yaa ben de su enfeksiyondan cekiyorum dedigin gibi bana da bol su ic deyip yolluyor dr ama gecmiyor.. bidon gibi oldum su ice ice...slm kızlarbizde bugün kontrole gittik minik prensimi gördük.. çok şükür herşey yolunda boyu 34 cm kilosu 1250 gr olmuşşş... başıda aşağı doğru. kan tahlili ve idrar tahlili istedi. idrarda yine enfeksiyon çıktı bol su iç dedi doktor. zaten günde ortalama 3-4 lt içiorum daha nekdr içicem bilmiorumm.. bide demir hapını günde 2 kez iç dedi..
Kızlar günaydın, herkes iyidir umarım.
Şu ev tipi ana kucakları var ya, ondan almayı düşünüyorum son zamanlarda ama gereksiz mi olur bilemedim. Tüm arkadaşlarımda var ve bebek rahatça uzanıp uyuyo orada ve istediğin odaya taşıyosun bu cezbetti beni. :44:
evet canım aç olmak gerekiyor, ben sabah başka ilaç aldığım için onu öğlen açlığımda alıyorum bide öyle dene istersen..Kızlar kan ilacını ac karnına icmek şart mı. Midemi cok bulandırıyo bu sabah cikardim hap yüzünden hala da midem bulanıyor.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
plesentanın aşağıda olması dimi? benimde aşağıda/ortada henüz yeterince çıkmadı yukarı cnm ama buna bağlı bi sıkıntı yaşamadım yasakda yok, zaten zorunlu sezeryan olacaktım çokda önemsemedi doktorum.aranızda plasenta previa olan varmı?
benimde kız ama erkek belirtileri var ilkide böyleydi oda kız:))benim de oğlum olacak ama kız belirtileri var nasıl olacak o:)) genelleme pek tutmuyor sanırım:==))
dönmüştü geçen ay sonra kontrolde yakın yan döndü sonra yine baş aşağı döndü sonra yine yan döndü:))dün gece de çok debelendi şimdi nasıl bi pozisyonda anlayamadım, hatun fırıl fırıl dönüyo:)))Merhaba kızlar sizlere bir şey sormak istiyorum. En son muayenemizde yaklaşık 3 hafta önce bebeğimin kafası yukardaydı hala inmemişti. Son zamanlarda o kadar hareketleri arttı ki hala kasıklarımda hissediyorum çünkü mesaname vurup duruyorSizlerin bebişlerinin başı döndü mü, yani doğum pozisyonu aldı mı? Doktorum ilerleyen zamanlarda yeri daralacağı için dönmesi daha da zorlaşır dedi. Açıkcası dönmeyecek diye de korkuyorum.
ayda 1,5-2kg al dedi doktorum. ortalama 2kg yazıyor kitaplarda ama ben ilikinde ayda 3-6 kilo almıştım:))Kizlar ben 30+1im simdiye kadar cok cok kilo almadim 7kilo aldim ama normalde zayif oldugum icin bu kiloyu bile bedenim tasimiyor.inanilmaz bitkinim ve dinlenirken bile nefesim yetmiyor.son aylarda ortalama kac kilo alinir bi fikri olan.var mi??
günlük pastorize içiyorum canım. çocuk doktorumuzda yoğurt yapmak için marketten günlük pastorize süt al, açık süt kullanma mayalarken içine prebiyotik saşelerden kat diyor.Kızlar sütü pastorize içiyorsunuz değil mi? Açıktan süt alıp içen ya da doktoruna soran var mı?
yok canım ne alakası var, bende aynılarını kullanıyorum, birazda kilo ile ilgili, büyüdü diyenlerde büyümenin hepsi süt bezinden değil ki çoğu yağ. hiç öyle düşüncelere kapılma, doğumdan sonra bol bol sütün olacak inşallah.merhabalar, teşekkür ederim tavsiyelerin için.
ya benim göğüslerim aynı beden hala, 85, çok az bi fark var ama aynı sutyenleri kullanabiliyorum yani, sütüm olmayacak mı ki:)
bende 2 seneden fazla emzirdim ama öyle halsizlik falan olmadı hiç. tabii emzirmek hamileymiş gibi extra kalori harcatıyor vücuda onun için, hamile gibi beslenmeye dikkat etmek 2 kişilik değil ama 1çeyreklik beslenmek lazım:)) gerekirse vitaminlere falanda devam tabii..Maşallah çok güzel emzirmişsin, ama o kadar çok halsizlik yapıyormu?
