Ben alistim galiba 22.haftamda soylemisti doktorum cok takmamaya calisiyorum.benim doktor yürüyüş uzun yol iliski yasakladi canm.dikkat et kanama olmasin olursa almak zzorunda kalabiliriz bebegi dedi.ben de dikkat ediyorum esim sagolsun hicbir sey yaptirmiyor yatiyorum bol bol.bu durumlarda normal dogum olmuyor biliyorsundur zaten sezaryen sart.yukaricikabilir ama yinede tam cikmaz bu saatten sonra dedi.bakalim 9unda randevum var ne dcek.ben de esime diyorum kim kanverebilir diye memlekette degiliz yolu yasakladigi icin gidemedik arkadaslarimda hep gitti bi de negatif kan grubum nadir bulunuo artik Allaha emanetiz canm sorun olmaz diye dusunuyorum
Muayeneleri güzel geçen anneler maşallah bebeişlerinizeBizimde dün kontrolümüz vardı erken doğum tehlikemiz hala devam ediyor bebeği aşağıda taşıdığım için şu an bütün aktiviteler yasak dr 34 e kadar sık dişini sonra biraz biraz yürütücem seni dedi kritik haftaları atlatalım dedi zaten istesemde yürüyemiyorum karnım geriliyo altı acıyo ve kasılmaya başlıyor... Nst ye girdim neyse ki sancı çıkmadı bebeğimin kilosu suyu hareketleri normal ama İki gündür de tansiyonum 13-7 13-8 gibi olunca dr 24 saatlik idrar toplama istedi gerçi bariz bi ödemim yok sadece ellerim bazen şişiyo ama bu zamana kadar hep düşük olduğu için atlamayalım hiç bişeyi diye karaciğer ve böbrek fonksiyonlarının testlerİni falan da istedi bakalım sonuçlar ne olacak nedense otururken böyle oluyo tansiyonum 5 dk uzanıyorum uzanırken ölçüyoruz 10-4,5 falan çıkıyor anlamlandıramadım bi türlü... Oğluşun başı nerdeyse doğum kanalında o kadar meraklı ki gelmeye yaslamış başını duruyor... Nefes darlığım var diye yazmıştım o da geçti şükür meğer kasılma oluyomuş o sırada onun için olmuş demek ki 2 gece baya bi kasılma yaşamışım anlamadan şimdi de oluyo arada ama o kadar sık değil... Nefesim daralınca elimi karnıma koyuyorum bi tarafında böyle ufak tepecik gibi oluyor kasılma nefesim daralmasa anlamam yani ağrı falan yapmıyor...
didem_ada canım ne güzel çok az kaldı kızlarına kavuşmana 36 da mı doğmuş oluyorlar bi de tam bilmediğim için soruyorum o haftada doğunca küveze falan gerek oluyor mu?
Oyy masallah senin oğluş da iyimis cok şükür. .senin dr ne diyosa benimkide bana hep aynilarini söylüyor ...sen bol bol dinlen Allahin izniyle oğluş da annesini uzmezevet canim 36. Hafta oluyor.. 36 hafta bebekler icin miyadini doldurmuş olarak geciyormus.. o yüzden ins. Küveze gerek kalmicak
canım bu tür şeyler birazda çocuğa ve senin tercihine bağlı. bize hediye gelmişti, kayınvalidem tüm gün çocuğu onunla yanında tutardı,
hassas ciltlerde allerjik reaksiyon falan yapıyomuş, kanserojen etkidende bahsediyorlar canım malesef kullandığımız bi çok şey gibi bununda kanıtı yok, huzursuzediyor okadar. buna gelişim çağındaki çocukların ve bebeklerin daha hassas oldukları gerçeğide eklenince iyice kafa karıştırıyor. ne kadar az kimyasala maruz bırakırsak okadar iyi daha başka ne yapabilirimki diye düşünüyorum.
ben sabun tozu aldım bizim çocuk doktoru çok karışır kesin bişii der diye ilkinde kullan dediği şeyi aldım yoksa sıvı deterjan daha pratik tabii. birde yumaşatıcıların yoğun koku bırakanları bende astım tetikliyor muhtemelen bebişimde allerjiye yatkın olacak, minicik bebek bukadar güclü kokuları tolere edebilecekmi düşüncesi de var..
kuruma göre değişiyor canım. benimki özel klinik 180tl alıyor ama 1ay içindeki bütün çağırdıklarını kontrol kabul ediyor 3 haftada 2 haftada falan çağırırsa 1inde alıyor 1inde almıyor. özel hastanelerin hemen hemen hepsi 10gün den fazla her gelişte muayene ücreti alıyor, aslında konuşmak lazım 5gün için niye fazla ödensin ki..
