2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431

guzel bır hbr bu ıste masallah guzel kılo almıs sevındım senın adına dıger sorunlarınızda ınsallah atlatırsın ısler yolunda gırmeye baslamıs cnm

ıste en buyuk handıkap benım yasamaktan korktugum doktor oyle deyınce ınsan teredutte kalıyor neyın dogru ve ıyı olacagını bılmıyoruz kararı doktora bırakmak en ıyısı gıbı gelsede artık benım doktorlara guvenımde yok sırf sezeryan yapmak ıcın boyle cabalayan doktorlarda var ama el mecbur canım benım saglık bu ahkam kesıp dıretecek halımız yok
ben boyle bır durumla karsılassam baska bır doktora daha gorunur soylenenlerın dogrulugunu teyıt ederdım
allahım en dogru kararı almanı nasıp etsın cnm

Biraz erken bş doğum olacak ama hayırlısu canım çok saol

canımmm senınde bellı oldu ha bebegıne kavusma vaktın saglıklı kolay bır doum olsun dualarımız senınle

Kizlar bu coklu alinti nasil yapiliyor bana bir söyleyin ben beceremiyorum

yazmıslar gercı ama cvplayacagın msjların altındakı coklu alıntılara tıkla sonrada sayfanın en altındakı alıntıları cvplaya tıklayınca olay hallaedılmış oluyor

gecmıs olsun cnm bebegıne saglıkla kavusmana cok sevındım allah analı babalı buyutsun coook guzel gunlerını gorursunuz ınsallah
kayınvalıdenle annene gelınce bence sazı al elıne sesını cıkar canım bu senın bebegın onlar senın ısteklerını yapmalılar boyle germeye hakları yok

oyle yada boyle atlattın canım cok gecmıs olsun masallah hersey yolunda gıtmıs cok sevındım bundan sonra hep guzellıkler yasayasın yavrunla

bebek hareketleri son dönemde azalıyo zaten alanı daraldığı için normal olarak. bence bişey yoktur. bnm de azaldı ama aklına takıldıysa ara sor bakalım, telaş yapma, normaldir

sağol cnm. evham yapmaya yer arıyorum sanki. anne olmak böyle bişey olsa gerek..

Slm guzel analar nasilsiniz ben yeni geldim tatilden...bavulu boslatmak temizlik yapma zamani...33 + 6 gunluk olduk inslah bugun yavas yavas heyecan basiyor artik ...1 hafta sonra doktr gitcem sonra alis veris temizlik yapip bebisimin gelisini beklicem inslah:)))

aman aman büyük konuşma :) benim arkadaşta öyle diyodu bebişi 8aylık oldu ancaanca dışarı çıkıyo uyumuyo sürekli ağlıyo ayağından bıraktı an gece bile gözleri açılıyo zorr yani bebeklerimize bağlı inş. biz onlara değilde onlar bize uyar ve bizlerde gezmemize işimize bakarız :) sorumluluk istesekte istemesekte kendiliğinden olacak benceee
herkesz ağustosta doğum yapıyo baksana bende de bi korku başladı daha hazır değilim sanki doğumaa :)

kızlar sezeryan olunca kaçıncı haftaa alıyolar 38.haftayı doldurunca mıı[/QUOTE]

Eğer ki bi sorun yoksa 38 bitmeye yakın alıyolar canım?..

evet canım çok haklısın, aslında benim doktorum başından beri normal doğum taraftarıydı, zaten ben de kendimi bundan cesaret alarak öyle hazırlamıştım ama dün doktorun eli sıkışınca canım yandığında istemsiz bir şekilde kendimi kastığımı anladım. annemin baş ebe arkadaşına danıştık muayene etmeden anlayamam ama eğer kendini daha çatı kontrolünde bu kadar kastıysa sezeryan olsun bebeği riske atmasın demiş, doğum esnasında bebeği sıkıştırırsa boyun ve omuz kasları zedelenebilir demiş. sanırım sezeyanda karar kılıcam, bebeğime bişey olması riskini göze alamam =\ Allah hayırlısıyla sağlıkla sıhhatle kucağımıza almayı nasip etsin bebeklerimizi inşallah

