haaaa aklıma gelmişken , benim tansiyonum hep 5-10 , 6-11 gibi düşük çıkardı. bugün ki ölçüm de 9-14 cıktı. kendini nasıl hissediyorsun dedi. biraz çarpıntım varmış gibi hissediyorum biraz da çok sıcaklamıs gibi dedim. tamam havaların sıcak olmasındadır bir de merdiven cıkıp geldin ondandır dedi. dinlendirip tekrar ölçüm alır diye düşünmüştüm. odadan çıktıktan çok sonra aklıma geldi ki tansiyonuma tekrar bakılmadı. insanlık hali unutulmuş olabilir ama madem bana sordugunda bir şikayetim olmadıgını söylersem tamam muhim bir sey degil diyecek neden kilomu tansiyonumu ölçüyor kan ve idrar tahlilimi istiyor sonra da sikayetin yoksa boşver diyor. basından savar gibi..
Canim iyi sabretmissin o doktora dedim gibi ben cok dr gezdim hepsi farkli .. isini dogru durust yapanlar o kadar az kimalesef anadolu yakasindaki doktorlarla ilgili hic bilgim yok.. ama bu tarafta sorarsan atakent acibadem dr mesut bey derim cok ilgili alakali bi doktor hastahane de tam tesekkurlu.. ve en guzeli sgk da geciyor.. cogu tahlillerden ucret alinmiyor..
Canim pardon Beylikdüzünde oturuyormussun bende anadolu yakasinda oturuyosun diye anlamisim kusura bakmaa
:)))))) canım sen anadolu deyince ben de atakent i direkt Ataşehir diye okumuşum :)) mutlaka denicem cok tesekkurler tavsiye için..
Merhaba, ben de acıbadem atakent hastanesinde doç. Dr. Korhan Kahramana gidiyorum. Çok memnunum ancak Korhan Beyde sgk maalesef geçmiyor ve 365 TL muayene ücreti var. Senin için de uygunsa gözüm kapalı tavsiye ederim.
Cevabın için teşekkürler. Her ikisinin de içerisinde avantaj ve dezavantajları var dediğin gibi karar veremiyorum o yüzden. Neyse bir doğsun da duruma göre karar vericem sanırım :)
beylikdüzünde oturuyorum. hem yakın olsun hem de iyidir diyerek kolandaki en az yogun olan dr a muayeneye devam ediyorum. ilkin yeni mezun acaba tecrubesi yeterlimidir diyerek tereddüt etmistim ama hiç bugunkü kadar da memnuniyetsiz değildim. sanırım birikti içimde bugun de patladım. en bastan alayım:
14. haftamda basladım bu dr.a muayene olmaya. görunuste kilo ve tansiyon olcumlerımı yapıp sikayetimin olup olmadıgını sorarak baslıyor ve ultrasona gırıyoruz. ben bebegımın kız olacagını 12. haftamda baska bır dr dan ogrenmıs olmama ragmen bu dr 20. haftamda ancak kız oldugunu dogrulamıstı. hamıle kalmadan once zaten kan degerlerim düsüktü ilk doktorum bulantı olmuyorsa demir almaya devam et demişti. bu dr. demire gerek yok demirden zengin yiyecekler ye dedi. ben 18. haftamdayken hala sadece folik asit alıyordum. kendi ısrarlarımla multivitamine gecebildim. yine kendi ısrarlarımla ancak 24. haftada kalsiyuma basladım. aile hekimim cok ilgili ve bilgilendirmeyi seven bi dr. sürekli bana kan degerlerin çok düşük demir hapı gunde iki kez c vitaminiyle al diye uyarıyordu. bugunki kontrolde bundan bahsettim. demir almaya basla