ilk 1ay bitene kadar kullanlmazsa iyi olur 2.ayda normal ıslak mendil bile kullanıoolar ilk 1ay önmli.. ki bunun için bi ispata gerek yok anne karnından yeni çıkmış tazecik derili olduğunu herkes bilir kanıtlancak bişi yok senin için önmli olmaya bilir umursamıo olabilirsin çocuk senin çocuk biz burda bildklerimizi paylaşmak zorundaız burası paylaşım yeri tescilli belgeli paylaşım yeri değil :)isteyen istediğine uyabilme özgürlüğüne sahip :)
ttlım korkarımki çatlak tır bende çatladım ve en öok korktuğum şey idi:)tenin sıkı sert ise istersen her dakika yağ sür en pahalı yağları sür hiiiçççç fayda etmez o tene sahip oln kişi allahın emri çatlıcaz :)
insan oğlu alışacak parabenede herşeye ama zamanla sanırım tecrübeli annelerin söylediğine göre ilk 6 ay sadce sabun tozuyla yıkanıp üstlenecek daha sonrası artık alştrmaya başlıosun bizim kullandığımız deterjan yumusatıcı aynı şeylerle yıkancak mecbur .. ilk aşama önmli sadce dha sonra uğraşmamak için dkkat etmemiz gerekiomş
tatlım habrrin olsun doktora gidince 2 hafta sonraya sana gel dicek.. ilk ntsye giricen
Hayırlı akşamlar ben 29+3 haftalıgım.yarın doktor kontrolüm var.ferro sanol ilacım bitti.1 hafta oldu biteli.sizce ona devam edeyimmi tabi doktora soracağım bunu peki bu haftalarda olan anneler sizler hala ilaç kullanıyormusunuz kullanıyorsanız ne ilacı kullannıyorsunuz...
kızlarrrrr nolur cevap verin
nasıl hamile kaldınız bir bir buçuk senedir çalışıyoruz doktora gittim hiç bir sorun yok neden hamile kalamıyorum
ben iki hamileliğimdede ferrosanol duodenal kullandım canım bence devam et. ayrıca solgar calcium, magnesium diasporal, gaviscon ile troid ve allerji ilaçlarımı kullanıyorum. aşırı kilo almaya meyilli olduğum ve bebek iri olduğu için multivitamin ve balıkyağı vermedi yoksa birde onları kullanacaktım.Hayırlı akşamlar ben 29+3 haftalıgım.yarın doktor kontrolüm var.ferro sanol ilacım bitti.1 hafta oldu biteli.sizce ona devam edeyimmi tabi doktora soracağım bunu peki bu haftalarda olan anneler sizler hala ilaç kullanıyormusunuz kullanıyorsanız ne ilacı kullannıyorsunuz...
fiziki harita modeli gibi eğri kabartılarsa çatlak canım, anneliğin izleri vücuduna kazınıyor.. kelin ilacı olsa başına sürer, ben çareyi onları sevmekte buldum, son 10 yıldır tenimdeki gümüş rengi parıltılarıyla bana kadınsı seksi bir hava veriyorlarkızlarr bişey sorcammm .... biraz önce farkettin göbeğimin sağ ve sol tarafında kırmızı kırmızı lekeler olmus çatlak mı oluyo acaba her gün düzenli olarak bebek yağı kullanıyorum ama ne yapmam lazım ki?
artık her sorana benim çocuğum olmuyo deyip bunu kabul ettiğimde oldu. çocuk yapmak düşüncesi olmadan, takvime bakmadan, sonrasında bacaklarımı tavana dikmeden vs.. girdiğim ilk ilişkiden hamile kaldım canım.kızlarrrrr nolur cevap verinnasıl hamile kaldınız bir bçuk senedir çalışıyoruz doktora gittim hiç bir sorun yok neden hamile kalamıyorum
biz aynı yatakta yatıyoruz şu an zorunlu koşullardan ötürü. zaten ayrı yattığımızda da gece canı isterse yatağıma gelirdi. bizimkinin dikkatini dağıtmak çok kolay ikizler burcu yaa :) ama anlık değişiyor birgün süper huzurlu dedğim çocuk ertesi gün hatta birkeç saat içinde mızmız mink bi bebek oluveriyor..Alintilayamadim az once.oglumun kiskanmayacagini bebegi rahat birakacagini bilsem elektrikli salincak alcam.sen sansliymissin canim bizim oglani hala bir dk yanliz oyun oynarken gormedim illa ben yada babasi yaninda olucak..hatta gece bile hala uykusundan kalkip benim yataga geliyor..
yazıyı netten buldum okudum canım evet aktarılamıyorbiz de okul kapanmadan arkadaşlarla sürekli bu konuyu tartıştık.yazı var artık kesin aktarılmayacak deniyor. yakın bir arkadaşım da ne olur ne olmaz sen al yine dedi. olur da aktarılırsa elinde bulunsun diye ısrar etti. sanırım raporu alacağım ama bir işe yaramayacak biliyorum malesef...