Teşekkür ederim kutlamalarınız için,darısı başınıza,en rahat doğumlar sizin olsun

ayyy maşallah allah analı bablı büyütsün. çok güzel anlatmışsın. bize de moral oldu. sütün geldi mi?
Teşekkür ederim,amin,hepimizin çocuklarını allah bize bağışlasın... Evet ne risk yaşarsanız yaşayın moral bozmayın.Tüm endişeler bir anda bitecek çünkü.Ben doğuma girene kadar çok moralsizdim,dediğim gibi yenilmiş hissediyordum kendimi ama bebeğim sağlıklı doğunca ,hele de yıkanması için bebek yeni doğan yoğun bakımında küvezdeki canları görünce halime binlerce şükrettim,kafamdaki endişelerin hepsini geride bıraktım...24 gün erken alınacağı ve sezaryen olacağım için sütümün gelmemesinden de endişe ediyordum ama ilk andan sütüm geldi ,bebeğim de emdi(erken doğan bebekler genelde uyuma eğiliminde oluyorlarmış,biraz zor uyandırılıyorlar) .Şimdi sütüm bol maşallah.Hastaneden çıkarken 250 gram zayıflamıştı kızım.Dün ,5 günlükken ilk çocuk dr.u muayenemizde 40 gram alınca dr.u sütün yaramış,anne sütüne devam dedi...yani sütüm gelmeyecek diye de hiç düşünmeyin,o süt geliyor illa...Önemli olan sürekli emzirmek,bebek ne zaman isterse ve de maksimum 3 saat ara vererek.

Ya öyle bişey ki bırak kk.yı ,dünyadan koptum...Bebeğimle yaşadığım aşkın sarhoşluğu içindeyim :) Gerçekten çok hayal kırıklığına uğramıştım,doğumdan sonra da ilk gün üzüldüm normal doğuramadığıma,normal doğumla ilgili bişeyler duyduğumda baya bi kıskandım falan ama sonra yeni dogan yogun bakım ünitesine girince ,benim derdim de neymiş oldum.önemli olan kızımın sağlıklı olmasıydı.Bir de her şeyde varmış bir hayır dedim çünkü hiç bilmediğim miyomlarım varmış ,onlar temizlenmiş oldu.drumun söylediği ,sonradan sorun yapabilirmiş cunku o miyomlar...İlk defa anne oldum,hep söyledikleri şeyi şimdi anlıyorum" anne olmadan anlayamazsınız" .Çok garip hisler,siz de yakında tadacaksınız :) Allah seni de,hepinizi de zamanı gelince,en kolay şekilde kurtarsın inşallah ...

sanırım daha önce konuşuldu ama ben yine sorucam.hasta bezi kullanmak istemiyorum kızlar..siz ne kullanıcaksınız..depend emici külot işe yarar mı.alsam mı

Kızlar gecede n beri adet agrisi gibi ağrı çekiyorum böyle bişey yaşayan varmi

Canım benim bi arkadaşım 5 ay önce doğum yaptı dr u aynen seninki gibi normal doğum yanlısıydı kızda çok istedi normal olsun diye artık 40. Hafta dolmuştu son gündü yani sancısı başladı ve doğuma girdi ama annenin kasları çok kuvvetli ve sıkıymış onun için bebek doğduğunda yüzü mor doğmuş nefes alamamış solunum probleminden dolayı da 1 hafta yoğun bakımda kaldı gününde doğmasına rağmen prematüre tedavisi gördü dr çok dikkat edin demiş hala ateşinin bile çıkmaması lazımmış bağışıklık zayıflıyormuş çünkü yoğun bakımdan çıkarken öyle demişlerdi ne yapın ne edin pamuklara mı sararsınız bilmem ama sakın hasta etmeyin demişti... Yoğun bakımda kaldığı sürece anneyi ememediği için sağılan süt verildi biberona alışınca da asla annesinin memesinden emmedi 3 ayda falan meme olayı bitti mamaya başladılar ayrıca bebek sıkıştığı için anneyi fazlasıyla kestiler ona rağmen içi tam temizlenmemiş 10 gün sonra bayıltıp kürtaj yaptılar falan filan yani sezeryan acısı vız kaldı çektiklerinin yanında diyeceğim o ki bence dr unu dinle bebeğini riske atma sonuçta çatı muayenesinde kastıysan kendini doğum esnasında daha da çok kasacaksın sancı bi yandan olacak ıkınma bi yandan... Tabi yinede karar senin canım Allah senin ve bebeğin için en hayırlısı nasılsa öyle olmasını nasip etsin...