:))) canım emzirmek bebekle anne arasında özel bir bağ yaratıyor, hani yaşamadan anlaşılmayacak türden bişey bu, üstelik o dönemde tamamen hormonlarının kontrolünde oluyorsun onun için şimdiden ne dersen de boş, kucağına alınca çok değişecek düşüncelerin. kötü anne olmak, bebeğine bakamamak, yetememek vs.. hemen hemen hepimizde olan kaygılar, fazla düşünmemeye çalış, herkes gibi sende iç güdülerinle doğru olanı bulacaksın.Ben maksimum 1 yıl emzirmeyi düşünüyorum... Kötü anne olucam sanırım..
Hiç öyle emzirme derdinde de değilim. Sadece ilk 6 ayı çok önemsiyorum o kadar.
Herkes genelde olduğu gibi bana ilginç tepkiler veriyor ama ne yapabilirim.. Ben böyleyim..
hassas ciltlerde allerjik reaksiyon falan yapıyomuş, kanserojen etkidende bahsediyorlar canım malesef kullandığımız bi çok şey gibi bununda kanıtı yok, huzursuzediyor okadar. buna gelişim çağındaki çocukların ve bebeklerin daha hassas oldukları gerçeğide eklenince iyice kafa karıştırıyor. ne kadar az kimyasala maruz bırakırsak okadar iyi daha başka ne yapabilirimki diye düşünüyorum.Yumuşatıcının kalıntısı gitmeyince ne oluyor peki?? :)
Ben bu kadar fazla hassaslıkları çok anlayamıyorum. Etrafımız zaten kimyasal dolu. Yediklerimizin çoğu bile kimyevi.
Neyi nereye kadar kovalicaz.. Gerçekten yumuşatıcının kalıntısının çamaşırlarda kalmasının insan yada bebek üzerinde kanıtlanmış bir zararı var mı peki merak ettim bu arada canım?
:))) ay sen tarih verdikçe bendede heyecan artıyor.. sağlıkla kavuşursun bebişlerine inşallah canım.Selam kizlar kontrolumuzu olduk cok sukur kizlarim iyi kilolari ayni gidiyor..1629 gr olmusuzz vee günümüzü aldik 5 avustosta geliyor kizlarim... daha once bir sorun cikip gelmezlerse
kuruma göre değişiyor canım. benimki özel klinik 180tl alıyor ama 1ay içindeki bütün çağırdıklarını kontrol kabul ediyor 3 haftada 2 haftada falan çağırırsa 1inde alıyor 1inde almıyor. özel hastanelerin hemen hemen hepsi 10gün den fazla her gelişte muayene ücreti alıyor, aslında konuşmak lazım 5gün için niye fazla ödensin ki..Kızlar her 2 haftada bir muayene ücreti alacakmı doktorlar bizden? Benim dr ücreti 100tl zorlanıcam ben öyle olursa. Randevum haftaya bakalım 2hafta sonrami çagıracak...
Selam Kızlar,
Bugün kontrolümüz vardı. Çok şükür herşey yolundaymış şimdilik. 38,5 cm boyumuz, 1700 gram ağırlığımız, makat duruşumuzla 30 Ağustosu bekliyoruz Allah'ın izniyle. Artık kontrollerimiz de 15'de bir olacakmış. Bi daha ki kontrolümüz 19'unda inş bi aksilik olmazsa. Doktora gittiğim zaman soracaklarımı unutuyorum bak yine bi sürü şey soracaktım unuttum
Cnm istersen kendinde yapabilirsin ben hazir hastane çıkışı da aldım ama fotograflarda güzel görünür diye ogluşuma böyle birşeyde yaptım
canm smokinler var hastane çıkışı bende alıcam
slm kızlarbizde bugün kontrole gittik minik prensimi gördük.. çok şükür herşey yolunda boyu 34 cm kilosu 1250 gr olmuşşş... başıda aşağı doğru. kan tahlili ve idrar tahlili istedi. idrarda yine enfeksiyon çıktı bol su iç dedi doktor. zaten günde ortalama 3-4 lt içiorum daha nekdr içicem bilmiorumm.. bide demir hapını günde 2 kez iç dedi..