aynı otu adı fatma anamızın eli olarak biliyorum canım. umreye giden abime sipariş ettim bi torba getirmiş sağolsun..Kızlar toplu alıntı yapamıyorum ama cevaplarınız için çok teşekkürler ben de hep pastorize içtim yoğurdu evde yapıyordum ama açık sütten merak ettim siz neler yapıyorsunuz diye :) yavaş yavaş doğum konuşulmaya başlanmış normal doğum düşünen arkadaşlar tabiki kendi inancınız ama en kısa zamanda meryem ana otu diyorlar ondan bulun dediklerine göre rahim açılmalarını kolaylaştırıyormuş hurma ve ananasta doğumu hızlandırıyor diyorlar hayırlısı bakalım
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
bizim kuzen denedi ama dediğin yöntemle değil. ot açıldı ama kızın sancıya rağmen hiç açılma olmadı sezaryene girdi 41 de. bakalım biz nasıl olacağız?o tarz bişiden banada bahsettiler sancıların başladığında suyun içine koyup yasin okuyomuşun içine ve bi kaşık sudan içiomuşun zamnla suyun içinde o ot çiçek gibi açılıomuş doğumdan sonrada sudan çıkartıomuşun ve o ot tekrar toparlanıp eski haline dönüomuş o eski haline dönerken rahminde toparlanıomuş hacdan gelen bi otmuş şahsen denemiş bi akrabamız ve çok kolay geçmiş doğumu banada vercek bende denicem inş...
bozduruyorsun canım.. ben 32 de alıp 34 te tatile çıkacağım için bozdurmuştum..istediğimiz zaman raporu bozdurabiliyor muyuz?
kan ilacın kaç mg demir içeriyor canım? bi de hemoglabin kaç çıktığında ikiye katladı acaba??slm kızlarbizde bugün kontrole gittik minik prensimi gördük.. çok şükür herşey yolunda boyu 34 cm kilosu 1250 gr olmuşşş... başıda aşağı doğru. kan tahlili ve idrar tahlili istedi. idrarda yine enfeksiyon çıktı bol su iç dedi doktor. zaten günde ortalama 3-4 lt içiorum daha nekdr içicem bilmiorumm.. bide demir hapını günde 2 kez iç dedi..
canım prebiyotik şase dediğinin herhangi birinin ismini yazar msn?? nasıl oluyor merak ettim bi de bazen mayalık yoğurt falan olmuyor özellikle tatil dönüşünde. alternatifim olur . emzirme konusuna gelince beni çok bitkin düşürüyordu sürekli hastaydım 45 kg ya geri düştüm. kv m 6. aydan itibaren sen emzirme bırak canına yazık diyordu inatla 19. aya geldim. 19 da hamile olduğumu öğrenince kestim.günlük pastorize içiyorum canım. çocuk doktorumuzda yoğurt yapmak için marketten günlük pastorize süt al, açık süt kullanma mayalarken içine prebiyotik saşelerden kat diyor.
bende 2 seneden fazla emzirdim ama öyle halsizlik falan olmadı hiç. tabii emzirmek hamileymiş gibi extra kalori harcatıyor vücuda onun için, hamile gibi beslenmeye dikkat etmek 2 kişilik değil ama 1çeyreklik beslenmek lazım:)) gerekirse vitaminlere falanda devam tabii..
şimdikızlar bişey sorcam ya şimdi doğuma girerken elbise tarzı pijama giycez ya doğumda muhtemelen kirlenecek lekelenecek. çıktıktan sonra alt üst tk mı yoksa yine elbise tarzı mı giycez ? hangisini giyiyorlar genelde tecrübeli annelerimizden cvp beklıorm :)ha bi de kaç tk almak gerek yanımıza ?
yok canım yaaa kesilse benim kesilirdi boyum 150 lerde. uzanmadığım yer, gün yok.. 19 ay paşa paşa emzirdim. anneler çok evhamlı..Ben lohusa kırmızı bir pijama takımı aldım. Gecelik de bir dantelli takım, bir de spor aldım. annem dantelsiz olmaz dedi :)
Ben size şimdi başka bişey soracacağım; Yukarı uzanmak süt inmesine, yani olmamsına neden olur mu? annem sürekli öyle diyor. Hiç uzanmasam da yeri geldiğinde bir bardak alıyorsun o da çok uzak değil. fikri olan var mı acaba?
