Ankara'da yım şu an burada Zübeyde hanım araştırma hastanesinde
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Benimde oluyor canım nefes alma egzerzısleri onlar.endiselenecek bişey yok yani.
Evet canım bendede oluyo aynı şey endişelenme ya hıçkırık ya akciğer antremanı öyle okudum çok insanda olan birşey.
canım hıçkırıyor bence, aynı şeyi birebir bende yaşıyorum, ritmik içten hareket hissediyorum ama cogunlukla elimi koyunca hissedemiyorum.
Evet hickiriyormus bir yerde okumustum. ben de oluyor 50-60 kez pitpitliyor bazen
Aranızda doğum yapmış olanlara sorum olacak: Bizim oturduğumuz daire 3.katta ve asansör yok.Ben eğer normal değil de sezeryanla doğum yapmış olursam sizce merdiven çıkabilir miyim yoksa annem ya da kayınvalidemden birisine mi gideyim ilk bir kaç gün? Gerçi o şekilde olursa annemde kalmayı daha çok isterim ama kayınvalidemin de bu konuda ısrar edebiliceğini düşünüyorum.Şimdiden bunu kafama takıyorumnapmalıyım sizce?
Allah im insallah cnm. Allah.hepimize evlatlarimizi kucagimiza almayi nasip eder insallah
Selam arkadaslar..
Dun geceden beri hastanede ugrasiyorum.. hic bisey yokken ortada acayip kasinmaya basladim göbeğim den sonra bütün vicuduma yayildi.. alarji degip hastaneye gittik serum verdiler 2 saatlik bi rahatlama oldu sonra sabah 5 de tekrar basladi . Tekrar hastaneye gittik bu sefer dermatoloji doktoruna gozuktuk.. gebelik alarjisi oluyomus bu.. son aylarda cikiyomus ortaya ve dogum yapana kadar gecmiyormus.. napicam bilmiyorum. . Iki tane ilac verdi ama rahatlatmiyor butun vicudum kirmizi benek dolduson 2 bucuk hafta kaldi ama ne kadar dayanirim bilmiyorum.. ama neyseki kizlarim 2000 gr olmuslar doguma kadar 2500 olurlarsa cok iyi olur dedi dr.. cok fenayim arkadaslar coookk
Hiç bir sıkıntım yoktu yüksek tansiyon çıkmaya başladı aniden son bir haftadır geçtiğimiz perşembeden bu yana idrarda protein çıkıyor gece doğuma alacaklardı itiraz ettim başka hastaneye yattım ama burasıda ani tansiyon değişikliklerinde bizde aynı müdahaleyi yapıcaz dedi doğum, olmazsa da sezeryan. Protein atılımı bebeğin beslenmesine engel olacak tansiyon durumu birçok risk doğuruyor bebek ve benim için. Hiç bçböyl bir duruma hazırlıklı değildim. V bebeğimin giyecek kıyafeti bile yok daha.😭
Selam arkadaslar..
Dun geceden beri hastanede ugrasiyorum.. hic bisey yokken ortada acayip kasinmaya basladim göbeğim den sonra bütün vicuduma yayildi.. alarji degip hastaneye gittik serum verdiler 2 saatlik bi rahatlama oldu sonra sabah 5 de tekrar basladi . Tekrar hastaneye gittik bu sefer dermatoloji doktoruna gozuktuk.. gebelik alarjisi oluyomus bu.. son aylarda cikiyomus ortaya ve dogum yapana kadar gecmiyormus.. napicam bilmiyorum. . Iki tane ilac verdi ama rahatlatmiyor butun vicudum kirmizi benek dolduson 2 bucuk hafta kaldi ama ne kadar dayanirim bilmiyorum.. ama neyseki kizlarim 2000 gr olmuslar doguma kadar 2500 olurlarsa cok iyi olur dedi dr.. cok fenayim arkadaslar coookk
Kasıklarım ağrıyo inceden inceden. Tedirgin olmalımıyım ?????
