Günaydın, güzel bir hafta geçirmeniz dileğiyle anne ve bebekleri :))
Kasılmaların net bir tarifi yok sanırım değil mi, tecrübeli annelerin bilgilerinden yararlansak?
Canım karnının alt tarafında adet öncesi nasıl bir ağrın oluyor ve ara ara uzun süreli devam ediyorsa aynen öyle bir ağrı,kendini adet olacakmış sanıyorsun,en azından benim ilk hamileliğimde öyle olmuştu
Günaydın canım, günaydın arkadaşlar. Gerçekten huzurla bir haftayı geçirmek istiyorum. Geçen hafta işten dolayı çok fazla stresli bir haftaydı benim için. Ama lütfen bu haftam öyle olmasın yorulmak ve gerilmek istemiyorum bu hafta
aynen cuma gelsin de bayram tatiline girelim. dinlenelim..
O zaman benimkiler de kasılma, sabah servisten inince sanki bebek aşağıya baskı yapıyormuşcasına oldu, bir süre yürüdükten sonra geçti, bazı arkadaşlar yazmışlar karında tek taraflı sertleşme oluyor diye, aynen o bende de oluyor, sanki bir balonu son noktaya kadar şişirmişsin gibi dokununca semsert :))
allah şifa versin canım...
canım o bebeın hareketlerınden kayunaklanan bebeın bası yada poposu deılmı
sertlık yanı
ben bebeın hareketlerını ızlerken bıyere toplanıo mesela sertlık oluo
ama hıc agrı sızı olmuo
Sagol canim her sene cekyrm su bronsitten ve astimdan bu sene ne guzel hasta olmadm dedm son ayda yakalndm insallh bir an once gecer
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
O zaman benimkiler de kasılma, sabah servisten inince sanki bebek aşağıya baskı yapıyormuşcasına oldu, bir süre yürüdükten sonra geçti, bazı arkadaşlar yazmışlar karında tek taraflı sertleşme oluyor diye, aynen o bende de oluyor, sanki bir balonu son noktaya kadar şişirmişsin gibi dokununca semsert :))
sertlık yanı
ama hıc agrı sızı olmuo
benimde dişim ağrımaya başladı çürüğüm var
ben ilkinde sürmedim yara oldu bu sefer birde sürüp deneyeceğim bakalım nasıl olacak..
erken doğum olasılığın var belirtilere karşı dikkatli ol, suyun gelirse, kanaman, sancın vs.. olursa saate aldırma hemen cepten ara gibi şeyler söylemişti. ama yasaklar falan koymamıştı.
bende büchen aldım canım, ilkindede onu kullanıp memun kalmıştım.
benimde 10kgya yaklaştı canım, toplamda normal ama bir ayda 3,5 fazla oldu 1,5-2kg diye konuşmuştuk. anladığım kadarıyla bütün doktorlar toplama fazla bakmıyorda 1 ayda limiti aşana kızıyor.
benim 2 sebepten fazla kilo almamı istemiyoruz, 1.si astımım var fazla kilo ciğeri sıkıştırır, nefes darlığı, sık astım krizi falan yapar buda bebeğe giden oksijen miktarını azaltıp gelişmesini engeller. 2.si hipoglisemim var, ailede şeker var ve şeker yüklemem 150 çıktı. dikkatli beslenmezsem normaldede sıkıntı yaşıyorum, şimdide yaşarım.
aniden anne ve bebek kilosunda normalin üstünde bir artış gebelik şekeri belirtisidir, bu yüzden dr da bende nooluyo dedik.
bebek geçen kontrolden beri 650gr almış, boyda buna orantılı uzamış. kilosu boya göre fazla olsaydı sanırım şeker testine yollayacaktı ama orantılı olunca iri bebek olacak dedi.
açıkcası bende nasıl iri bebek oluyor anlamadım, bu gidişle 4kg doğarmış.
ilkinede iri bir bebek olacak, 3,5 civarı doğar demişti. gerçektende 3,5 doğdu. bunun nesi iri dediğimde, güldü küçük diyosan seneye gör sen onu demişti gerçektende benim kız sürekli yaşıtlarından iri oldu sınıfın en uzunlarından boy-kilo 2 yaş önde gidiyor falan. belkide iri olacağını öngörmek için boy kilo dışında baktığı kriterlerde vardır, bilmiyorum ki..
Gunaydn kizlar cok hastaym cigerlerimi usutmusum simdi doktora gdcm bide kronik bronsitle astim var zorla nefes alyrm arkadaslarda kiziyr rapr al diye ayakta zor duruyrm
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
günaydın,hayırlı haftalar dilerim.
Uyumakta o kadar zorlanıyorum ki sırt üstü yatıyorum sanki bebek agzımdan cıkacak gibi hissediyorum o kadar baskı oluyo sanki cigerlerimde filan.yastıgımı yukseltiyorum belim agrıyo.sola ya da saga donuk yatsam bacaklarım arasına yastık alsam max 3. dk sonra safra kesesi tasımdan dolayı rahatsız oluyorum.yatakta donemiyorum hareketlerim kısıtlandı cokkalcamın uzerindeki kemigin battıgını hissediyorum cogunlukla.ne bileyim cok mu sikayet ettim ama uyuyamıyorum bu sebeplerden tuvaleti filan saymıyorum bile..
bi de ne yazık kii kucucuk catlaklar olusmaya baslamıs karnımda..ya fark etmemiştim ya da yeni olustular..banyolardan sonra badem yagı suruyodum ama kullandıgınız bişiler var mı artmasını engellemek istiyorum
zaman cabuk gecsin istiyorum sonra diyorum hamilelik bu her zaman olmaz doya doya yasa ama agrılar sızılar zorluyo artık
sertlık yanı
ama hıc agrı sızı olmuo
benim 32. hafta bu çarşambaya denk geliyor ve ben çarşamba günü çalışamaz raporu alıp direk iznimi başlatacağım. çalışabilir alsak da artık aktarılmayacağı için 37. de tekrar çalışamaz almak gerekiyormuş 2 kez uğraşmak istemiyorun ben.Öğretmen olan annisler siz simdi 32. Haftada calisabilir rapor aldiniz mi yoksa almaya gerek yokmu
benim de dolgum düşmüş, aylardır kaçtığım dişçiye mecburen yarın gideceğim.. çok fenaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?