dedi ki ben zaten o onay vermese de alıyordum. gecen hafta calışabilir raporu almaya gittiğimde bebegin kilosu ve boyunun geriden geldigini soylemisti. ben 32 haftalıkken boyu 29+6, kilosu 30 haftalıkla uyumluydu. bugün gittigimde (33 haftalıkken)boyu 32 hafta ile kilosu yine 31 haftalık ile uyumlu cıktı. yani 10 günde bebek sadece 30 gr almıs boyu 2 hafta daha gelismis dedi.ve kendisi de sasırdı. ki bu haftalarda bebeklerin 200-300 gr gibi birden kilo alması gerekiyormus.((( gecen hafta ben perinatologuma da gitmistim. benim dr. 1744 gr dediğinde perinatolog aynı gün 1800 gr demişti. bugün 1774 gr cıkınca ben de dedim bu bebek kilo veriyor olabilir mi diye. mumkun degil dedi. ya bu dr. ölcüm yaparken hata yaptı ya da ben gercekten cok vitaminsiz kaldım da bebek gelisimi yavasladı bilmiyorum (((
bir de daha önce ıdrar tahlilimde bakteri cıkmıstı kültür istedi. kültür sonucunda bakteri yok enfeksiyon var diye sonuc cıktı. dr. rapora bakınca hiç biiey diyemedi. anlamadım nasıl boyle bi sonuc cıkar dedi. neyse muhim degil nasılsa tekrar tahlil alcaz dedi. madem muhim degil tahlilleri ne demeye yapıyoruz. bu gidisimde tekrarlamıs olduk. yine bakteri göründü. madem şikayetin yok kaşıntı koku vs yok bisey yapmaya gerek yok dedi. neyse dedimbuna da tamam..
dedimki benim son bir haftadır belimde sızlama seklinde agrılar ve kasıklarımda baskı hissediyorum. ciddi birşey olmasından korkuyorum. bu haftalrda kasılma istemedigimiz birşey dedi sadece.. ne amniyon sıvısı ne rahim kısalması ne bir baska bilgi vermediaklımda tonla soru ısaretıyle cıktım odadan ( gunboyu da olcumlere kafayı takmamam gerektigini, yanılma payı olabilecegini kendime telkin edip durdum ama moralim cok bozuldu
10 gunde 30 gr agırlık artısı olur mu ya
simdi internetten kadın dogum uzmanı tavsiyeleri arastırıyorum. ,önumuzdeki hafta baska bir dr. a görunmek ıstıyorum. yorumlarınız benim için çok önemli. lafı cok uzattım kusuruma bakmayın kızlar(((
cnm bende beylikdüznde oturuyorum orda doktor beğenemedim. çapada özel muayyanesi olan bi doktora başladım 30 yıllık doktor v işinde çok iyi erkek, eğer uzak demezsen tavsiye edebilirim cnm
kolandan bende memnun kalmadım bigün muayene olamadan dönmüştük
Iyi olmana sevindim.evet canım hareketsizlikten olabilir yürürsen bebisinde döner belki bu haftalarda dogum pozisyonuna gecmesi lazim yavastan.benimde karnim sertleşmeye başladı iki gündür. Iki gün cok agri cektim boynumdam koluma kadar uzanan bi agrı deli etti beni hemen doğurmak istedim valla,ama cok şükür bugün gecti.zaman çabucak gecsede dogursak iyice agirlastim sıcak bi yandan ağrılar bi yandan.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
nerelerdesin sen kaçak, tabi farkettik yoklugunu :))))
Canım hoşgeldin tekrar.
O sertlikler bendede oluyor.
Zaten çok yorgunum değil spor yemeğimi zor yapıyorum.
