günaydın kızlar iyi haftalar olsun inş. bu hafta kontrole gideceğim nerdeyse 1 aydır kontrole gitmedim bebeğim gelişmişmi kilo almışmı kilosundan pek ümitli değilim çünkü hiçbişey yemiyorum. çok iştahsızım bakıcaz artık.
canım gelışmıstır bende 1 aydır hıc kılo almıodum acaba gelıştımı dıodum
ama cumartesı kontrole gıttıgımızde 1500 gram olmuş kızım
yedıklerımız bebeğe gıdıo tamamen artık
çocuk kadar yemek yiyorum yediklerim ona gitse nolcakki çok az yiyorum. o yüzden çok ümitli değilim kilosu bakımından üzülüyorum ama yapıcak bişeyim yok.
kızlarrrrr nolur cevap verinnasıl hamile kaldınız bir bçuk senedir çalışıyoruz doktora gittim hiç bir sorun yok neden hamile kalamıyorum
neden yemıosun canım zorla bıraz kendını bebısın ıcın..
doktorum bana bol bol su ıc 3 litreye çıkar dedı
sanırım az geldı gözüne suyum
kızlarrrrr nolur cevap verin
nasıl hamile kaldınız bir bir buçuk senedir çalışıyoruz doktora gittim hiç bir sorun yok neden hamile kalamıyorum
Kızlar bende şikayetler bitmicek galiba bu saatten sora :)
Size sormak istediğim bişeyler var. Benim bacaklarımda ayak bileklerimde falan ödem yok, sadece ayaklarımı çok sarkıtıp uzun saatler durursam artık eve geldiğimde ayaklarımda ayakkabının hafif hafif izi çıkıyor. E bu da normaldir diye düşünüyorum.
Ama bundan önce benim ellerim şişiyor, özellikle sabah uyandığımda yumruk yaparken şişliği hissediyorum, zaten normalde de dolma parmaklı bir insanım şimdi iyice tombik oldu sanki. Ayrıca burnum da kocaman oldu. Bunları niye sölüyorum.
Bir yerde Preeklampsi belirtisi olarak bacaklarda değil ama el ve yüzdeki şişmelerin önemli bir belirti oldugu yazıyordu. Bunun dışında tansiyonumu düzenli ölçüyorum hep 10-6, 10,5-6,5 çıkıyordu şu aralar 11-8 çıkmaya başladı. Ne yapmalıyım sizce doktorumu aramalı mıyım, ya da gidip en iyisi idrar testi mi yaptırsam
günaydın kızlar iyi haftalar olsun inş. bu hafta kontrole gideceğim nerdeyse 1 aydır kontrole gitmedim bebeğim gelişmişmi kilo almışmı kilosundan pek ümitli değilim çünkü hiçbişey yemiyorum. çok iştahsızım bakıcaz artık.
Ben omron m3w tansiyon aletini kullanıyorum canım memnunum da geçen sağlık ocağına gittiğimde orda da bi alt modelini gördüm ölçümleri doğru yani bi çok eczane ve sağlık kuruluşunda bu cihaz kullanılıyor... Yalnız bu cıvalı tansiyon aleti değil kendi kendime ölçebilmek için üst koldan ölçen dijital cihazlardan... Hayırdır seninde mi tansiyon problemin oldu?
ben de internetten almıştım canım. Ben memnunum yani
omron m4 yahut m6 ydı benim 2 sene önce aldığım. koldan dijital ölçer. sağlık ocaklarında da omron kullanılıyor kullananalar memnun diye almıştım. 100 falandı. doğumdan sonra kv lere götürdük onların benden daha çok ihtiyacı var çünkü maalesef..