Belki de üşütmüşsündür canım hamileliğin etkisiyle çok terliyoruz anlamadan üşütmüş olabilirsin bence panik olma hemen ama devam ederse kasılma vs olursa git tabi dr a
İns hayırlı haberlerini alırız canım. Allah yardımcısı olsunKızlar bu haftaya hep kötü haberlerle başladık hatta bende dün gecemi hastanede geçirdim kasılmalarım vardı ama hastaneye gittik nst ye girdim sıfır sancı hiçbişey çıkmadı gece evde oynamayan sıpam hastaneye gittik nst de bi oynamaya başladı ki inanamadım yalancı çoban hikayesi gibi durumum evde kötüyüm hastaneye gidiyorum bişey yok... Neyse asıl konuya geleyim ablamda hamile yazmıştım daha önce 40 haftasını doldurdu bu cuma sezeryan ile alınacaktı bebeği çünkü hala makat gelişli dönmemiş ve kilosu da 4 e yakınama şimdi konuştuk sancısı başlamış ve nişan gelmiş şu an hastaneye gidiyorlar ablam şaşkın tabi kendini cumaya hazırlamıştı:) sanırım çınar bebeğimiz bu gece dünyaya gelecek sizden isteğim dualarınızı eksik etmeyin olur mu? İnş hayırlısıyla ikisi de kurtulurlar... Bu sabah kontroldeydiler açılma vs yoktu nst de sancısı da yoktu ama tabi 40 hafta dolduğu için dr u demişti zaten her an olabilir diye ben bile heyecan yaptım duyunca karnıma ağrılar girdi inş sabaha kadar teyze olmuş olacağım :)
İns hayırlı haberlerini alırız canım. Allah yardımcısı olsun
Tuceed ne alemdesin ne yaptılar merak ettim doğrusu.
ilaç kullanmadan 2,5 altında tutabiliyormusun tshı? nadirde olsa düzelen hashimatoda var diye okumuştum öyle birşeymş seninki?canım bende de haşimato tiroidi var..ben her ay duzenli kan verip tsh t3 ve t4 ümü kontrol ettiriyorum.ilaç filan kullanmadım ama iyi takip gerektiriyo.bence doktorunla acil görüş.gebeligin son uc ayında 3 ya da 3 bucuga kadar yukselmesi normal diye biliyorum.ama seninki aşırı yükselmiş.ve hep kontrol ettir.istersen hemen git bi daha ölçtür.önemli çünkü panikletmek istemem ama için rahatlar
geçmiş olsun canım umarım sağlıkla kavuşursun bebeğine..Cuma akşam san beri hastanedeyim idrarda protein yüksek ve tansiyon düzensiz. Prekreamsy yani gebelik zehirlenmesi teşhisi kesinleşti. Takip altındayı ama dün gece doğuma alacaklardı neredeyse... Önce normal doğumu zorluycak sonra sezeryan olmazsa o kadar şaşkınımki hiç bir sorunum yoktu nasıl bu durumdayım algılayamıyorum. Bana dua edin bebeğim daha çok küçük biraz daha kalsın benimle tabi zarar görmeden ������������
geçmiş olsun canım, sanırım doğum yakın, umarım sağlıkla kucağına alırsın..Kizlar merabaa eylul annelerinden biri olarak sabah suyum geldi hastaneye geldik 4cm acilma var servise yani odaya cikardilar ilk tetkiklerden snra beklemedeyim sancim yok tecrubeli anneler bana biraz bilgi verebilirler mii
bunlar malum yüksek tsh belirtileri, normal zaman için bile yüksek değerin ki hamilelikte daha düşük olmalıydı. ilacın bir zararı yok, yerine koyma tedavisi bu, senin troid bezinin üretemediklerini ilaçla alıyorsun diğer çoğu ilaç gibi vücudunda normalde bulunmayan bir şeyi içmiyorsun bu nedenle bebeğe bi zararı olmaz.Ben kendimi cok yorgun bitkin hissediyorum hep uymak goz kapaklarimda cok agirlasmis sisimisler ben benim enson tshm 5.600 du seninki nekadar? yuksek aliyorsun sende ilaci benim gibi bi zarari olmaz degilmi bu deger bu arada 32 haftalik oldum sen nekadar sin cunku hamilelik ilerledikce dahada bi yukseliyor ben okadar cok sormak istedigim sey oluyor daha dili ogrenemedigim icin soramiyorum arda bi paylasirsan sevinirim
