2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
ben normali bekliyorum canım.yürüyüş filan yapmadım hiç.doktorum da hiç bi şi önermedi açıkçası.sadece hypobirthing diye bi kitap var onu önerdi.onu okudum.

Canim i merak etme benim ki de 32 haftalik dogdu bir hafta küvez de kaldi ben doğumdan bir gun once vuruldum oz81 canim benimde kizimin sariligi gecmiyyor hatta bende seni merak ediyordum bebisin sariligi ne oldu diye

Canım bu site değişti ya bende soru soruyorum cevabı bulamıyorum
Ben normal istiyırdum şimdi vazgeçtik korktum.
Ama benim bir arkadaşım çok kolay normal doğum yaptı yürüyüş yürüyüş yürüyüş diyo.

Kızlar son dr kontrolünde dr kordonun bebeğin boynuna 1kez dolandıgını söyledi. Ben normal düşünüyorum. Dr da bu durum engel değil sorun olmaz dedi. Fakat benim aklıma takıldı. Acaba normal dogumdan vazmıgecmeliyim? Bebegime bisey olursa diye korkuyorum şimdide. 2düsükten sonra sahip olduğum bir bebek.sizce ne yapmalıyım?

hayırlı olsun analı babalı sağlıklı büyüsün inşallah darısı zamanında bizlerin başına canım

Canım tabiki doktorun doğrusu bilir.

Sorun olmaz dediyse olmayacaktır.
Ama madem 2 düşüğün var. Eşinle konuş başka bir doktora daha danış.
Sezeryanda korkulacak bişi değil bence.
Kendini hangi şekilde rahat hissedersen o şekilde doğum ysparsın.
Ben olsam sezeryan olurdum senin gibi aklıma takılırdı çünkü.

Merhaba,
Ben de Allah izin verirse ssvd istiyorum. İlk doğumum sezeryan aradan 5,5 yıl geçti. Bu doğumu normal yapmak istiyorum. Doktorum da destekliyor şükürler olsun. Her gittiğim muayene de bol bol yürüyüş yap,bacaklarını aça aça yürü diyor. Bunun dışında takip ettiğim grupta daha önce doğum yapmış arkadaşlarımın tavsiyesini paylaşmak istiyorum. Şöyle bir liste olabilir.son üç hafta yapılabilecekler
Medine hurması yemek
Ananas yemek
Adaçayı,ahudu yaprağı çayı içmek (1-2 fincan)
Plates topunda bacakları açarak oturup yaylanmak
Çömelme-kalkma egzersizleri,bağdaş kurarak oturmak
Alaturka tuvalet kullanmak
Sıcak banyo
Meryem suresi okumak
Perine masajı (internette nasıl yapıldığı anlatılıyor)
Şimdilik aklıma gelenler böyle. Elbette bunlar bilimsel değil tecrübesel bilgi. Herkes kendi deneyimini paylaşıyor. Sen de araştırıp bakabilirsin internetten. Doktorum nefes egzersizlerinin de normal doğumda çok önemli olduğunu söyledi geçenki çatı muayenemde. Yüzyıllardır en ilkel zamanlarda bile birçok kadın normal doğumla anne oldu. Rabbimin verdiği bu doğal süreci keşke hepimiz yaşayabilsek. Bazen kısmet olmuyor işte. Öncelikel sağlıkla sonra hakkımızda hayırlısı ne ise o şekilde evlatlarımızı kucağımıza almak nasip olsun inşallah...

ben normali bekliyorum canım.yürüyüş filan yapmadım hiç.doktorum da hiç bi şi önermedi açıkçası.sadece hypobirthing diye bi kitap var onu önerdi.onu okudum.
umarım çoklu alıntıyı becerebilmişimdir telefonda bişey anlaşılmıyor cevaplarınız için sağolun kızlar kitabı bulursam okuyacağım bende yürüyüşe devam ediyorum ama eskisi kadar dayanamıyorum hepimize hayırlı kolay doğumlar olsun işallah

Canım bende normal istıyorum Dr um bol yürüyüş ve su içmemi önermişti. Bol su içiyorum ama yürüyüşü çok yapamadım . Çalıştığım ıcın yorgun geldım. Simide ağırlaştım yuruyemıyorum.. Çok yoruluyorum

Kızlar 32de aktarma raporunu alan arkadaslar. 37. Haftanıda tekrar rapor alıp verdınızmı işyerine? Ne yazıyordu o raporda ? 5 haftayı aktardık ya raporda 3 hafta dogum öncesi iz
N mi yazıyor ?

Cevabın için çok teşekkür ederim işallah başarırsın bu ara sık duyulmaya başlandı sezeryan sonrası normal doğumlar önerileri dikkate alacağım zaten birkaçını yapıyorum gönlümüze göre sağlıklı ve en hayırlı doğum nasip olsun hepimize işallah benim ilk doğumum ve bilinmezliklerle dolu mesela bebeğim aşağıya indi gibi geliyor ben anlayana kadar doğuracağım galiba :)

Kızlar 32de aktarma raporunu alan arkadaslar. 37. Haftanıda tekrar rapor alıp verdınızmı işyerine? Ne yazıyordu o raporda ? 5 haftayı aktardık ya raporda 3 hafta dogum öncesi iz
N mi yazıyor ?
Canım ben 32 de rapor aldım işyerime verdim.
Sonra 37 de alacağım raporumu 36 aldım ( doktorum izne ayrılmamı istedi ağırlaştım diye- 1 hafta önceden aldım yani) ondada doğum öncesi 4 hafta izne ayrılması uygundur diyo. 37 de alanların 3 hafta yazar. Tatih te yazmıyo. Hemşire ne zaman dığum yapacağınız belli değil. Doğum yapınca raporu revize edeceğiz. Ne zaman izninizin biteceği yazacak dedi.
Bu raporuda şirkete verdim.
Doğum yapınca raporum revize edilince onuda vereceğim.

kızlar ben ben 36+6yım doktorum 37+5 te alalım dedi ne dersiniz sezeryan olacağım çatı darlığı yüzünden 37+5 erken mi
Canım doktorun sana göre karar vermiştir. Erken değil bence.
Bebişin kaç kilo şuan???
Bende haftaya pazartesi sezeryan olacağım.
Benim 38+4 ama dediğim gibi herkese göre değişiyo o tarih...

canım bende bugün hiçbir mesajıma cevap alamadım ama gecen bir yerde okumuştum ama kim olduğunu unuttum bir manken normal doğum yapmak için çömelerek eliyle yer siliyormuş birde sıcak suyla duş almak doğumu tetikler diye biliyorum

Kızlar bende bugün böyle regly olacak gibi ağrılar yaşıyorum.
Dün gece biraz rahim kemiklerimde ağrıdı çişe kalkınca hissettim.
Benim sezeryan haftaya pazartesi öncesinde doğumum başlar mı ki acaba?
Ne zaman endişelenmeye başlamalıyım???

slm benimde rahimde ağrı ve batmalar oluyor. bide karnım sertleşince çok fena oluyor.

Arkadaşlar dün kontrolum vardı 34+4 günlük ve kilosu 2800 13 gün ilerde dedi doğumuda 38+4 alırız dedi benim aklıma takılan soru şimdi 13 gün ilerde olması bebeğin erken gelmesine sebep olurmu acaba gelişimini tamamlayıp gelmeye çalışmasa bari minnoşum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…