Benim ilk kızım 43 ikinci 42 haftalık doğdu yinede beklediler sezaryana almadılar tabi hep kontrol altında ve normal doğurdum ve ertesi gün ayaktaydım.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
sen yurtdışında mı yaşıosun? burda beklemiolar die biliorum yok bebek kakasını yapar şöyle olur böle olur demediler mi hiç?
Evet canım Almanya'da yasıyorum her iki günde bir Kontrol altindaydim öyle bi sorun olsa tabiki müdehala ederlerdi.
Ne güzel,normal doğum yanlısı bir ekip bulmuşsun...Çoğu dr beklemiyor,çoğu anne de beklemiyor gerçi...Nerede doğurmuştun ya da doktorun kimdi ? :) Kendileri mi geldi o süre sonunda bebeklerin ,yoksa suni sancı ya da rahim ağzı kapsülü falan mı yerleştirdiler?
Düşün bak, bebeğin 43.haftada normal bir şekilde gelecegini bilmedigimiz için 38. haftada hadi bu gelişimini tamamladı diyip alındıgını
Herkes kendini bilir ben cesaret edemıyorum mesela normal doğuma allah korusun yapamazsam bebeğime bişey olursa dıye bence bu bencıllık değil sanki sezeryan çok iyi bişeyde ben oyuzden tercıh ediyorum belki günlerce iyileşemicem ama ben kendimi biliyorum yapamam bence bu konuda kimse kimseye tavsiyede bulunmasın. Ben sezeryan istiyorum diye kötü anne bencil anne imajı verilmesi çok yanlış ben normal doğmuşum kardeşlerim sezeryan ve ben onlardan daha çok hastalanıyorum yanı yok bağışıklıkmış yok normal doğunca daha sağlıklı oluyomuş bana pek inandırıcı gelmiyo açıkcası.
tatlım ben hem sezeryandn hem normal doğumdan korkmuorum..ama dediğin gibi banada sezeryan daha korkunç gelio sonuçta ameliyet karnında kesik olcak normal doğumda en azından normal bişi ve eskiden evde bile normal doğuruolarmış herkes normal doğurabiliosa bende doğururum heralde die düşünüorum inş bi aksilik olmazda kolaylıkla normal doğururuz..
Canim katiliyorum sana..kolay deil 9 ay karninda tasiyorsun bebegi ve onunde iki secenek var.dogum sekline gebe doktorunun yardimiyla karar vermeli,baska da kimseye soz dusmez..adi "normal" diye bilincaltimiza en dogrusu bu diye yerlesmis.ama tibbin gelismesiyle sezeryanda yeni bir dogum sekli olarak girdi insanlarin hayatina..ikisinin de avantaj ve dezavantajlari var.kimi normalden kimi de sezryandan daha cok korkabilir..kendi acimdan soyleyeyim bebegim kadar kendimi de dusundum ben,beni kitir kitir kesseler 1)dogum.sancisi cekemem o aciya katlanamam.halbuki biliyorum bebek dogduktan sonra yasadigon hicbisey kalmiyor.unutup gidiyorsun..ama ben o aciyi bilerek bekleyemem bu psikolojik bisey..kimse yadirgamasin ben de boyleyim disci koltugunda bile defalarca vazgectim diye kalkip yanimdakilerin zoruyla oturtulurum.sirf korkudan sinirlerim uyusmuyor! en ufak bi islem icin bile 4 kere igne yaptigini bilirim dis hekiminin.. 2)epizyotomi olayini dusununce bile tansiyonum dusuyor bayilcak gibi oluyorum.halbuki defalarca normal d.gordum epizyo acilirken de dikilirken de hastanin ruhu bile duymuyor inanin!belkide cok gordugum.icindir hissetmeyecegimi de biliyorum ama ya-pa-mam...ha baskasina da sorarsan sezeryanin dikisi korkulu ruyalar gordurur ve normali secer...bakin normal dogumun dusuncesi bile beni nasil korkutuyor ki ceneme vurmus yine
Günaydın bende hep normal doğum istiyordum ama gebelik zehirlenmesi sebebiyle 30haftalıkken sezaryen oldum. Hiç ama hiç istemediğim bir sedi. Ameliyat sonrası şükür hiç bir sıkıntı yaşamadım ama rahmimi resmen kestiler ve sezaryen ameliyatı nedeniyle 3ten fazla hamilelik tavsiye edilmiyor buradan bile pay biçebilirsiniz ben şahsen asla tavsiye etmiyorum sezaryeni ve 2. Çocuğum olursa normal doğurmak için tüm imkanları araştırıcam
Kızlar mrb,
Hastaneye giderken kaç tane bebek bezi götürmek lazım sizce? Epidural sezeryan olacağım Allah nasip ederse, kaç gün kalırım bilmiyorum ama paket götürmek istemiyorum.
Bu arada 22 Ağustosa doğumum var hayırlısıyla. Az kaldı
Arkadaşlar biraz önce karnımı incelerken nedense karnımı iki elimle büzüştürme gereği duydum ve gördüklerim karşısında şok oldum millete hiç çatlamadım diye hava atarken bildiğin çatır çatır çatlamışım meğer gerildiği için bişey gözükmüyomuşşş(((( bide karnım küçk olmasına rağmen bu kadar çatlamışım yaa resmen hayal kırıklığına uğradımmm
Günaydııınnn....Daha başlamadınız mı yoksa ben şimdiden sayıyorum :)
Canım ben izmirde oturuoeum izmirin en kaliteli hastanelerinden bi doktor çıktı tv ye kadın dğum doktoru . Şu bir gerçektrki dedi sezeryan bebek için iyi çünkü rhat ve esnef oluor eziet çekmeden çıkıor . Normal doumda anne için iyi bütünn pislikler hastalıklar çıkıo dedi .
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
biraz önce duştan çıktım, karnımdakı çatlaklardan haberdardım da çatlak kremı sürünüyordum. Aynanın karşısında bi baktım ki belimde çatlak var hatta popomdan arka baldırıma kadar yarıklar varArkadaşlar biraz önce karnımı incelerken nedense karnımı iki elimle büzüştürme gereği duydum ve gördüklerim karşısında şok oldum millete hiç çatlamadım diye hava atarken bildiğin çatır çatır çatlamışım meğer gerildiği için bişey gözükmüyomuşşş(((( bide karnım küçk olmasına rağmen bu kadar çatlamışım yaa resmen hayal kırıklığına uğradımmm
Arkadaşlar biraz önce karnımı incelerken nedense karnımı iki elimle büzüştürme gereği duydum ve gördüklerim karşısında şok oldum millete hiç çatlamadım diye hava atarken bildiğin çatır çatır çatlamışım meğer gerildiği için bişey gözükmüyomuşşş(((( bide karnım küçk olmasına rağmen bu kadar çatlamışım yaa resmen hayal kırıklığına uğradımmm
Tatlm bende sezeryan . 10 tane koydum ne olur olmaz çünkü çok yapıomuş çok sık ve sıvı yapıomş
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Her hafta 300 mü alıyo
Bunun ortalaması 100-150 hadi 200 diye hatırlıyorum tebrikler diyorum yine :)
Sen yanlış hatırlamıyorsam hamile kalıp hiç kilo almayan rekor kıran anneydin galiba birde.. :)
Gittigim yer merkezi bir yer tatil yöresi evime de 45 km uzaklikta bizim burafa sagimiz solumuz heryer deniz zaten yakin diye biraz cesaretliyim sanki yakin dimi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?