kg almasan da olur ama beslenmenden karbonhidratları çıkarark yahut azaltarak yapman lazım bun.. bebeğe protein süt üretimi için de yağlar lazım vücuda..kızlarrr nasılsınız ben tatilden döndüm açık büfeli otel olunca 2 kilo almışım daha 3 ay var 8 kilo almış oldum bundan sonra ben kilo almasam hatta biraz versem olmaz mı ya..hani diyorlar ya son 3 ayda 1.5-2 kg alınmalı diye öyle bir gereklilik mi var hiç almamaya çalışsam olmaz mı??? biliyorum bebek kilo alacak ama ben hafif kilo vererek kiloyu sabitlesem ne olur ki???
ben doğum sonrası 3.ayda döneceğim için hemen almıştım 312 60 lı avent modeliydi. biberon ve süt sağma/mama saklama kaplarını da aldım poşetten daha pratik. sütün yağını ziyan etmeden saklıyor ve ısıtıyorsun.. sadece vakit darlığından ötürü keşke 2 göğüslü olanı alsaymışım dedim çokça.. birinden sağarken öteki akıyor. bebişi emzireyim desem 3. aydan sonra ne o gürültü diye bakmaktan emmiyordu kerata.. aklında model olsun. göğsün fazla sütten iltihaplanırsa dr sağarak boşaltmanı isteyebilir.. birinde öyle olmuştu eşi medikal medikal gezmişti bulmuştu onun sterilizayonu falan sıkıntı olmuştu. ben onu düşünerek erkenden almıştım.Kızlar; göğüs pompası şimdiden almak gerekir mi?
Marka model önerisi olan var mı???
Bu arada bugün inanılmaz nefes darlığı yaşıyorum ya bırakın yatmayı oturamıyorum bile
demir ve kalsiyum bu aylarda bebeğin en fazla ihtiyaç duyduğu şeyler bizim de .. ben canım istedikçe vitamin, demir, kalsiyum, magnezyum hatta balık yağı kullanıyorum. ama hele ramazanda ilaç düzenim de tamamen şaştı.Hayırlı akşamlar ben 29+3 haftalıgım.yarın doktor kontrolüm var.ferro sanol ilacım bitti.1 hafta oldu biteli.sizce ona devam edeyimmi tabi doktora soracağım bunu peki bu haftalarda olan anneler sizler hala ilaç kullanıyormusunuz kullanıyorsanız ne ilacı kullannıyorsunuz...
muhtemel oluşmaya başladı canım. bebe yağını öneren pek duymadım içindeki petrol türevlerinden dolayı. bio oil var şimdilerde reklamı çıkıyor yağ istersen onu al derim ben şu an palmers kakao yağı kullanıyorum organik olanı da vardı bitti. bi de bella b nin yoğun balmumlu kremi var. öncekinde hiç çatlamadım bu da öyle olur inş.. gerçi kırmızı çizgiler kalçamda oluştu hatta cildiyeye gösterdim çatlak dedi babe krem verdi ama şimdi yok kg verince emzirmede kendiliğinden yok oldu.. beyazlarsa ömrü billah geçmiyormuş..kızlarr bişey sorcammm .... biraz önce farkettin göbeğimin sağ ve sol tarafında kırmızı kırmızı lekeler olmus çatlak mı oluyo acaba her gün düzenli olarak bebek yağı kullanıyorum ama ne yapmam lazım ki?
maşallah kuzum seninki iri.. benimki minki olduğu halde erken gelecek hissediyorum :)) küçük de olsa canları sıkılınca vadeleri dolunca geliyorlar önemli olan hazırlıklı olmak..Kızlar ben benm oğlanın 40 hafta duracağını hiç znnetniorum sabah akşam gece hep tekme hareket şuan 2kiloya yakın 3kilo 3bucuk kilı olunca okdar dayancağını durcağını snmıorun doktorda bebeğin iri demşti zaten .. bi yandand a korku sarıo birden bire gelirse abooowww
stresten hamile kalamıyorsun canım muhtemelen.. biz 3 ay denedik ben her adet oluşta ağlıyordum. sonra eve milleti yasine çağırdım ertesi gün öğrencileri yemeğe.. o iki geceden birinde verdi Mevlam.. gelen misafirin duası yüzü suyu hürmetine herhalde.. bi de her anneye lazım diye bir kitp aldım bu sene onun içinde çocuk için edilebilecek dualar yer alıyor gördüğüm en geniş arşiv.. tavsye ederim..kızlarrrrr nolur cevap verinnasıl hamile kaldınız bir bçuk senedir çalışıyoruz doktora gittim hiç bir sorun yok neden hamile kalamıyorum
ben de maltofer fol kullanıyorum flakon olanlardan haplardan çok çok iyi..Ben kullaniyorum canim decavit ve ferblex fol kullaniyorum kan ilaci ben tablet kullanamiyorum ve baska markada kullanamiyorum birtek bu mideme dokunmuyor cunku
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?