2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431

kusura bakma canım mesajını yeni görüyorum mesaj kutusunda açılmış ama ben okumamışım
bir teşekkür cevabı da yazmamışım.
evet haklısın hepimiz allaha emanetiz hayırlısıyla bir 38. haftaya gelirlerse inşallah
doğumumuzda kolay olsun, allah yardımcımız olsun.

Oyy masallah senin oğluş da iyimis cok şükür. .senin dr ne diyosa benimkide bana hep aynilarini söylüyor ...sen bol bol dinlen Allahin izniyle oğluş da annesini uzmez evet canim 36. Hafta oluyor.. 36 hafta bebekler icin miyadini doldurmuş olarak geciyormus.. o yüzden ins. Küveze gerek kalmicak

Dinlenmekten yoruldum resmen :) başka bişey için insan buna katlanamaz heralde o kadar bunaldım ki evde olmaktan kimse de yok yalnızım akşamı iple çeker haldeyim hergün eşim gelsin diye :) bi de havalar sıcak hepten fenalardayım... İnş bakalım üzmesinler bizi direk annelerinin kucağına gelsinler :)

Canım bende daha ne bebek ne çocuk doktoru var:):) yalnız sıvı bebek deterjanı ve yumuşatıcısını çoğu arkadaşım kullanıyo bende kendi kendime heralde yoktur bir zararı diyorum ama çocuk doktorumuz olduktan sonra o ne tavsiye ederse o tabi ki:)
Yeter ki bebişlerimiz sağlıklı olsun çamaşırlarıda o kadar güzel kokulu yumuş yumuş olmasın yani laf mı

Hayırlı akşamlar ben 29+3 haftalıgım.yarın doktor kontrolüm var.ferro sanol ilacım bitti.1 hafta oldu biteli.sizce ona devam edeyimmi tabi doktora soracağım bunu peki bu haftalarda olan anneler sizler hala ilaç kullanıyormusunuz kullanıyorsanız ne ilacı kullannıyorsunuz...

Ilk 1 aysa aldıklarımızı yumuşatıcısız yıkamamız gerekiyo anlamına geliyo bu sanırım çok fena.
Senden tescilli belge isteyip madem böyle bişey yazdın hadi bakalım kanıtla demeye çalışmadım canım etraftaki bilgi kirliliği içinde yumuşatıcının deterjandan farklı olarak insana bir zararı olduğu bilinen birşey mi onu merak ettim, paraben gibi mesela. Tşkrler yinede.

kızlarr bişey sorcammm .... biraz önce farkettin göbeğimin sağ ve sol tarafında kırmızı kırmızı lekeler olmus çatlak mı oluyo acaba her gün düzenli olarak bebek yağı kullanıyorum ama ne yapmam lazım ki?

ttlım korkarımki çatlak tır bende çatladım ve en öok korktuğum şey idi:)tenin sıkı sert ise istersen her dakika yağ sür en pahalı yağları sür hiiiçççç fayda etmez o tene sahip oln kişi allahın emri çatlıcaz :)

insan oğlu alışacak parabenede herşeye ama zamanla sanırım tecrübeli annelerin söylediğine göre ilk 6 ay sadce sabun tozuyla yıkanıp üstlenecek daha sonrası artık alştrmaya başlıosun bizim kullandığımız deterjan yumusatıcı aynı şeylerle yıkancak mecbur .. ilk aşama önmli sadce dha sonra uğraşmamak için dkkat etmemiz gerekiomş

Kızlar ben benm oğlanın 40 hafta duracağını hiç znnetniorum sabah akşam gece hep tekme hareket şuan 2kiloya yakın 3kilo 3bucuk kilı olunca okdar dayancağını durcağını snmıorun doktorda bebeğin iri demşti zaten .. bi yandand a korku sarıo birden bire gelirse abooowww

kızlarrrrr nolur cevap verin nasıl hamile kaldınız bir bçuk senedir çalışıyoruz doktora gittim hiç bir sorun yok neden hamile kalamıyorum

kızlarrrrr nolur cevap verin
nasıl hamile kaldınız bir bir buçuk senedir çalışıyoruz doktora gittim hiç bir sorun yok neden hamile kalamıyorum

Ben kullaniyorum canim decavit ve ferblex fol kullaniyorum kan ilaci ben tablet kullanamiyorum ve baska markada kullanamiyorum birtek bu mideme dokunmuyor cunku

kızlarrrrr nolur cevap verin
nasıl hamile kaldınız bir bir buçuk senedir çalışıyoruz doktora gittim hiç bir sorun yok neden hamile kalamıyorum

