2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
Iyi geceler kızlar. Az önceki mesajimda yazdiklarimdan dolayi canım çok sıkkın. Nolur bana dua edin herşey yoluna girsin bebeğim biraz daha benimle kalabilsin (

Gecmis olsun canım canını sıkma moralini bozarsan çıkar asıl. Gönlünü ferah tut normale dönecek diye düsün .insallah öylede olur Allah yardımcın olsun.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

kızlar özelliklede sezeryan olcaklar sezeryan sonrası gaz problemi için saf bal tavsiye ederim saf balı ılık suyla karıştırıp içiyosun gaz çabuk çıkıyo sıkıntı falan kalmıyo lahman falan gerekmiyo tecrübeyle sabit ilk doğumumda çok işe yaradı tavsiye ederim

Bende 35+2 deyim ama erken doğcak die bi korku var içimde 😔😔kimseye bişi de diemiorum. Herkes benden panik vaziyette zaten😔😔

Kızlar;
Bebek arabası alacağım cumartesi. Bana fikir verirmisiniz?
Chicco ı move trio yu beğendim.3lü set.
Kullanan var mı? Yada alan?
Başka önerisi olan.

canm bende chiccoya bakmiştim
ama eşim internetten çok araştirdi wollex new york aldik
internetten özelliklrine bi bak istersen..

Herkes kendini bilir ben cesaret edemıyorum mesela normal doğuma allah korusun yapamazsam bebeğime bişey olursa dıye bence bu bencıllık değil sanki sezeryan çok iyi bişeyde ben oyuzden tercıh ediyorum belki günlerce iyileşemicem ama ben kendimi biliyorum yapamam bence bu konuda kimse kimseye tavsiyede bulunmasın. Ben sezeryan istiyorum diye kötü anne bencil anne imajı verilmesi çok yanlış ben normal doğmuşum kardeşlerim sezeryan ve ben onlardan daha çok hastalanıyorum yanı yok bağışıklıkmış yok normal doğunca daha sağlıklı oluyomuş bana pek inandırıcı gelmiyo açıkcası.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

canim ben de 32+5 te doktora gitmiştim yani iki gun once 2 kilo civarinda demisti ve normal bulmustu dktr

Günaydın. Hastanedeyim. Bakalım 9daki muayenem için kaçta sıra gelecek... nst dede cok sıra varmış. Ilk kez nst ye giricem merak ediyorum bakalım haber veririm cıkınca...

ben de arada derede hala kararını verememiş biriyim. Hergün kararım değişiyor. Doktorum normal yapma taraftarı bense korkuyorum. Korktugum şey normal dogumda canım acır sancılar falan filan değil. Aynı şekilde ıkınmayı beceremezsem bebeğim zora girerse gibi kaygılarım var.

Sezeryan olmakta da tereddütlerim var bu da yine sonrasında cok agrım olacak diye bencilce düşünmekten cok, ameliyat dolayısıyla içinde bulunacağım fiziksel kısıtlamanın nekadar süreceği ve bunun bebeğimin bakımına ayırmam gereken zaman ve kalitenin düşmesine sebep olup olmayacağı. İşte her türlü iki seçeneğin de kafamda artıları eksileri var. Bakalım kısmet diyorum.

gozumuz aydın cnm hersey cok guzel ve hep boyle devam eder umarım

ben renklerıne gore ayırdım 30 derecede elde yıkama programında yıkadım dalının deterjanını ve yumusatıcısını kullandım sonrada utuledım canım
sımdıden kolay gelsın

sen canını sıkma doktorun tavsıyelerıne uy stres yapma normale donecek emınım ben ıcını ferah tut yeter

Kızlar;
Bebek arabası alacağım cumartesi. Bana fikir verirmisiniz?
Chicco ı move trio yu beğendim.3lü set.
Kullanan var mı? Yada alan?
Başka önerisi olan.

bende araba olayına acaıp kafayı takmıstım canım
bı suru model var her turlu fıyata gore
ama ben ıkı model arasında kaldım quınny zap extra bıde kraft twıst
son anda joker bebekde kraft twıstın teshırını 575 tl ye bulunca dayanamadım aldım normalde 1200 tl cıvarı
bı cok kısıde gordum hatta bırıne bızzat gıdıp sordum
bana dedıkı bebek arabasında ıkı tercıh hakkın ya sen rahat edeceksın hafıf bı sey alıp bebek rahat etmeyecek yada once bebgın rahatını dusunup bısey alacaksın memnun oldugunu soyledı fıyatta acaıp uygyn olunca aldım umarım kullanıslı olur

zor ıs kolay gelsın ben cok ugrasmıstım resmen

benım ynlıs hatırlmıyorsam 32 haftalıkken 1885 gr dı ve doktorda ıyı demıstı kılosuna

Herkese gunaydinlar..safak saymaya baslasak mi

gunaydınnnn
hıc sorma zaman yaklastıkca heyecan ve korku sarmaya baslıyor ınsanı
allahım hayırlı zamanda hayırlı sekılde nasıp etsın hepımıze

tatlım ben hem sezeryandn hem normal doğumdan korkuorum.. ama dediğin gibi banada sezeryan daha korkunç gelio sonuçta ameliyet karnında kesik olcak normal doğumda en azından normal bişi ve eskiden evde bile normal doğuruolarmış herkes normal doğurabiliosa bende doğururum heralde die düşünüorum inş bi aksilik olmazda kolaylıkla normal doğururuz..

