yok cnm telaş yapılcak bişey forumdan okuduğum kadarıyla diyorum sana sadece takip et yani eskiyle kıyasla belkide sana öyle geliyodur hassassız hatta hormonlarımızın dibine vuruyoruz
ayyy maşallahMerhaba kızlar,
Ben artık anneyim :) yazamadım hatta hiç giremedim kk'ne,yazılanları okumadan önce ben msj yazayım dedim ...Hatırlayanlar olacaktır kordon sarkması gibi ciddi bir riskle karsı karsıyaydım ve 14 agustos perşembe günü hazırlıklı olarak gittiğim kontrolde dr.alalım dedi.Ani bir yatış hazırlıklar derken saat 14.38 de kızımı kucağımda buldum.Spinal sezaryen oldum,2 de miyomum çıktı rahimde,onları da temizledi dr.um.Normal dogumu cok istedigim ve gercekten de duzenli spor,eğitim ve saglıklı beslenmeyle normal ,hatta ilaçsız,müdahalesiz doğal doğuma hazırlandığım için riskin cıktıgı son 2 hafta kendimi yenilmiş hissediyordum.Son gün de sanki doğuracakmış ,bebeğime kavuşacakmış gibi değil,o daha hazır olmadıgı icin 24 gun erken oldugu için,gelecegi zamanı kendi secemedigi icin bebeğimden zorla ayırıyorlarmış gibi duygularla ve erken dogacagı icin bagısıklıgı yeterince gelişmezse ,küveze girerse gibi endişelerle sezaryene girdim.Ama çok şükür sağlıklı bir bebeğim var.Sez agrılarını da atlattım sayılır,kendimi daha iyi hissediyorum.Hastanede bebeğimi yıkarlarken girdiğim yogun bakımda yatan bebişleri görünce halime şükrettim.Siz de sorunları kafanıza takmayın,bebeğinizi kucağınıza alınca herşey bitiyor :) Darısı tüm hamilelerin başına ...
Merhaba kızlar,
Ben artık anneyim :) yazamadım hatta hiç giremedim kk'ne,yazılanları okumadan önce ben msj yazayım dedim ...Hatırlayanlar olacaktır kordon sarkması gibi ciddi bir riskle karsı karsıyaydım ve 14 agustos perşembe günü hazırlıklı olarak gittiğim kontrolde dr.alalım dedi.Ani bir yatış hazırlıklar derken saat 14.38 de kızımı kucağımda buldum.Spinal sezaryen oldum,2 de miyomum çıktı rahimde,onları da temizledi dr.um.Normal dogumu cok istedigim ve gercekten de duzenli spor,eğitim ve saglıklı beslenmeyle normal ,hatta ilaçsız,müdahalesiz doğal doğuma hazırlandığım için riskin cıktıgı son 2 hafta kendimi yenilmiş hissediyordum.Son gün de sanki doğuracakmış ,bebeğime kavuşacakmış gibi değil,o daha hazır olmadıgı icin 24 gun erken oldugu için,gelecegi zamanı kendi secemedigi icin bebeğimden zorla ayırıyorlarmış gibi duygularla ve erken dogacagı icin bagısıklıgı yeterince gelişmezse ,küveze girerse gibi endişelerle sezaryene girdim.Ama çok şükür sağlıklı bir bebeğim var.Sez agrılarını da atlattım sayılır,kendimi daha iyi hissediyorum.Hastanede bebeğimi yıkarlarken girdiğim yogun bakımda yatan bebişleri görünce halime şükrettim.Siz de sorunları kafanıza takmayın,bebeğinizi kucağınıza alınca herşey bitiyor :) Darısı tüm hamilelerin başına ...
belkide evham olabilir diyorum ya hormonlarımızzz :) sıklığını takip et kasılmalar günde kaç kere oluyo ve n kadar sürüyo gerekirsede doktorunu ara anlat kasılmalarının süresini ve günde kaç kere olduğunu söyle en net bilgiyi o verir sana zaten :)Evham mı yaptım acaba, doktora gidecektim ama belki de gerek yok şu an daha iyiyim sağol canım ya demek ki bunları bitek ben yaşamıyorum ve normal
dimi canımmm garip geliyo ya hamileyim içimde bana bağımlı bi şey tekme atıyo hareket ediyo bazen canımı yakması bile hoşuma gidiyo hareketini izliyorum amaaa.........................aha aynı ben!!
aynen hormonlar mahvoldu şimdi biraz daha i,yi gibi duygusallaştım iyice
bişey olucak korkusu sardı bi de.
allah hepimize yardım etsin.
bebek hareketleri son dönemde azalıyo zaten alanı daraldığı için normal olarak. bence bişey yoktur. bnm de azaldı ama aklına takıldıysa ara sor bakalım, telaş yapma, normaldirkötü bişey olabilir mi ? telaş yaptım
SANIRIM O HAFTA kontrole gıtmeyecegım..29unda randevum var. kesın konusacagız doktorla bakalım.
ılk haftamdan beri hıc dr degısmeden o kadına gıttım. baska dr yuzu görmedim. böyle biirşeyin denk gelmesi canımı çok sıktı.
bi de ben de tezcanlıyımdır... şimdi biraz temizlik işleri var, 1 haftaya biter. ben de doğururum diyorumdimi canımmm garip geliyo ya hamileyim içimde bana bağımlı bi şey tekme atıyo hareket ediyo bazen canımı yakması bile hoşuma gidiyo hareketini izliyorum amaaa.........................
aanammm çok heyecanlııinşallah sağlıkla alırsın kucağına... son bikaç gün artık.. karnına bak iyice... doğduktan sonra hamileliği de özlüyomuş insan. hareketlerini fiilan... hazırlıklar b bitti mi??