Tatlim stres yapma sakin cunku direkt yumurtlama duzenini etkiliyor cevremdeki bir cok insan senin gibiydi dr hicbir sorun yok diyor ama gebe kalamiyor.Gecenlerde burada yazdim hatta arkadasim iki yildir ugrasmasina ragmen gebe kalamiyordu cevre etkisi kendine stres etmesi vs.sonra herseyi bir yana atti ve iliskilerini duzene koydular ve arkadasim hic beklemedigi anda hamile kaldi su anda 7 haftalik.Sende esinde kendinize zaman verin kafaniza cok takmayin ve iliski araliginizi duzenleyin canim insallah allah sanada hayirli bebekler verir.

ben iki hamileliğimdede ferrosanol duodenal kullandım canım bence devam et. ayrıca solgar calcium, magnesium diasporal, gaviscon ile troid ve allerji ilaçlarımı kullanıyorum. aşırı kilo almaya meyilli olduğum ve bebek iri olduğu için multivitamin ve balıkyağı vermedi yoksa birde onları kullanacaktım.
fiziki harita modeli gibi eğri kabartılarsa çatlak canım, anneliğin izleri vücuduna kazınıyor.. kelin ilacı olsa başına sürer, ben çareyi onları sevmekte buldum, son 10 yıldır tenimdeki gümüş rengi parıltılarıyla bana kadınsı seksi bir hava veriyorlar
kızlarrrrr nolur cevap verin nasıl hamile kaldınız bir bçuk senedir çalışıyoruz doktora gittim hiç bir sorun yok neden hamile kalamıyorum
artık her sorana benim çocuğum olmuyo deyip bunu kabul ettiğimde oldu. çocuk yapmak düşüncesi olmadan, takvime bakmadan, sonrasında bacaklarımı tavana dikmeden vs.. girdiğim ilk ilişkiden hamile kaldım canım.
inşallah tez zamanda sende yaşarsın bu mutluluğu

biz aynı yatakta yatıyoruz şu an zorunlu koşullardan ötürü. zaten ayrı yattığımızda da gece canı isterse yatağıma gelirdi. bizimkinin dikkatini dağıtmak çok kolay ikizler burcu yaa :) ama anlık değişiyor birgün süper huzurlu dedğim çocuk ertesi gün hatta birkeç saat içinde mızmız mink bi bebek oluveriyor..

yazıyı netten buldum okudum canım evet aktarılamıyor ( son noktayı koymuşlar. ben de alırım raporu ama fayda gelmeyecek maalesef 15 gün sıkıntı olacak belki 20 gün kasım maaşını ödememek için.. ödemek çok sıkıntı hem 50 yere gidiyorsun hem birsürü faiz alıyorlar. Azıcık erken doğarsa aradaki bir haftayı bile ziyan etmem bu sefer.. bakalım nasip artık ama çok kızdım bebek bu yaa ne zaman geleceği doğacağı belli mi olur? yaza doğuranların iznini yakmak hiç etik değil. haftada 5 saat derse giren arkadaşım var benim. bulunduğu ilçede başka açık yok. ona 12 ay normal maaş ödeniyor haksızlık değil biz doğuruyoruz diye niye cezalandırılıyoruz?? güya 3 çocuk teşviki var hepsi laf söz.. sinir oldum çenem düştü yine..

aynı otu adı fatma anamızın eli olarak biliyorum canım. umreye giden abime sipariş ettim bi torba getirmiş sağolsun..
bizim kuzen denedi ama dediğin yöntemle değil. ot açıldı ama kızın sancıya rağmen hiç açılma olmadı sezaryene girdi 41 de. bakalım biz nasıl olacağız?

istediğimiz zaman raporu bozdurabiliyor muyuz?
bozduruyorsun canım.. ben 32 de alıp 34 te tatile çıkacağım için bozdurmuştum..

kan ilacın kaç mg demir içeriyor canım? bi de hemoglabin kaç çıktığında ikiye katladı acaba??

canım prebiyotik şase dediğinin herhangi birinin ismini yazar msn?? nasıl oluyor merak ettim bi de bazen mayalık yoğurt falan olmuyor özellikle tatil dönüşünde. alternatifim olur . emzirme konusuna gelince beni çok bitkin düşürüyordu sürekli hastaydım 45 kg ya geri düştüm. kv m 6. aydan itibaren sen emzirme bırak canına yazık diyordu inatla 19. aya geldim. 19 da hamile olduğumu öğrenince kestim.
şimdi
1.doğumda yeşil önlük giyiyorsun için boş :))
2. yukarı çıkınca ben duş alıp geceliğimi giymiştim. etek elbise favorimdir zaten.. çantada yedek bir de gecelikli pijama tkımı vardı. kan falan üstüne çıkarsa değiştirebilmem için. doğumdan sonra hastanede 3-4 saat kaldım kahvaltı yaptık dr dikişlere baktı çıktık çok kalacaksan ona göre ayarlarsın..

