öyle ya bugün duydum rusya da 3 yıl izne ayrılabiliyormussun ücretli hem de .. bizim burada 2 ay şaka gibi karşılaştırınca..yazıyı netten buldum okudum canım evet aktarılamıyor( son noktayı koymuşlar. ben de alırım raporu ama fayda gelmeyecek maalesef 15 gün sıkıntı olacak belki 20 gün kasım maaşını ödememek için.. ödemek çok sıkıntı hem 50 yere gidiyorsun hem birsürü faiz alıyorlar. Azıcık erken doğarsa aradaki bir haftayı bile ziyan etmem bu sefer.. bakalım nasip artık ama çok kızdım bebek bu yaa ne zaman geleceği doğacağı belli mi olur? yaza doğuranların iznini yakmak hiç etik değil. haftada 5 saat derse giren arkadaşım var benim. bulunduğu ilçede başka açık yok. ona 12 ay normal maaş ödeniyor haksızlık değil biz doğuruyoruz diye niye cezalandırılıyoruz?? güya 3 çocuk teşviki var hepsi laf söz.. sinir oldum çenem düştü yine..
Selam kizlar kontrolumuzu olduk cok sukur kizlarim iyi kilolari ayni gidiyor..1629 gr olmusuzz vee günümüzü aldik 5 avustosta geliyor kizlarim... daha once bir sorun cikip gelmezlerse
idrarda protein ne anlama geliyor bilen var mı?
tahlillerimde ona da bakmak istedi doktor
önlem amaçlı sanırım
Selam Kızlar,
Bugün kontrolümüz vardı. Çok şükür herşey yolundaymış şimdilik. 38,5 cm boyumuz, 1700 gram ağırlığımız, makat duruşumuzla 30 Ağustosu bekliyoruz Allah'ın izniyle. Artık kontrollerimiz de 15'de bir olacakmış. Bi daha ki kontrolümüz 19'unda inş bi aksilik olmazsa. Doktora gittiğim zaman soracaklarımı unutuyorum bak yine bi sürü şey soracaktım unuttum
Ay valla sabahtan beri nasil heyecanliyim anlatamam esim de sasiriyor iki uc tahta gelecek alttarafi ne heyecani diyor :) bu erkekler de gicbiseyden anlamiyor yahu
Hala işteyim.
Ya bazen 32. Hafta da ayrılayım izne diyorum.
Ozaman da doğum sonrası sıkıntı.
bence sık dısını canım dogumdan sonrasına cok ıhtıyacın olacak sabret bence ne kadar gec cıkarsan o kadar ıyı
slm kızlarbizde bugün kontrole gittik minik prensimi gördük.. çok şükür herşey yolunda boyu 34 cm kilosu 1250 gr olmuşşş... başıda aşağı doğru. kan tahlili ve idrar tahlili istedi. idrarda yine enfeksiyon çıktı bol su iç dedi doktor. zaten günde ortalama 3-4 lt içiorum daha nekdr içicem bilmiorumm.. bide demir hapını günde 2 kez iç dedi..
allah nazarlardan saklasın senı bebegını cnm
bende gunde 2 defa ıcıyorum kan haoını
Kizlar mobilyalarim geldiii cok duygulandim yaaaa o minicik yatagini gorunce gozlerim doldu. Allah icini doldurmayi da nasip etsin kimbilir o zaman nasil olucam :)
ayyyy kıyamam cnm sana bıde bebıs gelınce ne halde olacaz bız valla
guzel gunler nasıp etsın allahım
merhaba arkadaşlar
bugün eşim sınava girdi, ben de onu bekledim ama o iki saat geçmedi bana =( çok sancım oldu, korktuk sınav bitince hemen doktorumu aradık gel bi bakalım dedi. gittik hastaneye kuzusum ben oturur vaziyette olduğumda sıkışıyormuş poposunu ittiriveriyomuş meğerse dışarı doğru, o da bana sancı yapıyomuşyavrum benim nasıl korkuttu, ntsye bağladılar felan bi sıkıntı yokmuş, plesanta yerinde, suyu var, başı aşağıda ayaklar yukarda, zilli poposunu dayamış göbeğime yeri dar geldikçe ittiriveriyo kendini 1705 gr olmuş tosbiğim bu vesileyle bi görüvermiş oldum meleğimi hala oturunca sancım oluyor, doktorum uzan elinden geldiğince dedi =)
gecmıs olsun cnm sımdı ıyısındır umarım daralmıs bebıs orda demek kı sen yat guzelım devamlı
Muayeneleri güzel geçen anneler maşallah bebeişlerinizeBizimde dün kontrolümüz vardı erken doğum tehlikemiz hala devam ediyor bebeği aşağıda taşıdığım için şu an bütün aktiviteler yasak dr 34 e kadar sık dişini sonra biraz biraz yürütücem seni dedi kritik haftaları atlatalım dedi zaten istesemde yürüyemiyorum karnım geriliyo altı acıyo ve kasılmaya başlıyor... Nst ye girdim neyse ki sancı çıkmadı bebeğimin kilosu suyu hareketleri normal ama İki gündür de tansiyonum 13-7 13-8 gibi olunca dr 24 saatlik idrar toplama istedi gerçi bariz bi ödemim yok sadece ellerim bazen şişiyo ama bu zamana kadar hep düşük olduğu için atlamayalım hiç bişeyi diye karaciğer ve böbrek fonksiyonlarının testlerİni falan da istedi bakalım sonuçlar ne olacak nedense otururken böyle oluyo tansiyonum 5 dk uzanıyorum uzanırken ölçüyoruz 10-4,5 falan çıkıyor anlamlandıramadım bi türlü... Oğluşun başı nerdeyse doğum kanalında o kadar meraklı ki gelmeye yaslamış başını duruyor... Nefes darlığım var diye yazmıştım o da geçti şükür meğer kasılma oluyomuş o sırada onun için olmuş demek ki 2 gece baya bi kasılma yaşamışım anlamadan şimdi de oluyo arada ama o kadar sık değil... Nefesim daralınca elimi karnıma koyuyorum bi tarafında böyle ufak tepecik gibi oluyor kasılma nefesim daralmasa anlamam yani ağrı falan yapmıyor...
