- 21 Mart 2014
- 647
- 61
- 43
- 44
Kızlar Merhaba şimdidoktordan geldim bebeğim 1 700 du 15 günde 2500 kg olmuş Dr güzel kilo almış dedi ama karın çevresi 36 haftalik olmasi gerekirken 33 haftalık nst doblerr iyi suyu iyi tek sorun karın çevresi 3 hafta geri. Salı günü tekrar gidecez karin çevresi geriligi devam ediyorsa doğuma alacak hareketleri azaldi dedim i.riske atamam dedi.cok uzulduk 38 e kadar durmycak oğlum
guzel bır hbr bu ıste masallah guzel kılo almıs sevındım senın adına dıger sorunlarınızda ınsallah atlatırsın ısler yolunda gırmeye baslamıs cnm
merhaba arkadaşlar,
bugün kontrole gittik, ne yazıkki bu sefer moralim bozuk şekilde döndüm... önce ntsye girdik bi sorun çıkmadı çok şükür, ultrasonda kontrol ettik 3300 gr olmuş tontişim, kendini çok katlamış içeride baya uğraştı doktorumuz ölçümlerini yapabilmek için, sonra çatı muayenesi yapalım dedi, tabi biraz ürktüm, ama neticede çıktım koltuğa saolsun hemşiremiz rahatlattı yardımcı oldu, yapıldı muayenemiz ama bu kadar zorlanacağımı düşünmemiştim hiç =( canım çok yandı, kadının parmakları sıkıştı içerde =\ doğum hakkında konuşalım seninle dedi, toparlanıp yanına gittim, kendini çok kasıyosun çıkaramadım parmaklarımı içerden dedi, normal doğum istiyorsan kendini buna hazırlamalısın ama sezeryanı da düşün, 1 hafta sonra kararını konuşalım dedi, eğer sezeryan istersem ona göre tahlillerini yapıcakmış, ağrı eşiğim çok düşükmüş çocuk da biraz iri, doğana kadar biraz daha büyücek bunları da düşün dedi.
asıl sorun şu ki evet ağrı eşiğim çok düşük biliyorum, kan görsem tansiyonum düşer bayılırım biliyorum, ufacık bir kesikte ortalığı ayağa kaldırırım biliyorum ama normal doğum isterken bunları göze almıştım yani korkmuyorum, zaten canımın yanması korkumdan değil o acıyı herkesten biraz daha fazla hissetmemden kaynaklı. bu durumda neye göre karar vericem bilmiyorum, doğum başlarsa ben de o acıyla kendimi kasarsam çocuk çıkamaz mı boğulur mu ona bişey olur mu bilmiyorum kafam çok karıştı... kendi canımın yanmasını düşünmüyorum -ki hiç de düşünmedim şu ana kadar, tek korkum bebeğime bi zarar vermem
annemle konuştum, arkadaşı olan bir baş ebe varmış ona bi danışayım dedi, iyi dedim haber bekliyorum.
çok üzgün hissediyorum kendimi... bebeğime zarar vermeyecek olan en doğru şeyi istiyorum ama hangisi daha iyi olur hangisinin sonrası daha doğru olur bilmiyorum...
ıste en buyuk handıkap benım yasamaktan korktugum doktor oyle deyınce ınsan teredutte kalıyor neyın dogru ve ıyı olacagını bılmıyoruz kararı doktora bırakmak en ıyısı gıbı gelsede artık benım doktorlara guvenımde yok sırf sezeryan yapmak ıcın boyle cabalayan doktorlarda var ama el mecbur canım benım saglık bu ahkam kesıp dıretecek halımız yok
ben boyle bır durumla karsılassam baska bır doktora daha gorunur soylenenlerın dogrulugunu teyıt ederdım
allahım en dogru kararı almanı nasıp etsın cnm
Biraz erken bş doğum olacak ama hayırlısu canım çok saol
canımmm senınde bellı oldu ha bebegıne kavusma vaktın saglıklı kolay bır doum olsun dualarımız senınle
Kizlar bu coklu alinti nasil yapiliyor bana bir söyleyin ben beceremiyorum
yazmıslar gercı ama cvplayacagın msjların altındakı coklu alıntılara tıkla sonrada sayfanın en altındakı alıntıları cvplaya tıklayınca olay hallaedılmış oluyor
cumartesi günü amniyon sıvısında ufak bir sızıntı riski var diye bebeği daha fazla riske atmamak için sezeryan doğuma aldılar bizi 2960 gr bir kızımız oldu maşallah çok şükür sağlıklı 36 haftalık dünyaya geldi ameliyat sonrası çok acı verici zor oldu ama hiç bir şey canınızı anneniz ve kv kadar acıtamazmış kızlar size tavsiyem yanınızda gerçekten yardımcı olacak birini bulundurmanız kv herkese sütüm olmadığını anlatmış 2 gündür herkes tel edip sütün varmı bebeğin çok mu ağlıyor diye soruyor annem çocuğu bana hiç vermiyor 30 dak emzirdiğim halde ikna olmayıp 2 kez uğraşıp mama veriyor biberonla bebeği elime alamıyorum açlıktan ölmek üzereyim kahvaltıdan beri bunlardan yemek bekliyorum 1 tas çorba yok bebekte yok9 ay arayıp sormadılar bundan daha iyiymiş bebeğim çok güzel ama :) elbet bir gün iyileşip çocuğu alıp kaçarım :)
gecmıs olsun cnm bebegıne saglıkla kavusmana cok sevındım allah analı babalı buyutsun coook guzel gunlerını gorursunuz ınsallah
kayınvalıdenle annene gelınce bence sazı al elıne sesını cıkar canım bu senın bebegın onlar senın ısteklerını yapmalılar boyle germeye hakları yok
Merhaba kızlar,
Ben artık anneyim :) yazamadım hatta hiç giremedim kk'ne,yazılanları okumadan önce ben msj yazayım dedim ...Hatırlayanlar olacaktır kordon sarkması gibi ciddi bir riskle karsı karsıyaydım ve 14 agustos perşembe günü hazırlıklı olarak gittiğim kontrolde dr.alalım dedi.Ani bir yatış hazırlıklar derken saat 14.38 de kızımı kucağımda buldum.Spinal sezaryen oldum,2 de miyomum çıktı rahimde,onları da temizledi dr.um.Normal dogumu cok istedigim ve gercekten de duzenli spor,eğitim ve saglıklı beslenmeyle normal ,hatta ilaçsız,müdahalesiz doğal doğuma hazırlandığım için riskin cıktıgı son 2 hafta kendimi yenilmiş hissediyordum.Son gün de sanki doğuracakmış ,bebeğime kavuşacakmış gibi değil,o daha hazır olmadıgı icin 24 gun erken oldugu için,gelecegi zamanı kendi secemedigi icin bebeğimden zorla ayırıyorlarmış gibi duygularla ve erken dogacagı icin bagısıklıgı yeterince gelişmezse ,küveze girerse gibi endişelerle sezaryene girdim.Ama çok şükür sağlıklı bir bebeğim var.Sez agrılarını da atlattım sayılır,kendimi daha iyi hissediyorum.Hastanede bebeğimi yıkarlarken girdiğim yogun bakımda yatan bebişleri görünce halime şükrettim.Siz de sorunları kafanıza takmayın,bebeğinizi kucağınıza alınca herşey bitiyor :) Darısı tüm hamilelerin başına ...
oyle yada boyle atlattın canım cok gecmıs olsun masallah hersey yolunda gıtmıs cok sevındım bundan sonra hep guzellıkler yasayasın yavrunla