Cnm benim nasil geldi anlamadim ama sinir 5 cm mis bende 3 cm e dusmus tehlikeli bo azalma yani
neredeyse bitmis diyelim. senin minik dayanir insallh da erknden gelmez. Serum tedavisi ile cok nadir artabiliyormus ama nadir. yine de deneyelim dedi dr
evet canım serum veriliyor sınıra gelirse demekki. bu suyu azalma olayı 20. haftalarda başlıyormuş aslında çok erken doğabiliyormuş bebekler...biz yine de şanslıyız 3o larda başladı doktorumda öyle dedi..semn şanslısın dedi bebek artık büyük dedi..hastanede mi yatacaksın artık?? benimde çamaşırım bazen ıslanıyor ama o idrar sanırım hatta bigün alışveriş merkezinde lavaboda ıslak görünce eşimin yanına gidince ağlamaya başlamıştım bi anda mağazaların içinde herkes bakmıştı öyle... herkese ne bakıyosunuz diyesim geldi hamileyiz alla alaa...
ayrıca bünye de yapar dedi doktor sızıntı olmak zorunda değil dedi.yaz burdan gelişmeleri ben takip ediyorum dualarımızla bebişler için en hayırlısı olsun inşallah..

bende de oluyo canım dün epey sıkıntı çektim ama üşütmüş olduğumu düşünüyorum.bugün geçti.sıklığına ve şiddetine dikkat et bence
Dr aradım erken doğum belirtisi dedi siklasirsa hemen gel dedi.zaten tahmini 1 eylul alican dedi yani zaten erken olcak ama 1 den önce olmaması lazim

herkes bunu yaşıyor kimi umursamıyor kimi benim gibi çok takıyor bugün dr a gittik 1 haftada bebeğim 10 gr almış emziriyorum ama neden almıyo anlamadım bu olaylardan dolayı sütüm azalmış olabilir diyorum dr. aptamil verdi takvi ile kilo aldırmamız lazım dedi ayrıca sarılığı da artmış grünüyor dedi misafir kabul etmiyorum bu yüzden bebeğimi toparlamaya çalışıyorum

ciğer geliştirici yapamadılar çünkü bebeğimin suyunun tamamı boşaldı riske atamayız dediler almak zorunda kaldılar dr um da kilosu ii dedi ama şuanda 2940 hala güzel kilo alamadı anne karnındayken daha güzel kilo alıyorlar ben çok süt ve yumurta yedim bilmem etkisi var mıdır ?

Cnim simdi hastanedeyin ve gozetim altindayim gunde 3 kez nst cekiliyor ve sivi takviyesi veriliyor. dunden beri 6. sise serumdayim. eger bebiste bi sikinti olursa acilsezeryana girecegim. yok tedavi basarili olur da suyu biraz artarsa taburcu olacagim. her durumda 3-4 gun hastanede yatacagim sanirim. bir de a once bir ziyaretcim geldi benim basima gelen olayin aynisi 3. Cocugunda yasamis bu sivi takviyesi basarili olms ve 40. Haftasinda normal dogumla dunyayagelmis bebegi. icimi rahatlatti baya bu ornek haa olmazsa da Allah tan hayirlisi saglikla gelsin d bebegim artik insanin baska bisey umrunda olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…