allah saglıkla almayı nsıp etsın kucagına cnm senınkı acelecı desene
kızlarr bişey sorcammm .... biraz önce farkettin göbeğimin sağ ve sol tarafında kırmızı kırmızı lekeler olmus çatlak mı oluyo acaba her gün düzenli olarak bebek yağı kullanıyorum ama ne yapmam lazım ki?
cnm buyuk ıhtımalle catşlak onlar ama hıcbır caresı yok hıcbır ılac fayda etmez maalesef
kızlarrrrr nolur cevap verin
nasıl hamile kaldınız bir bir buçuk senedir çalışıyoruz doktora gittim hiç bir sorun yok neden hamile kalamıyorum
hamıle kalmaya calısmayacan cnm stres yapmıcan yanı ne zaman beklemıyorsun o zaman nasıp edıyor allahım merak etme onunda bır zamanı vardır
yumurtlama gunlerının takıp et o donemlerde ılıskıye gırme calıs ama dedıgım gıbı hamıle kalmak ıcın gırılen ılıskıden bence hayır yok stres yapıyorsun ya olmuyor rahatlamanız lazım
allahım hayırlı zamanda nsıp etsın ınsallah cnm
bugün sabah ilk kez ayağıma kramp girdi acıyla bağırarak uyandım ne fena bişeymiş o ya sürekli çekenlere Allah kolaylık versin 3-5 sn sürdü ama ömrümden ömür gitti resmen
ahh kuzum ahhh banada arada bır oluyor valla hos bısey degıl bıde huzursuz bacak sendromu denen sey var ya o daha gıcık bısey neyse az kaldı artık ne dıyelım sabır
günaydın arkadaşlar nasılsınız..
3 gundur yoktum buralarda baya yazışma olmuş
cuma kontrolumuz wardı
hersey yolunda sımdılık
ama doktorum suyunu 3lıtreye çıkar dedı
kızım yuzunu gostermedı gotunu donmus yatıodu
Hayırlı akşamlar ben 29+3 haftalıgım.yarın doktor kontrolüm var.ferro sanol ilacım bitti.1 hafta oldu biteli.sizce ona devam edeyimmi tabi doktora soracağım bunu peki bu haftalarda olan anneler sizler hala ilaç kullanıyormusunuz kullanıyorsanız ne ilacı kullannıyorsunuz...
kızlar günaydın.
bildiğiniz iyi bi tansiyon aleti var mı?
masallah cnm ya ılk bebelerımız olacaklar sanırım allahım saglıkla kucagına almayı nasıp etsın
gebelık zehırlenmesı anlamına gelıyor tehlıkelı bır durumdur onlem amaclı her doktor ıster ama
super yaaaaa kılosu falan kesın tosbık bısey olacak desene ısırılacak bı bebek olur ohhh tosbık tosbık
senın 18 eylulde 30 agustosa mı aldın gununu ayyy bısey kalmamıs hıc allahım hadı hayırlısıyla o gunlerıde paylasalım canım
o yuzden burdayız canım bızı bız anlarız bosver sen onları
Hala işteyim.
Ya bazen 32. Hafta da ayrılayım izne diyorum.