Seninde gözün aydin canim.. bol bol dinlen canim Allahin izniyle bi sorun cikmaz ins. Normalde eylül de gelmeleri gerekiyor ama ikiz oldugu icin tam gününde olmuyor malesefgözün aydın cnm .. bende gittim bugün herşey yolunda çok şükür bitek yüksek tansiyon olabilirmiş bende
imzanda 2 eylül yazıyo 5 ağustos erken değil mi kafam karıştı
Oyyy cok az kalmis topigimizin ilk bebisleri olacaklar sanırım. Kilosu falan da gayet iyi bebislerin gozun aydin canm
Canm gözün aydin her sey yolundaymis cok sevindim
Canm henuz bebegin normal dogum pozisyonu almamis hala ayaklari asagida demek.proteine bakilma sebebi de gebelik zehirlenmesi var mi yok mu diye
Canım, makat duruşu demek poposunun üzerinde oturuyor demek bi nevi. Henüz normal doğum pozisyonunu almamış ve bu şekilde kalırsa normal doğum gerçekleşemez demek. Kafası rahme doğru olmalı, bizimkinin poposu rahme doğru. Ters çocuk anası gibi :))
merhaba arkadaşlar
bugün eşim sınava girdi, ben de onu bekledim ama o iki saat geçmedi bana =( çok sancım oldu, korktuk sınav bitince hemen doktorumu aradık gel bi bakalım dedi. gittik hastaneye kuzusum ben oturur vaziyette olduğumda sıkışıyormuş poposunu ittiriveriyomuş meğerse dışarı doğru, o da bana sancı yapıyomuşyavrum benim nasıl korkuttu, ntsye bağladılar felan bi sıkıntı yokmuş, plesanta yerinde, suyu var, başı aşağıda ayaklar yukarda, zilli poposunu dayamış göbeğime yeri dar geldikçe ittiriveriyo kendini 1705 gr olmuş tosbiğim bu vesileyle bi görüvermiş oldum meleğimi hala oturunca sancım oluyor, doktorum uzan elinden geldiğince dedi =)
slm kızlarbizde bugün kontrole gittik minik prensimi gördük.. çok şükür herşey yolunda boyu 34 cm kilosu 1250 gr olmuşşş... başıda aşağı doğru. kan tahlili ve idrar tahlili istedi. idrarda yine enfeksiyon çıktı bol su iç dedi doktor. zaten günde ortalama 3-4 lt içiorum daha nekdr içicem bilmiorumm.. bide demir hapını günde 2 kez iç dedi..
cnm geçmiş olsun. sancı derken nasıl bi his bu aralar bebiş hareketlenince karnım geriliyor gibi oluyor bende de normal otururken bazen sıkılıyorum arkama doğru yaslanıyorum biraz
kızlarrr nasılsınız ben tatilden döndüm açık büfeli otel olunca 2 kilo almışım daha 3 ay var 8 kilo almış oldum bundan sonra ben kilo almasam hatta biraz versem olmaz mı ya..hani diyorlar ya son 3 ayda 1.5-2 kg alınmalı diye öyle bir gereklilik mi var hiç almamaya çalışsam olmaz mı??? biliyorum bebek kilo alacak ama ben hafif kilo vererek kiloyu sabitlesem ne olur ki???
Kan tahlilinde neler istedi dr?
Günaydın kızlar dün sınava girdim çok kötüydü 😅 ama artık bebeğim için hazırlıklara yoğunlaşmama engel kalmadı bu yüzden çok sevindim geçip gittiğine sınavın 💓 herkese mutlu pazarlarr
kızlar bişey sorcam ya şimdi doğuma girerken elbise tarzı pijama giycez ya doğumda muhtemelen kirlenecek lekelenecek. çıktıktan sonra alt üst tk mı yoksa yine elbise tarzı mı giycez ? hangisini giyiyorlar genelde tecrübeli annelerimizden cvp beklıorm :)ha bi de kaç tk almak gerek yanımıza ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?