normal şartlarda gelmemesi lazım canım bence doktoruna bildirmen gerekir.Kizlar desteginiz icin coK tesekkur ederim. Tek tek yazamadm kusura bakmayn cok yogun calsyrm malum hastane kizlar bide bisey soracam bazen hafif lekeniz gelyrmu bugun cok azda olsa gelms dun cok uzuldm ondan snrm
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
canım senin 16 hafta izin hakkın var, 5 haftasını ister önce ister sonra kullanırsın, doktorun verdiği rapor kuruma çalışmanda sağlık yönünden bir sakınca olmadığını söylüyor bu raporu eline aldığındada 32-37 hafta arasındaki hakların 20. haftada neyse odur değişmez, kurumda bi mantık hatası var aynı hata bence milli eğitimde de var öğretmene ders koyduda öğretmen mi girmedi de izinlerini yakıyor bu insanların sendikaların çoktaan dava açması gerekirdi resmen öğretmen açığının acısını çıkarıyorlar. daha üst bir birim yokmu danışacağın, aynı kurumun diğer illerdeki şubelerinde falan uygulama nasılmış.gelde dert anlat bunlara aman napıyim keserlerse de kessinler zaten 5 gün kullancam sadece... sağol tatllım cvp için
:)) onlara ne nasıl yaptığından töbe töbe, geçir tekmeyi kafasına öyle diyen olursa:)) bende çok kastım çatı muayenesinde canım, acıycak diye çok korkutmuşlardı beni. doktor bağırmıştı ama ben kilitlenince elini çekemediğinden:)) vajinal ultrason gibi bişeymiş aslında, 2 parmağını sokup bir sağa bir sola çeviriyor, hepsi bu, 1dk bile sürmüyor. hiç sıkma kendini hatta doktorada söyle istersen bu durumu eminin daha anlayışlı olacaktır. doğumda sıkarsam kendimi ne olacak korkusunuda konuş bu durumda kaç kadına doğum yaptırmıştır yardımcı olacak şeyler söyleyecektir.son ayda her hafta çağırıyolarr dıye bılıyorum bı sıkıntın yoksa sorun olmazz ki zaten dıyolar bebegın hareketlerını say işde bi sıkıntın olursa gel dıyee demesıne gerek yok normalde de zaten gidrsinde 36. haftada alttan muayene eıdcez dedı benımde aklım orda yaa vajınusmus geçirdim yaa cok korkuyorummm utanıyrum da bı yandann dıcekler cocugu nasıl yapdın o zaman dıyee :)
yok canım burda sonralar doğru bir çatı muayenesinden başka alttan muayene yok, nasıl olsun bize kalsa onuda yaptırmayacağız:))Benim her gidişimde alttan muayene ediyor doktor orda yapmıyorlar mı? Bi açıklık var mı enfeksiyon vs varmı diye.
bi miktar ödem hepimizde var canım, ne kadarı normal bilmiyorum. ayaklarımı koltuğa uzatarak oturuyorum sürekli 1-2 saat aşağıda kalsalar şişmeye başlıyolar. çok şişerse bacaklarımı havaya dikiyorum duvara dayıyorum hızla iniyor yada sabah uyandığımda şiş olmuyor. bol su içmekde yi geliyormuş.Merhaba kızlar, ben de 31+0 haftalıım. çok fazla ödem var özellikle ayaklarımda bastırdıgım yer çukur kalıyor.Sizce normal mi bu durum. Perşembe doktorumuza gideceğiz. Gittiğimde sorucam gitmeden sizlere de danışiim dedim. Bir de bel ağrım var
bizim evde 3. katta ve asansörsüzdü, dikişlerde bi ağrı falan yoktu yinede her katta dinlenerek çıkmıştım canım, sende çıkarsın bence takma kafana, git evine biran evvel kur düzenini kontrolü al eline:))Aranızda doğum yapmış olanlara sorum olacak: Bizim oturduğumuz daire 3.katta ve asansör yok.Ben eğer normal değil de sezeryanla doğum yapmış olursam sizce merdiven çıkabilir miyim yoksa annem ya da kayınvalidemden birisine mi gideyim ilk bir kaç gün? Gerçi o şekilde olursa annemde kalmayı daha çok isterim ama kayınvalidemin de bu konuda ısrar edebiliceğini düşünüyorum.Şimdiden bunu kafama takıyorumnapmalıyım sizce?