yok canım yaaa kesilse benim kesilirdi boyum 150 lerde. uzanmadığım yer, gün yok.. 19 ay paşa paşa emzirdim. anneler çok evhamlı..

kg almasan da olur ama beslenmenden karbonhidratları çıkarark yahut azaltarak yapman lazım bun.. bebeğe protein süt üretimi için de yağlar lazım vücuda..

Kızlar; göğüs pompası şimdiden almak gerekir mi?
Marka model önerisi olan var mı???
Bu arada bugün inanılmaz nefes darlığı yaşıyorum ya bırakın yatmayı oturamıyorum bile
ben doğum sonrası 3.ayda döneceğim için hemen almıştım 312 60 lı avent modeliydi. biberon ve süt sağma/mama saklama kaplarını da aldım poşetten daha pratik. sütün yağını ziyan etmeden saklıyor ve ısıtıyorsun.. sadece vakit darlığından ötürü keşke 2 göğüslü olanı alsaymışım dedim çokça.. birinden sağarken öteki akıyor. bebişi emzireyim desem 3. aydan sonra ne o gürültü diye bakmaktan emmiyordu kerata.. aklında model olsun. göğsün fazla sütten iltihaplanırsa dr sağarak boşaltmanı isteyebilir.. birinde öyle olmuştu eşi medikal medikal gezmişti bulmuştu onun sterilizayonu falan sıkıntı olmuştu. ben onu düşünerek erkenden almıştım.

demir ve kalsiyum bu aylarda bebeğin en fazla ihtiyaç duyduğu şeyler bizim de .. ben canım istedikçe vitamin, demir, kalsiyum, magnezyum hatta balık yağı kullanıyorum. ama hele ramazanda ilaç düzenim de tamamen şaştı.

muhtemel oluşmaya başladı canım. bebe yağını öneren pek duymadım içindeki petrol türevlerinden dolayı. bio oil var şimdilerde reklamı çıkıyor yağ istersen onu al derim ben şu an palmers kakao yağı kullanıyorum organik olanı da vardı bitti. bi de bella b nin yoğun balmumlu kremi var. öncekinde hiç çatlamadım bu da öyle olur inş.. gerçi kırmızı çizgiler kalçamda oluştu hatta cildiyeye gösterdim çatlak dedi babe krem verdi ama şimdi yok kg verince emzirmede kendiliğinden yok oldu.. beyazlarsa ömrü billah geçmiyormuş..

maşallah kuzum seninki iri.. benimki minki olduğu halde erken gelecek hissediyorum :)) küçük de olsa canları sıkılınca vadeleri dolunca geliyorlar önemli olan hazırlıklı olmak..

stresten hamile kalamıyorsun canım muhtemelen.. biz 3 ay denedik ben her adet oluşta ağlıyordum. sonra eve milleti yasine çağırdım ertesi gün öğrencileri yemeğe.. o iki geceden birinde verdi Mevlam.. gelen misafirin duası yüzü suyu hürmetine herhalde.. bi de her anneye lazım diye bir kitp aldım bu sene onun içinde çocuk için edilebilecek dualar yer alıyor gördüğüm en geniş arşiv.. tavsye ederim..

Ben kullaniyorum canim decavit ve ferblex fol kullaniyorum kan ilaci ben tablet kullanamiyorum ve baska markada kullanamiyorum birtek bu mideme dokunmuyor cunku
ben de maltofer fol kullanıyorum flakon olanlardan haplardan çok çok iyi..

Gunaydin arkadaslar uzun suredir takib edemiyordum seyhatten yeni dondum ve dondugum gibi hava degsimimi neyden ise cok kotuyum sancim oluyor belim agriyo bide bunlarin yaninda bacaklarimda cok inatci bi kasinti cikti ilk once hafif kizarik oldu sonra kizarik buyudu bi bardak alti kadar ve cok kotu kasiniyor ve hergun bikactane kizariklik ve ayni buyuklukte kabariyolar ilk defa boyle bisey goruyorum ve canim cok yaniyor lutfen bilgisi olan cevap versin buarada 31 haftaligim bacaklarimi soguk su krem pudra herseyi denedim gecmiyor daha cok kasiniyor cok kotuyum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…