Canim katiliyorum sana..kolay deil 9 ay karninda tasiyorsun bebegi ve onunde iki secenek var.dogum sekline gebe doktorunun yardimiyla karar vermeli,baska da kimseye soz dusmez..adi "normal" diye bilincaltimiza en dogrusu bu diye yerlesmis.ama tibbin gelismesiyle sezeryanda yeni bir dogum sekli olarak girdi insanlarin hayatina..ikisinin de avantaj ve dezavantajlari var.kimi normalden kimi de sezryandan daha cok korkabilir..kendi acimdan soyleyeyim bebegim kadar kendimi de dusundum ben,beni kitir kitir kesseler 1)dogum.sancisi cekemem o aciya katlanamam.halbuki biliyorum bebek dogduktan sonra yasadigon hicbisey kalmiyor.unutup gidiyorsun..ama ben o aciyi bilerek bekleyemem bu psikolojik bisey..kimse yadirgamasin ben de boyleyim disci koltugunda bile defalarca vazgectim diye kalkip yanimdakilerin zoruyla oturtulurum.sirf korkudan sinirlerim uyusmuyor! en ufak bi islem icin bile 4 kere igne yaptigini bilirim dis hekiminin.. 2)epizyotomi olayini dusununce bile tansiyonum dusuyor bayilcak gibi oluyorum.halbuki defalarca normal d.gordum epizyo acilirken de dikilirken de hastanin ruhu bile duymuyor inanin!belkide cok gordugum.icindir hissetmeyecegimi de biliyorum ama ya-pa-mam...ha baskasina da sorarsan sezeryanin dikisi korkulu ruyalar gordurur ve normali secer...bakin normal dogumun dusuncesi bile beni nasil korkutuyor ki ceneme vurmus yine

Günaydın annişler;

Gün geçtikçe yorgunluk ve uykusuzluk artmaya devam ediyor, bebekler artık daha sert tekmelerini atıyor :)))

Gunaydin annisler yerkese guzel bir gun diliyorum ve dr a gidenlerden de insallah iyi haberler aliriz uykusuz bir gecenin ardindan yine isteyim resmen gözlerim kapaniyor kizlar bana bir akil verin iki gunluk bir hafta sonu tatili icin denize gidecegim uzak degil yakin mesafe oralarda dogurmam dimi gitmeyim diyorum ama gitmek icinde öluyorum gecen hafta azicik yola gittim sancilandim ondan gözum korktu bu yil costum bende ne yapsam acaba....

Canim ne kadar uzak?gittigin yer merkezi bi yer mi? Allah korusun acil bi durumda kolayca varabileceginiz donanimli bi hastane varsa ve yol cok uzak deilse ben olsam bu kadar istiyorken giderdim..ama yuzmeyi de fazla abartmazdim

Normalden korkan birine normal doğum ısrar edilmemeli diye okumuştum canım tabi ki kendini nasıl rahat hissedeceksen onu tercih et ama doktorunun normal yanlısı olmasından dolayı çok şanslısın. Senin doktorunu uzaktan beğeniyorum zaten :)
Normal doğumda eğer bebek bir sıkıntı yaşarsa zaten o işi sezeryana çeviriyorlar hemen. Yani beklemiyorlar.
Sezeryan hayat kurtarıcı ve muhteşem bişey ama Şenay'a katılıyorum sadece tıbbi yönden gerekli olduğunda.
Onun dışında normal doğum anne ve bebek için tabi en sağlıklısı. Bunu ben söylemiyorum doktorlar söylüyor.
Dediğim gibi içinde normal doğuma karşı tereddüt duyanada ısrar edilmemeli diye düşünüyorum ikisininde belli başlı riskleri olduğu gerçeği yadsınamaz çünkü..

Canım kendi sağlık durumunu kendin daha iyi bilirsin tabi ama haftalarımız biraz ilerledi artık.
Kolay geri dönebileceğiniz yada donanımlı bir yere yetişebileceğiniz bir yolsa git bencede.

Ya sezeryan korkunç tabi 2.derece ameliyat kabul ediliyo 1 bile diil, sonda takıyorlar ya ötesi var mı bana daha korkunç geliyo her türlü
Hangisi hayırlıysa hepimiz için o şekilde doğumumuzu yapalım inşallah :):)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…