Hepimizde aynı şikayetler başladı
Hoşgeldin tatlımm
Bizde kocayı buldu bizi unuttu demiştik
sıcaklar benı benden alıyor valla
ahhh bıde nefessız kalıyorum ya komık oluyor ıkı adım atıyorum hele merdıven cıktıysam nefes nefese kalıyorum
son zamanlarımız olacak bunlar sanırım
sagol cnm benım
evdeydım dınlenmeye calıstım bıraz
hıc sorma ya ıyıce hareketsızlestım bende
bı ıkı gundur ıse yuruyerek gelmeye basladım
bence hareket etmek lazım ama bu sıcakta ne mumkun
yok be canım okudum gecmısı hep durup durup ama yazamadım
Tatile giden arkadaslar bisey sorucam 2 ay once kaplicaya gittik daha o xaman bile insanlarin bakislari cok rahatsiz etmisti ki sadece bayanlar vardi havuzda.simdi bayram tatilinde esim bi otelde yer ayirtmis ama ben daha da dombili oldum ;( simdi herkes bana bakicak ben bile aynada kendimi gormek istemezken..ee gitmeyelim desem de esime haksizlik bidaha bole bi tatil icin belki iki sene beklicez;(( ne yapmaliyim???
ah cnaım ben bu mesajını kaçırmışım tam da sana nedne girip haber vermedin bize yazıyordum ki bu msjını gördüm.Selam kızlar ben şimdi girdim eve geldim drdan kızım gayet iyi çok şükür kg 2500 kg olmuş 13 Ağustos'da tekrar çağırdı ozaman doğumu konuşucaz sanırım
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
beylikdüzünde oturuyorum. hem yakın olsun hem de iyidir diyerek kolandaki en az yogun olan dr a muayeneye devam ediyorum. ilkin yeni mezun acaba tecrubesi yeterlimidir diyerek tereddüt etmistim ama hiç bugunkü kadar da memnuniyetsiz değildim. sanırım birikti içimde bugun de patladım. en bastan alayım:
14. haftamda basladım bu dr.a muayene olmaya. görunuste kilo ve tansiyon olcumlerımı yapıp sikayetimin olup olmadıgını sorarak baslıyor ve ultrasona gırıyoruz. ben bebegımın kız olacagını 12. haftamda baska bır dr dan ogrenmıs olmama ragmen bu dr 20. haftamda ancak kız oldugunu dogrulamıstı. hamıle kalmadan once zaten kan degerlerim düsüktü ilk doktorum bulantı olmuyorsa demir almaya devam et demişti. bu dr. demire gerek yok demirden zengin yiyecekler ye dedi. ben 18. haftamdayken hala sadece folik asit alıyordum. kendi ısrarlarımla multivitamine gecebildim. yine kendi ısrarlarımla ancak 24. haftada kalsiyuma basladım. aile hekimim cok ilgili ve bilgilendirmeyi seven bi dr. sürekli bana kan degerlerin çok düşük demir hapı gunde iki kez c vitaminiyle al diye uyarıyordu. bugunki kontrolde bundan bahsettim. demir almaya basla dedi ki ben zaten o onay vermese de alıyordum. gecen hafta calışabilir raporu almaya gittiğimde bebegin kilosu ve boyunun geriden geldigini soylemisti. ben 32 haftalıkken boyu 29+6, kilosu 30 haftalıkla uyumluydu. bugün gittigimde (33 haftalıkken)boyu 32 hafta ile kilosu yine 31 haftalık ile uyumlu cıktı. yani 10 günde bebek sadece 30 gr almıs boyu 2 hafta daha gelismis dedi.ve kendisi de sasırdı. ki bu haftalarda bebeklerin 200-300 gr gibi birden kilo alması gerekiyormus.((( gecen hafta ben perinatologuma da gitmistim. benim dr. 1744 gr dediğinde perinatolog aynı gün 1800 gr demişti. bugün 1774 gr cıkınca ben de dedim bu bebek kilo veriyor olabilir mi diye. mumkun degil dedi. ya bu dr. ölcüm yaparken hata yaptı ya da ben gercekten cok vitaminsiz kaldım da bebek gelisimi yavasladı bilmiyorum (((
bir de daha önce ıdrar tahlilimde bakteri cıkmıstı kültür istedi. kültür sonucunda bakteri yok enfeksiyon var diye sonuc cıktı. dr. rapora bakınca hiç biiey diyemedi. anlamadım nasıl boyle bi sonuc cıkar dedi. neyse muhim degil nasılsa tekrar tahlil alcaz dedi. madem muhim degil tahlilleri ne demeye yapıyoruz. bu gidisimde tekrarlamıs olduk. yine bakteri göründü. madem şikayetin yok kaşıntı koku vs yok bisey yapmaya gerek yok dedi. neyse dedimbuna da tamam..
