyasala maruz bırakırsak okadar iyi daha başka ne yapabilirimki diye düşünüyorum.
ben sabun tozu aldım bizim çocuk doktoru çok karışır kesin bişii der diye ilkinde kullan dediği şeyi aldım yoksa sıvı deterjan daha pratik tabii. birde yumaşatıcıların yoğun koku bırakanları bende astım tetikliyor muhtemelen bebişimde allerjiye yatkın olacak, minicik bebek bukadar güclü kokuları tolere edebilecekmi düşüncesi de var..

Selam kizlar kontrolumuzu olduk cok sukur kizlarim iyi kilolari ayni gidiyor.. 1629 gr olmusuzz vee günümüzü aldik 5 avustosta geliyor kizlarim... daha once bir sorun cikip gelmezlerse
:))) ay sen tarih verdikçe bendede heyecan artıyor.. sağlıkla kavuşursun bebişlerine inşallah canım.
Kızlar her 2 haftada bir muayene ücreti alacakmı doktorlar bizden? Benim dr ücreti 100tl zorlanıcam ben öyle olursa. Randevum haftaya bakalım 2hafta sonrami çagıracak...
kuruma göre değişiyor canım. benimki özel klinik 180tl alıyor ama 1ay içindeki bütün çağırdıklarını kontrol kabul ediyor 3 haftada 2 haftada falan çağırırsa 1inde alıyor 1inde almıyor. özel hastanelerin hemen hemen hepsi 10gün den fazla her gelişte muayene ücreti alıyor, aslında konuşmak lazım 5gün için niye fazla ödensin ki..

Gözün aydin canim cok sukur hersey yolunda 30 agustos mu dogumun?

Kan tahlilinde neler istedi dr?

gözün aydın cnm .. bende gittim bugün herşey yolunda çok şükür bitek yüksek tansiyon olabilirmiş bende
imzanda 2 eylül yazıyo 5 ağustos erken değil mi kafam karıştı
Seninde gözün aydin canim.. bol bol dinlen canim Allahin izniyle bi sorun cikmaz ins. Normalde eylül de gelmeleri gerekiyor ama ikiz oldugu icin tam gününde olmuyor malesef
Oyyy cok az kalmis topigimizin ilk bebisleri olacaklar sanırım. Kilosu falan da gayet iyi bebislerin gozun aydin canm

Tesekkur ederizzz teysesii evet haftalariyla uyumlu cikiyorlar cok şükür .. Rabbim bebislerimizi saglikla kucagimiza almayi nasip etsin .. ilk ben alirsam kucagima deyenimleri paylasirim sizinlee

merhaba arkadaşlar
bugün eşim sınava girdi, ben de onu bekledim ama o iki saat geçmedi bana =( çok sancım oldu, korktuk sınav bitince hemen doktorumu aradık gel bi bakalım dedi. gittik hastaneye kuzusum ben oturur vaziyette olduğumda sıkışıyormuş poposunu ittiriveriyomuş meğerse dışarı doğru, o da bana sancı yapıyomuş yavrum benim nasıl korkuttu, ntsye bağladılar felan bi sıkıntı yokmuş, plesanta yerinde, suyu var, başı aşağıda ayaklar yukarda, zilli poposunu dayamış göbeğime yeri dar geldikçe ittiriveriyo kendini 1705 gr olmuş tosbiğim bu vesileyle bi görüvermiş oldum meleğimi hala oturunca sancım oluyor, doktorum uzan elinden geldiğince dedi =)

Canm gözün aydin her sey yolundaymis cok sevindim

Canm henuz bebegin normal dogum pozisyonu almamis hala ayaklari asagida demek.proteine bakilma sebebi de gebelik zehirlenmesi var mi yok mu diye

anladım cnm rutin bişey o zaman bende korktum bişeyden mi şüphelendi diye evham yapıyor insan

daha çok değişir ama cnm. doktor bana duruşuyla ilgili bişey demedi bugün

cnm geçmiş olsun. sancı derken nasıl bi his bu aralar bebiş hareketlenince karnım geriliyor gibi oluyor bende de normal otururken bazen sıkılıyorum arkama doğru yaslanıyorum biraz

bende 29. haftaydayım bugün gittik kan ve idrar tahlili istedi doktor. idrarda protein var mı diyede bakılıcak
ben okadar çok su içemiyorum ya:/

cnm geçmiş olsun. sancı derken nasıl bi his bu aralar bebiş hareketlenince karnım geriliyor gibi oluyor bende de normal otururken bazen sıkılıyorum arkama doğru yaslanıyorum biraz

Teşekkür ederim, sancılar şiddetli bir batma şeklinde olup aynı zamanda göbeğimde kasılıyor fakat uzandığım zaman geçiyor ve sadece oturudğum zamanlarda oluyor.

kızlarrr nasılsınız ben tatilden döndüm açık büfeli otel olunca 2 kilo almışım daha 3 ay var 8 kilo almış oldum bundan sonra ben kilo almasam hatta biraz versem olmaz mı ya..hani diyorlar ya son 3 ayda 1.5-2 kg alınmalı diye öyle bir gereklilik mi var hiç almamaya çalışsam olmaz mı??? biliyorum bebek kilo alacak ama ben hafif kilo vererek kiloyu sabitlesem ne olur ki???

Canim ozel bir.diyet yapma da tabi gereksiz yiyecekleri cikarabilirsin. tatli tuzlu ekmek hamurisi bunlari yemezsen zaten fazla almazsin bence. takma amann bosver kilolari da..m

Günaydın kızlar dün sınava girdim çok kötüydü 😅 ama artık bebeğim için hazırlıklara yoğunlaşmama engel kalmadı bu yüzden çok sevindim geçip gittiğine sınavın 💓 herkese mutlu pazarlarr

kızlar bişey sorcam ya şimdi doğuma girerken elbise tarzı pijama giycez ya doğumda muhtemelen kirlenecek lekelenecek. çıktıktan sonra alt üst tk mı yoksa yine elbise tarzı mı giycez ? hangisini giyiyorlar genelde tecrübeli annelerimizden cvp beklıorm :)ha bi de kaç tk almak gerek yanımıza ?

günaydın cnm geçmiş olsun bende girdim dün sınava aynı şekilde kötüydü canımız sağolsun bebişlerimize bişey olmasın dmi ama dünyanın sonu değil

Canm, iki gecelik ve bir tanede pijama takimi gotur. Gecelik en rahati oluyor. Hastaneden cikarknde cok rahat bir sekilde giyecegin kiyafetlerin yaninda olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…