Canim dun kultur verdim az once aradim sonuclar hala cikmis ogleden sonra belli olacak. Umarim bendede cikmaz doktorum lokosit mijtarinin dusuk oldugunu soyledi zaten ama yinede emin olalim dedi bakalim ne cikacakbenim idrarımda da lökosit çıktı, doktorum hamileyken çıkabilir, normal dedi bana ama.. çıktı mı enfeksiyon falan, inşallah temiz çıkar sonuçLARIN
Su an senin yerinde olmayi okadar isterdimki ben de haftaya kavusucam insallah ama zaman bir turlu gecmek bilmiyor sanki 9 ay gecti ama 1 hafta gecmiyor :)Şimdiden eşimle onu konuşuyoruz zaten o da diyo karnını sevmeyi özleyeceğim diye :) kimbilir doğumdan sonra ne kadar boş hissedeceğiz kendimizi ama bebişin yanında olması kokusu bambaşka bi duygudur tabi :) bi yarın kaldı çok heyecanlıyım bitti canım hazırlıklar bi bebiş kaldı inş
benim de çok ağrım oluyodu da doktor magnezyum yazdı, onu içiyorum, o biraz daha hafifletti sanki, yorulunca yine artıyo.. sen muayenede yine söylersin doktoruna ama bence de çok önemli bişey yoktur, son haftalardayız, çatın genişliyo normal demişti doktor banaEvham mı yaptım acaba, doktora gidecektim ama belki de gerek yok şu an daha iyiyim sağol canım ya demek ki bunları bitek ben yaşamıyorum ve normal
Canim benim 35+4 muayenemde tersti, 37 ye gittigimizde dogum pozisyonunu almisti, endiselenme daha zamani varKızlaaar,
bebeğimin ters duruyor olması beni çok endişelendiriyorAllah'ım hepimize güç versin, son dönemler böyle mi geçecek acaba..
hmm geçmiş olsun bakalım. haber verirsin yine.bişey çıkmıcakmış gibi geliyo içimden, hadi bakalımCanim dun kultur verdim az once aradim sonuclar hala cikmis ogleden sonra belli olacak. Umarim bendede cikmaz doktorum lokosit mijtarinin dusuk oldugunu soyledi zaten ama yinede emin olalim dedi bakalim ne cikacak
canım doktoruna söylesen durumdan duyduğun rahatsızlığı, bu şekilde içinin rahat etmediğini, stres yaptığını falan anlatsan, kendi gerekli görmese bile senin rahat etmen için 2dk bakı versin ultrasonla.
canım senin doktorun sezeryan sırasında miyomlarını alacak mı? benim ilk dr açınca bakar, alabildiğimi alırım demişti ama yeni dr prensip olarak dokunmuyorum, riskli oluyor kanamayı arttırıyor, hastaya kan vermek falan gerekiriyor, bilmem ne türü miyom olursa temizle temizle bitmiyor rahim elimizde kalıyor gibi laflar etti.. doğumdan sonra bakıcaz bi kısmı kendiliğinden tekrar küçülecek, bir kısmı kalacak ona göre ilaç yada operasyon önericez dedi.. benimde kafam karıştı..
benimki zorunlu sezeryan olacak. ben zaten bu kararın bize bırakılmasına karşıyım, karar bize kalınca tabiiki kaygılarımıza yenik düşüp sezeryana meylediyoruz, okadar sene tıp eğitimini boşunamı alıyor bu doktorlar bizim sağlık durumumuza ve kişisel özelliklerimize vs.. bakıp onlar karar vermeli.
normal doğum ve sezeryandaki bebek kaybı ilgili istatistikler varmış, normalde bebek, sezeryanda anne daha fazla risk alıyormuş vs.. ama bana saçma geldi, hiç doktor görmemiş, köyde tek başına doğuran kadında dahil istatistiğe ozaman tabiiki ortalamalar etkilenir bundan..
ben başından beri düzenli yüzüyorum canım hatta bugün havuzdaydım tabii eski performansım yok, acemi teyzeleri geçiyorum ama kızım bana tur bindiriyo birde gülüyo halime:))) açılman olmadığı sürece son güne kadar yüzebilirsin ama dalmak ve çok nefes tutmak yok dedi doktorum. yürüyüşde tavsiye etmişti ama ben pek yapamıyorum.
Canim tebrik ederim seni. Saglikli uzun omru olsun yavrunun. Darisi bizim basimizaMerhaba kızlar,
vakit de geçmiyodur artık... ay benim de doğurasım var...Şimdiden eşimle onu konuşuyoruz zaten o da diyo karnını sevmeyi özleyeceğim diye :) kimbilir doğumdan sonra ne kadar boş hissedeceğiz kendimizi ama bebişin yanında olması kokusu bambaşka bi duygudur tabi :) bi yarın kaldı çok heyecanlıyım bitti canım hazırlıklar bi bebiş kaldı inş
Merhaba kızlar,
Su an senin yerinde olmayi okadar isterdimki ben de haftaya kavusucam insallah ama zaman bir turlu gecmek bilmiyor sanki 9 ay gecti ama 1 hafta gecmiyor :)
Neyse gec olsun guc olmasin saglikla grlsin miniklerimiz. Pekiyyy bize dogumdan sonra yazicaksin diilmmiiiiiiii cok merak ederim ben seni :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?