dedimki benim son bir haftadır belimde sızlama seklinde agrılar ve kasıklarımda baskı hissediyorum. ciddi birşey olmasından korkuyorum. bu haftalrda kasılma istemedigimiz birşey dedi sadece.. ne amniyon sıvısı ne rahim kısalması ne bir baska bilgi vermediaklımda tonla soru ısaretıyle cıktım odadan ( gunboyu da olcumlere kafayı takmamam gerektigini, yanılma payı olabilecegini kendime telkin edip durdum ama moralim cok bozuldu
10 gunde 30 gr agırlık artısı olur mu ya
simdi internetten kadın dogum uzmanı tavsiyeleri arastırıyorum. ,önumuzdeki hafta baska bir dr. a görunmek ıstıyorum. yorumlarınız benim için çok önemli. lafı cok uzattım kusuruma bakmayın kızlar(((
Tabi tabi o haldi bizde yedik besige sigmadi karyolasini yatak odasina getirip kurduk yalniz yatmasin odasinda diye 2 yasindaydi sonra bir aksam uyuyor sandik napiyoysunuz dedikten sonra ertesi gun odasina postaladik canim:))))))
tatlım bu hamilelikle benim özgüven tavan yapmış durumda :) ama hiç şikayetçi değilim, aksine çok eğleniyorum. kim ne demiş, nasıl bakmış sallamıyorum. 2 ay önce annemlerin yazlığa gittim, bikinimi giydim, annem şoook.. aaaa böyle mi çıkacaksın sen dedi. ne var dedim ki karnım daha küçüktü. elalem ne dermiş. elalem dönsün kendi çıçına baksın önce dedim :)) gayette rahattım. bayramda daha büyük bir karınla ve aynı bikinimle aynı elalemcilere yine şov yapacağım. valla hiç umrumda değiller, ben göbişimin, popomun ve kızımın tadını çıkartıyorum. bundan daha güzel bir görüntü olabilir mi?
kızlarrr gunaydınn ınsallah rabbım dün gece yaptıgımız duaları kabul etmiştir...
sıcaklar benı mafettı...ayaklarım çok şişiyorrrrrr heleki sağ ayagım...... ustu pogaca gıbı oluyorrrrr..................
Kızlar az önce kontrolden çıktım. Moralim çok bozuk(( istanhulda tavsiye edeceğiniz bi kadın doğum uzmanı var mı? Siz nereye gidiyorsunuz. Ücret bilgisi de verir misiniz? Dr. Değiştirmek istiyorum ((
tatlım bu hamilelikle benim özgüven tavan yapmış durumda :) ama hiç şikayetçi değilim, aksine çok eğleniyorum. kim ne demiş, nasıl bakmış sallamıyorum. 2 ay önce annemlerin yazlığa gittim, bikinimi giydim, annem şoook.. aaaa böyle mi çıkacaksın sen dedi. ne var dedim ki karnım daha küçüktü. elalem ne dermiş. elalem dönsün kendi çıçına baksın önce dedim :)) gayette rahattım. bayramda daha büyük bir karınla ve aynı bikinimle aynı elalemcilere yine şov yapacağım. valla hiç umrumda değiller, ben göbişimin, popomun ve kızımın tadını çıkartıyorum. bundan daha güzel bir görüntü olabilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?