evet canım gelişmiş dünya ülkelerinde öyle.. millet doğurmuyor diye ne yapacaklarını şaşırıyorlar 3-5 sene sonra bizde de öyle olucak da olan bize oluyor şu an. bu sefer akıllandım ama geçen sefer 3 aylık bebeyi bırakıp işe gitmiştim müdürün aklına uyup. yok koca ilde kimse yokmuş çocukların dersi boş kalırmış 24 saat.. bu sefer kapıma gelseler topla tüfekle gitmicem işte gitmicem
canım bu tür şeyler birazda çocuğa ve senin tercihine bağlı. bize hediye gelmişti, kayınvalidem tüm gün çocuğu onunla yanında tutardı, hayat kurtarıcı gözüyle bakıyordu, ben hiç kullanmazdım uyuyunca yatağına koyup kamerayı yanıma almayı tercih ederdim, çocuk odasında sessiz yerde rahat uyusun diye düşünür uyanıkkende, çalışan anne olmanın vicdan azabı ve doyumsuzluğuyla hep kucağımda olsun isterdim. bence almayı doğumdan sonraya ertele sonuçta olmazsa olmaz bişey değil, kolikli bebeklere onun otomatik sallananlarını alıyorlar belki öylesi lazım olur, belki hiç olsaydıda kullanırdım şimdi demezsin bile.. QUOTE]
İyi fikir verdin aslında haklısın. Önce bi gözlemlemek gerekli, sonrasında çok lazım ise alınır. Teşekkür ederim bilgi paylaşımın için :)
Gözün aydin canim cok sukur hersey yolunda 30 agustos mu dogumun?
Çok şükür canım, sağ olasın. Allah nasip ederse inş 30 Ağustos evet.
daha çok değişir ama cnm. doktor bana duruşuyla ilgili bişey demedi bugün
Değişebilir tabii evet, henüz erken zaten pozisyon değerlendirmesi için. Ama benim için fark etmiyor nasılsa sezaryen olacak, o yüzden istediği gibi dursun paşam :))
super yaaaaa kılosu falan kesın tosbık bısey olacak desene ısırılacak bı bebek olur ohhh tosbık tosbık
senın 18 eylulde 30 agustosa mı aldın gununu ayyy bısey kalmamıs hıc allahım hadı hayırlısıyla o gunlerıde paylasalım canım
İnş canım, bende tosun tombalak bişey olsun istiyorum. Darısı başınıza inş. sağlıkla...Normal doğum tarihi olarak evet 18'iydi. Ama doktorum 38. haftada sezaryen ile alıcaz dediği için 30 Ağustosa kaymış oldu. SAT'ıma göre 32 haftalığım ama 1 hafta geç döllenme olduğu için 31 çıkıyo usg'de.
2 aydan az bi zaman kaldı, Allah sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin. Aynı şeyi hepimiz için diliyorum canım.
allah saglıkla almayı nsıp etsın kucagına cnm senınkı acelecı desene
Amin tatlım inş hepimiz için dilerim. Sende dikkat et kendine lütfen, mümkün mertebe yat dinlen. Seninki de aceleciymiş baksana :))
Gunaydin arkadaslar uzun suredir takib edemiyordum seyhatten yeni dondum ve dondugum gibi hava degsimimi neyden ise cok kotuyum sancim oluyor belim agriyo bide bunlarin yaninda bacaklarimda cok inatci bi kasinti cikti ilk once hafif kizarik oldu sonra kizarik buyudu bi bardak alti kadar ve cok kotu kasiniyor ve hergun bikactane kizariklik ve ayni buyuklukte kabariyolar ilk defa boyle bisey goruyorum ve canim cok yaniyor lutfen bilgisi olan cevap versin buarada 31 haftaligim bacaklarimi soguk su krem pudra herseyi denedim gecmiyor daha cok kasiniyor cok kotuyum
Dinlenmekten yoruldum resmen :) başka bişey için insan buna katlanamaz heralde o kadar bunaldım ki evde olmaktan kimse de yok yalnızım akşamı iple çeker haldeyim hergün eşim gelsin diye :) bi de havalar sıcak hepten fenalardayım... İnş bakalım üzmesinler bizi direk annelerinin kucağına gelsinler :)
Kızlar her 2 haftada bir muayene ücreti alacakmı doktorlar bizden? Benim dr ücreti 100tl zorlanıcam ben öyle olursa. Randevum haftaya bakalım 2hafta sonrami çagıracak...
sanırım sıcaklarda cok terleyip su kaybettıgımız ıcın canım
senın bebeışın ne durumda
babanız alıştımı bu halıne
Kızlar; göğüs pompası şimdiden almak gerekir mi?
Marka model önerisi olan var mı???
Bu arada bugün inanılmaz nefes darlığı yaşıyorum ya bırakın yatmayı oturamıyorum bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?