Ozaman da doğum sonrası sıkıntı.
bence sık dısını canım dogumdan sonrasına cok ıhtıyacın olacak sabret bence ne kadar gec cıkarsan o kadar ıyı
allah nazarlardan saklasın senı bebegını cnm
bende gunde 2 defa ıcıyorum kan haoını
ayyyy kıyamam cnm sana bıde bebıs gelınce ne halde olacaz bız valla
guzel gunler nasıp etsın allahım
gecmıs olsun cnm sımdı ıyısındır umarım daralmıs bebıs orda demek kı sen yat guzelım devamlı
Muayeneleri güzel geçen anneler maşallah bebeişlerinizeBizimde dün kontrolümüz vardı erken doğum tehlikemiz hala devam ediyor bebeği aşağıda taşıdığım için şu an bütün aktiviteler yasak dr 34 e kadar sık dişini sonra biraz biraz yürütücem seni dedi kritik haftaları atlatalım dedi zaten istesemde yürüyemiyorum karnım geriliyo altı acıyo ve kasılmaya başlıyor... Nst ye girdim neyse ki sancı çıkmadı bebeğimin kilosu suyu hareketleri normal ama İki gündür de tansiyonum 13-7 13-8 gibi olunca dr 24 saatlik idrar toplama istedi gerçi bariz bi ödemim yok sadece ellerim bazen şişiyo ama bu zamana kadar hep düşük olduğu için atlamayalım hiç bişeyi diye karaciğer ve böbrek fonksiyonlarının testlerİni falan da istedi bakalım sonuçlar ne olacak nedense otururken böyle oluyo tansiyonum 5 dk uzanıyorum uzanırken ölçüyoruz 10-4,5 falan çıkıyor anlamlandıramadım bi türlü... Oğluşun başı nerdeyse doğum kanalında o kadar meraklı ki gelmeye yaslamış başını duruyor... Nefes darlığım var diye yazmıştım o da geçti şükür meğer kasılma oluyomuş o sırada onun için olmuş demek ki 2 gece baya bi kasılma yaşamışım anlamadan şimdi de oluyo arada ama o kadar sık değil... Nefesim daralınca elimi karnıma koyuyorum bi tarafında böyle ufak tepecik gibi oluyor kasılma nefesim daralmasa anlamam yani ağrı falan yapmıyor...
allah saglıkla almayı nsıp etsın kucagına cnm senınkı acelecı desene
cnm buyuk ıhtımalle catşlak onlar ama hıcbır caresı yok hıcbır ılac fayda etmez maalesef
hamıle kalmaya calısmayacan cnm stres yapmıcan yanı ne zaman beklemıyorsun o zaman nasıp edıyor allahım merak etme onunda bır zamanı vardır
yumurtlama gunlerının takıp et o donemlerde ılıskıye gırme calıs ama dedıgım gıbı hamıle kalmak ıcın gırılen ılıskıden bence hayır yok stres yapıyorsun ya olmuyor rahatlamanız lazım
allahım hayırlı zamanda nsıp etsın ınsallah cnm
ahh kuzum ahhh banada arada bır oluyor valla hos bısey degıl bıde huzursuz bacak sendromu denen sey var ya o daha gıcık bısey neyse az kaldı artık ne dıyelım sabır
inş. temiz çıkar.. :18:
canım ben braun kullanıyorum, ve özellikle bilekten ölçen diil kolda ölçenden almalısın.
Omron markası da çok iyidir.
kızlar günaydın.
ttlım korkarımki çatlak tır bende çatladım ve en öok korktuğum şey idi:)tenin sıkı sert ise istersen her dakika yağ sür en pahalı yağları sür hiiiçççç fayda etmez o tene sahip oln kişi allahın emri çatlıcaz :)
Kızlar; göğüs pompası şimdiden almak gerekir mi?
Marka model önerisi olan var mı???
Bu arada bugün inanılmaz nefes darlığı yaşıyorum ya bırakın yatmayı oturamıyorum bile
tamam cnm çok sağol bakayım internetten almam lazım.
omron m4 yahut m6 ydı benim 2 sene önce aldığım. koldan dijital ölçer. sağlık ocaklarında da omron kullanılıyor kullananalar memnun diye almıştım. 100 falandı. doğumdan sonra kv lere götürdük onların benden daha çok ihtiyacı var çünkü maalesef..kızlar günaydın.
evet canım gelişmiş dünya ülkelerinde öyle.. millet doğurmuyor diye ne yapacaklarını şaşırıyorlar 3-5 sene sonra bizde de öyle olucak da olan bize oluyor şu an. bu sefer akıllandım ama geçen sefer 3 aylık bebeyi bırakıp işe gitmiştim müdürün aklına uyup. yok koca ilde kimse yokmuş çocukların dersi boş kalırmış 24 saat.. bu sefer kapıma gelseler topla tüfekle gitmicem işte gitmicemöyle ya bugün duydum rusya da 3 yıl izne ayrılabiliyormussun ücretli hem de .. bizim burada 2 ay şaka gibi karşılaştırınca..
aman nazar degmesın cnm hersey hep boyle yolunda gıtsın ınsallah
nıye 3 lt ye cıkar dedı kı sıcaklardan falan mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?