ilaç kullanmadan 2,5 altında tutabiliyormusun tshı? nadirde olsa düzelen hashimatoda var diye okumuştum öyle birşeymş seninki?
geçmiş olsun canım umarım sağlıkla kavuşursun bebeğine..
geçmiş olsun canım, sanırım doğum yakın, umarım sağlıkla kucağına alırsın..
bunlar malum yüksek tsh belirtileri, normal zaman için bile yüksek değerin ki hamilelikte daha düşük olmalıydı. ilacın bir zararı yok, yerine koyma tedavisi bu, senin troid bezinin üretemediklerini ilaçla alıyorsun diğer çoğu ilaç gibi vücudunda normalde bulunmayan bir şeyi içmiyorsun bu nedenle bebeğe bi zararı olmaz.
normal şartlarda gelmemesi lazım canım bence doktoruna bildirmen gerekir.
canım senin 16 hafta izin hakkın var, 5 haftasını ister önce ister sonra kullanırsın, doktorun verdiği rapor kuruma çalışmanda sağlık yönünden bir sakınca olmadığını söylüyor bu raporu eline aldığındada 32-37 hafta arasındaki hakların 20. haftada neyse odur değişmez, kurumda bi mantık hatası var aynı hata bence milli eğitimde de var öğretmene ders koyduda öğretmen mi girmedi de izinlerini yakıyor bu insanların sendikaların çoktaan dava açması gerekirdi resmen öğretmen açığının acısını çıkarıyorlar. daha üst bir birim yokmu danışacağın, aynı kurumun diğer illerdeki şubelerinde falan uygulama nasılmış.
:)) onlara ne nasıl yaptığından töbe töbe, geçir tekmeyi kafasına öyle diyen olursa:)) bende çok kastım çatı muayenesinde canım, acıycak diye çok korkutmuşlardı beni. doktor bağırmıştı ama ben kilitlenince elini çekemediğinden:)) vajinal ultrason gibi bişeymiş aslında, 2 parmağını sokup bir sağa bir sola çeviriyor, hepsi bu, 1dk bile sürmüyor. hiç sıkma kendini hatta doktorada söyle istersen bu durumu eminin daha anlayışlı olacaktır. doğumda sıkarsam kendimi ne olacak korkusunuda konuş bu durumda kaç kadına doğum yaptırmıştır yardımcı olacak şeyler söyleyecektir.
yok canım burda sonralar doğru bir çatı muayenesinden başka alttan muayene yok, nasıl olsun bize kalsa onuda yaptırmayacağız:))
bi miktar ödem hepimizde var canım, ne kadarı normal bilmiyorum. ayaklarımı koltuğa uzatarak oturuyorum sürekli 1-2 saat aşağıda kalsalar şişmeye başlıyolar. çok şişerse bacaklarımı havaya dikiyorum duvara dayıyorum hızla iniyor yada sabah uyandığımda şiş olmuyor. bol su içmekde yi geliyormuş.
bizim evde 3. katta ve asansörsüzdü, dikişlerde bi ağrı falan yoktu yinede her katta dinlenerek çıkmıştım canım, sende çıkarsın bence takma kafana, git evine biran evvel kur düzenini kontrolü al eline:))
:)) onlara ne nasıl yaptığından töbe töbe, geçir tekmeyi kafasına öyle diyen olursa:)) bende çok kastım çatı muayenesinde canım, acıycak diye çok korkutmuşlardı beni. doktor bağırmıştı ama ben kilitlenince elini çekemediğinden:)) vajinal ultrason gibi bişeymiş aslında, 2 parmağını sokup bir sağa bir sola çeviriyor, hepsi bu, 1dk bile sürmüyor. hiç sıkma kendini hatta doktorada söyle istersen bu durumu eminin daha anlayışlı olacaktır. doğumda sıkarsam kendimi ne olacak korkusunuda konuş bu durumda kaç kadına doğum yaptırmıştır yardımcı olacak şeyler söyleyecektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?